IRAN

Post Reply
Optimus Prime

#2151 Re: IRAN

Post by Optimus Prime »

jefferson wrote: Koji debili u pm!
Jao paranoje!
Ali nece jos dugo zaprdivat! Kako je krenulo sa revolucijama, mule ce olimpijadu vjerovatno docekati u exilu,u Sjevernoj Koreji .

Tragikomicno je to da je ovo vec drugi skandal sa ovim znakom.
Prije cetiri godine su se Englezi bunili zbok cinjenice da je dizajn loga kostao preko 600 hiljada funti, a ispao je i vise nego jednostavan.
Moram citirati komentar jednog engleza Za SUN. Rekao je da je na WC solji za vrijeme velike nuzde nacrtao bolji logo.
jefferson

#2152 Re: IRAN

Post by jefferson »

Optimus Prime wrote:
jefferson wrote: Koji debili u pm!
Jao paranoje!
Ali nece jos dugo zaprdivat! Kako je krenulo sa revolucijama, mule ce olimpijadu vjerovatno docekati u exilu,u Sjevernoj Koreji .

Tragikomicno je to da je ovo vec drugi skandal sa ovim znakom.
Prije cetiri godine su se Englezi bunili zbok cinjenice da je dizajn loga kostao preko 600 hiljada funti, a ispao je i vise nego jednostavan.
Moram citirati komentar jednog engleza Za SUN. Rekao je da je na WC solji za vrijeme velike nuzde nacrtao bolji logo.
Jebote koji moras biti kreten i kontati da je to cionisticka zavjera. Nakon ovoga bi stvarno volio da ne odu na olimpijadu da bi napravili budale od sebe.
jeza u ledja

#2153 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Eto vidite dokle seze uticaj cionista. Cak ni olimpijske igre nisu postedjene njihove anti-islamske propagande. :oops:

In related news....cuo sam da ce iranski olimpijski komitet u znak protesta zabraniti svojoj zenskoj reprezentaciji u odbojci na pijesku nastup na olimpijadi u Londonu.
GOLFER

#2154 Re: IRAN

Post by GOLFER »

Gledaj gledaj demokrata i boraca za slobodu sto su se skpili na jednom mjestu i to na temi o Iranu :D sto vas je tako ljepo vidjet, ma milina :lol: :lol: :lol:
fidoremilienko

#2155 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

GOLFER wrote:Gledaj gledaj demokrata i boraca za slobodu sto su se skpili na jednom mjestu i to na temi o Iranu :D sto vas je tako ljepo vidjet, ma milina :lol: :lol: :lol:
:thumbup:
Ma nema, ovdje su svi vrsni znalci i borci za slobodu/demokratiju, ali samo na riječima! :D
kritichar

#2156 Re: IRAN

Post by kritichar »

ovorena tema po pitanju bojkota Irana, mada bi bilo korektnije da se o tome na ovoj temi nastavi.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=84886
zonbirile

#2157 Re: IRAN

Post by zonbirile »

fidoremilienko wrote:
GOLFER wrote:Gledaj gledaj demokrata i boraca za slobodu sto su se skpili na jednom mjestu i to na temi o Iranu :D sto vas je tako ljepo vidjet, ma milina :lol: :lol: :lol:
:thumbup:
Ma nema, ovdje su svi vrsni znalci i borci za slobodu/demokratiju, ali samo na riječima! :D
-----------------------------------
osim nika sa šalom ni ti ne dade više,uostalom jučer su pristalice Musavia i Kurabia opet bile na ulici,dosta ih je moja malenkost ne znači ništa. :lol:
fidoremilienko

#2158 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

zonbrile, treba ti orden uručiti :thumbup:
Pravi si borac za ljudska prava i slobode! Tvoj doprinos ovoj temi je za svaku pohvalu i ti zaslužuješ najviše/najveće priznanje! :D ;) Još samo da ti ga uruče... 8-) :lol: i da ga primiš sa :)
exliberal

#2159 Re: IRAN

Post by exliberal »

Ahmed Maleki, bivši vicekonzul u iranskom konzulatu u Milanu prije nego što je prošloga mjeseca pobjegao u Pariz s obitelji, najnoviji je u nizu dužnosnika koji su napustili islamističku državu i pridružili se oporbenoj skupini Zeleni val nastaloj prije godinu dana.

On je u intervjuu rekao kako su Iranci nadahnuti slikama narodnih pobuna u sjevernoj Africi ali da su suočeni s režimom daleko okrutnijim nego što su u oni Egiptu, Tunisu i čak Libiji.

"Tijekom proteklih 32 godine jedini cilj režima je da zadrži vlast", rekao je on Reutersu u Parizu preko prevoditelja.

"Pripravni su ... pribjeći bilo kakvoj mjeri, uključujući pokolj i prolijevanje krvi do krajnjih granica kako bi zadržali last", rekao je.

Iranski islamistički čelnici, nastojeći izbjeći masovne prosvjede koji su izbili nakon izbora 2009., upozorili su kako će se suprotstaviti svakom ilegalnom okupljanju oporbe.

Maleki je kazao kako mnogi iranski diplomati i vojni časnici dijele njegovo kritičko stajalište o teheranskoj vladi ali da čekaju pravo vrijeme da promijene stranu.

Maleki se pridružio bivšem iranskom konzulu u Norveškoj, časniku zrakoplovnih snaga i generalu koji su se već priključili Zelenom valu. Osnovao ga je u ožujku 2010. iranski poslovni čovjek u izgnanstvu Amir Jahanchahi koji želi poremetiti ključni iranski energetski sektor kako bi izvršio pritisak na iranske čelnike.
exliberal

#2160 Re: IRAN

Post by exliberal »

Po cemu je on izdajica i kvisling......ili si sarkastican
bogoljub

#2161 Re: IRAN

Post by bogoljub »

exliberal wrote:Ahmed Maleki, bivši vicekonzul u iranskom konzulatu u Milanu prije nego što je prošloga mjeseca pobjegao u Pariz s obitelji, najnoviji je u nizu dužnosnika koji su napustili islamističku državu i pridružili se oporbenoj skupini Zeleni val nastaloj prije godinu dana.

On je u intervjuu rekao kako su Iranci nadahnuti slikama narodnih pobuna u sjevernoj Africi ali da su suočeni s režimom daleko okrutnijim nego što su u oni Egiptu, Tunisu i čak Libiji.

"Tijekom proteklih 32 godine jedini cilj režima je da zadrži vlast", rekao je on Reutersu u Parizu preko prevoditelja.

"Pripravni su ... pribjeći bilo kakvoj mjeri, uključujući pokolj i prolijevanje krvi do krajnjih granica kako bi zadržali last", rekao je.

Iranski islamistički čelnici, nastojeći izbjeći masovne prosvjede koji su izbili nakon izbora 2009., upozorili su kako će se suprotstaviti svakom ilegalnom okupljanju oporbe.

Maleki je kazao kako mnogi iranski diplomati i vojni časnici dijele njegovo kritičko stajalište o teheranskoj vladi ali da čekaju pravo vrijeme da promijene stranu.

Maleki se pridružio bivšem iranskom konzulu u Norveškoj, časniku zrakoplovnih snaga i generalu koji su se već priključili Zelenom valu. Osnovao ga je u ožujku 2010. iranski poslovni čovjek u izgnanstvu Amir Jahanchahi koji želi poremetiti ključni iranski energetski sektor kako bi izvršio pritisak na iranske čelnike.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zeleni val, crveni val, izbori, islamski, krađa 14.000.000 miliona glasova,zeleni val. :lol: :lol: :lol: :lol:
psydelija

#2162 Re: IRAN

Post by psydelija »

exliberal wrote:Po cemu je on izdajica i kvisling......ili si sarkastican
jasta je... kvisling.., izdajica roda svoga, pobegulja.., drzavni neprijatelj Nr. 1 itd... itd.

ps: i u sad-u, rusiji, kini, bih... svuda se prebeg diplomate tretira isto!

pps:... a i bolje da je pobego, ovako bi ga mosad sigurno zveknuo u ime drzave izrael... bar ce u francuskoj biti sigurniji za nijansu nego li u milanu i teheranu.
Last edited by psydelija on 02/03/2011 21:02, edited 1 time in total.
jefferson

#2163 Re: IRAN

Post by jefferson »

psydelija wrote:
exliberal wrote:Po cemu je on izdajica i kvisling......ili si sarkastican
jasta je... kvisling.., izdajica roda svoga, pobegulja.., drzavni neprijatelj Nr. 1 itd... itd.

pa: i u sad-u, rusiji, kini, bih... svuda se prebeg diplomate tretira isto!
U SAD ako se ne slazes sa politikom ne ubijaju niti neko izdaje fetvu protiv tebe. Cak sta vise, izdas knjigu i obogatis se!
Jedno je spijunaza a jedno je govoriti protiv rezima.
Za Rusiju i Kinu je suvisno komentarisati!
exliberal

#2164 Re: IRAN

Post by exliberal »

bogoljub wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zeleni val, crveni val, izbori, islamski, krađa 14.000.000 miliona glasova,zeleni val. :lol: :lol: :lol: :lol:
Bogoljube ako znas nesto sto mi neznamo onda fino reci, citirat teks samo da bi postavio :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: je djeciji nacin razgovora.....isto ko da si rekao "sta ba on ima da prica vidi mu frizure...."
( necu da kazem da se postavljanjem ovakvih komentara pokazuje nedostatak validnih kontra argumenata ;-) )
psydelija

#2165 Re: IRAN

Post by psydelija »

jefferson wrote:U SAD ako se ne slazes sa politikom ne ubijaju niti neko izdaje fetvu protiv tebe. Cak sta vise, izdas knjigu i obogatis se!
koristim priliku na ovom pdf-u za jedan OT gde te toplom molim da se okanes mene i mojih postova, od sada pa nadalje i ubuduce...

ne iz razloga sto se ne slazes sa mojim politicko/drustvenim ubedjenjima, vec sto moje dostojanstvo ne moze i ne zeli da zvace razna etiketiranja koja dolaze sa tvoje strane... niske udarce i ulicarske zargone trebas/trebao si ostaviti kada se dopisujes sa poznanicima ili skolskim drugarima, ne samnom.

ne samo sto nije kulturno vredjati druge, starije, nepoznate, vec i sam sa-x to zvanicno "zabranjunje" ( vidi pravila foruma).

ti si isto koliko ja vidim na ovom pdf-u (forumu) jednakiji medju "jednakima"... malo je onih na sa-x-u kojima administracija moze da progleda kroz prste, salvu uvredljivih reci tipa: kreten, debili, "nesposobnjakovic"...

posto nema reakcije urednistva foruma, iz ovih stopa ides na listu "ignor", i toplo te jos jednom molim da me eskiviras u futuru.

hvala na druzenju,
svako dobro.
jefferson

#2166 Re: IRAN

Post by jefferson »

psydelija wrote:
jefferson wrote:U SAD ako se ne slazes sa politikom ne ubijaju niti neko izdaje fetvu protiv tebe. Cak sta vise, izdas knjigu i obogatis se!
koristim priliku na ovom pdf-u za jedan OT gde te toplom molim da se okanes mene i mojih postova, od sada pa nadalje i ubuduce...

ne iz razloga sto se ne slazes sa mojim politicko/drustvenim ubedjenjima, vec sto moje dostojanstvo ne moze i ne zeli da zvace razna etiketiranja koja dolaze sa tvoje strane... niske udarce i ulicarske zargone trebas/trebao si ostaviti kada se dopisujes sa poznanicima ili skolskim drugarima, ne samnom.

ne samo sto nije kulturno vredjati druge, starije, nepoznate, vec i sam sa-x to zvanicno "zabranjunje" ( vidi pravila foruma).

ti si isto koliko ja vidim na ovom pdf-u (forumu) jednakiji medju "jednakima"... malo je onih na sa-x-u kojima administracija moze da progleda kroz prste, salvu uvredljivih reci tipa: kreten, debili, "nesposobnjakovic"...

posto nema reakcije urednistva foruma, iz ovih stopa ides na listu "ignor", i toplo te jos jednom molim da me eskiviras u futuru.

hvala na druzenju,
svako dobro.

Ako ti smetaju moji komentari na tvoje postove, postoji vrlo jednostavan nacin da to rjesis, iskljucis se iz diskusije!
Kako znas da si stariji???
O tome da li te ja vrijedjam ili ne je opet suvisno komentarisati!
psydelija

#2167 Re: IRAN

Post by psydelija »

ahmadinedzadov pezo prodat za 2.5 miliona dolara! :D

http://www.dnevniavaz.ba/kiosk/svijet-z ... olara.html
psydelija

#2168 Re: IRAN

Post by psydelija »

ahmed maleki (bifsi diplomata irana) koji je emigrirao na zapadu je rodjeni bratic od karubija!

razmnom dosta...
jefferson

#2169 Re: IRAN

Post by jefferson »

psydelija wrote:ahmed maleki (bifsi diplomata irana) koji je emigrirao na zapadu je rodjeni bratic od karubija!

razmnom dosta...
Da, ne samo da idu na celnike opozicije, nego im i familiju proganjaju :D
zonbirile

#2170 Re: IRAN

Post by zonbirile »

jefferson wrote:
psydelija wrote:ahmed maleki (bifsi diplomata irana) koji je emigrirao na zapadu je rodjeni bratic od karubija!

razmnom dosta...
Da, ne samo da idu na celnike opozicije, nego im i familiju proganjaju :D
---------------------------------
familija ubijene Nede Zoltan sva emigrirala,čak i advokat koji ih je zastupao.krivi što su živi.
fidoremilienko

#2171 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

jefferson wrote: U SAD ako se ne slazes sa politikom ne ubijaju niti neko izdaje fetvu protiv tebe. Cak sta vise, izdas knjigu i obogatis se!
Ma daaaaaaaaaaaaj! A šta radi tajna služba u SAD-u? Nemoj pričati kad ne znaš... :-)
zonbirile

#2172 Re: IRAN

Post by zonbirile »

fidoremilienko wrote:
jefferson wrote: U SAD ako se ne slazes sa politikom ne ubijaju niti neko izdaje fetvu protiv tebe. Cak sta vise, izdas knjigu i obogatis se!
Ma daaaaaaaaaaaaj! A šta radi tajna služba u SAD-u? Nemoj pričati kad ne znaš... :-)
----------------------------------
normalno da radi ,ali ne na tim osnovama,posebno da ubiju čovjeka ,jer je oklevetao Isusa i to mišljenju lijevog podsekretara,zamjenika sekretarovog pomoćnika.
Gat'Gor

#2173 Re: IRAN

Post by Gat'Gor »

lol Boze sacuvaj.... uporedjivati slobodu u Iranu i u Americi....nigdje veze. Ko zdrav moze da vjeruje da se u Americi radi isto kao u Iranu????? Pa na kojoj planeti je taj tip?
zonbirile

#2174 Re: IRAN

Post by zonbirile »

Gat'Gor wrote:lol Boze sacuvaj.... uporedjivati slobodu u Iranu i u Americi....nigdje veze. Ko zdrav moze da vjeruje da se u Americi radi isto kao u Iranu????? Pa na kojoj planeti je taj tip?
----------------------------------
na zemlji,ali na bijelom je
ČikaJosip

#2175 Re: IRAN

Post by ČikaJosip »

japijem wrote:nisu emigrirali u zemlju sa manje ljudskih prava i siromašniju od irana (pretpostavljam), zato svako zlo za neko dobro.
Ovaj komentar ti je bio nepotreban.
Post Reply