van Basten wrote:ooo... lijepe li novosti... institucija ove kladionice ipak je na mala vrata ušla tamo gdje joj je mjesto![]()
s obzirom na okolnosti, vjerovatno se smatram autsajderom, što mi sasvim odgovara, al' samo da znate... mnogi će polomiti zube na meni![]()
nego... jel' format igre ostaje isti? 10 na rezultat + bonus tip za domaćina? Ili se šta mijenjalo? Čisto informativno pitam
Sa-x liga, komentari
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#2176 Re: Sa-x liga, komentari
- cyprus
#2177 Re: Sa-x liga, komentari
A ne treba nam treći član? 
-
elSaik
#2178 Re: Sa-x liga, komentari
Pa napisah "trebali bismo primiti nekoga, svakako nam fali osoba za postavljanje parova"...cyprus wrote:A ne treba nam treći član?
-
vjecnobordo
#2179 Re: Sa-x liga, komentari
Ja mislimd a je ove godine red da Neelix uzme titulu, a i basten mi je šuhveli
Vidjet ćemo se u prvom kolu, inače mi više odgovara kad prvu igram na gostujućem terenu.
I, što se tiče bonus para, meni je dosadašnji format bio O.K, iako se ne bih ljutio ni an izmjene. Ako bonus par ostane, onda bih zamolio postavljača parova
da ne postavlja parove tipa: Dinamo-Inter Zaprešić,Celtic-Gretna, Olympiacos-Larisa...parovi tipa Milan-Torino,Roma-Empoli su preporučljivi kad ja igram u gostima, da domaćini imaju na čemu polomiti zube 
I, što se tiče bonus para, meni je dosadašnji format bio O.K, iako se ne bih ljutio ni an izmjene. Ako bonus par ostane, onda bih zamolio postavljača parova
- van Basten
#2180 Re: Sa-x liga, komentari
da... osjećam se kao Milan... jači u lobiranju nego na terenuelSaik wrote:van Basten wrote:ooo... lijepe li novosti... institucija ove kladionice ipak je na mala vrata ušla tamo gdje joj je mjesto![]()
s obzirom na okolnosti, vjerovatno se smatram autsajderom, što mi sasvim odgovara, al' samo da znate... mnogi će polomiti zube na meni![]()
nego... jel' format igre ostaje isti? 10 na rezultat + bonus tip za domaćina? Ili se šta mijenjalo? Čisto informativno pitamAha, jesi li vidio šta znači lobiranje?
![]()
- van Basten
#2181 Re: Sa-x liga, komentari
i meni je sadašnji format sasvim ok, i što se mene tiče, ne mora se mijenjati. Ali ako ste već željni promjena, predlažem jednu totalnu revoluciju u - bodovanju. Znači, da se za pogođen rezultat ne osvaja 1 nego 2ili čak 3 poena a za pogođen tip 1 poen (usput smanjujete prednost domaćeg terena). Nešto slično kao na onim pool-ovima za EP ili SP što pape organizuje.
npr. Sarajevo - Leotar 1:0... ko je igrao ovaj rezultat dobija 2/3 poena, ko je igrao 2:0, 3:0, 2:1... 1 poen, a ko je igrao 0:0 1:1, 0:1... 0 poena. Onda bi nam rezultati bili više kao u vaterpolu ili rukometu, tj bilo bi više golova
i da- apelujem na postavljače parova da izbjegavaju našu ligu, zbog subjektivnosti i svega ostalog
npr. Sarajevo - Leotar 1:0... ko je igrao ovaj rezultat dobija 2/3 poena, ko je igrao 2:0, 3:0, 2:1... 1 poen, a ko je igrao 0:0 1:1, 0:1... 0 poena. Onda bi nam rezultati bili više kao u vaterpolu ili rukometu, tj bilo bi više golova
i da- apelujem na postavljače parova da izbjegavaju našu ligu, zbog subjektivnosti i svega ostalog
-
vjecnobordo
#2182 Re: Sa-x liga, komentari
Mislim da tvoj prijedlog neće naići na odobrenje vrha, a ni meni se ne sviđavan Basten wrote:i meni je sadašnji format sasvim ok, i što se mene tiče, ne mora se mijenjati. Ali ako ste već željni promjena, predlažem jednu totalnu revoluciju u - bodovanju. Znači, da se za pogođen rezultat ne osvaja 1 nego 2ili čak 3 poena a za pogođen tip 1 poen (usput smanjujete prednost domaćeg terena). Nešto slično kao na onim pool-ovima za EP ili SP što pape organizuje.
npr. Sarajevo - Leotar 1:0... ko je igrao ovaj rezultat dobija 2/3 poena, ko je igrao 2:0, 3:0, 2:1... 1 poen, a ko je igrao 0:0 1:1, 0:1... 0 poena. Onda bi nam rezultati bili više kao u vaterpolu ili rukometu, tj bilo bi više golova![]()
-
elSaik
#2183 Re: Sa-x liga, komentari
Bodovanje se neće mijenjati. Liga je previđena da bude kao fudbalska, a ne rukometna.
Možemo uvesti pravilo da onaj koji napiše parove za prognoziranje posebno odvoji 3-4 bonus para koji su derbiji kola, pa da samo jedan od tih parova možemo odigrati kao bonus. Recimo, iz svake lige od 4 glavne (engleska, njemačka, italijanska i španska) po derbi kola.
Možemo uvesti pravilo da onaj koji napiše parove za prognoziranje posebno odvoji 3-4 bonus para koji su derbiji kola, pa da samo jedan od tih parova možemo odigrati kao bonus. Recimo, iz svake lige od 4 glavne (engleska, njemačka, italijanska i španska) po derbi kola.
- J.P.Montoya
#2184 Re: Sa-x liga, komentari
ja ovog vanbastena, udje na stelu i odmah diktaturu provodi

- cyprus
#2185 Re: Sa-x liga, komentari
Ama, ja nisam da se išta mjenja, belaj će se bit naviknut, ha ja
. Nije nam ni dosad ništa falilo. Ali po zakonu, ako vas bude 67% za neki drugi prijedlog, bujrum
.
Neko, ko će biti treći član izvršnog odbora?
Neko, ko će biti treći član izvršnog odbora?
-
elSaik
#2186 Re: Sa-x liga, komentari
Eno pogledajte one parove što napisah u onoj temi, pa recite šta mislite... 
- van Basten
#2187 Re: Sa-x liga, komentari
ok... neka bude isto... ionako sam bio viceprvak sa ovakvim sistemom bodovanja 
- cyprus
#2188 Re: Sa-x liga, komentari
cyprus wrote:Neko, ko će biti treći član izvršnog odbora?
- Siberian_Tiger
#2189 Re: Sa-x liga, komentari
Prijavljujem se i ja za ucesce u toj drugoj ligi 
-
vjecnobordo
#2190 Re: Sa-x liga, komentari
Odilčno, ako tebe zanima moje mišljenje kao najvećeg rivala. Samo mi zeznut raspored pravoelSaik wrote:Eno pogledajte one parove što napisah u onoj temi, pa recite šta mislite...
-
elSaik
#2191 Re: Sa-x liga, komentari
Znam, jebeno je izgubiti u prvoj tekmi pred sopstvenim navijačima...vjecnobordo wrote:Odilčno, ako tebe zanima moje mišljenje kao najvećeg rivala. Samo mi zeznut raspored pravoelSaik wrote:Eno pogledajte one parove što napisah u onoj temi, pa recite šta mislite...
SAMO ME TITULA INTERESUJE!
- abondanzieri
#2192 Re: Sa-x liga, komentari
Evo ja cu,ako moze,preuzeti na sebe obavezu postavljanja parova 
-
elSaik
#2193 Re: Sa-x liga, komentari
Može, nek' samo bude na onaj fazon kako sam ja tamo napisao...abondanzieri wrote:Evo ja cu,ako moze,preuzeti na sebe obavezu postavljanja parova
- srpanj
#2194 Re: Sa-x liga, komentari
dakle, pocelo jeelSaik wrote:2. Sa-x liga
striker - srpanj
vidi ti samo takticara....parovi postavljeni iha-haa...a ni'ko nista
na samom pocetku moram priznati da mi zdrijeb i nije bio naklonjen
uz duzno postavanje prema mom protivniku....moram mu ipak skrenuti paznju da u ovom duelu ne ocekuje bodove.... moj cilj je 1. liga..... i necu birati sredstva da bih dosao do zeljenog cilja...nije da te plasim...ali ti nemas nikakve sanse....samo da znas, uvijek mozes reci da si bio bolestan i lijepo se ne pojavis na suocenje ...striker wrote:Nije li divan ovaj listić?![]()
-
elSaik
#2195 Re: Sa-x liga, komentari
Već mi se sviđa ovaj srpanj, baš se uživio, tako treba, pa ne možemo samo vječni i ja ovdje da furamo kao da se ovdje radi o životu i smrti... 
-
elSaik
#2196 Re: Sa-x liga, komentari
Eto tako, stari i novi prvak je postavio svoje parove prvi, na vama ostalima je red... nek' vam je sa srećom i neka najbolji među vama osvoji zasluženo drugo mjesto. 
-
vjecnobordo
#2197 Re: Sa-x liga, komentari
Prvače,da ja sad ne dumam i tražim tamo po rezultatima, kakva je ono do sad naša međusobna statistika? Znam da nisi bolji, il smo egal, il sam iznad, a ove godine popravljam
PS: Nešto me neki osjećaj treses, pravo me strah da ne zaglavim ove sezone ko Velež
PS: Nešto me neki osjećaj treses, pravo me strah da ne zaglavim ove sezone ko Velež
- cyprus
#2198 Re: Sa-x liga, komentari
Znači, abondanzieri 3. član izvršnog odbora?
Znam da sam zapeo za to, al moraju se znat insitucije
Znam da sam zapeo za to, al moraju se znat insitucije
- campa_xxx
#2199 Re: Sa-x liga, komentari
Ovako ce biti, od danas ja preuzimam ovu ligu, sudije i ostalo i sve pare idu meni, znaci nema za..bancije, sve rezultate utakmica ja namjestam, dakle za sve ne jasnoce se obratite meni licno...
Cijenovnik:
Pobjeda kuci - 2000 KM
Remi u gostima - 3000 KM
Pobjeda u gostima - 5000 KM

Cijenovnik:
Pobjeda kuci - 2000 KM
Remi u gostima - 3000 KM
Pobjeda u gostima - 5000 KM
-
elSaik
#2200 Re: Sa-x liga, komentari
Bolji si, ali samo zato što sam u vrijeme ove poslejdnje tekme bio u očajnoj formi zbog fucksa, nisam ništa pratio od fudbala. Ove godine će biti drugačije. Pogotovo što ove sezone ne moram vraćati bodove nikome...vjecnobordo wrote:Prvače,da ja sad ne dumam i tražim tamo po rezultatima, kakva je ono do sad naša međusobna statistika? Znam da nisi bolji, il smo egal, il sam iznad, a ove godine popravljam![]()
elSaik 2:0 vjecnobordo
vjecnobordo 2:2 elSaik
vjecnobordo 3:2 elSaik
elSaik 1:2 vjecnobordo
Ali ako ništa, igra se otvoreno, napadački, bez kalkulacija...
edit: ali nikad neću prežaliti ovo 2:2 kada si mi prekinuo niz od 7 pobjeda zaredom...