Pa, zaustavili. Tanker za tanker. I dalje ga drze.славянин wrote:Aman pa sto ne zaustave... ono vidis da im amerika sankcije nabijasalik79 wrote:
Plove, neki dan je i britanski plovio.![]()
IRAN
- salik79
#21651 Re: IRAN
- славянин
#21652 Re: IRAN
Problem je sto Iranski brodovi moraju proci preko Teritorije EU kroz gibraltar a EU mogu tovariti u Fujairi naftu ili jednostavno drzati se UAE i Omanskih ter vodaHaris.ba wrote:Pa po zakonu.salik79 wrote:Ne shvacam, po kojoj logici kroz Hormuz mogu ploviti svi brodovi, a kroz Gibraltar ne mogu Iranski. Daj malo tih slika i medjunarodnih/Zenevskih konvencija o slobodnoj plovidbi.![]()
Ako Iranu smeta zaustavljanje na Gibraltaru, nek zaustavi na Hormuzu evropske brodove. Veoma je jednostavno.
Zove se reciprocitet u međunarodnim odnosima.
- славянин
#21653 Re: IRAN
Govorim za americke tankere sto ti rece da plove kroz iranske teritorijalne vode - kako je to fer . ovi im nabijaju sankcije a oni pustaju amerima da plove kroz njihove vode... jesu fini ti irancisalik79 wrote:
Pa, zaustavili. Tanker za tanker. I dalje ga drze.
- salik79
#21654 Re: IRAN
To je tajEdin H. wrote:
HMS Montrose
Mars u skokovima! Aj, aj!
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#21655 Re: IRAN
Izvini Harise, mislio sam da je upis Slavenov. Da znam šta znači ali znam - a vjerujem i ti - da teritorijalna primjena konkretnog zakona ne može da suspenduje starije, međunarodne zakone. Konkretno, o slobodi plovidbe.Haris.ba wrote:...
- славянин
#21656 Re: IRAN
Plepali se camaca pa bjezali (nije da su bili daleko pa nisu mogli reagovati)salik79 wrote:To je tajEdin H. wrote:
HMS Montrose![]()
Mars u skokovima! Aj, aj!
- славянин
#21657 Re: IRAN
Challenger_ wrote:Izvini Harise, mislio sam da je upis Slavenov. Da znam šta znači ali znam - a vjerujem i ti - da teritorijalna primjena konkretnog zakona ne može da suspenduje starije, međunarodne zakone. Konkretno, o slobodi plovidbe.Haris.ba wrote:...
Konkretno kakvoj slobodi plovidbe kroz nacionalne vode geopoliticar
- salik79
#21658 Re: IRAN
Pa, neka ameri zaustave Iranski tanker. Fol je sto Ameri nabijaju proxy sankcije, prijeteci drzavama i firmama koje suradjuju sa Iranom, a ne zaustavljaju Iransku robu i naftu. Ali, ti to ne kontas.славянин wrote:Govorim za americke tankere sto ti rece da plove kroz iranske teritorijalne vode - kako je to fer . ovi im nabijaju sankcije a oni pustaju amerima da plove kroz njihove vode... jesu fini ti irancisalik79 wrote:
Pa, zaustavili. Tanker za tanker. I dalje ga drze.
- Haris.ba
#21659 Re: IRAN
Ta sloboda plovidbe ti je relativan pojam. To ti je više načelo. Naročito nakon Unclos -a, sloboda plovidbe nije neko apsolutno pravo.Challenger_ wrote:Izvini Harise, mislio sam da je upis Slavenov. Da znam šta znači ali znam - a vjerujem i ti - da teritorijalna primjena konkretnog zakona ne može da suspenduje starije, međunarodne zakone. Konkretno, o slobodi plovidbe.Haris.ba wrote:...
Drugo je što se dopušta sloboda plovidbe radi ekonomije. Ali, kada država hoće (može, ima vojne brodove) teritorijalne vode ne garantiraju slobodu plovidbe.
Last edited by Haris.ba on 06/09/2019 23:00, edited 1 time in total.
- salik79
#21660 Re: IRAN
Pa, de poslusaj, u cijoj su pratnji bili, a ne lupati napamet. Imas i snimak iz drona.славянин wrote:Plepali se camaca pa bjezali (nije da su bili daleko pa nisu mogli reagovati)salik79 wrote:To je tajEdin H. wrote:
HMS Montrose![]()
Mars u skokovima! Aj, aj!ko se nebi plepao bogom posvecenih iranskih camaca
- славянин
#21661 Re: IRAN
salik79 wrote:
Pa, neka ameri zaustave Iranski tanker. Fol je sto Ameri nabijaju proxy sankcije, prijeteci drzavama i firmama koje suradjuju sa Iranom, a ne zaustavljaju Iransku robu i naftu. Ali, ti to ne kontas.

Pa ovi im nametnuli sankcije o kojim tarlahas 100 stranica a iranci fini li fini nece americke tankere da zaustavljaju
- славянин
#21662 Re: IRAN
Pa kazem i ja , plepao se ratni brod Iranskih camaca koji su zasticeni od Bogasalik79 wrote:
Pa, de poslusaj, u cijoj su pratnji bili, a ne lupati napamet. Imas i snimak iz drona.
- salik79
#21663 Re: IRAN
Jebe se Iranu za americke sankcije, da Ameri ne bulijaju druge ako zele raditi s Iranom.славянин wrote:salik79 wrote:
Pa, neka ameri zaustave Iranski tanker. Fol je sto Ameri nabijaju proxy sankcije, prijeteci drzavama i firmama koje suradjuju sa Iranom, a ne zaustavljaju Iransku robu i naftu. Ali, ti to ne kontas.
Pa ovi im nametnuli sankcije o kojim tarlahas 100 stranica a iranci fini li fini nece americke tankere da zaustavljaju
Kao sto rekoh, neka zaustave iranski tanker, pa ce, sasvim sigurno, dobiti odgovor. Isto kao i Englezi.
- славянин
#21664 Re: IRAN
Pa super onda prestani da dosadjujes sankcije ovo sankcije ono. I nemoj posle da kukas ako eskalira situacija pa krene tarapanasalik79 wrote:
Jebe se Iranu za americke sankcije, da Ameri ne bulijaju druge ako zele raditi s Iranom.
Kao sto rekoh, neka zaustave iranski tanker, pa ce, sasvim sigurno, dobiti odgovor. Isto kao i Englezi.
- Challenger_
#21665 Re: IRAN
Ne zajebavaj me života ti. Načelo, međunarodno, koga ne bi smjeli ugroziti pomorski zakoni zemalja članica ili skupina članica. A ako to rade, kao što je uradila GB, onda se dešava i ono što se Britancima desilo u Hormuzu i to je to.Haris.ba wrote:Ta sloboda plovidbe ti je relativan pojam. To ti je više načelo. Naročito nakon Unclos -a, sloboda plovidbe nije neko apsolutno pravo.Challenger_ wrote:Izvini Harise, mislio sam da je upis Slavenov. Da znam šta znači ali znam - a vjerujem i ti - da teritorijalna primjena konkretnog zakona ne može da suspenduje starije, međunarodne zakone. Konkretno, o slobodi plovidbe.Haris.ba wrote:...
Drugo je što se dopušta sloboda plovidbe radi ekonomije. Ali, kada država hoće (može, ima vojne brodove) teritorijalne vode ne garantiraju slobodu plovidbe.
- salik79
#21666 Re: IRAN
славянин wrote:Pa kazem i ja , plepao se ratni brod Iranskih camaca koji su zasticeni od Bogasalik79 wrote:
Pa, de poslusaj, u cijoj su pratnji bili, a ne lupati napamet. Imas i snimak iz drona.
Necega se, sasvim ocito, prepao. Najmoderniji britanski tanker je i dalje u iranskoj luci.
- Nadzornik
#21668 Re: IRAN
Uskoro ce Ruski ratni brodovi da prate sve tankere koji prevoze naftu za Siriju.
Cik da vidimo te engleze koji ce se da zaustave te tenkere...
- славянин
#21669 Re: IRAN
Koje nacelo geopoliticar, da moze da prolazi ko i kako oce kroz teritorijalne vode neke drzaveChallenger_ wrote:
Ne zajebavaj me života ti. Načelo, međunarodno, koga ne bi smjeli ugroziti pomorski zakoni zemalja članica ili skupina članica. A ako to rade, kao što je uradila GB, onda se dešava i ono što se Britancima desilo u Hormuzu i to je to.
- славянин
#21670 Re: IRAN
Pa plepao se Iranaca ... ko nebi... to su najhrabriji,najjaci,najbolji,najbrzi jos Bog stoji iza njih .. ko se nebi prepaosalik79 wrote:славянин wrote:Pa kazem i ja , plepao se ratni brod Iranskih camaca koji su zasticeni od Bogasalik79 wrote:
Necega se, sasvim ocito, prepao. Najmoderniji britanski tanker je i dalje u iranskoj luci.
- salik79
#21671 Re: IRAN
Pa, evo, Iran ima snaznu diplomatsku aktivnost po tom pitanju.славянин wrote:Pa super onda prestani da dosadjujes sankcije ovo sankcije ono. I nemoj posle da kukas ako eskalira situacija pa krene tarapanasalik79 wrote:
Jebe se Iranu za americke sankcije, da Ameri ne bulijaju druge ako zele raditi s Iranom.
Kao sto rekoh, neka zaustave iranski tanker, pa ce, sasvim sigurno, dobiti odgovor. Isto kao i Englezi.![]()
A, bujrum, neka probaju bilo sta uraditi. Do sada su redovno dobivali odgovor.
- славянин
#21672 Re: IRAN
Masala braca rusi....Nadzornik wrote:Uskoro ce Ruski ratni brodovi da prate sve tankere koji prevoze naftu za Siriju.
- Nadzornik
#21673 Re: IRAN
Pa dobro,vi traktoristi ste inace strasljivi,razumljivo...славянин wrote: Pa plepao se Iranaca ... ko nebi... to su najhrabriji,najjaci,najbolji,najbrzi jos Bog stoji iza njih .. ko se nebi prepao
- Challenger_
#21674 Re: IRAN
Nije ti ovo Zakon o radu FBiH, paša moj.славянин wrote:Koje nacelo geopoliticar, da moze da prolazi ko i kako oce kroz teritorijalne vode neke drzave
Više kvalifikovanih lica unutar EU pa i GB je britanski akt nazvalo protivpravnim. Ko? Guglaj.
- славянин
#21675 Re: IRAN
Cek na cijoj je strani amerika, na "nasoj" srpskoj ili kojoj vec ??Nadzornik wrote:Pa dobro,vi traktoristi ste inace strasljivi,razumljivo...славянин wrote: Pa plepao se Iranaca ... ko nebi... to su najhrabriji,najjaci,najbolji,najbrzi jos Bog stoji iza njih .. ko se nebi prepao