Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
orbita12

#2151 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by orbita12 »

kotor88 wrote: 14/03/2020 19:14
orbita12 wrote: 14/03/2020 19:03 Dosad 18 slucajeva u rs, a samo 3 u federaciji, zaista cudno s obzirom da federacija ima skoro duplo vise stanovnika, nije moguce da vise ljudi iz rs radi u italiji ili sta
Bošnjaci su mlađa nacija.
Moguće da se u RS odradilo znatno više testiranja.
Moguće da je ovo tek dio stvarno zaraženih, generalno u BiH.
Moguće da neko i iz nekog razloga svjesno prećutkuje real podatke...
Ono što je bitno je da se virus ozbiljno shvati.
sigurno da je rano jos donositi neke zakljucke, vrijeme ce pokazati
Lincoln-Burrows

#2152 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Lincoln-Burrows »

palermo wrote: 14/03/2020 19:13
orbita12 wrote: 14/03/2020 19:03 Dosad 18 slucajeva u rs, a samo 3 u federaciji, zaista cudno s obzirom da federacija ima skoro duplo vise stanovnika, nije moguce da vise ljudi iz rs radi u italiji ili sta

Pa svaka država ima neka svoja žarišta. Ovdje je zasad očito Banjaluka. Pa ni u Splitu ili Dubrovniku nemaš dosada zabilježenih slučajeva (ili možda ima u Splitu jedan, ne znam više).

Ovo naravno ne znači da se žarište ne može premjestiti
Žarište se brzo promjeni ako se područje odma ne stavi pod karantenu (zabranu kretanja).
Uvijek biježe iz zaraženih područja u nezaražena i eto vraga. Ljudski je nagon zajebata stvar.
orbita12

#2153 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by orbita12 »

ma i slabo informacija ima o zarazenim, evo ova danas 3 slucaja, nikakvih informacija, odakle su dosli, jesu li bili u konatktu s drugim osobama, sve sturo nesto
kotor88

#2154 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kotor88 »

orbita12 wrote: 14/03/2020 19:17 ma i slabo informacija ima o zarazenim, evo ova danas 3 slucaja, nikakvih informacija, odakle su dosli, jesu li bili u konatktu s drugim osobama, sve sturo nesto
Pa bilo bi van svake pameti objaviti imena... Kao što su u Srbiji potrčali da objave o Kokezi... To je dokaz idiotizma u novinarstvu.
orbita12

#2155 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by orbita12 »

kotor88 wrote: 14/03/2020 19:18
orbita12 wrote: 14/03/2020 19:17 ma i slabo informacija ima o zarazenim, evo ova danas 3 slucaja, nikakvih informacija, odakle su dosli, jesu li bili u konatktu s drugim osobama, sve sturo nesto
Pa bilo bi van svake pameti objaviti imena... Kao što su u Srbiji potrčali da objave o Kokezi... To je dokaz idiotizma u novinarstvu.
nisam ni mislio da objave imena , jer nikave koristi od imena, nego informacija odakle su dosli ,ili ako su odavde , ko im je prenio virus, i da li su se kretali u vecem broju ljudi za to vrijeme
Lincoln-Burrows

#2156 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Lincoln-Burrows »

kotor88 wrote: 14/03/2020 19:18
Kada je u pitanju političar tada je dozvoljeno, Tom Hanks i još neki, to je kao neki hit, visoka čitanost i to a ustvari bezzze.
banjaluka078
Moderator

#2158 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by banjaluka078 »

Spejs Radovan wrote: 14/03/2020 19:15
kako onda hodže lječe?
Hodže ne liječe. Doktori liječe.
bubobih
Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
Vozim: NCC-1701-D
Horoskop: Elf

#2159 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bubobih »

1 DAN IZOLACIJE
Dijete nije otišlo u školu .Ja otvorio bolovanje .Svi smo kući , žena šporet ne isključuje cijli dan. Jebe i koronu i Kinu. Nismo jeli ovoliko od nove godine .Par nekih trzavica, ništa strašno s obzirom da smo svi kod kuće .Djeca će mi dobit po 10 kila

2. DAN IZOLACIJE
Jedem maslenjak i pitu od jučer. Oslobodio sam svoj ormar kako bi smo tu smjestili 4 vreće po 25 kila brašna , karton ulja, 5 jumbo pakovanja toalet papira, konzverve, tjesteninu.Mislim da žena krije od mene informaciju da će rat , kako mi ne bi aktivirala PTSP.
Punica zvala , ne može doći , boji se korone. Osamdeset joj godina .Kad u nekoj emisiji na tv gost kahne, ona odmah ustaje i sebi mjeri temperaturu .Ovo je prvi dan u zadnjih 20 godina da nije došla .Al zato zove 20 puta dnevno. Ne javlja se na fiksni nikome da joj neko ne bi došo Na hajr i na dobro .
3 DAN IZOLACIJE
Žena i ja smo se posvađali peti put od jutros. Ne mogu više lepina i maslenjaka. Znam da se to mora potrošiti al ću dobit zapetljaj crijeva. Izvago sam se. Osam i po kila u tri dana. Ćunu jedva i primijetim .

10 DAN IZOLACIJE
Da znate kako je krompiruša iz frižidera dobra, nikad više ne bi ste jeli vruću. Prste da poližeš.
Djecu smo poslali kod majke još peti dan, da majka ne dolazi
Sami smo .Nismo bili sami 9 godina. Ne znam se ni ponašat kako treba.
Ležimo, hoće da je češkim. Znam na šta to na kraju dođe. Češkim je evo 7 put danas i u prosjeku 5 puta dnevno u zadnja tri dana.
11 DAN IZOLACIJE
od češkenja mi noge klecaju, jedva hodam. Izašo do prodavnice nešto jaranu da dam. Pita me jel se drogiram, kaže da sam propo skroz .
Kupio usput tečni sapun , ono 5 litara zalihe ode u tri dana, Koža na dlanovima mi je bijela
Žena me pita hoćel da me češki .Reko nemoj matere ti do večeras, stvarno će svijet mislit da se drogiram .
Kolko se češkimo, mislim da ćemo trojke dobit .

13 DAN IZOLACIJE -Došao na posao. Doručkovo ćevape , supu , begovu čorbu .
Nedostaje mi češkenje. U 12 sati ponovo otvorio bolovanje .Ko preživi izolaciju, pricace.
Zox

#2160 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

deer_hunter wrote: 14/03/2020 19:12
Leon16v wrote: 14/03/2020 12:16 Image
dobro je, kihnuo sam danas dva puta :-D
Dobro je, ja sam se usro dozavrat.
banjaluka078
Moderator

#2161 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by banjaluka078 »

pepeljara wrote: 14/03/2020 18:53 Al ovo samo kod nas ima. Mislim da i u siriji odakle izbjeglice dolaze nije ovako tretiranje.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-g ... /200314066

"Čekaju nas teških mjesec i pol dana. Smanjit će nam se ekonomija, bit će problema, ali ćemo kao društvo vidjeti kako ćemo", rekao je član Predsjedništva BiH.

Dodik je poručio kako će hranu i ostale troškove građana koji budu boravili u tim šatorima sami snositi
Ne. Hrvatska je to rekla već prije nekoliko dana. Upratila sam na nekoj od presica.
kakavdanakneiskustvu

#2162 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

banjaluka078 wrote: 14/03/2020 19:55
Spejs Radovan wrote: 14/03/2020 19:15
kako onda hodže lječe?
Hodže ne liječe. Doktori liječe.
to valjda ni ne treba objasnjavati
°u°

#2163 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by °u° »

TheRealist wrote: 14/03/2020 15:26 Objektivno, nas bi najgore moglo proći, ako se bolnicama pridruže i neke druge ustanove, ako već nisu, a mislim na rigoroznost oko ulaska u iste i naravno, da ljudi budi iskreni, kada se radi epidemiološka anketa. Nažalost, trenutno je iskustvo da ljudi radi nekih ličnih interesa i problema i dalje dovode u opasnost ostale.
Na to možemo zaboravit. Jedino kao što Mile hoće pravit šatore na granici. Čitam u Tuzli svadba s puno dijasporaca.
Na žalost će ispaštat nevini, pošteni ... kao i uvijek. A to što predlažu šatore na granicama je i jedna od mjera odvraćanja od dolaska u zemlju.
Kinezi su silom trpali u stanove, zavarival, zakucavali i zamandavali vrata. Najgora bolest, i nažalost neizlječiva je ljudska glupost

https://hoodsite.com/coronavirus-chines ... -in-wuhan/
TheRealist

#2165 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheRealist »

°u° wrote: 14/03/2020 20:53 Na to možemo zaboravit. Jedino kao što Mile hoće pravit šatore na granici. Čitam u Tuzli svadba s puno dijasporaca.
Na žalost će ispaštat nevini, pošteni ... kao i uvijek. A to što predlažu šatore na granicama je i jedna od mjera odvraćanja od dolaska u zemlju.
Kinezi su silom trpali u stanove, zavarival, zakucavali i zamandavali vrata. Najgora bolest, i nažalost neizlječiva je ljudska glupost
Mislim da je ovo jako loša ideja, jer se kao takvom pokazala na onom brodu, što su Japanci kasnije i priznali. Ti ljudi će biti zajedno, a s obzirom na način prenošenja, umjesto 10-20-100 stvarnih oboljelih, imat ćemo 100-1000..... Jedino da svakoga izuluju posebno, a od toga nema ništa.
statixx

#2166 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by statixx »

Da, glupost.
tandmand

#2167 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tandmand »

TheRealist wrote: 14/03/2020 21:19
°u° wrote: 14/03/2020 20:53 Na to možemo zaboravit. Jedino kao što Mile hoće pravit šatore na granici. Čitam u Tuzli svadba s puno dijasporaca.
Mislim da je ovo jako loša ideja, jer se kao takvom pokazala na onom brodu, što su Japanci kasnije i priznali. Ti ljudi će biti zajedno, a s obzirom na način prenošenja, umjesto 10-20-100 stvarnih oboljelih, imat ćemo 100-1000..... Jedino da svakoga izuluju posebno, a od toga nema ništa.
Neće Mile sam, dogovorio je sa ostalima članovima Predsjedništva, tj. političkim opcijama. One je glasnik a ti šatori su trenutno najpotrebniji RSu.
Ovo je poruka dijaspori "ODBIJ", kako onima koji bježe iz zaraženih zona EU, onima koji predviđaju kolaps tamo gdje žive u EU, tako i onima koji bi dođu za Uskršnje praznike i derneče. Ne možeš ti nekima ljudim dogovorit neke stvari ako on misli "ma kakva korona ,, idem ja u Bosnu cugat, roštiljat". Ako je neko baš dovoljno neosvješćen glede ove pandemije, e onda i ne zaslužuje ništa drugo doli šator o vlastitom trošku. Hoćeš? E, evo ti.
U nekim drugim vremenima, nije bilo u šatore, nego na brod pa na otok.
Last edited by tandmand on 14/03/2020 21:32, edited 2 times in total.
Jack Be Nimble

#2168 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Jack Be Nimble »

U grad kada odem ko Rick na konju kada ulazi u Atlantu. Nigdje zive duse.
TheRealist

#2169 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheRealist »

tandmand wrote: 14/03/2020 21:31 Neće Mile sam, dogovorio je sa ostalima članovima Predsjedništva, tj. političkim opcijama. One je glasnik a ti šatori su trenutno najpotrebniji RSu.
Ovo je poruka dijaspori "ODBIJ", kako onima koji bježe iz zaraženih zona EU, onima koji predviđaju kolaps tamo gsje žive u EU tako i onima koji ba dođu za Uskršnje praznike i derneče. Ne možeš ti nekima ljudim dogovorit neke stvari ako on misli "ma kakva korona ,, idem ja u Bosnu cugat, roštiljat". Ako je neko baš dovoljno neosvješćen glede ove pandemije, e onada i ne zaslužuje ništa drugo doli šator o vlastitom trošku. Hoćeš? E, evo ti.
Nije bitno je li Mile, Šefik, Željko, ili ja, ideja je loša. Šta ćemo sa ljudima koji se moraju vratiti svojim kućama, koji su ranije napustili zemlju? Ne dolaze svi za praznike.
Ne znam je li samo cilj odbijanje ljudi, to me i ne zanima, samo kažem da ovo nije dobra ideja.
kakavdanakneiskustvu

#2170 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

Jack Be Nimble wrote: 14/03/2020 21:31 U grad kada odem ko Rick na konju kada ulazi u Atlantu. Nigdje zive duse.
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Logovan

#2171 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Logovan »

Jack Be Nimble wrote: 14/03/2020 21:31 U grad kada odem ko Rick na konju kada ulazi u Atlantu. Nigdje zive duse.
:lol: :lol: :lol:
Milenkov buraz

#2172 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

TheRealist wrote: 14/03/2020 21:33
tandmand wrote: 14/03/2020 21:31 Neće Mile sam, dogovorio je sa ostalima članovima Predsjedništva, tj. političkim opcijama. One je glasnik a ti šatori su trenutno najpotrebniji RSu.
Ovo je poruka dijaspori "ODBIJ", kako onima koji bježe iz zaraženih zona EU, onima koji predviđaju kolaps tamo gsje žive u EU tako i onima koji ba dođu za Uskršnje praznike i derneče. Ne možeš ti nekima ljudim dogovorit neke stvari ako on misli "ma kakva korona ,, idem ja u Bosnu cugat, roštiljat". Ako je neko baš dovoljno neosvješćen glede ove pandemije, e onada i ne zaslužuje ništa drugo doli šator o vlastitom trošku. Hoćeš? E, evo ti.
Nije bitno je li Mile, Šefik, Željko, ili ja, ideja je loša. Šta ćemo sa ljudima koji se moraju vratiti svojim kućama, koji su ranije napustili zemlju? Ne dolaze svi za praznike.
Ne znam je li samo cilj odbijanje ljudi, to me i ne zanima, samo kažem da ovo nije dobra ideja.
Zar je teško razumjeti da je ovo stanje kao ratno stanje. Šta ćemo sa ljudima koji se vraćaju kući, kme, kme,kme moja prava, moja guzica, moje ovo, moje ono? Ništa, mogu ući ali 14 dana izolacija u čemu je problem? Jebiga, desperate times call for desperate measures. Bolje da pomre 500 ljudi u šarorima nego 50.000 u kućama. Ja sam za kineski recept, zakucaj sve, zatvori, vojska ako treba neka i puca. Rat je, jebiga. Samo ovaj rat se vodi protiv nevidljivog neprijatelja. Cijela Evropa na nogama a vi kmečite. Pun mi je *urac vas mekušaca kao i 92. :oops:
bubobih
Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
Vozim: NCC-1701-D
Horoskop: Elf

#2173 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bubobih »

Sve granice zatvoriti kao Sjeverna Kojera. Da se mene pita nebi ni musica proletila. Jel treba meni majka ili baba da umre zbog nekog jugosvabe kojem se nadigao da se qu**i po Bosni? Nek se strpi jednu godinu. Svima su planovi pokvareni ne samo gospodi iz dijaspore. Smirite se, ne dolazite, ne sirite zarazu, nemate razloga to raditi. Satori i jesu da odustanete. I Vucic moli lijepo da ne dolaze. Drzave gore ce i prezivjeti, vi ako donesete pandemiju ovamo u sirim razmjerima, mi smo pukli, dogodine necete imati ni kome ni gde doci...
Horcrux

#2174 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Horcrux »

Ako dodje do situacije kod nas, kakva je u Italiji bila, tu ce se tek pokazati drzava koju nemamo i vlast koja je nesposobna. U takvim situacijama nas stigne sve ono na sto smo godinama oci zatvarali i ignorisali.
°u°

#2175 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by °u° »

TheRealist wrote: 14/03/2020 21:19
Ovako bi trebalo s onima koji krše samoizolaciju. U stanove i zamandaliti im vrata
Locked