Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Palmalma

#2176 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Palmalma »

Horcrux wrote: 14/03/2020 22:34 Ako dodje do situacije kod nas, kakva je u Italiji bila, tu ce se tek pokazati drzava koju nemamo i vlast koja je nesposobna. U takvim situacijama nas stigne sve ono na sto smo godinama oci zatvarali i ignorisali.
Ni Italija se ne moze nesto pohvaliti i jako ce je tesko neko prestici. Kako god, BiH djeluje uredjenija u pitanju sa ovim virusom za galaksiju ispred Italije.
zposao

#2177 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zposao »

Ja samo ne mogu razumjeti kud se sve to izvana nadiglo dolazit u Bosnu???
Koji im je klinac?

Pa sjedi gdje jesi, vidis da je globalna pandemija.
Ako me vec mora zakačit više bi volio da me zakači u uređenoj i bogatoj državi sa razvijenim zdravstvom nego u BiH...

Ne kontam logiku tih idiota koji su potrcali brze bolje u BiH prenijeti virus. Pola ih ne bi nikad došlo da nije virusa. Nego sad misle ljepše ko biva vamo...šta li?

I evo kad vec dođe da hoce mirovat u nekoj vrsti samoizolacije od kontakta sa drugim ljudima... Al jok, boli ga kurac.... Ono prešlo granicu i konta nema ovde korone, ja se dobro osjecam, nemore mi niko ništa... A ne konta da ih on i takvi slični i šire svukud po svjetu...

Pa sjedi i miruj tu gdje jesi, isti ti klinac ako ces umirat. A ako ces se lijecit bolje ti bit u razvijenim zemljama nego u nas...
zposao

#2178 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zposao »

Btw, šta bi sa onim Komšićevim testom?
Bio u doticaju sa kanadskim premijerom, kao ode u izolaciju, radi se test...šta je sad?

Što kriju je li komšić pozitivan na virus?
zposao

#2179 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zposao »

Palmalma wrote: 14/03/2020 22:45
Horcrux wrote: 14/03/2020 22:34 Ako dodje do situacije kod nas, kakva je u Italiji bila, tu ce se tek pokazati drzava koju nemamo i vlast koja je nesposobna. U takvim situacijama nas stigne sve ono na sto smo godinama oci zatvarali i ignorisali.
Ni Italija se ne moze nesto pohvaliti i jako ce je tesko neko prestici. Kako god, BiH djeluje uredjenija u pitanju sa ovim virusom za galaksiju ispred Italije.

Reci da se šališ....

Da li si ikako normalan?

Jadan ne bio, sve drzave čeka ono što je prošla italija...
dale cooper

#2180 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dale cooper »

kakavdanakneiskustvu wrote: 14/03/2020 21:45
Jack Be Nimble wrote: 14/03/2020 21:31 U grad kada odem ko Rick na konju kada ulazi u Atlantu. Nigdje zive duse.
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
:lol:

10 sezona patnje i gledanja Walking Deada nije bilo uzaludno. :mrgreen:
Palmalma

#2181 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Palmalma »

zposao wrote: 14/03/2020 22:45 Ja samo ne mogu razumjeti kud se sve to izvana nadiglo dolazit u Bosnu???
Koji im je klinac?

Pa sjedi gdje jesi, vidis da je globalna pandemija.
Ako me vec mora zakačit više bi volio da me zakači u uređenoj i bogatoj državi sa razvijenim zdravstvom nego u BiH...

Ne kontam logiku tih idiota koji su potrcali brze bolje u BiH prenijeti virus. Pola ih ne bi nikad došlo da nije virusa. Nego sad misle ljepše ko biva vamo...šta li?

I evo kad vec dođe da hoce mirovat u nekoj vrsti samoizolacije od kontakta sa drugim ljudima... Al jok, boli ga kurac.... Ono prešlo granicu i konta nema ovde korone, ja se dobro osjecam, nemore mi niko ništa... A ne konta da ih on i takvi slični i šire svukud po svjetu...

Pa sjedi i miruj tu gdje jesi, isti ti klinac ako ces umirat. A ako ces se lijecit bolje ti bit u razvijenim zemljama nego u nas...
Kao medicinska sestra koja je radila 15 godina u Danskoj, a unazad par godina ovdje, mogu ti reci da ljudi iz raznih razloga, ljudski instikt, krecu nazad u svoju zemlju kada se dogodi epidemija ili pandemija ovolikih razmjera. Pitanje zdravstvenog osiguranja, neznanje jezika, porodica… Ne treba nikoga osudjivati, samo se svi trebaju pridrzavati mjera koje su propisane i davati tacne podatke o boravku.
kakavdanakneiskustvu

#2182 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

dale cooper wrote: 14/03/2020 22:48
kakavdanakneiskustvu wrote: 14/03/2020 21:45
Jack Be Nimble wrote: 14/03/2020 21:31 U grad kada odem ko Rick na konju kada ulazi u Atlantu. Nigdje zive duse.
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
:lol:

10 sezona patnje i gledanja Walking Deada nije bilo uzaludno. :mrgreen:

što bi rekao gazda iz bitangi i princeza,ima boga
Horcrux

#2183 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Horcrux »

Ne bih se slozio. Mi jos nismo osjetili ni djelic onog sto se desilo u Italiji, a za nadati se da necemo. Samo kazem da kada su ovako alarmantna stanja, tu jasno izadju na vidjelo sve dobre i lose stvari sistema. Mislim da mi imamo dosta ovih drugih.
MaksprotivMarksa

#2184 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MaksprotivMarksa »

Kojim si ti to pandemijama svjedocila sestrice iz Danske ? 🤣🤣🤣

Ako ih puste na granicama BiH slobodno mogu otpisati, valjda ima neko i sa dvije ganglije u kriznim stabovima i na granici, a dijasporci neka brane Bosnu i Bosnjake gdje su i navikli, samo zlo ovdje i donose, ovaj put mogu da preskoce 😁
Palmalma

#2185 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Palmalma »

MaksprotivMarksa wrote: 14/03/2020 22:54 Kojim si ti to pandemijama svjedocila sestrice iz Danske ? 🤣🤣🤣

Ako ih puste na granicama BiH slobodno mogu otpisati, valjda ima neko i sa dvije ganglije u kriznim stabovima i na granici, a dijasporci neka brane Bosnu i Bosnjake gdje su i navikli, samo zlo ovdje i donose, ovaj put mogu da preskoce 😁
hajde, ba, smiri se....

Osnovno pravo koje ima svaki drzavljanin je da boravi u svojoj zemlji. U trenutnim okolnostima mora se pridrzavati propisa koje drzava propisuje i tu netreba nikakva mudrost.
To sto se ovdje dijaspora dozivljava "kao zlo", ne znaci nista.
Palmalma

#2186 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Palmalma »

zposao wrote: 14/03/2020 22:47

Reci da se šališ....

Da li si ikako normalan?

Zar sami Italijani ne kazu "Ne dozvolite da vam se dogodi nasa greska"???
zposao

#2187 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zposao »

Palmalma wrote: 14/03/2020 22:50 Kao medicinska sestra koja je radila 15 godina u Danskoj, a unazad par godina ovdje, mogu ti reci da ljudi iz raznih razloga, ljudski instikt, krecu nazad u svoju zemlju kada se dogodi epidemija ili pandemija ovolikih razmjera. Pitanje zdravstvenog osiguranja, neznanje jezika, porodica… Ne treba nikoga osudjivati, samo se svi trebaju pridrzavati mjera koje su propisane i davati tacne podatke o boravku.

Pa da...ima tako ljudi kojima se probudi majčinski instikt za skandinavskim zemljama kada ovdje zapuca....
Pa im se opet probudi nekakav majčinski instikt prema Bosni kad se u EU pojavi epidemija...

Ne treba osuđivati, ma jok, Bože sacuvaj...

Samo bi većinu tih što im se sada probudio neki "ljudski instikt" bolilo međunožje za BiH, da nije ovog globalnog sranja...

I da se razumijemo, sve bi to bilo OK, zaboli me ljubavni mišić za nečije licemjerje, ali što se barem ne pridržavaju uputa da se izoliraju na jebenih 14 dana?

Sad ja trebam plakati za nekim ko je pljunuo na ovu državu i reko jebite se svi, odo ja u Njemačku, i nikad mu ne bi palo na pamet vratiti se da nije ovog sranja... Pa dobro, vrati se, ako misliš da si sa ovim zdravstvenim sistemom sigurniji... Ali barem se pridržavaj karantene od 14 jebenih dana. Nemoj trcat po kafanama.

A svi skoro znaju nekog takog ko je došao i okolo šeta... Na Fejzbuku ih mozeš vidjeti koliko hoces , još kače slike i hvale se što su došli na rodnu grudu obilazit rodbinu...

Pusti mi patetiku. Povraca mi se. Jer je jedini razlog što se pandemija širi na sve kutke svijeta, baš zbog bahatih i krajnje bezobrazno neodgovornih pojedinaca koji trče iz države u državu i zaboli ih nježnik za sve propise i molbe vlasti...

(naravno da ima i suprotnih primjera, nisu svi isti, ali ima i više nego veliki broj idiota iz stranih zemalja koje zaboli kita za karantenu... I zato ocekujemo sranja sa koronom i u nas...)
Horcrux

#2188 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Horcrux »

Ako dodje do nekih pojacanih mjera i izolacije kod nas, vidjet cete skok u broju novorodjencadi za 9 mjeseci. :lol:
Palmalma

#2189 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Palmalma »

zposao wrote: 14/03/2020 23:01
Palmalma wrote: 14/03/2020 22:50 Kao medicinska sestra koja je radila 15 godina u Danskoj, a unazad par godina ovdje, mogu ti reci da ljudi iz raznih razloga, ljudski instikt, krecu nazad u svoju zemlju kada se dogodi epidemija ili pandemija ovolikih razmjera. Pitanje zdravstvenog osiguranja, neznanje jezika, porodica… Ne treba nikoga osudjivati, samo se svi trebaju pridrzavati mjera koje su propisane i davati tacne podatke o boravku.

Pa da...ima tako ljudi kojima se probudi majčinski instikt za skandinavskim zemljama kada ovdje zapuca....
Pa im se opet probudi nekakav majčinski instikt prema Bosni kad se u EU pojavi epidemija...

Samo bi većinu tih što im se sada probudio neki "ljudski instikt" bolilo međunožje za BiH, da nije ovog globalnog sranja...

I da se razumijemo, sve bi to bilo OK, zaboli me ljubavni mišić za nečije licemjerje, ali što se barem ne pridržavaju uputa da se izoliraju na jebenih 14 dana?

Sad ja trebam plakati za nekim ko je pljunuo na ovu državu i reko jebite se svi, odo ja u Njemačku, i nikad mu ne bi palo na pamet vratiti se da nije ovog sranja... Pa dobro, vrati se, ako misliš da si sa ovim zdravstvenim sistemom sigurniji... Ali barem se pridržavaj karantene od 14 jebenih dana. Nemoj trcat po kafanama.

A svi skoro znaju nekog takog ko je došao i okolo šeta... Na Fejzbuku ih mozeš vidjeti koliko hoces , još kače slike i hvale se što su došli na rodnu grudu obilazit rodbinu...

Pusti mi patetiku. Povraca mi se. Jer je jedini razlog što se pandemija širi na sve kutke svijeta, baš zbog bahatih i krajnje bezobrazno neodgovornih pojedinaca koji trče iz države u državu i zaboli ih nježnik za sve propise i molbe vlasti...

(naravno da ima i suprotnih primjera, nisu svi isti, ali ima i više nego veliki broj idiota iz stranih zemalja koje zaboli kita za karantenu... I zato ocekujemo sranja sa koronom i u nas...)
To sam i ja napisala, samo neka se pridrzavaju uputa….
Sta ce ti tolika elaboracija da bi kontekst bio isti?
MaksprotivMarksa

#2190 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Palmalma wrote: 14/03/2020 22:59
MaksprotivMarksa wrote: 14/03/2020 22:54 Kojim si ti to pandemijama svjedocila sestrice iz Danske ? 🤣🤣🤣

hajde, ba, smiri se....

Osnovno pravo koje ima svaki drzavljanin je da boravi u svojoj zemlji. U trenutnim okolnostima mora se pridrzavati propisa koje drzava propisuje i tu netreba nikakva mudrost.
Sestro, niste mi odgovorili, kojim ste to pandemijama svjedocili kada se ljudi vracaju u rodnu grudu 😁

Ima pravo da boravi u karantinu 15 dana, sada nema drzavljana i nedrzavljana, imamo rizicne i nerizcne pojedince, to gdje neko zeli da umre i da se zabavi ne treba biti varijabla u promisljanju o javnom zdravlju svih ljudi u BiH.
zposao

#2191 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zposao »

Palmalma wrote: 14/03/2020 23:01

Reci da se šališ....

Da li si ikako normalan?

Jesi li stvarno toliko bezobrazna?

Hoćeš da ti kažem koja je greška italije?

E baš to što ti kmečiš da treba pustiti sve kojima se kurac digo u pravcu Bosne, pa im se rodili nenadano majčinski osjećaji, to je bila greška Italije!!!

Jedina greška italije koja je 1000 svjetlosnih godina ispred nas (a ne galaxiju iza nas kako ti tvrdiš) je to što je dopustila svima da slobodno uđu u Italiju bez obavezne karantene. Bojali se da ne uvrijede neke ljudi, da ne povrijede nečije osjećaje ili prekrše ljudska prava....

I tu je sav belaj nastao, a dodatno se na to nadovezalo da su prvo obolili doktori u bolnicama pa su odmah imali kritičnu situaciju.

Hajde ti nam sad iz svog stručnog ugla reci koju su to grešku talijani napravili?
tandmand

#2192 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tandmand »

Palmalma wrote: 14/03/2020 23:06 To sam i ja napisala, samo neka se pridrzavaju uputa….
Samo ih treba lijepo zamoliti ... evo viđam ih svakodnevno, najviše sa bavarskim tablicama na autu.
Dok voze u izolaciji su.
TheMule

#2193 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheMule »

A ko bjezi iz Evrope u Bosnu, osim sto ljudi dolaze u redovne posjete? Naravno, potreba za karantin stoji, ali o cemu vi buncate "bjeze iz zarazenih zona" i "bjeze zbog nase zdravstevenog sistema", "bezkicmenjaci" i td. Ispod kojeg kamena i u kojim iluzijama vi jadovi zivite?
zposao

#2194 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zposao »

Palmalma wrote: 14/03/2020 23:06
To sam i ja napisala, samo neka se pridrzavaju uputa….
Pa ne pridržavaju se. U tom je problem. Digli sidro, osjetili naglu ljubav prema rodnoj grudi za koji ih inače ne veže ništa, i dođu ovdje i šepure se po kafanama da svi vide da su došli...

Jeste li Vi sestro svjesni da se epidemija širi upravo tim preletačima iz države u državu??

Pa ako vec imaš toliko domoljublje, budi barem toliko savjestan pa miruj 14 dana iz ljubavi prema svojoj domovini i svim ljudima u njoj...
Palmalma

#2195 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Palmalma »

MaksprotivMarksa wrote: 14/03/2020 23:08
Palmalma wrote: 14/03/2020 22:59

hajde, ba, smiri se....

Sestro, niste mi odgovorili, kojim ste to pandemijama svjedocili kada se ljudi vracaju u rodnu grudu 😁

Ima pravo da boravi u karantinu 15 dana, sada nema drzavljana i nedrzavljana, imamo rizicne i nerizcne pojedince, to gdje neko zeli da umre i da se zabavi ne treba biti varijabla u promisljanju o javnom zdravlju svih ljudi u BiH.
Trenutno svjedocim pandemiji i vidim guzve na granicama, svako bjezi svome jatu…..

Ja ti stvarno ne mogu pomoci ako ne kontas osnovno pravo sta znaci biti drzavljanin neke zemlje.
zposao

#2196 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zposao »

Palmalma wrote: 14/03/2020 23:11 Trenutno svjedocim pandemiji i vidim guzve na granicama, svako bjezi svome jatu…..

Ja ti stvarno ne mogu pomoci ako ne kontas osnovno pravo sta znaci biti drzavljanin neke zemlje.

"Imam pravo prenositi pandemiju, i to mi pravo niko ne može oteti jer imam državljanstvo..."

E tako to zvuči u našem slučaju.
MaksprotivMarksa

#2197 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Svi da bolest sire samo u drzavama ciji su drzavljani !
denimb

#2198 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by denimb »

zposao wrote: 14/03/2020 23:01

Nemoj tako, ona i jos hiljade setrica po evropi bi se odmah zaputili u BiH da pomognu svojim znanjem da se kod nas desilo ovo sto je u Italiji...krenuli bi svi bas ovako, odjednom im se odmara u BiH, ali nemoj mi bogati nekih regulacija i da me itko ista pita, ja dolazim iz EU pa sam samim tim pametniji od vas, i nabijem na neku stvar i vase satore i karantin, kmeee ljudska prava, kmeee ko ce meni ovo, ja sam ono, ja, ja i samo ja...pojedinci stvarno ni za odstrela nisu.
Palmalma

#2199 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Palmalma »

zposao wrote: 14/03/2020 23:08
Palmalma wrote: 14/03/2020 23:01

Reci da se šališ....

Da li si ikako normalan?

Jesi li stvarno toliko bezobrazna?

Hoćeš da ti kažem koja je greška italije?

E baš to što ti kmečiš da treba pustiti sve kojima se kurac digo u pravcu Bosne, pa im se rodili nenadano majčinski osjećaji, to je bila greška Italije!!!

Jedina greška italije koja je 1000 svjetlosnih godina ispred nas (a ne galaxiju iza nas kako ti tvrdiš) je to što je dopustila svima da slobodno uđu u Italiju bez obavezne karantene. Bojali se da ne uvrijede neke ljudi, da ne povrijede nečije osjećaje ili prekrše ljudska prava....

I tu je sav belaj nastao, a dodatno se na to nadovezalo da su prvo obolili doktori u bolnicama pa su odmah imali kritičnu situaciju.

Hajde ti nam sad iz svog stručnog ugla reci koju su to grešku talijani napravili?
Eto, ti sam naveo dvije osnovne greske Italije, a mene pitas da ti ja navedem - nema potrebe! Rekao si ih!
ćiribiribela

#2200 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ćiribiribela »

A odakle tim debilima slobodno, tim sto su krenuli tako masovno u bosnu, ako je ikako istina ova info?

Meni su roditelji trebali doci sljedece sedmice, pa smo otkazali. I dalje tvrdim da se uveliko pretjeruje sa ovim, i da ova masovna histerija ne popravlja situaciju, ali da treba biti oprezan, ocito treba.
Locked