nemam rijeci...
Moderator: _BataZiv_0809

auuuu...koje sranje od filmashandrprcSA wrote:
nemam rijeci...
izvinjavam se, vjerovatno sam bio previse grub u ocjeni pa cu pokusati ponovo... znaci BOZE...Tabhana wrote:O ukusima se ne raspravlja, no postaviti taj film na ovu temu je u najmanju ruku smiješno. Knjige su naravno mnogo bolje, no i filmovi (tri do sada izašli, treća knjiga će imati dva dijela) su odlični.
Gdje sam to napisao da je odličan? No, u pravu si, odlična su oba filma.omar little wrote:znaci lik koji otvori post sa "o ukusima se ne raspravlja" da bi onda u iducoj recenici istakao kako je film odlican (to, valjda, nije ukus nego aksiom) sada navodi 7.7 sa imdb kao nekakvu relevantnost
sta tih 7.7 nije skup ukusa? ili se o njima ipak raspravlja?
nema mi idiotskijeg stava od "neraspravljanja o ukusima" na temama predvidjenim za to. nekom film sranje, nekom nije. odlicno, to je poenta.
Tabhana wrote:Gdje sam to napisao da je odličan? No, u pravu si, odlična su oba filma.omar little wrote:znaci lik koji otvori post sa "o ukusima se ne raspravlja" da bi onda u iducoj recenici istakao kako je film odlican (to, valjda, nije ukus nego aksiom) sada navodi 7.7 sa imdb kao nekakvu relevantnost
sta tih 7.7 nije skup ukusa? ili se o njima ipak raspravlja?
nema mi idiotskijeg stava od "neraspravljanja o ukusima" na temama predvidjenim za to. nekom film sranje, nekom nije. odlicno, to je poenta.
Jedno je raspravljati o filmovima koji su nekim ljudima više legli (ili manje), a drugo je staviti taj film na temu gdje ne preporučuje taj isti film drugim ljudima.
I da, relevantne stranice, osim za tipičnog stanovnika BiH, što i ne čudi (unikatni smo po svemu). Očekujem i filmove tipa Hrabro srce, Titanik, Gladijator itd, jer nekima nisu legli pa NE PREPORUČUJU dalje.
toliko o tvom razumijevanju vlastitog pisanja, ostatak da ne spominjem.Tabhana wrote:Knjige su naravno mnogo bolje, no i filmovi (tri do sada izašli, treća knjiga će imati dva dijela) su odlični.
Zbog ovog se ide na block listuSaian wrote:
a ovo je ko i neuzubilahi nekakve nagrade dobilo te je i kritikli aklejmd, ako sam dobro nachuo. Kakav blef godine, Aflek ne bi znao sta je glumachki zanat da mu za iladza zatreba, zhena mu u filmu nije nista bolja, slabo prodaju to sve da se na glavu nasadish,a i premisa u citavoj prichi mi je poprilichno blesava i naivna. Ne znam trebam li reci da knjigu nisam procitao, ali autorica je pravila adaptaciju za ekran pa kontam, do toga ne moze bit sto film ne valja. Ukratko, i membrum virile bi bio razocharan kvalitetom ovog uratka. Toliko.

gebelsovski izbljuvak.spoiler:aj bar je krmčina zavaljena i na filmu i u pravom životu.Tirkiz wrote:
film definitivno smece nad smecem...
Ovom remek djelu ? https://www.youtube.com/watch?v=s6mMvBeEPT4Tabhana wrote:Little girl, nemaš pojma o čemu pišeš.
Ne preporučujem ni ja neku raspravu s tobom, očigledno gubljenje vremena, uživaj, ne repliciram više kritičarima koji mogu pljuvati po remek djelu kakav je Titanik. Ignorirana si, zbogom.
Kako ga to cini zanimljivijim ?dale cooper wrote:Smiješni su komentari da je u Birdmanu gluma odlična a film nezanimljiv, kada je glumački
zanat i sve dobre i loše stvari koje dolaze sa tim jedna od centralnih tema kojom se film bavi.
U rangu one karine od Twilight Sage.shandrprcSA wrote:
nemam rijeci...
Ono što sam htjeo reći je da je paradoksalno pohvaliti glumu a ne pohvaliti film sa obzirom na tematiku1Dante1 wrote:Kako ga to cini zanimljivijim ?dale cooper wrote:Smiješni su komentari da je u Birdmanu gluma odlična a film nezanimljiv, kada je glumački
zanat i sve dobre i loše stvari koje dolaze sa tim jedna od centralnih tema kojom se film bavi.
dale cooper wrote:Ono što sam htjeo reći je da je paradoksalno pohvaliti glumu a ne pohvaliti film sa obzirom na tematiku1Dante1 wrote:Kako ga to cini zanimljivijim ?dale cooper wrote:Smiješni su komentari da je u Birdmanu gluma odlična a film nezanimljiv, kada je glumački
filma u kojem je glumačka profesija tako bitan dio. Ta opsesija glavnog lika za sa jedne strane starom
slavom i obožavanju publike, a sa druge strane željom da bude relevantan i prihvaćen kod kritike
kao ozbiljan umjetnik umjesto ispranog akcijskog heroja kojem je pozorište zadnja šansa da se
dokaže. Film je zanimljiv što pokazuje tu mračnu stranu glumačke profesije. Opsesivnost, taštinu,
preambicioznost i ostale stvari koje se neminovno uvlače i u privatan život uništavajući veze
sa ljudima koji su mu najbliži.
Ali film je takođe i sprdnja sa tim klišejima. Ona scena između Keatona i filmske kritičarke je ja mislim mokriBansuri wrote:
gluma u birdmanu i u svakom filmu je jedno, tema drugo, a realizacija nešto sasvim treće
ja sam pohvalila glumu, ne općenito film i ne vidim paradoks samo zato što se film tematski bavi glumačkom profesijom
a i nju su samo zagrebali po klišejima snimcima po lavirintu pozorišta
vjerujem keatonu, nortonu i ostalim(relativno) kad izvode uloge ali oni to rade za obični režijski/scenarijski/producentski blockbuster
dale cooper wrote:
Ali film je takođe i sprdnja sa tim klišejima. Ona scena između Keatona i filmske kritičarke je ja mislim mokri
revenge san svakog glumca sa prenapuhanim egom i sopstvenim osjećajem prevelike važnosti.![]()
Takođe mi se sviđa kako film izgleda hiper realno i nerealno u isto vrijeme.
Dinamika koja je postignuta načinom na koji je film snimana je takođe odlična. I humor...humor je sjajan.
Elem, mnogo je više stvari u ovom filmu za preporučiti nego za ne preporučiti. Ova tema bi trebala biti
rezervisana za sranja koja treba u širokom luku izbjegavati, ne za filmove poput Birdmana ili prije nekoliko
stranica spomenuto remek djelo Wesa Andersona - Grand Budapest Hotel.