Je li moguce imati curu kad...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- LightRain
#2176 Re: Je li moguce imati curu kad...
Nije bitno jel lik ima para ili ne, nego je bitno jel ima ambicija i želje da nešto postigne i stvori u životu.
Primjera radi...Ako se ja školujem, završim fakultet, pa se još dodatno obrazujem..master, doktorat ovo ono..dobijem pristojan posao, onda naravno da očekujem nekog ravnog sebi, a ne parazita koji ima 30 godina, nije upisao fakultet i zivi s roditeljima.
Nisu tad pare bitne, nego to da s takvom osobom ne bih kliknula ni na mentalnoj razini, jer je ostao na nivou pubertetlije.
Isto tako mi je bolesno da cure u srednjoj skoli npr očekuju da njihovi momci vršnjaci imaju para. Odakle? Glupo mi je to opcenito jer se u tim godinama covjek jos uvijek razvija, skoluje, napreduje.
A s druge strane, primijetila sam da muškarci često kukaju kako su bili u dugoj vezi..od srednje škole pa se oteglo na fakultet i onda ih cura ostavi i oni kukaju kako ih je k.... ostavila jer nema para...sponzorusa ovo ono. A istina je zapravo da je ta cura upisala fakultet, bila dobar student, imala buducnost, a on je gubio godinu za godinom zezajuci se bez ikakve potrebe da se uozbilji. I to je jedna velika ironija!
Primjera radi...Ako se ja školujem, završim fakultet, pa se još dodatno obrazujem..master, doktorat ovo ono..dobijem pristojan posao, onda naravno da očekujem nekog ravnog sebi, a ne parazita koji ima 30 godina, nije upisao fakultet i zivi s roditeljima.
Nisu tad pare bitne, nego to da s takvom osobom ne bih kliknula ni na mentalnoj razini, jer je ostao na nivou pubertetlije.
Isto tako mi je bolesno da cure u srednjoj skoli npr očekuju da njihovi momci vršnjaci imaju para. Odakle? Glupo mi je to opcenito jer se u tim godinama covjek jos uvijek razvija, skoluje, napreduje.
A s druge strane, primijetila sam da muškarci često kukaju kako su bili u dugoj vezi..od srednje škole pa se oteglo na fakultet i onda ih cura ostavi i oni kukaju kako ih je k.... ostavila jer nema para...sponzorusa ovo ono. A istina je zapravo da je ta cura upisala fakultet, bila dobar student, imala buducnost, a on je gubio godinu za godinom zezajuci se bez ikakve potrebe da se uozbilji. I to je jedna velika ironija!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2177 Re: Je li moguce imati curu kad...
Znači da ćeš ti imati vezu tek sa 30 a pri tome ćeš imati i doktorat ?
E pa sretno ti

E pa sretno ti
- malena7
#2178 Re: Je li moguce imati curu kad...
a i njemu smiješan njegov kukuzlukmoda56 wrote:Chuckie wrote:Hahahaha
Sent from my iPhone using Tapatalk
aha sta ima IPhone![]()
- WildRedRose
#2179 Re: Je li moguce imati curu kad...
ukratko: ako si probisvijet, nemoguce je 
- LightRain
#2180 Re: Je li moguce imati curu kad...
Ne, ja ću imati vezu sa osobom koja nema marke u džepu ali koja se jednako kao ja trudi da to jednog dana ima!leet wrote:Znači da ćeš ti imati vezu tek sa 30 a pri tome ćeš imati i doktorat ?![]()
E pa sretno ti![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#2181 Re: Je li moguce imati curu kad...
Jah, a doktoriranje do trideset i neke je najbolji put da imaš, kako da ne.
-
Chuckie
#2182 Re: Je li moguce imati curu kad...
Ja sam diplomirao sa 26, samo jednu godinu obnovio tita mi, ambiciozan do daske, samo nemam stele za dobar drzavni posao, sta da radim?LightRain wrote:Nije bitno jel lik ima para ili ne, nego je bitno jel ima ambicija i želje da nešto postigne i stvori u životu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#2183 Re: Je li moguce imati curu kad...
Doktoriraj.Chuckie wrote: Ja sam diplomirao sa 26, samo jednu godinu obnovio tita mi, ambiciozan do daske, samo nemam stele za dobar drzavni posao, sta da radim?
Da su moji starci imali tako ograničeno razmišljanje, ja ne bih danas ni pisao jbt.
- malena7
#2184 Re: Je li moguce imati curu kad...
A ček, sklopit' ćete neki sporazum ili šta? Nećete izlaziti dok oboje ne budete imali te neke marke, do tada ćete preko platonska ljubav uzgajati?LightRain wrote:Ne, ja ću imati vezu sa osobom koja nema marke u džepu ali koja se jednako kao ja trudi da to jednog dana ima!leet wrote:Znači da ćeš ti imati vezu tek sa 30 a pri tome ćeš imati i doktorat ?![]()
E pa sretno ti![]()
- LightRain
#2185 Re: Je li moguce imati curu kad...
Ne ide vama ovo baš 
-
Chuckie
#2186 Re: Je li moguce imati curu kad...
Malena, bil ti pristala da sponzorises finog, pristojnog, skolovanog kokuza? 
- malena7
#2187 Re: Je li moguce imati curu kad...
Ako je školovan kako je moguće da je kokuz?Chuckie wrote:Malena, bil ti pristala da sponzorises finog, pristojnog, skolovanog kokuza?
-
Chuckie
#2188 Re: Je li moguce imati curu kad...
Pa takav grah pao, tesko je danas do posla.
- malena7
#2189 Re: Je li moguce imati curu kad...
U to me niko ne može ubijediti, ko hoće da radi nađe posao, druga je stvar što svi birkaju i niko neće da radi za minimalac.Chuckie wrote:Pa takav grah pao, tesko je danas do posla.
- LightRain
#2190 Re: Je li moguce imati curu kad...
Završi faks, dobije diplomu, ode kući, kiseli noge i čeka da dobije poziv za posaomalena7 wrote:Ako je školovan kako je moguće da je kokuz?Chuckie wrote:Malena, bil ti pristala da sponzorises finog, pristojnog, skolovanog kokuza?
- S4mpion
#2191 Re: Je li moguce imati curu kad...
malena7 wrote:U to me niko ne može ubijediti, ko hoće da radi nađe posao, druga je stvar što svi birkaju i niko neće da radi za minimalac.Chuckie wrote:Pa takav grah pao, tesko je danas do posla.
Pa nije niko 5-6 godina na faksu bacao da bi radio kao konobar
-
Chuckie
#2192 Re: Je li moguce imati curu kad...
Ejs, ova kamara odbionica drugacije govori.LightRain wrote:Završi faks, dobije diplomu, ode kući, kiseli noge i čeka da dobije poziv za posaomalena7 wrote:Ako je školovan kako je moguće da je kokuz?Chuckie wrote:Malena, bil ti pristala da sponzorises finog, pristojnog, skolovanog kokuza?
- LightRain
#2193 Re: Je li moguce imati curu kad...
Odgovori su vam jako ambiciozni 
-
Chuckie
#2194 Re: Je li moguce imati curu kad...
I to je sve sto imas reci? Nije ni cudo sto si nisi nasla tipa do 30, a vjerujem da ti je tatica obezbjedio fin poslic onako za usput, zlu ne trebalo. Sta cemo mi ostali? Svih onih 15.000 na birou su neambiciozni i kisele noge u lavoru? Mene bi bila sramota to reci.LightRain wrote:Odgovori su vam jako ambiciozni
Last edited by Chuckie on 06/11/2012 01:25, edited 2 times in total.
- S4mpion
#2195 Re: Je li moguce imati curu kad...
Izbrisi to "ambiciozni" i napisi "realni"LightRain wrote:Odgovori su vam jako ambiciozni
- malena7
#2196 Re: Je li moguce imati curu kad...
A ček otkud znaš da nije sve svojim trudim zaslužila?!Chuckie wrote:I to je sve sto imas reci? Nije ni cudo sto si nisi nasla tipa do 30, a vjerujem da ti je tatica obezbjedio fin poslic onako za usput, zlu ne trebalo. Sta cemo mi ostali? Svih onih 15.000 na birou su neambiciozni i kisele noge u lavoru? Mene bi bila sramota to reci.LightRain wrote:Odgovori su vam jako ambiciozni
-
Chuckie
#2197 Re: Je li moguce imati curu kad...
Jesi sigurno, ambicioznost jednostavno odiše iz tvojih postova. Kome ba ti maglu prodaješ?malena7 wrote:A ček otkud znaš da nije sve svojim trudim zaslužila?!Chuckie wrote:I to je sve sto imas reci? Nije ni cudo sto si nisi nasla tipa do 30, a vjerujem da ti je tatica obezbjedio fin poslic onako za usput, zlu ne trebalo. Sta cemo mi ostali? Svih onih 15.000 na birou su neambiciozni i kisele noge u lavoru? Mene bi bila sramota to reci.LightRain wrote:Odgovori su vam jako ambiciozni
Odoh kiselit noge u lavoru, aj vozdra.
- malena7
#2198 Re: Je li moguce imati curu kad...
Meni nije jasna tvoja isfrustriranost, no dobro... U svakom slučaju ugodnu noć u lavoru želim. 
- LightRain
#2199 Re: Je li moguce imati curu kad...
Chuckie wrote:I to je sve sto imas reci? Nije ni cudo sto si nisi nasla tipa do 30, a vjerujem da ti je tatica obezbjedio fin poslic onako za usput, zlu ne trebalo. Sta cemo mi ostali? Svih onih 15.000 na birou su neambiciozni i kisele noge u lavoru? Mene bi bila sramota to reci.LightRain wrote:Odgovori su vam jako ambiciozni
Čovječe dragi ja imam 22 godine, diplomiraću ove godine i na osnovu prosjeka i dosadašnjih uspjeha sam dobila finu stipendiju, i nadam se da ću istu sad dobiti za master vani ...Eto ako te baš zanima. Moja mamica i tatica su skromni ljudi, nisu nikakvi političari i bitne face da mi bilo šta sređuju, i naučili su me da sve u životu trebam sama svojim radom postići i hvala im na tome.
Dakle...kad već moram crtati...Ono što ja očekujem od svog partnera je da ima iste ili slične ambicije kao ja. Mi se možemo zabavljati godinama da nemam za kruh, ali će nam se jednog dana isplatiti jer smo takvi i snaci cemo se šta god radili. I da ni meni ni njemu ne treba da bude ispod časti raditi kao konobar pa makar imala 2 fakulteta jer je i to neki početak, i put prema nečemu. (Možda baš radeći za šankom upoznaš klijenta kojem ćeš ispričati kako si završio informatiku i dizajn i radiš odlične web stranice pa dobiješ posao i otvore ti se sva vrata!)
Last edited by LightRain on 06/11/2012 01:46, edited 1 time in total.
-
_Astra_
#2200 Re: Je li moguce imati curu kad...
leet wrote:Doktoriraj.Chuckie wrote: Ja sam diplomirao sa 26, samo jednu godinu obnovio tita mi, ambiciozan do daske, samo nemam stele za dobar drzavni posao, sta da radim?
Da su moji starci imali tako ograničeno razmišljanje, ja ne bih danas ni pisao jbt.
PLACEMM.....