Pariz

Post Reply
Leons

#2176 Re: Pariz

Post by Leons »

Martinez_ wrote:
Nisam ti ja kriv što na terorizam gledaš isključivo kao na iracionalno zlo.
:lol:
Ajde begaj bre tamo :-) :lol:
Bodkin

#2177 Re: Pariz

Post by Bodkin »

Martinez_ wrote:
Bodkin wrote: :lol: jok nego sta je, nuzno zlo jel?
Nažalost, očigledno si u posedu ograničenih kognitivnih i obrazovnih kapaciteta da bi znao da je antipod iracionalnom racionalno, a ne nužno.
eki to? a nuzno inace nije racionalno jel? drzi se ti rezonovanja da se ovo desava samo zato sto je francuska u siriji. analogija za priglupe. od 100 drzava koje su ucestvovale u zadnjih 10 godina u ratovima na BI, dizanje uzrak desilo se u 5. i ti bi pricao o nekoj povezanosti

ponavljam, boli me kurac za tvoj rat protiv zapada zbog '99. ovi bradati pacijenti su najveca posast danasnjice, a to sto se ti uzbudis jer su pobili 200 ljudi i opravdas francuskim ucescem u intervencijama me ne zanima.
Last edited by Bodkin on 15/11/2015 15:20, edited 1 time in total.
tututuuuu

#2178 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

kaze se srci bre pesak. :D
insomnia78

#2179 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Niemand wrote: Izvini, ne razumijem kontekst tvog post sa kontekstom mog posta o muslimanima koji zive u eVropi (ako je lakse za shvatiti-ne serijatskim zemljama).

Druga stvar, provokatorski stil obracanja na osnovu cega god, zadrzi za sebe. Nako kazem. Da se bezveze ne svadjamo.
Ne da mi se razglabati posto
Image
PS: manje, vise fali istok a drzi se zapada
Sto uopse nije lose. Problem nastaje kad pokusaju iste one stvari koje su ih i dovele da razgule uvesti tu gdje jesu
budza

#2180 Re: Pariz

Post by budza »

imam opravdanu brigu i strah za ovim @bodkin-om.
momak je zesce isfrustriran i zapet kao potezna mina.
Martinez_

#2181 Re: Pariz

Post by Martinez_ »

Bodkin wrote:
Martinez_ wrote:
Nažalost, očigledno si u posedu ograničenih kognitivnih i obrazovnih kapaciteta da bi znao da je antipod iracionalnom racionalno, a ne nužno.
eki to? a nuzno inace nije racionalno jel? drzi se ti rezonovanja da se ovo desava samo zato sto je francuska u siriji. analogija za priglupe. od 100 drzava koje su ucestvovale u zadnjih 10 godina u ratovima na BI, dizanje uzrak desilo se u 5. i ti bi pricao o nekoj povezanosti

ponavljam, boli me kurac za tvoj rat protiv zapada zbog '99. ovi bradati pacijenti su najveca posast danasnjice, a to sto se ti uzbudis jer su pobili 200 ljudi i opravdas francuskim ucescem u intervencijama me ne zanima.
Među njima Španija i Britanija zbog Iraka, Francuska zbog Libije i Sirije.

Aj sad nastavi patetisati i žicati empatiju sa ''šta bi da vam se raznesu u Sarajevu''
emmir1

#2182 Re: Pariz

Post by emmir1 »

SKANDALOZNO SAOPĆENJE Portal
Podržavaju napade ISIL-a u Parizu

SKANDALOZNO SAOPĆENJE Portal "Vijesti Ummeta" proziva sigurnosne agencije u BiH!

Objavljeno: 15. 11. 2015 - 14:24 131 0
Portal koji podržava Islamsku državu "Vijestiummeta" napisao je danas skandalozno saopćenje u kojem prozivaju kako navode "(ne) sigurnosne” agencije Bosne i Hercegovine".

Podsjetimo, jučer je navedeni portal izvještavajući o napadima je naveo da se radi o “radosnoj vijesti za sve iskrene muslimane!”. U toj vijesti navodi se da su teroristički čin izvela desetorica napadača “ubijajući nevjernike Francuze'” uz poruku da će ista sudbina zadesiti sve oni koji se bore protiv muslimana.

Današnje saopćenje portala "Vijestiummeta" prenosimo u cijelosti bez ikakvih korekcija, pa presudite sami o čemu je riječ:

"Nakon što smo svjedočili zadnjih mjesec i po dana avionskim napadima ruske avijacije na području Hilafeta, u kojima je veliki broj muslimana civila (najviše žena i djece) izgubilo živote, vijest o masakru koji se desio u glavnom gradu prostitucije Parizu nas je jako obradovala i izliječila naše grudi i grudi vjernika širom svijeta.

Užasne scene mrtvih beba, djece, žena i muškaraca su koliko toliko zakrpljene ovom radosnom viješću kojom nas je obradovao Onaj Koji radi šta hoće i Koji kažnjava nevjernike odakle se nikad nisu nadali, kojom nas su obradovali Njegovi iskreni robovi žrtvujući svoje živote radi Njegovog zadovoljstva.

Nevjernici su mislili a i dalje misle da zatvaranjem puteva i granica i otežavanjem života i kretanja muslimanima mogu samo dobro učiniti. Prevarili su se, oni su s tim sami sebe u provaliju strpali. Naljutili su muslimane i učinili su da njihove države, njihova uporišta postanu ratne zone u kojima se niko od straha neće moći kretati. Pa hvala Njemu Koji radi šta hoće i Koji ulijeva strah u srca nevjernička.

Poslali su svoje avione, oružja, ljude, sve što su mogli poslali su u rat protiv muslimana, protiv Islama, poslali su sve to u zemlju Hilafeta, misleći da će ugasiti Allahovo svjetlo i da će poraziti Njegove iskrene robove mudžahide, a prevarili su se. Svakodnevno ubijaju na desetine civila (djecu, žene, muškarce) nevine ljude koji ne žele ništa drugo osim da žive u svojoj državi praktiricirajući svoju vjeru i odgajajući svoju djecu onako kako im njihova vjera Islam nalaže a ne onako kako to SAD, Francuska, Rusija

Dođete u tuđu kuću i pravite nered u njoj, ubijate ukućane, silujete žene njihove i ubijate njihovu djecu, sve to bez ikakvog prava i onda mislite da će sve proći bez posljedica. Prevarili ste se! Sad ste vidjeli kako to izgleda kad upadnete nepozvani u tuđu kuću i napadnete svojim avionima nevine ljude koji govore “Moj Gospodar je Allah”, sad ste to osjetili u svojim uporištima, a ono što slijedi još je oštrije i gorčije in šaa Allah.

Gdje su vam sad vaši avioni i vaša tehnologije, kamere i praćenje i vaša vojska kojom se ponosite? Znajte da sve to pada u vodu kada se borite protiv Onoga Koji je iznad vas i protiv Onoga Koji je stvorio to što posjedujete. Znajte da vam pomoći i spasa nema osim da primite Islam. U suprotnom vama je samo sablje ispod vrata i metak u čelo lijek.

Znajte, kako ubijate tako bivate i ubijani, a ono što slijedi je još gore i gorčije. Nećete imati mira nigdje, tako nam Onoga Koji je uzdigao nebesa bez stubova, ni u svojim uporištima niti igdje drugo.

Kako je rekao naš halifa, Ebu Bekr el Bagdadi (Allah ga sačuvao); “Tako mi Allaha, osvetićemo se, pa makar nakon određenog vremena, osvetićemo se!”

Današnji dan je proglašen kao dan žalosti, pa znajte da i mi žalimo sa vama, žalimo jer vas nismo još više pobili i ostavili smo mnoge u životu, ali in šaa Allah, i njima dolazi krvavi kraj.

I znajte da vas mi čekamo na tlo, siđite dolje na tlo, borite se protiv nas, vaši avioni vam nisu niti će biti od ikakve pomoći jer iznad vaših aviona se nalazi naš i vaš Gospodar i Stvoritelj, Allah, ‘azze ve džel. On, ‘azze ve džel, će nas pomoći protiv vas. Stoga dođite, mi vas čekamo kao gladni lavovi. I znajte da ćemo mi vama uskoro doći, a već smo tu među vama, uskoro će da teče krv ulicama cijele Europe, in šaa Allah. Uskoro će da se zavijori zastava tevhida (La ilahe illallah) širom cijele Europe, biiznillah.

Ovom prilikom želimo se obratiti službenim i “(ne) sigurnosnim” agencijama Bosne i Hercegovine. O budale jedne, o mulci jedni, pa tolika Francuska niti Amerika, sa svojim (ne) sigurnosnim agencijama ne mogu i nisu mogli zaustaviti napad naših vojnika, Allahovih robova mudžahida na vas i vaše države, pa kako da vi sa svojim jadnim “(ne) sigurnosnim” agencijama to uradite? Pa i ptice na grani vam se smiju, što bi se reklo kod nas u narodu. Vama slijedi odmazda još gora od ove i još gorčija.

- See more at: http://m.avaz.ba/clanak/205265/skandalo ... CLHoG.dpuf
Arteta

#2183 Re: Pariz

Post by Arteta »

Bodkin wrote:
tandmand wrote:
gospodja profiterka wrote:Sada, u ovako klimavoj zemlji kržljavih institucija, pitanje je da li su oni koji bi je branili od ekstremizma brojniji i bolje opremljeni od nosilaca ekstremizma. Veliko je to pitanje. Veliko je pitanje i da li bi ulazak u obračun s njima doveo do građanskog rata, jer zapravo nemamo pojma koliku podršku oni uživaju među običnim narodom, naročito u provinciji i na selu. Pogotovo ne znamo kakvu bi podršku privukli u slučaju otvorenog obračuna. Moguće je pretpostaviti da bi mnogi umjereni apologeti otkrili u sebi ratnika u takvim okolnostima. Događaji u Parizu nam otkrivaju da im nije nikakav problem opremiti se oružjem i municijom, pogotovo na Balkanu. Kladila bih se da su te nepoznanice (ako su nepoznanice) razlog za mlaki odgovor naših sigurnosnih struktura.
Sve bi to bilo lako da je BiH građanska država a kako nije, i ima loše istorijsko nasljeđe, postoji ogroman rizik da borba protiv ekstremizma pretvori u građanski rat. Siguran sam da bi se pod krinkom borbe protiv terorizma pokušali ostvariti ciljevi iz zadnjeg rata ili getoizacija i tretman Bošnjaka po uzoru na okupirane teritorije Palestine. Šta možete očekivati ako borbom protiv terorizma (islamskog) budu rukovodili likovi kao Poplašen?
a sta ako kozojebi naprave novi pariz na koncertu dine merlina u sarajevu pa pobiju 200 bosnjaka dok poplasen jede slaninu na palama?
S obzirom kakav intelekt ide na koncerte Dine Merlina ne trebaju se brinuti ako htjednu nekog od njih da zavedu kako bi tamo eksplodirao.
emmir1

#2184 Re: Pariz

Post by emmir1 »

Avaz je vrlo brzo uklonio vijest
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#2185 Re: Pariz

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Freamon Lester wrote:
KB9 wrote: bas me zanima da li ces bit tako demokrata kad se zatucane bradonje pocnu raznosit i po nasoj drzavi :thumbup:
Vidis upravo u tome je razlika izmedju civiliziranih drzava i monstruma. Ako se jedan bradonja raznese bio on hipster ili vehabija civilizirane drzave nece okupiti sve vehabije i hipstere te vrsiti genocid nad njiha vec ce uraditi sve da identifikuje one koji zele da ucine zlo i eliminisati ih. Bilo metkom u celo ili kroz pravosudni sistem.

Sa ljudima takvih uvjerenja treba raditi. Svaki element ovog drustva. Od porodice, komsiluka do Islamske zajednice. To je jedini nacin da se radikalnim elementima ukaze da su na pogresnom putu.
:thumbup:

Eh, kada bi tvoj post procitao @Zviz i jos neki, a ne spominjati tamo neke logore, gasne komore, deportacije....
Niemand

#2186 Re: Pariz

Post by Niemand »

insomnia78 wrote:
Niemand wrote: Izvini, ne razumijem kontekst tvog post sa kontekstom mog posta o muslimanima koji zive u eVropi (ako je lakse za shvatiti-ne serijatskim zemljama).

Druga stvar, provokatorski stil obracanja na osnovu cega god, zadrzi za sebe. Nako kazem. Da se bezveze ne svadjamo.
Ne da mi se razglabati posto
Image
PS: manje, vise fali istok a drzi se zapada
Sto uopse nije lose. Problem nastaje kad pokusaju iste one stvari koje su ih i dovele da razgule uvesti tu gdje jesu
Hos iskreno? Znam ja vrlo dobro zasto si to napisao, al hajd, ja sam dijete, ne kontam ja, neka :D

Sustina svega je da ljudi nisu iskljucivo i samo-muslimani, krscani, hipsteri il sta god vec. Ljudsko bice je kompleksno.
insomnia78 wrote:Problem nastaje kad pokusaju iste one stvari koje su ih i dovele da razgule uvesti tu gdje jesu
S ovim se slazem, apsolutno.
Niemand

#2187 Re: Pariz

Post by Niemand »

Sta editujete postove, pa ne mogu pratiti :twisted:
budza

#2188 Re: Pariz

Post by budza »

Bodkin wrote:
Martinez_ wrote:

alo, bre! ne sramoti se vise. stani na loptu.
kako te nije stid miliona civilnih zrtava koje su prouzrokovali amerika, cionisti, francuska, srbija, engleska, sirija i rusija u zadnjih 20 godina?!
kakvog si karaktera kada mozes hiljadu do 10 hiljada civilnih zrtava IDa stavljati u isti ravan sa mladicevim zrtvama, sa busevim, blerovim, milosevicevim, sarkoszijevim, asadovim... pobrojane zveri su odgovorne za milione civilnih zrtava i ti u njima ne vidis problem danasnjeg doba.
zbilja si slucaj za posmatranje. racionalno razmisljanje ti je strano. stid da te bude sto podistavas zrtve tih ljudi radi dodvoravanju zapadnim zrtvama, koje su sicusne u poredjenju sa onim koje zapad prouzrokuje.
Niemand

#2189 Re: Pariz

Post by Niemand »

:-)
insomnia78

#2190 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Dvojica ubijenih napadaca su zivjeli u Belgiji
GeeTnT

#2191 Re: Pariz

Post by GeeTnT »

I faza...nesto o arapima...
Bodkin wrote: zasto su se raznijeli u madridu? zasto se ne raznose po zalivskim zemljama koje ucestvuju u siriji ili su ucestvovali u bombardovanju libije? zasto se ne raznose u kanadi ili australiji?
II faza...malo o muslimanima...
Bodkin wrote: naravno. to i alkohol za rijeme ramazana. sve ostalo je sklono interpretaciji. ali daj da se mi solidarisemo sa muslimanima svijeta dok zivimo i hocemo u evropu
III faza...pa kaze...
Bodkin wrote: dakle boli me kurac za tvoju borbu protiv zlog zapada kojeg ti ne mozes smisliti jer su srbiju gadjali 99 pa si vise naklonjenovoj posasti.
i na kraju, zasto se srbi ne dizu u zrak u becu ili cikagu? i njih su gadjali nato avioni
oyhaa !
Latte

#2192 Re: Pariz

Post by Latte »

insomnia78 wrote:Dvojica ubijenih napadaca su zivjeli u Belgiji
Ukupno 7 uhapsenih u Belgiji
kakavdanakneiskustvu

#2193 Re: Pariz

Post by kakavdanakneiskustvu »

Da ISIL bombardira srbiju, da li bi stavili onda srpsku zastavu na profilnu sliku?
arzuhal

#2194 Re: Pariz

Post by arzuhal »

Znači ipak je Belgija izvršila napad a ne ID...
GeeTnT

#2195 Re: Pariz

Post by GeeTnT »

kakavdanakneiskustvu wrote:Da ISIL bombardira srbiju, da li bi stavili onda srpsku zastavu na profilnu sliku?
..bi.... ali na pola koplja..
insomnia78

#2196 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Latte wrote:
insomnia78 wrote:Dvojica ubijenih napadaca su zivjeli u Belgiji
Ukupno 7 uhapsenih u Belgiji
Da al dvojica direktno umjesanih su francuski drzavljani koji su zivjeli u Belgiji
Avetinho

#2197 Re: Pariz

Post by Avetinho »

Njanjavi wrote:Meni su najsmjesnije ovcice koje gledaju na ovo sve kao da su isis i prava agenda mraki iz zapadnog svjeta suprotstavljene strane.
To je najstarija igra za ovce, privid dualizma, privid suprostavljenih strana, a kad skontas, poslje sranja vidis da je rezultat na ruku mrakama sa zapada.
Niko mi ne moze rec poslje svega, da jbena obavjestajna sluzba x zemalja nije zeljela reagovat na vrjeme, cak i to sto nisu dovoljno govori sta je cilj igre.
Policijska drzava globalno, sijanje straha, veca kontrola populacije.
Ista prica se desavala x puta do sad, precrtan scenario kao sa black pantersima u americi sezdesetih i sedamdesetih, sto se poslije ispostavilo da su financirani iz crnih fondova tih mraki koji kontrolisu ameriku, ista stvar sa anonimusima danas, smijurija preko koje prave agende ostvaruju, smijurija koja je alat u njihovom arsenalu za ostvarivanje pravih agendi.
Najvise ovde gubi obican insan, pozdravite se sa slobodama kretanja u eu kao do sad, pozdravite se sa rahatlukom, nece sigurno najebat poslje ovog neki kozojebski drmator, njima takvi pashu, takvi ostvaruju njihove ciljeve.
Nikad insan nece doc sebi, haman najljepse glavu u pjesak pa ko ga jebe.
Lete avioni, lete gusteri. Pazi, gleda te oko iz piramide iz novcanice od jednog dolara.
insomnia78

#2198 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Izgleda da se, najmanje jedan napadac, za sada izvuk'o
Francuska policija jutros je pronasla crni Seat, belgijskih registracija, koji su koristili napadaci u Parizu
U autu je nadjeno oruzje i municija
Matzan

#2199 Re: Pariz

Post by Matzan »

Njanjavi wrote:Meni su najsmjesnije ovcice koje gledaju na ovo sve kao da su isis i prava agenda mraki iz zapadnog svjeta suprotstavljene strane.
To je najstarija igra za ovce, privid dualizma, privid suprostavljenih strana, a kad skontas, poslje sranja vidis da je rezultat na ruku mrakama sa zapada.
Niko mi ne moze rec poslje svega, da jbena obavjestajna sluzba x zemalja nije zeljela reagovat na vrjeme, cak i to sto nisu dovoljno govori sta je cilj igre.
Ista prica se desavala x puta do sad, precrtan scenario kao sa black pantersima u americi sezdesetih i sedamdesetih, sto se poslije ispostavilo da su financirani iz crnih fondova tih mraki koji kontrolisu ameriku, ista stvar sa anonimusima danas, smijurija preko koje prave agende ostvaruju, smijurija koja je alat u njihovom arsenalu za ostvarivanje pravih agendi.
Najvise ovde gubi obican insan, pozdravite se sa slobodama kretanja u eu kao do sad, pozdravite se sa rahatlukom, nece sigurno najebat poslje ovog neki kozojebski drmator, njima takvi pashu, takvi ostvaruju njihove ciljeve.
:thumbup:

Ova internet generacija misli da sve zna, kad im nešto zapne u životu zagooglaju, pročitaju prve dvije rečenice
i odmah su pametniji i načitaniji.
Nekad se široko obrazovanje sticalo stotinama pročitanih knjiga, studiranjem na fakultetma isl., a danas sve
nešto turbo.

Ko imalo zna o načinima djelovanja obavještajnih službi i krupnim igrama koje vode zarad ostvarivanja mnogo
krupnijih ciljeva, zna da terorističke organizacije ne nastaju tek tako, da uvijek imaju svoje stratege i finansijere
upravo tamo gdje se to najmanje očekuje - od svog proklamovanog neprijatelja - i da nikad ništa dobro nisu donijele onome u čije se ime navodno bore.
ronnie

#2200 Re: Pariz

Post by ronnie »

Avetinho wrote:
Lete avioni, lete gusteri. Pazi, gleda te oko iz piramide iz novcanice od jednog dolara.
Post Reply