Martinez_ wrote:
Nisam ti ja kriv što na terorizam gledaš isključivo kao na iracionalno zlo.
Ajde begaj bre tamo
Martinez_ wrote:
Nisam ti ja kriv što na terorizam gledaš isključivo kao na iracionalno zlo.
eki to? a nuzno inace nije racionalno jel? drzi se ti rezonovanja da se ovo desava samo zato sto je francuska u siriji. analogija za priglupe. od 100 drzava koje su ucestvovale u zadnjih 10 godina u ratovima na BI, dizanje uzrak desilo se u 5. i ti bi pricao o nekoj povezanostiMartinez_ wrote:Nažalost, očigledno si u posedu ograničenih kognitivnih i obrazovnih kapaciteta da bi znao da je antipod iracionalnom racionalno, a ne nužno.Bodkin wrote:jok nego sta je, nuzno zlo jel?
Ne da mi se razglabati postoNiemand wrote: Izvini, ne razumijem kontekst tvog post sa kontekstom mog posta o muslimanima koji zive u eVropi (ako je lakse za shvatiti-ne serijatskim zemljama).
Druga stvar, provokatorski stil obracanja na osnovu cega god, zadrzi za sebe. Nako kazem. Da se bezveze ne svadjamo.

Među njima Španija i Britanija zbog Iraka, Francuska zbog Libije i Sirije.Bodkin wrote:eki to? a nuzno inace nije racionalno jel? drzi se ti rezonovanja da se ovo desava samo zato sto je francuska u siriji. analogija za priglupe. od 100 drzava koje su ucestvovale u zadnjih 10 godina u ratovima na BI, dizanje uzrak desilo se u 5. i ti bi pricao o nekoj povezanostiMartinez_ wrote:Nažalost, očigledno si u posedu ograničenih kognitivnih i obrazovnih kapaciteta da bi znao da je antipod iracionalnom racionalno, a ne nužno.Bodkin wrote:jok nego sta je, nuzno zlo jel?
ponavljam, boli me kurac za tvoj rat protiv zapada zbog '99. ovi bradati pacijenti su najveca posast danasnjice, a to sto se ti uzbudis jer su pobili 200 ljudi i opravdas francuskim ucescem u intervencijama me ne zanima.
S obzirom kakav intelekt ide na koncerte Dine Merlina ne trebaju se brinuti ako htjednu nekog od njih da zavedu kako bi tamo eksplodirao.Bodkin wrote:a sta ako kozojebi naprave novi pariz na koncertu dine merlina u sarajevu pa pobiju 200 bosnjaka dok poplasen jede slaninu na palama?tandmand wrote:Sve bi to bilo lako da je BiH građanska država a kako nije, i ima loše istorijsko nasljeđe, postoji ogroman rizik da borba protiv ekstremizma pretvori u građanski rat. Siguran sam da bi se pod krinkom borbe protiv terorizma pokušali ostvariti ciljevi iz zadnjeg rata ili getoizacija i tretman Bošnjaka po uzoru na okupirane teritorije Palestine. Šta možete očekivati ako borbom protiv terorizma (islamskog) budu rukovodili likovi kao Poplašen?gospodja profiterka wrote:Sada, u ovako klimavoj zemlji kržljavih institucija, pitanje je da li su oni koji bi je branili od ekstremizma brojniji i bolje opremljeni od nosilaca ekstremizma. Veliko je to pitanje. Veliko je pitanje i da li bi ulazak u obračun s njima doveo do građanskog rata, jer zapravo nemamo pojma koliku podršku oni uživaju među običnim narodom, naročito u provinciji i na selu. Pogotovo ne znamo kakvu bi podršku privukli u slučaju otvorenog obračuna. Moguće je pretpostaviti da bi mnogi umjereni apologeti otkrili u sebi ratnika u takvim okolnostima. Događaji u Parizu nam otkrivaju da im nije nikakav problem opremiti se oružjem i municijom, pogotovo na Balkanu. Kladila bih se da su te nepoznanice (ako su nepoznanice) razlog za mlaki odgovor naših sigurnosnih struktura.
Freamon Lester wrote:Vidis upravo u tome je razlika izmedju civiliziranih drzava i monstruma. Ako se jedan bradonja raznese bio on hipster ili vehabija civilizirane drzave nece okupiti sve vehabije i hipstere te vrsiti genocid nad njiha vec ce uraditi sve da identifikuje one koji zele da ucine zlo i eliminisati ih. Bilo metkom u celo ili kroz pravosudni sistem.KB9 wrote: bas me zanima da li ces bit tako demokrata kad se zatucane bradonje pocnu raznosit i po nasoj drzavi
Sa ljudima takvih uvjerenja treba raditi. Svaki element ovog drustva. Od porodice, komsiluka do Islamske zajednice. To je jedini nacin da se radikalnim elementima ukaze da su na pogresnom putu.
Hos iskreno? Znam ja vrlo dobro zasto si to napisao, al hajd, ja sam dijete, ne kontam ja, nekainsomnia78 wrote:Ne da mi se razglabati postoNiemand wrote: Izvini, ne razumijem kontekst tvog post sa kontekstom mog posta o muslimanima koji zive u eVropi (ako je lakse za shvatiti-ne serijatskim zemljama).
Druga stvar, provokatorski stil obracanja na osnovu cega god, zadrzi za sebe. Nako kazem. Da se bezveze ne svadjamo.
PS: manje, vise fali istok a drzi se zapada
Sto uopse nije lose. Problem nastaje kad pokusaju iste one stvari koje su ih i dovele da razgule uvesti tu gdje jesu
S ovim se slazem, apsolutno.insomnia78 wrote:Problem nastaje kad pokusaju iste one stvari koje su ih i dovele da razgule uvesti tu gdje jesu
Bodkin wrote:eki to? a nuzno inace nije racionalno jel? drzi se ti rezonovanja da se ovo desava samo zato sto je francuska u siriji. analogija za priglupe. od 100 drzava koje su ucestvovale u zadnjih 10 godina u ratovima na BI, dizanje uzrak desilo se u 5. i ti bi pricao o nekoj povezanostiMartinez_ wrote:Nažalost, očigledno si u posedu ograničenih kognitivnih i obrazovnih kapaciteta da bi znao da je antipod iracionalnom racionalno, a ne nužno.Bodkin wrote:jok nego sta je, nuzno zlo jel?
ponavljam, boli me kurac za tvoj rat protiv zapada zbog '99. ovi bradati pacijenti su najveca posast danasnjice, a to sto se ti uzbudis jer su pobili 200 ljudi i opravdas francuskim ucescem u intervencijama me ne zanima.
II faza...malo o muslimanima...Bodkin wrote: zasto su se raznijeli u madridu? zasto se ne raznose po zalivskim zemljama koje ucestvuju u siriji ili su ucestvovali u bombardovanju libije? zasto se ne raznose u kanadi ili australiji?
III faza...pa kaze...Bodkin wrote: naravno. to i alkohol za rijeme ramazana. sve ostalo je sklono interpretaciji. ali daj da se mi solidarisemo sa muslimanima svijeta dok zivimo i hocemo u evropu
oyhaa !Bodkin wrote: dakle boli me kurac za tvoju borbu protiv zlog zapada kojeg ti ne mozes smisliti jer su srbiju gadjali 99 pa si vise naklonjenovoj posasti.
i na kraju, zasto se srbi ne dizu u zrak u becu ili cikagu? i njih su gadjali nato avioni
Ukupno 7 uhapsenih u Belgijiinsomnia78 wrote:Dvojica ubijenih napadaca su zivjeli u Belgiji
..bi.... ali na pola koplja..kakavdanakneiskustvu wrote:Da ISIL bombardira srbiju, da li bi stavili onda srpsku zastavu na profilnu sliku?
Da al dvojica direktno umjesanih su francuski drzavljani koji su zivjeli u BelgijiLatte wrote:Ukupno 7 uhapsenih u Belgijiinsomnia78 wrote:Dvojica ubijenih napadaca su zivjeli u Belgiji
Lete avioni, lete gusteri. Pazi, gleda te oko iz piramide iz novcanice od jednog dolara.Njanjavi wrote:Meni su najsmjesnije ovcice koje gledaju na ovo sve kao da su isis i prava agenda mraki iz zapadnog svjeta suprotstavljene strane.
To je najstarija igra za ovce, privid dualizma, privid suprostavljenih strana, a kad skontas, poslje sranja vidis da je rezultat na ruku mrakama sa zapada.
Niko mi ne moze rec poslje svega, da jbena obavjestajna sluzba x zemalja nije zeljela reagovat na vrjeme, cak i to sto nisu dovoljno govori sta je cilj igre.
Policijska drzava globalno, sijanje straha, veca kontrola populacije.
Ista prica se desavala x puta do sad, precrtan scenario kao sa black pantersima u americi sezdesetih i sedamdesetih, sto se poslije ispostavilo da su financirani iz crnih fondova tih mraki koji kontrolisu ameriku, ista stvar sa anonimusima danas, smijurija preko koje prave agende ostvaruju, smijurija koja je alat u njihovom arsenalu za ostvarivanje pravih agendi.
Najvise ovde gubi obican insan, pozdravite se sa slobodama kretanja u eu kao do sad, pozdravite se sa rahatlukom, nece sigurno najebat poslje ovog neki kozojebski drmator, njima takvi pashu, takvi ostvaruju njihove ciljeve.
Nikad insan nece doc sebi, haman najljepse glavu u pjesak pa ko ga jebe.
Njanjavi wrote:Meni su najsmjesnije ovcice koje gledaju na ovo sve kao da su isis i prava agenda mraki iz zapadnog svjeta suprotstavljene strane.
To je najstarija igra za ovce, privid dualizma, privid suprostavljenih strana, a kad skontas, poslje sranja vidis da je rezultat na ruku mrakama sa zapada.
Niko mi ne moze rec poslje svega, da jbena obavjestajna sluzba x zemalja nije zeljela reagovat na vrjeme, cak i to sto nisu dovoljno govori sta je cilj igre.
Ista prica se desavala x puta do sad, precrtan scenario kao sa black pantersima u americi sezdesetih i sedamdesetih, sto se poslije ispostavilo da su financirani iz crnih fondova tih mraki koji kontrolisu ameriku, ista stvar sa anonimusima danas, smijurija preko koje prave agende ostvaruju, smijurija koja je alat u njihovom arsenalu za ostvarivanje pravih agendi.
Najvise ovde gubi obican insan, pozdravite se sa slobodama kretanja u eu kao do sad, pozdravite se sa rahatlukom, nece sigurno najebat poslje ovog neki kozojebski drmator, njima takvi pashu, takvi ostvaruju njihove ciljeve.
Avetinho wrote:Lete avioni, lete gusteri. Pazi, gleda te oko iz piramide iz novcanice od jednog dolara.Njanjavi wrote:Meni su najsmjesnije ovcice koje gledaju na ovo sve kao da su isis i prava agenda mraki iz zapadnog svjeta suprotstavljene strane.