Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
elSaik

#2176 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

van Basten wrote:ooo... lijepe li novosti... institucija ove kladionice ipak je na mala vrata ušla tamo gdje joj je mjesto :D
s obzirom na okolnosti, vjerovatno se smatram autsajderom, što mi sasvim odgovara, al' samo da znate... mnogi će polomiti zube na meni :evil:
nego... jel' format igre ostaje isti? 10 na rezultat + bonus tip za domaćina? Ili se šta mijenjalo? Čisto informativno pitam
:mrgreen: Aha, jesi li vidio šta znači lobiranje? :mrgreen: :oops:
cyprus

#2177 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

A ne treba nam treći član? :D
elSaik

#2178 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

cyprus wrote:A ne treba nam treći član? :D
Pa napisah "trebali bismo primiti nekoga, svakako nam fali osoba za postavljanje parova"...
vjecnobordo

#2179 Re: Sa-x liga, komentari

Post by vjecnobordo »

Ja mislimd a je ove godine red da Neelix uzme titulu, a i basten mi je šuhveli :D Vidjet ćemo se u prvom kolu, inače mi više odgovara kad prvu igram na gostujućem terenu.

I, što se tiče bonus para, meni je dosadašnji format bio O.K, iako se ne bih ljutio ni an izmjene. Ako bonus par ostane, onda bih zamolio postavljača parova :D da ne postavlja parove tipa: Dinamo-Inter Zaprešić,Celtic-Gretna, Olympiacos-Larisa...parovi tipa Milan-Torino,Roma-Empoli su preporučljivi kad ja igram u gostima, da domaćini imaju na čemu polomiti zube :D
van Basten

#2180 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

elSaik wrote:
van Basten wrote:ooo... lijepe li novosti... institucija ove kladionice ipak je na mala vrata ušla tamo gdje joj je mjesto :D
s obzirom na okolnosti, vjerovatno se smatram autsajderom, što mi sasvim odgovara, al' samo da znate... mnogi će polomiti zube na meni :evil:
nego... jel' format igre ostaje isti? 10 na rezultat + bonus tip za domaćina? Ili se šta mijenjalo? Čisto informativno pitam
:mrgreen: Aha, jesi li vidio šta znači lobiranje? :mrgreen: :oops:
da... osjećam se kao Milan... jači u lobiranju nego na terenu :P
van Basten

#2181 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

i meni je sadašnji format sasvim ok, i što se mene tiče, ne mora se mijenjati. Ali ako ste već željni promjena, predlažem jednu totalnu revoluciju u - bodovanju. Znači, da se za pogođen rezultat ne osvaja 1 nego 2ili čak 3 poena a za pogođen tip 1 poen (usput smanjujete prednost domaćeg terena). Nešto slično kao na onim pool-ovima za EP ili SP što pape organizuje.

npr. Sarajevo - Leotar 1:0... ko je igrao ovaj rezultat dobija 2/3 poena, ko je igrao 2:0, 3:0, 2:1... 1 poen, a ko je igrao 0:0 1:1, 0:1... 0 poena. Onda bi nam rezultati bili više kao u vaterpolu ili rukometu, tj bilo bi više golova :razz:

i da- apelujem na postavljače parova da izbjegavaju našu ligu, zbog subjektivnosti i svega ostalog
vjecnobordo

#2182 Re: Sa-x liga, komentari

Post by vjecnobordo »

van Basten wrote:i meni je sadašnji format sasvim ok, i što se mene tiče, ne mora se mijenjati. Ali ako ste već željni promjena, predlažem jednu totalnu revoluciju u - bodovanju. Znači, da se za pogođen rezultat ne osvaja 1 nego 2ili čak 3 poena a za pogođen tip 1 poen (usput smanjujete prednost domaćeg terena). Nešto slično kao na onim pool-ovima za EP ili SP što pape organizuje.

npr. Sarajevo - Leotar 1:0... ko je igrao ovaj rezultat dobija 2/3 poena, ko je igrao 2:0, 3:0, 2:1... 1 poen, a ko je igrao 0:0 1:1, 0:1... 0 poena. Onda bi nam rezultati bili više kao u vaterpolu ili rukometu, tj bilo bi više golova :razz:

i da- apelujem na postavljače parova da izbjegavaju našu ligu, zbog subjektivnosti i svega ostalog
Mislim da tvoj prijedlog neće naići na odobrenje vrha, a ni meni se ne sviđa :D Ova liga je zamišljena da rezulttati budu slični fudbalskim, tako da mislim da je ovako najbolje, a i s tim tvojim se stvaraju veći problemi, i mogućnost namještanja :D
elSaik

#2183 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Bodovanje se neće mijenjati. Liga je previđena da bude kao fudbalska, a ne rukometna. :mrgreen:

Možemo uvesti pravilo da onaj koji napiše parove za prognoziranje posebno odvoji 3-4 bonus para koji su derbiji kola, pa da samo jedan od tih parova možemo odigrati kao bonus. Recimo, iz svake lige od 4 glavne (engleska, njemačka, italijanska i španska) po derbi kola. :-?
J.P.Montoya

#2184 Re: Sa-x liga, komentari

Post by J.P.Montoya »

ja ovog vanbastena, udje na stelu i odmah diktaturu provodi :run: :run: :run:
cyprus

#2185 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Ama, ja nisam da se išta mjenja, belaj će se bit naviknut, ha ja :D . Nije nam ni dosad ništa falilo. Ali po zakonu, ako vas bude 67% za neki drugi prijedlog, bujrum :D .

Neko, ko će biti treći član izvršnog odbora? :D
elSaik

#2186 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Eno pogledajte one parove što napisah u onoj temi, pa recite šta mislite... :-?
van Basten

#2187 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

ok... neka bude isto... ionako sam bio viceprvak sa ovakvim sistemom bodovanja :D
cyprus

#2188 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

cyprus wrote:Neko, ko će biti treći član izvršnog odbora? :D
Siberian_Tiger

#2189 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Siberian_Tiger »

Prijavljujem se i ja za ucesce u toj drugoj ligi :D
vjecnobordo

#2190 Re: Sa-x liga, komentari

Post by vjecnobordo »

elSaik wrote:Eno pogledajte one parove što napisah u onoj temi, pa recite šta mislite... :-?
Odilčno, ako tebe zanima moje mišljenje kao najvećeg rivala. Samo mi zeznut raspored pravo :D
elSaik

#2191 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

vjecnobordo wrote:
elSaik wrote:Eno pogledajte one parove što napisah u onoj temi, pa recite šta mislite... :-?
Odilčno, ako tebe zanima moje mišljenje kao najvećeg rivala. Samo mi zeznut raspored pravo :D
Znam, jebeno je izgubiti u prvoj tekmi pred sopstvenim navijačima... :mrgreen:

SAMO ME TITULA INTERESUJE!

:mrgreen: :oops: :skoljka: :mrgreen: :dance:
abondanzieri

#2192 Re: Sa-x liga, komentari

Post by abondanzieri »

Evo ja cu,ako moze,preuzeti na sebe obavezu postavljanja parova :kravata:
elSaik

#2193 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

abondanzieri wrote:Evo ja cu,ako moze,preuzeti na sebe obavezu postavljanja parova :kravata:
Može, nek' samo bude na onaj fazon kako sam ja tamo napisao... ;)
srpanj

#2194 Re: Sa-x liga, komentari

Post by srpanj »

elSaik wrote:2. Sa-x liga

striker - srpanj

dakle, pocelo je :-)

vidi ti samo takticara....parovi postavljeni iha-haa...a ni'ko nista :-D (necu ni ja prvi :skoljka: )

na samom pocetku moram priznati da mi zdrijeb i nije bio naklonjen :-) molo se saralo po profilu, tek toliko da bi se upoznao protivnik i moram priznati....stvarno, moram priznati......
striker wrote:Nije li divan ovaj listić? :D

Image
uz duzno postavanje prema mom protivniku....moram mu ipak skrenuti paznju da u ovom duelu ne ocekuje bodove.... moj cilj je 1. liga..... i necu birati sredstva da bih dosao do zeljenog cilja...nije da te plasim...ali ti nemas nikakve sanse....samo da znas, uvijek mozes reci da si bio bolestan i lijepo se ne pojavis na suocenje ... :run:
elSaik

#2195 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Već mi se sviđa ovaj srpanj, baš se uživio, tako treba, pa ne možemo samo vječni i ja ovdje da furamo kao da se ovdje radi o životu i smrti... :mrgreen:
elSaik

#2196 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Eto tako, stari i novi prvak je postavio svoje parove prvi, na vama ostalima je red... nek' vam je sa srećom i neka najbolji među vama osvoji zasluženo drugo mjesto. :thumbup:
vjecnobordo

#2197 Re: Sa-x liga, komentari

Post by vjecnobordo »

Prvače,da ja sad ne dumam i tražim tamo po rezultatima, kakva je ono do sad naša međusobna statistika? Znam da nisi bolji, il smo egal, il sam iznad, a ove godine popravljam :D

PS: Nešto me neki osjećaj treses, pravo me strah da ne zaglavim ove sezone ko Velež :D
cyprus

#2198 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Znači, abondanzieri 3. član izvršnog odbora? :D

Znam da sam zapeo za to, al moraju se znat insitucije :P
campa_xxx

#2199 Re: Sa-x liga, komentari

Post by campa_xxx »

Ovako ce biti, od danas ja preuzimam ovu ligu, sudije i ostalo i sve pare idu meni, znaci nema za..bancije, sve rezultate utakmica ja namjestam, dakle za sve ne jasnoce se obratite meni licno...

Cijenovnik:

Pobjeda kuci - 2000 KM
Remi u gostima - 3000 KM
Pobjeda u gostima - 5000 KM

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
elSaik

#2200 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

vjecnobordo wrote:Prvače,da ja sad ne dumam i tražim tamo po rezultatima, kakva je ono do sad naša međusobna statistika? Znam da nisi bolji, il smo egal, il sam iznad, a ove godine popravljam :D

PS: Nešto me neki osjećaj treses, pravo me strah da ne zaglavim ove sezone ko Velež :D
Bolji si, ali samo zato što sam u vrijeme ove poslejdnje tekme bio u očajnoj formi zbog fucksa, nisam ništa pratio od fudbala. Ove godine će biti drugačije. Pogotovo što ove sezone ne moram vraćati bodove nikome... :oops:

elSaik 2:0 vjecnobordo
vjecnobordo 2:2 elSaik
vjecnobordo 3:2 elSaik
elSaik 1:2 vjecnobordo

Ali ako ništa, igra se otvoreno, napadački, bez kalkulacija... 8-)

edit: ali nikad neću prežaliti ovo 2:2 kada si mi prekinuo niz od 7 pobjeda zaredom... :(
Post Reply