Ukrajina
-
1Dante1
#217476 Re: Ukrajina
Mozda i nije normalan, no metak radi isto na bilo kojoj strani. Kako rekoh, da se ganja ta neka kosmicka pravda ne bi se ni prodaval oruzje u ovom slucaju ni jednima ni drugima.
Kada se vec prodaje, prodaj onome ko vise plati.
Kada se vec prodaje, prodaj onome ko vise plati.
- Point.
#217477 Re: Ukrajina
Nije baš isto kad metak radi po ukrajinskom civilu ili ruskom agresoru.
-
1Dante1
#217478 Re: Ukrajina
Ako je interes za moju drzavu B, ja biram B. Ako je A, ja biram A i nema nesto izmedju. Moral me ne interesuje, epsko univerzumska pravda me ne interesuje.
Kada stavimo ovu drzavu i njene interese ispred svega mozda onda i skontamo sta je drzava.
Ili ja nisam normalan sa ovakvim stavovima. Nema nesto izmedju
EDIT:
Da vise ne spamam, odgovor na komentar ispod je da, apsolutno, u ovom trenutku. Sutra ako se promijeni interes i to bude Ruzzija, welcome babuska
Kada stavimo ovu drzavu i njene interese ispred svega mozda onda i skontamo sta je drzava.
EDIT:
Da vise ne spamam, odgovor na komentar ispod je da, apsolutno, u ovom trenutku. Sutra ako se promijeni interes i to bude Ruzzija, welcome babuska
Last edited by 1Dante1 on 03/06/2025 13:29, edited 1 time in total.
- Point.
#217479 Re: Ukrajina
Interes za državu je što slabija rusija, tj što više agresorskih suncokreta. Nema tu puno filozofije.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#217480 Re: Ukrajina
i ne zaboravi da su rutalji u sistemu u kome svakoga možeš kupiti, ali baš svakoga....stoga me ne bi sutra čudilo da odleti u zrak i sjedište FSB-aapsidejzi wrote: ↑03/06/2025 07:55Ima jos jedan razlog zasto svi sute. Strah! Da bi razumio taj strah moras razumjeti kako funkcionise ruska masinerija. Ona funkcionise ne na principu povjerenja i uzajamnog pomaganja. Ona funkcionise na principu hijerarhije i kazne. Ti ne razmisljas. Ti dobijes zadatak i uradis ga. Ne postavljas pitanja, ne filozofiras. Tvoja pozicija je fiksna. No kada se desi ovakvo nesto onda se uvuce jeza u sve njih jer prva misao od koje ne mozes pobjeci jeste: Ovo je unutrasnji posao. Neko iznutra je ovo uradio. Kako je moguce da ukrajinci montiraju dronove odmah pored FSB ureda a da niko to ne opazi. Neko je opazio i neko je dopustio ovo. I onda se uvuce strah. Jer zna se kako u rusiji stvari funkcionisu. Pada se sa balkona.dragma wrote: ↑02/06/2025 23:16Svojim udarom na rusku stratešku avijaciju Ukrajina je svijetu pokazala da ruske nuklearne snage (kojih se Zapad toliko boji) mogu i trebaju biti uništene. Putin i klika oko njega najavljuje odmazdu (čak i nuklearni napad) a u stvari i sami su svjesni da moraju (po hiljaditii put) progutati svoju sramotu i poslati još jedan val dronova i raketa na mirne ukrajinske gradove.
Oni su to radili i prije operacije "Paukova mreža" i odavno koriste sve resurse koje imaju protiv Ukrajine i nemaju na lageru neko super-oružje (osim nuklearnog) kojim mogu pobjediti. Već prije su pokretali masovne napade kad god bi uspjeli akumulirati dovoljno raketa u skladištima, samo što će sada to biti puno teže jer su bombarderi Tu-95 bili glavni nosioci takvih napada.
Koliko god oni nipodaštavali ukrajinski otpor i borbu, sami priznaju da je ovo ogroman udarac za njih, ne samo zato što su izgubili veliki dio svojih aviona koje više ne mogu nadoknaditi, nego zato što poslije ovog slijedi i haos unutar vojnog rukovodstva. Sada će Rusi tražiti žrtvene jarce. Bit će otpuštanja, zatvaranja, čak i ljudi koji će padati kroz prozore ili umirati od "iznenadnih srčanih udara".
Rusi mogu premjestiti svoje snage na "sigurnija" mjesta, ali više ne mogu reći šta je fakat sigurno.
Činjenica da ruski mediji šute o napadu pokazuje da je propagandna mašinerija zatećena situacijom i ta tišina govori više od svega ostalog, dokazujući da se dogodilo nešto zaista neviđeno.
Ukrajina do pobjede!
Kada imas sistem u kojem svako slusa naredbu i provodi je dalje i ne postavlja pitanja, ti onda imas masinu koja funkcionise. Kada masina funksionise ona funkcionise. No kada neki dio ne funkcionise onda cijela masina ne funkcionise. Svima je jasno da je neki dio prestao funkcionisati i sad se panika rasirila. Da li ce nadredjeni misliti da sam ja zakazao. Da li ce nadredjeni htjeti oprati bruku sa sebe i na mene svaliti krivicu. Trazi se zrtveno janje i svako zna da ce to biti onaj ko prvi progovori. Zato je najpametnije sutiti i cekati i moliti se da se na meni kola ne slome. Veliko nepovjerenje je sada u cijelom rukovodstvu.
- JoseMujica
#217481 Re: Ukrajina
ima li kakve potvrde po telegram kanalima za ovo?
- Čitalac
#217482 Re: Ukrajina
Šef SBU Maljuk...
„Bog voli Trojstvo, a SBU uvijek dovrši svoje planove. Ranije smo dva puta pogodili Krimski most 2022. i 2023. godine. Dakle, danas smo nastavili ovu tradiciju pod vodom. Nijedan ilegalni objekt Ruske Federacije nema mjesta na teritoriju naše države. Stoga je Krimski most apsolutno legitimna meta, posebno s obzirom na to da ga je neprijatelj koristio kao logističku arteriju za opskrbu svojih trupa. Krim je Ukrajina i svaka manifestacija okupacije naići će na naš oštar odgovor“, rekao je Maljuk.
- Peacean
#217483 Re: Ukrajina
Sačekajmo malo, mada vidim da svi dijele taj snimak
- JoseMujica
#217484 Re: Ukrajina
Ukraine’s Security Service Hits Crimean Bridge in Underwater Sabotage Operation
The Security Service of Ukraine (SBU) has carried out a new special operation targeting the Crimean Bridge—its third successful strike on the structure, this time using underwater explosives.
The operation, which had been in planning for several months, involved placing explosives on the underwater supports of the bridge. At 4:44 a.m., the first device was detonated. According to officials, the blast caused significant structural damage to the base of the bridge, using the equivalent of 1,100 kg of TNT. No civilian casualties were reported.
The bridge is now in a critical condition, according to preliminary assessments.
SBU chief Lieutenant General Vasyl Maliuk personally oversaw and coordinated the operation. He stated that the bridge remains a legitimate military target due to its use by Russian forces for logistical support.
"Crimea is Ukraine. Any symbol or tool of occupation will face consequences," Malyuk said.
Ukrajinska sigurnosna služba pogodila Krimski most u podvodnoj sabotaži
Sigurnosna služba Ukrajine (SBU) izvela je novu specijalnu operaciju usmjerenu na Krimski most - svoj treći uspješan napad na konstrukciju, ovaj put korištenjem podvodnih eksploziva.
Operacija, koja je planirana nekoliko mjeseci, uključivala je postavljanje eksploziva na podvodne nosače mosta. U 4:44 ujutro detonirana je prva naprava. Prema riječima dužnosnika, eksplozija je uzrokovala značajna strukturna oštećenja podnožja mosta, koristeći ekvivalent od 1100 kg TNT-a. Nije bilo prijavljenih civilnih žrtava.
Most je sada u kritičnom stanju, prema preliminarnim procjenama.
Načelnik SBU-a, general-pukovnik Vasyl Maliuk, osobno je nadzirao i koordinirao operaciju. Izjavio je da most ostaje legitimna vojna meta zbog toga što ga ruske snage koriste za logističku podršku.
"Krim je Ukrajina. Svaki simbol ili alat okupacije suočit će se s posljedicama", rekao je Malyuk.
-
Crvene_brigade
#217486 Re: Ukrajina
Ekspolozije na Krimskom mostu...
- dr_Evil
#217487 Re: Ukrajina
Ovo je momacki uradjeno, partizanski
- dr_Evil
#217488 Re: Ukrajina
Da ne spamamo, definitivno ti nisi normalan. Helem, kad dodje vakat na tebe nece imati ko da digne glas.1Dante1 wrote: ↑03/06/2025 13:14 Ako je interes za moju drzavu B, ja biram B. Ako je A, ja biram A i nema nesto izmedju. Moral me ne interesuje, epsko univerzumska pravda me ne interesuje.
EDIT:
- JoseMujica
#217489 Re: Ukrajina
majku li mu njegovu još nije pao
- Peacean
#217490 Re: Ukrajina
Ogroman je to most, neće ga nekoliko eksplozija srušiti. Ali možda saobraćaj bude ograničen dok se ne utvrdi šteta.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#217491 Re: Ukrajina
Slaba steta meni se cini, nazalost.
-
zigzag
#217492 Re: Ukrajina
nas interesuje epska pravdadr_Evil wrote: ↑03/06/2025 14:06Da ne spamamo, definitivno ti nisi normalan. Helem, kad dodje vakat na tebe nece imati ko da digne glas.1Dante1 wrote: ↑03/06/2025 13:14 Ako je interes za moju drzavu B, ja biram B. Ako je A, ja biram A i nema nesto izmedju. Moral me ne interesuje, epsko univerzumska pravda me ne interesuje.
EDIT:
Da mudrik ne ratuje oko Hoćina, sad bi se vagnerovci šepurili po Doboju. Al džaba crtat djeci.... lakše je leći u tomašicu ili plutati drinom jer te interesuje samo tvojih 16 kvadrata oko sela.
- drug_profi
#217493 Re: Ukrajina
X X SUCHAH! SUCHAH!!! FUCK! WHAT IS THIS A TECHPIMM OR WHAT THE FUCK? HOW MUCH CAN YOU FUCK TOLERATE? I'M ALREADY RUNNING OUT OF NEGATIVES, FUCK! FUCK KIEV ALREADY! FUCK THE POKHCENTER! THE ORGSHKHESHNIK HAVE FUCKING FUCKED YOU OUT OF TERGHPET, FUCKING PUPPETS!
Prolupo....
-
Crvene_brigade
-
zigzag
#217495 Re: Ukrajina
sta je todrug_profi wrote: ↑03/06/2025 14:22
X X SUCHAH! SUCHAH!!! FUCK! WHAT IS THIS A TECHPIMM OR WHAT THE FUCK? HOW MUCH CAN YOU FUCK TOLERATE? I'M ALREADY RUNNING OUT OF NEGATIVES, FUCK! FUCK KIEV ALREADY! FUCK THE POKHCENTER! THE ORGSHKHESHNIK HAVE FUCKING FUCKED YOU OUT OF TERGHPET, FUCKING PUPPETS!
Prolupo....![]()
- drug_profi
#217496 Re: Ukrajina
ma neki rus komentira vijest na telegramu... ali očito iznerviran pa mi šegazigzag wrote: ↑03/06/2025 14:24sta je todrug_profi wrote: ↑03/06/2025 14:22
Prolupo....![]()
-
Crvene_brigade
#217497 Re: Ukrajina
Izgleda da je pravi masovni napad na Krimski most upravo u toku?
"The attack on the Kerch Bridge is still ongoing. Ukrainian USVs are breaking through the barriers."
"The attack on the Kerch Bridge is still ongoing. Ukrainian USVs are breaking through the barriers."
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#217498 Re: Ukrajina
Da ga hoce vise srokati jednom za sva vremena
- drug_profi
#217499 Re: Ukrajina
Kako god se završi, ostao gore ili pao, ovo je "dobra ruka" kod ukrajinaca.
Most ce pasti sad ili sljedeci put, ali pasce kad-tad.
Most ce pasti sad ili sljedeci put, ali pasce kad-tad.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#217500 Re: Ukrajina
Ukrajinci minirali Krimski most s 1100 kg eksploziva. Upravo se čula nova eksplozija?
UKRAJINSKA sigurnosna služba (SBU) izvijestila je da je oštetila Krimski most podvodnim eksplozivom. Ukrajinski obavještajci također su podijelili video koji prikazuje eksploziju. "Podvodni nosači stupova teško su oštećeni na donjoj razini", tvrdi SBU.
rasturaju ih na proste faktore... super sila i govna