Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
shandrprcSA

#2151 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by shandrprcSA »

Image

nemam rijeci...
Tabhana

#2152 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tabhana »

O ukusima se ne raspravlja, no postaviti taj film na ovu temu je u najmanju ruku smiješno. Knjige su naravno mnogo bolje, no i filmovi (tri do sada izašli, treća knjiga će imati dva dijela) su odlični.
Altsa

#2153 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Altsa »

shandrprcSA wrote:Image

nemam rijeci...
auuuu...koje sranje od filma :-)
shandrprcSA

#2154 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by shandrprcSA »

Tabhana wrote:O ukusima se ne raspravlja, no postaviti taj film na ovu temu je u najmanju ruku smiješno. Knjige su naravno mnogo bolje, no i filmovi (tri do sada izašli, treća knjiga će imati dva dijela) su odlični.
izvinjavam se, vjerovatno sam bio previse grub u ocjeni pa cu pokusati ponovo... znaci BOZE... :skoljka:
Tabhana

#2155 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tabhana »

7.7 po IMDb
89% po Rotten Tomatoes

I Birdman je bio na ovoj temu, 8.1 po IMDb, Nominated for 9 Oscars. Another 154 wins & 157 nominations, 92% po Rotten Tomatoes.

Bolji filmovi se stavljaju na ovu temu, nego na onoj drugoj gdje se preporučuje određeni film.

:skoljka:
omar little

#2156 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by omar little »

znaci lik koji otvori post sa "o ukusima se ne raspravlja" da bi onda u iducoj recenici istakao kako je film odlican (to, valjda, nije ukus nego aksiom :D) sada navodi 7.7 sa imdb kao nekakvu relevantnost :lol: sta tih 7.7 nije skup ukusa? ili se o njima ipak raspravlja?
nema mi idiotskijeg stava od "neraspravljanja o ukusima" na temama predvidjenim za to. nekom film sranje, nekom nije. odlicno, to je poenta.
Tabhana

#2157 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tabhana »

omar little wrote:znaci lik koji otvori post sa "o ukusima se ne raspravlja" da bi onda u iducoj recenici istakao kako je film odlican (to, valjda, nije ukus nego aksiom :D) sada navodi 7.7 sa imdb kao nekakvu relevantnost :lol: sta tih 7.7 nije skup ukusa? ili se o njima ipak raspravlja?
nema mi idiotskijeg stava od "neraspravljanja o ukusima" na temama predvidjenim za to. nekom film sranje, nekom nije. odlicno, to je poenta.
Gdje sam to napisao da je odličan? No, u pravu si, odlična su oba filma.

Jedno je raspravljati o filmovima koji su nekim ljudima više legli (ili manje), a drugo je staviti taj film na temu gdje ne preporučuje taj isti film drugim ljudima.

I da, relevantne stranice, osim za tipičnog stanovnika BiH, što i ne čudi (unikatni smo po svemu). Očekujem i filmove tipa Hrabro srce, Titanik, Gladijator itd, jer nekima nisu legli pa NE PREPORUČUJU dalje.

:)
omar little

#2158 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by omar little »

Tabhana wrote:
omar little wrote:znaci lik koji otvori post sa "o ukusima se ne raspravlja" da bi onda u iducoj recenici istakao kako je film odlican (to, valjda, nije ukus nego aksiom :D) sada navodi 7.7 sa imdb kao nekakvu relevantnost :lol: sta tih 7.7 nije skup ukusa? ili se o njima ipak raspravlja?
Gdje sam to napisao da je odličan? No, u pravu si, odlična su oba filma.

Jedno je raspravljati o filmovima koji su nekim ljudima više legli (ili manje), a drugo je staviti taj film na temu gdje ne preporučuje taj isti film drugim ljudima.

I da, relevantne stranice, osim za tipičnog stanovnika BiH, što i ne čudi (unikatni smo po svemu). Očekujem i filmove tipa Hrabro srce, Titanik, Gladijator itd, jer nekima nisu legli pa NE PREPORUČUJU dalje.

:)
Tabhana wrote:Knjige su naravno mnogo bolje, no i filmovi (tri do sada izašli, treća knjiga će imati dva dijela) su odlični.
toliko o tvom razumijevanju vlastitog pisanja, ostatak da ne spominjem.

preporuka se bazira na mnogu cemu, ukus je jedan od vaznih faktora. ti si taj koji se pravi da se o ukusima ne raspravlja, ja mislim da se raspravlja. meni je titanik jedna od najljigavijih, najodvratnijih, najsupljijih holivudskih karina od filma i nikom ne bih preporucila da to sranje gleda. i sta sad? moj ukus i moja stvar sto to ne bih nekom preporucila. tema se zove "gledali ste ne preporucujete" - gledala sam, ne preporucujem.
Tabhana

#2159 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tabhana »

Little girl, nemaš pojma o čemu pišeš.

Ne preporučujem ni ja neku raspravu s tobom, očigledno gubljenje vremena, uživaj, ne repliciram više kritičarima koji mogu pljuvati po remek djelu kakav je Titanik. Ignorirana si, zbogom.
omar little

#2160 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by omar little »

:lol: my heart will go on </3
shandrprcSA

#2161 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by shandrprcSA »

:lol: :lol:
Tabhana

#2162 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tabhana »

omar little, who is currently on your ignore list, made this post. :skoljka:
klixo

#2163 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by klixo »

Saian wrote:
Image

a ovo je ko i neuzubilahi nekakve nagrade dobilo te je i kritikli aklejmd, ako sam dobro nachuo. Kakav blef godine, Aflek ne bi znao sta je glumachki zanat da mu za iladza zatreba, zhena mu u filmu nije nista bolja, slabo prodaju to sve da se na glavu nasadish,a i premisa u citavoj prichi mi je poprilichno blesava i naivna. Ne znam trebam li reci da knjigu nisam procitao, ali autorica je pravila adaptaciju za ekran pa kontam, do toga ne moze bit sto film ne valja. Ukratko, i membrum virile bi bio razocharan kvalitetom ovog uratka. Toliko.
Zbog ovog se ide na block listu Image
Stjui

#2164 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Stjui »

Tirkiz wrote:Image

film definitivno smece nad smecem...
gebelsovski izbljuvak.spoiler:aj bar je krmčina zavaljena i na filmu i u pravom životu. :thumbup:
Saian

#2165 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Saian »

ma dje ste kameru sakrili
1Dante1

#2166 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by 1Dante1 »

Tabhana wrote:Little girl, nemaš pojma o čemu pišeš.

Ne preporučujem ni ja neku raspravu s tobom, očigledno gubljenje vremena, uživaj, ne repliciram više kritičarima koji mogu pljuvati po remek djelu kakav je Titanik. Ignorirana si, zbogom.
Ovom remek djelu ? https://www.youtube.com/watch?v=s6mMvBeEPT4 :mrgreen:
dale cooper

#2167 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

Smiješni su komentari da je u Birdmanu gluma odlična a film nezanimljiv, kada je glumački
zanat i sve dobre i loše stvari koje dolaze sa tim jedna od centralnih tema kojom se film bavi.
1Dante1

#2168 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by 1Dante1 »

dale cooper wrote:Smiješni su komentari da je u Birdmanu gluma odlična a film nezanimljiv, kada je glumački
zanat i sve dobre i loše stvari koje dolaze sa tim jedna od centralnih tema kojom se film bavi
.
Kako ga to cini zanimljivijim ?
irac300

#2169 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by irac300 »

shandrprcSA wrote:Image

nemam rijeci...
U rangu one karine od Twilight Sage.
dale cooper

#2170 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

1Dante1 wrote:
dale cooper wrote:Smiješni su komentari da je u Birdmanu gluma odlična a film nezanimljiv, kada je glumački
zanat i sve dobre i loše stvari koje dolaze sa tim jedna od centralnih tema kojom se film bavi
.
Ono što sam htjeo reći je da je paradoksalno pohvaliti glumu a ne pohvaliti film sa obzirom na tematiku
filma u kojem je glumačka profesija tako bitan dio. Ta opsesija glavnog lika za sa jedne strane starom
slavom i obožavanju publike, a sa druge strane željom da bude relevantan i prihvaćen kod kritike
kao ozbiljan umjetnik umjesto ispranog akcijskog heroja kojem je pozorište zadnja šansa da se
dokaže. Film je zanimljiv što pokazuje tu mračnu stranu glumačke profesije. Opsesivnost, taštinu,
preambicioznost i ostale stvari koje se neminovno uvlače i u privatan život uništavajući veze
sa ljudima koji su mu najbliži.
Bansuri

#2171 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Bansuri »

dale cooper wrote:
1Dante1 wrote:
.
Ono što sam htjeo reći je da je paradoksalno pohvaliti glumu a ne pohvaliti film sa obzirom na tematiku
filma u kojem je glumačka profesija tako bitan dio. Ta opsesija glavnog lika za sa jedne strane starom
slavom i obožavanju publike, a sa druge strane željom da bude relevantan i prihvaćen kod kritike
kao ozbiljan umjetnik umjesto ispranog akcijskog heroja kojem je pozorište zadnja šansa da se
dokaže. Film je zanimljiv što pokazuje tu mračnu stranu glumačke profesije. Opsesivnost, taštinu,
preambicioznost i ostale stvari koje se neminovno uvlače i u privatan život uništavajući veze
sa ljudima koji su mu najbliži.

gluma u birdmanu i u svakom filmu je jedno, tema drugo, a realizacija nešto sasvim treće
ja sam pohvalila glumu, ne općenito film i ne vidim paradoks samo zato što se film tematski bavi glumačkom profesijom
a i nju su samo zagrebali po klišejima snimcima po lavirintu pozorišta

vjerujem keatonu, nortonu i ostalim(relativno) kad izvode uloge ali oni to rade za obični režijski/scenarijski/producentski blockbuster
dale cooper

#2172 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

Bansuri wrote:

gluma u birdmanu i u svakom filmu je jedno, tema drugo, a realizacija nešto sasvim treće
ja sam pohvalila glumu, ne općenito film i ne vidim paradoks samo zato što se film tematski bavi glumačkom profesijom
a i nju su samo zagrebali po klišejima snimcima po lavirintu pozorišta

vjerujem keatonu, nortonu i ostalim(relativno) kad izvode uloge ali oni to rade za obični režijski/scenarijski/producentski blockbuster
Ali film je takođe i sprdnja sa tim klišejima. Ona scena između Keatona i filmske kritičarke je ja mislim mokri
revenge san svakog glumca sa prenapuhanim egom i sopstvenim osjećajem prevelike važnosti. :D
Takođe mi se sviđa kako film izgleda hiper realno i nerealno u isto vrijeme.
Dinamika koja je postignuta načinom na koji je film snimana je takođe odlična. I humor...humor je sjajan.
Elem, mnogo je više stvari u ovom filmu za preporučiti nego za ne preporučiti. Ova tema bi trebala biti
rezervisana za sranja koja treba u širokom luku izbjegavati, ne za filmove poput Birdmana ili prije nekoliko
stranica spomenuto remek djelo Wesa Andersona - Grand Budapest Hotel.
Bansuri

#2173 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Bansuri »

dale cooper wrote:
Ali film je takođe i sprdnja sa tim klišejima. Ona scena između Keatona i filmske kritičarke je ja mislim mokri
revenge san svakog glumca sa prenapuhanim egom i sopstvenim osjećajem prevelike važnosti. :D
Takođe mi se sviđa kako film izgleda hiper realno i nerealno u isto vrijeme.
Dinamika koja je postignuta načinom na koji je film snimana je takođe odlična. I humor...humor je sjajan.
Elem, mnogo je više stvari u ovom filmu za preporučiti nego za ne preporučiti. Ova tema bi trebala biti
rezervisana za sranja koja treba u širokom luku izbjegavati, ne za filmove poput Birdmana ili prije nekoliko
stranica spomenuto remek djelo Wesa Andersona - Grand Budapest Hotel.

grand budapest mi je isto ko i birdman, daleko od remek djela,
i mada je prvi vizuelno ugodan;
gluma, bajkovitost, one pastelne boje, miris kolača i snijega,
svaka dlaka u tom filmu je na svom mjestu, fotografija fenomenalna,
ali priča je sve samo ne zanimljiva
isto ko u svim njegovim filmovima osim u the tenenbaums, to je već filmić

opet nisi odgovorio na pitanje o "paradoksu"

saglasna sam da je film imao potencijala, razumijem zašto ti se sviđa, ali meni lično tu nema ničeg pretjerano dobrog, tako da sam valjda na pravoj temi :D
dale cooper

#2174 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

Onda ja i ti imamo prilično različitu definiciju zanimljivog.

Ja volim recimo taj poseban filmski svijet koji Wes stvara sa svakim filmom. Potpuno drugačiji,
hermetički zatvoren i izolovan od stvarnosti, ali ispunjen šarmantnim i toplim likovima punim plemenitosti i
onda kada su kao u slučaju Gustava prevaranti ili namćorasti kapetani kao Steve Zissou. Svaki
je njegov film kao putovanje i avantura.

Pa ja se ne sjećam da sam ikada naletio na loš film sa odličnom glumom. Obično jedno povlači drugo.
Bansuri

#2175 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Bansuri »

pa svako ima različito poimanje zanimljivog i tako i treba da bude

a lijepo on to scenografski dočara, rekoh već
volim i ja kročit u te druge, čudne, bajkovite svijetove
a fali mu dosta na priči brate mili

povlači jedno drugo obično, al' izvan holivuda

evo ovaj mi loš s odličnim glumcem prvi pade na pamet,
http://www.imdb.com/title/tt0780511/?re ... lmg_act_28
de niro et his imprešs best doslovno, dok je sve ostalo jednostavno treš
Post Reply