IRAN

Post Reply
salik79

#21651 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Plove, neki dan je i britanski plovio.
Aman pa sto ne zaustave... ono vidis da im amerika sankcije nabija :cry: :D
Pa, zaustavili. Tanker za tanker. I dalje ga drze. ;-)
славянин

#21652 Re: IRAN

Post by славянин »

Haris.ba wrote:
salik79 wrote:Ne shvacam, po kojoj logici kroz Hormuz mogu ploviti svi brodovi, a kroz Gibraltar ne mogu Iranski. Daj malo tih slika i medjunarodnih/Zenevskih konvencija o slobodnoj plovidbi.
Pa po zakonu. :D

Ako Iranu smeta zaustavljanje na Gibraltaru, nek zaustavi na Hormuzu evropske brodove. Veoma je jednostavno. :D

Zove se reciprocitet u međunarodnim odnosima.
Problem je sto Iranski brodovi moraju proci preko Teritorije EU kroz gibraltar a EU mogu tovariti u Fujairi naftu ili jednostavno drzati se UAE i Omanskih ter voda :D
славянин

#21653 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
Govorim za americke tankere sto ti rece da plove kroz iranske teritorijalne vode - kako je to fer . ovi im nabijaju sankcije a oni pustaju amerima da plove kroz njihove vode... jesu fini ti iranci :lol:
salik79

#21654 Re: IRAN

Post by salik79 »

Edin H. wrote:Image

HMS Montrose
To je taj :thumbup: :D

Mars u skokovima! Aj, aj!
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#21655 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Haris.ba wrote:...
Izvini Harise, mislio sam da je upis Slavenov. Da znam šta znači ali znam - a vjerujem i ti - da teritorijalna primjena konkretnog zakona ne može da suspenduje starije, međunarodne zakone. Konkretno, o slobodi plovidbe.
славянин

#21656 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:

HMS Montrose

Plepali se camaca pa bjezali (nije da su bili daleko pa nisu mogli reagovati) :D ko se nebi plepao bogom posvecenih iranskih camaca :D
славянин

#21657 Re: IRAN

Post by славянин »

Challenger_ wrote:
Izvini Harise, mislio sam da je upis Slavenov. Da znam šta znači ali znam - a vjerujem i ti - da teritorijalna primjena konkretnog zakona ne može da suspenduje starije, međunarodne zakone. Konkretno, o slobodi plovidbe.
:lol: :lol: :lol: :lol: Znaci do autora je a ne do teksta....

Konkretno kakvoj slobodi plovidbe kroz nacionalne vode geopoliticar :lol:
salik79

#21658 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Govorim za americke tankere sto ti rece da plove kroz iranske teritorijalne vode - kako je to fer . ovi im nabijaju sankcije a oni pustaju amerima da plove kroz njihove vode... jesu fini ti iranci :lol:
Pa, neka ameri zaustave Iranski tanker. Fol je sto Ameri nabijaju proxy sankcije, prijeteci drzavama i firmama koje suradjuju sa Iranom, a ne zaustavljaju Iransku robu i naftu. Ali, ti to ne kontas.
Haris.ba

#21659 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Challenger_ wrote:
Ta sloboda plovidbe ti je relativan pojam. To ti je više načelo. Naročito nakon Unclos -a, sloboda plovidbe nije neko apsolutno pravo.

Drugo je što se dopušta sloboda plovidbe radi ekonomije. Ali, kada država hoće (može, ima vojne brodove) teritorijalne vode ne garantiraju slobodu plovidbe.
Last edited by Haris.ba on 06/09/2019 23:00, edited 1 time in total.
salik79

#21660 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:

HMS Montrose

Plepali se camaca pa bjezali (nije da su bili daleko pa nisu mogli reagovati) :D ko se nebi plepao bogom posvecenih iranskih camaca :D
Pa, de poslusaj, u cijoj su pratnji bili, a ne lupati napamet. Imas i snimak iz drona. ;-)
славянин

#21661 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
Pa, neka ameri zaustave Iranski tanker. Fol je sto Ameri nabijaju proxy sankcije, prijeteci drzavama i firmama koje suradjuju sa Iranom, a ne zaustavljaju Iransku robu i naftu. Ali, ti to ne kontas.
Image

Pa ovi im nametnuli sankcije o kojim tarlahas 100 stranica a iranci fini li fini nece americke tankere da zaustavljaju :lol:
славянин

#21662 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
Pa, de poslusaj, u cijoj su pratnji bili, a ne lupati napamet. Imas i snimak iz drona. ;-)
Pa kazem i ja , plepao se ratni brod Iranskih camaca koji su zasticeni od Boga :lol:
salik79

#21663 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Image

Pa ovi im nametnuli sankcije o kojim tarlahas 100 stranica a iranci fini li fini nece americke tankere da zaustavljaju :lol:
Jebe se Iranu za americke sankcije, da Ameri ne bulijaju druge ako zele raditi s Iranom.

Kao sto rekoh, neka zaustave iranski tanker, pa ce, sasvim sigurno, dobiti odgovor. Isto kao i Englezi.
славянин

#21664 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
Jebe se Iranu za americke sankcije, da Ameri ne bulijaju druge ako zele raditi s Iranom.

Kao sto rekoh, neka zaustave iranski tanker, pa ce, sasvim sigurno, dobiti odgovor. Isto kao i Englezi.
Pa super onda prestani da dosadjujes sankcije ovo sankcije ono. I nemoj posle da kukas ako eskalira situacija pa krene tarapana :D :D
Challenger_

#21665 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Haris.ba wrote:
Challenger_ wrote:
Ta sloboda plovidbe ti je relativan pojam. To ti je više načelo. Naročito nakon Unclos -a, sloboda plovidbe nije neko apsolutno pravo.

Drugo je što se dopušta sloboda plovidbe radi ekonomije. Ali, kada država hoće (može, ima vojne brodove) teritorijalne vode ne garantiraju slobodu plovidbe.
Ne zajebavaj me života ti. Načelo, međunarodno, koga ne bi smjeli ugroziti pomorski zakoni zemalja članica ili skupina članica. A ako to rade, kao što je uradila GB, onda se dešava i ono što se Britancima desilo u Hormuzu i to je to.
salik79

#21666 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Pa kazem i ja , plepao se ratni brod Iranskih camaca koji su zasticeni od Boga :lol:

Necega se, sasvim ocito, prepao. Najmoderniji britanski tanker je i dalje u iranskoj luci. ;-)
Haris.ba

#21667 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Dnevna doza Sputnika. :run:
Nadzornik

#21668 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

Uskoro ce Ruski ratni brodovi da prate sve tankere koji prevoze naftu za Siriju.
Cik da vidimo te engleze koji ce se da zaustave te tenkere... :izet:
славянин

#21669 Re: IRAN

Post by славянин »

Challenger_ wrote:
Ne zajebavaj me života ti. Načelo, međunarodno, koga ne bi smjeli ugroziti pomorski zakoni zemalja članica ili skupina članica. A ako to rade, kao što je uradila GB, onda se dešava i ono što se Britancima desilo u Hormuzu i to je to.
Koje nacelo geopoliticar, da moze da prolazi ko i kako oce kroz teritorijalne vode neke drzave :lol:
славянин

#21670 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:
salik79 wrote:

Necega se, sasvim ocito, prepao. Najmoderniji britanski tanker je i dalje u iranskoj luci. ;-)
Pa plepao se Iranaca ... ko nebi... to su najhrabriji,najjaci,najbolji,najbrzi jos Bog stoji iza njih .. ko se nebi prepao :lol:
salik79

#21671 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:

Pa super onda prestani da dosadjujes sankcije ovo sankcije ono. I nemoj posle da kukas ako eskalira situacija pa krene tarapana :D :D
Pa, evo, Iran ima snaznu diplomatsku aktivnost po tom pitanju.

A, bujrum, neka probaju bilo sta uraditi. Do sada su redovno dobivali odgovor.
славянин

#21672 Re: IRAN

Post by славянин »

Nadzornik wrote:Uskoro ce Ruski ratni brodovi da prate sve tankere koji prevoze naftu za Siriju.
Cik da vidimo te engleze koji ce se da zaustave te tenkere... :izet:
Masala braca rusi.... :D To sto ti mislis da neko u pratnji ratnih brodova moze preci preko necijih teritorijalnih voda bez dozvole je act of war :wink:
Nadzornik

#21673 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

славянин wrote: Pa plepao se Iranaca ... ko nebi... to su najhrabriji,najjaci,najbolji,najbrzi jos Bog stoji iza njih .. ko se nebi prepao :lol:
Pa dobro,vi traktoristi ste inace strasljivi,razumljivo... :D
Challenger_

#21674 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

славянин wrote:Koje nacelo geopoliticar, da moze da prolazi ko i kako oce kroz teritorijalne vode neke drzave :lol:
Nije ti ovo Zakon o radu FBiH, paša moj.

Više kvalifikovanih lica unutar EU pa i GB je britanski akt nazvalo protivpravnim. Ko? Guglaj.
славянин

#21675 Re: IRAN

Post by славянин »

Nadzornik wrote:
славянин wrote: Pa plepao se Iranaca ... ko nebi... to su najhrabriji,najjaci,najbolji,najbrzi jos Bog stoji iza njih .. ko se nebi prepao :lol:
Pa dobro,vi traktoristi ste inace strasljivi,razumljivo... :D
Cek na cijoj je strani amerika, na "nasoj" srpskoj ili kojoj vec ?? :lol: zbunjen sam :lol:
Post Reply