Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
-
Hafis
#2151 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Evo ti kolege da ih drži dok ih ti brojiš 
-
stafi
#2152 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
a šta ti radiš dok tvoj kolega drži kozu? bezbeli nešto kršćanski milosrdno - milokliznoHafis wrote:Evo ti kolege da ih drži dok ih ti brojiš
-
Kitrona
#2153 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Hafis wrote:Dok naš @stafi broji koze za što je oĆito historijski i tradicionalno predodređen, i dok ne izađe s nekim preliminarnim brojem koza, ima li bilo kakvih novih podataka o rezultatima popisa
Znaš kako kažu: "svak se češe tamo gdje ga svrbi"
-
Kitrona
#2154 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
stafi wrote:isuse, ti si neki bigfootKitrona wrote:
A utvrdili ti i ostali "akademici"?Da se skupi vas nekoliko ojebina ovdje nemate IQ mog broja cipela.
![]()
Evo Internet ratnika sa prigodnim slikama sa Interneta. Imaju sliku za svaku prigodu.
Nego kako si odabrao baš "bigfoota"? Da nisi mjerkao kolika noga treba da te se lansira tamo gdje završavaju leđa?
- BHCluster
#2155 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Kitrona wrote:Hafis wrote:Dok naš @stafi broji koze za što je oĆito historijski i tradicionalno predodređen, i dok ne izađe s nekim preliminarnim brojem koza, ima li bilo kakvih novih podataka o rezultatima popisa
Znaš kako kažu: "svak se češe tamo gdje ga svrbi"
A zato vas dvojica spominjete koze.
- U-zap
#2156 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
ULTRAK wrote:Cuj ti pricao sa starim ljudima. Pa zasto stari ljudi ne odu malo do franjevackog samostana u Fojnici i ne uzmu par knjiga da procitaju?U-zap wrote:Zar nisu rekli da ce rezultati popisa stanovnistva biti u junu 2015. Evo mjesec juni je na izmaku a nigdje jos uvijek rezultata. Btw.zasto nije bilo moguce se izjasniti kao bosanac(i hercegovac)? Zasto su uvrstili to bosnjak? Pricao sam sa starim ljudima, tj. onima koji nisu M92 i svi su mi rekli da za taj termin bosnjak nikad ranije nisu culi i da ce oni uvijek biti bosanci.
Govorim o "modernoj bosni" a ne bosni od prije 1000 godina. Danas se termin bosnjak veze sa muslimanima sto nema nikakve veze sa nekadasnjim znacenjem. To je 92 sda izmislila a narod koji nije pametniji od vlasti je to objerucke prihvatio
- Ludzak
#2157 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Danasnji Bosnjaci koji su nastali 1992 god. i Bosnjaci od prije 1000 god se ne mogu ni po kakvoj tacki uporedjivati.
- limeni
#2158 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Ako su Turci karali vlahinje zadnjih 500 godina, onda ni vi srbi niste vise sto ste nekada bili nego nesto drugo?Ludzak wrote:Danasnji Bosnjaci koji su nastali 1992 god. i Bosnjaci od prije 1000 god se ne mogu ni po kakvoj tacki uporedjivati.
Ako su se tvoji pradjedovi nazivali ponosno Bosnjaci pravoslavci, kako mozete sebe danas nazivati tkz. "srbima" a da ti se pradjedovi ne okrecu u grobu?
-
Itakoto
#2159 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Stalno ista ploca. Da me neko pita da pogadjam kad su napisani posljednji komentari, iskreno ne bih znao reci jesu li iz 1995, 2005 ili 2015...
Kako vam samo ne dosadi?????????!
- Ja_Ja
#2160 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Novo pismo upozorenja: BiH se i dalje bruka neobjavljivanjem rezultata popisa stanovništva
Agencija za statistiku BiH danas je obavijestila Vijeće ministara BiH o svim preduzetim aktivnostima Agencije za statistiku BiH, na osnovu preporuka Međunarodne monitoring misije (IMO) od 16.6.2015. godine, sa ciljem da se nastavi proces obrade podataka i počne sa objavom rezultata popisa u 2015. godini kako je predložio IMO tim, prenosi novinska agencija Patria.
Popisni biro Agencije za statistiku BiH je, na sjednici održanoj 18.6.2015. godine, pažljivo razmotrio i prihvatio sve preporuke IMO misije te ih uvrstio u Jedinstveni program obrade podataka popisa.
Entitetski zavodi za statistiku, Federalni zavod za statistiku FBiH i Republički zavod za statistiku RS, ni nakon jasnih preporuka Međunarodne monitoring misije, nisu prihvatili Jedinstveni program, predložen od strane Agencije za statistiku BiH.
Tim povodom, predsjednik Upravnog odbora Međunarodne monitoring misije i direktor direktorata za međunarodnu saradnju EUROSTAT-a Pieter Everaers uputio je, 26.6.2015. godine, statističkim institucijama u BiH i predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću, dopis u kojem izražava razočarenje reakcijama entitetskih zavoda na preporuke Međunarodne monitoring misije (IMO) vezane za rješavanje otvorenih pitanja na obradi rezultata popisa: primjene seta pravila za izvođenje stalnog/rezidentnog stanovništva i uključivanja/isključivanja određenog broj popisnica iz daljnjeg procesa obrade podataka popisa.
Agencija za statistiku BiH je, u skladu sa Zakonom o popisu, predložila Jedinstveni program obrade popisne građe popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. i dostavila ga entitetskim zavodima za statistiku. Prvobitno predloženi Jedinstveni program je podržao Federalni zavod za statistiku FBiH dok je Republički zavod za statistiku RS bio protiv.
Jedinstveni program, sa komentarima entitetskih zavoda, Agencija je proslijedila predstavnicima Međunarodne monitoring misije (IMO) koji vrše nadzor provođenja popisa u BiH i Vijeću ministara BiH. Nakon analize jedinstvenog programa predsjedavajući IMO misije Pieter Everears je poslao, 16.6.2015. godine, pismo sa preporukama za rješavanje otvorenih pitanja koje je Agencija za statistiku BiH u potpunosti prihvatila i integrisala u Jedinstveni program, te ga ponovo dostavila entitetskim zavodima za statistiku i IMO misiji.
Predstavnici IMO misije su potvrdili da je Jedinstveni program u potpunosti usaglašen sa svim IMO preporukama i da će, od strane Eurostata i IMO tima, biti prihvaćeni rezultati popisa na osnovu ovako definisanog Jedinstvenog programa, na osnovu kojeg se može utvrditi kategorija stalnog stanovništva za BiH i sve niže administrativne jedinice.
Federalni zavod za statistiku FBiH i Republički zavod za statistiku RS dostavili su IMO misiji svoje komentare i neslaganje na ovu, zadnju verziju Jedinstvenog programa u koju su unesene preporuke IMO misije.
U odgovoru na navedena pisma Pieter Everears je (26.6.2015) izrazio veliko razočarenje sadržajem navedenih dopisa entitetskih zavoda. Naveo je još i to da je namjera IMO tima bila da, u pismenoj formi, dostavi tehničke preporuke za rješavanje otvorenih pitanja te da su sve preporuke zasnovane na međunarodnim i evropskim standardima.
Ova rješenja su morala biti donesena, u cilju objave podataka popisa održanog u jesen 2013, od strane statističkih institucija u BiH, ali pošto nisu, onda je IMO tim predložio rješenja u skladu sa međunarodnim standardima i preporukama.
U vezi sa svim navedenim, a posebno sa jasnim stavovima IMO tima, Popisni biro Agencije za statistiku BiH smatra da predloženi Jedinstveni program i IMO preporuke predstavljaju jedino moguće rješenje za završetak obrade rezultata popisa u BiH. Ovako predloženi Jedinstveni program u potpunosti je usklađen sa Zakonom o popisu, Metodologijom popisa i međunarodnim preporukama i standardima.
S tim u vezi Agencija je predložila Vijeću ministara BiH da podrži nastavak aktivnosti na obradi rezultata popisa u skladu sa Jedinstvenim programom i IMO preporukama, saopćeno je iz Agencije.
NAP
Agencija za statistiku BiH danas je obavijestila Vijeće ministara BiH o svim preduzetim aktivnostima Agencije za statistiku BiH, na osnovu preporuka Međunarodne monitoring misije (IMO) od 16.6.2015. godine, sa ciljem da se nastavi proces obrade podataka i počne sa objavom rezultata popisa u 2015. godini kako je predložio IMO tim, prenosi novinska agencija Patria.
Popisni biro Agencije za statistiku BiH je, na sjednici održanoj 18.6.2015. godine, pažljivo razmotrio i prihvatio sve preporuke IMO misije te ih uvrstio u Jedinstveni program obrade podataka popisa.
Entitetski zavodi za statistiku, Federalni zavod za statistiku FBiH i Republički zavod za statistiku RS, ni nakon jasnih preporuka Međunarodne monitoring misije, nisu prihvatili Jedinstveni program, predložen od strane Agencije za statistiku BiH.
Tim povodom, predsjednik Upravnog odbora Međunarodne monitoring misije i direktor direktorata za međunarodnu saradnju EUROSTAT-a Pieter Everaers uputio je, 26.6.2015. godine, statističkim institucijama u BiH i predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću, dopis u kojem izražava razočarenje reakcijama entitetskih zavoda na preporuke Međunarodne monitoring misije (IMO) vezane za rješavanje otvorenih pitanja na obradi rezultata popisa: primjene seta pravila za izvođenje stalnog/rezidentnog stanovništva i uključivanja/isključivanja određenog broj popisnica iz daljnjeg procesa obrade podataka popisa.
Agencija za statistiku BiH je, u skladu sa Zakonom o popisu, predložila Jedinstveni program obrade popisne građe popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. i dostavila ga entitetskim zavodima za statistiku. Prvobitno predloženi Jedinstveni program je podržao Federalni zavod za statistiku FBiH dok je Republički zavod za statistiku RS bio protiv.
Jedinstveni program, sa komentarima entitetskih zavoda, Agencija je proslijedila predstavnicima Međunarodne monitoring misije (IMO) koji vrše nadzor provođenja popisa u BiH i Vijeću ministara BiH. Nakon analize jedinstvenog programa predsjedavajući IMO misije Pieter Everears je poslao, 16.6.2015. godine, pismo sa preporukama za rješavanje otvorenih pitanja koje je Agencija za statistiku BiH u potpunosti prihvatila i integrisala u Jedinstveni program, te ga ponovo dostavila entitetskim zavodima za statistiku i IMO misiji.
Predstavnici IMO misije su potvrdili da je Jedinstveni program u potpunosti usaglašen sa svim IMO preporukama i da će, od strane Eurostata i IMO tima, biti prihvaćeni rezultati popisa na osnovu ovako definisanog Jedinstvenog programa, na osnovu kojeg se može utvrditi kategorija stalnog stanovništva za BiH i sve niže administrativne jedinice.
Federalni zavod za statistiku FBiH i Republički zavod za statistiku RS dostavili su IMO misiji svoje komentare i neslaganje na ovu, zadnju verziju Jedinstvenog programa u koju su unesene preporuke IMO misije.
U odgovoru na navedena pisma Pieter Everears je (26.6.2015) izrazio veliko razočarenje sadržajem navedenih dopisa entitetskih zavoda. Naveo je još i to da je namjera IMO tima bila da, u pismenoj formi, dostavi tehničke preporuke za rješavanje otvorenih pitanja te da su sve preporuke zasnovane na međunarodnim i evropskim standardima.
Ova rješenja su morala biti donesena, u cilju objave podataka popisa održanog u jesen 2013, od strane statističkih institucija u BiH, ali pošto nisu, onda je IMO tim predložio rješenja u skladu sa međunarodnim standardima i preporukama.
U vezi sa svim navedenim, a posebno sa jasnim stavovima IMO tima, Popisni biro Agencije za statistiku BiH smatra da predloženi Jedinstveni program i IMO preporuke predstavljaju jedino moguće rješenje za završetak obrade rezultata popisa u BiH. Ovako predloženi Jedinstveni program u potpunosti je usklađen sa Zakonom o popisu, Metodologijom popisa i međunarodnim preporukama i standardima.
S tim u vezi Agencija je predložila Vijeću ministara BiH da podrži nastavak aktivnosti na obradi rezultata popisa u skladu sa Jedinstvenim programom i IMO preporukama, saopćeno je iz Agencije.
NAP
- Ja_Ja
#2161 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Nisam ovdje procitao ranije nista u vezi ovog novog prijedloga IMO misije. Da li neko zna u cemu se razlikuje u odnosu na orginalni prijedlog?
-
ULTRAK
#2162 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Do kada cete se lazno predstavljati?Ludzak wrote:Danasnji Bosnjaci koji su nastali 1992 god. i Bosnjaci od prije 1000 god se ne mogu ni po kakvoj tacki uporedjivati.
- escobar__
#2163 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Tebi nick baš pristaje ono pravo... Pitam se samo šta koristiš?Ludzak wrote:Danasnji Bosnjaci koji su nastali 1992 god. i Bosnjaci od prije 1000 god se ne mogu ni po kakvoj tacki uporedjivati.
- Danguba
#2164 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Ja_Ja wrote:Nisam ovdje procitao ranije nista u vezi ovog novog prijedloga IMO misije. Da li neko zna u cemu se razlikuje u odnosu na orginalni prijedlog?
Ovo sve treba rastjerati odnosno porusiti i nanovo graditi drzavu.Popisni biro Agencije za statistiku BiH je na sjednici održanoj 18. 6. 2015. godine pažljivo razmotrio i prihvatio sve preporuke IMO misije te ih uvrstio u Jedinstveni program obrade podataka popisa.
Entitetski zavodi za statistiku, Federalni zavod za statistiku FBiH i Republički zavod za statistiku RS ni nakon jasnih preporuka Međunarodne monitoring misije, nisu prihvatili Jedinstveni program koji je predložila Agencija za statistiku BiH.
Kako Klix.ba saznaje, preporuke IMO tima bile su da se rezidenti izvode na osnovu prvih sedam pitanja. Zahtjevi iz RS-a su bili da se rezidenti, pored prvih sedam, izvode i na osnovu pitanja o mjestu školovanja i rada, što bi dovelo do smanjenja ukupnog broja stanovništva.
Fadil Fatić, v. d. direktora Agencije za statistiku BiH, kaže za Klix.ba kako su sve preporuke IMO tima odbijene od strane Republičkog zavoda za statistiku u RS-a.
Cijeli zivot moras se sa nekim natezati. Sve rade da se nista ne radi.
- Ludzak
#2165 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Jebo te, kad bih ja znao kako ste vi došli do zaključka da sam ja Srbin ??
Šta sam krivo rekao da se ne mogu današnji Bošnjaci porediti sa srednjovjekovnim Bošnjacima ? Dajte mi recite ! Šta sam krivo rekao ?
Na jednoj strani ljiljani, na drugoj strani turska zastava i Erdogan. I busate se u prsa da ste prave patriote i Bošnjaci. Ja kad kažem da sam ateist, automatski od tih patriota dobijam komentare kao da ja ne mogu biti Bošnjak jer nisam vjernik. Ako nisi musliman, nisi ni Bošnjak. Vi ste stavili religiju ispred nacionalnog opredjeljenja. Ne može to tako, ljudi moji.
Sigurno se Tvrtko i Husein-kapetan prevrće u grobu kad vidi ko ih danas predstavlja.
Šta sam krivo rekao da se ne mogu današnji Bošnjaci porediti sa srednjovjekovnim Bošnjacima ? Dajte mi recite ! Šta sam krivo rekao ?
Na jednoj strani ljiljani, na drugoj strani turska zastava i Erdogan. I busate se u prsa da ste prave patriote i Bošnjaci. Ja kad kažem da sam ateist, automatski od tih patriota dobijam komentare kao da ja ne mogu biti Bošnjak jer nisam vjernik. Ako nisi musliman, nisi ni Bošnjak. Vi ste stavili religiju ispred nacionalnog opredjeljenja. Ne može to tako, ljudi moji.
Sigurno se Tvrtko i Husein-kapetan prevrće u grobu kad vidi ko ih danas predstavlja.
- Danguba
-
ULTRAK
#2167 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Britanci znaju bolje historiju Bosne od tebe:Ludzak wrote:Jebo te, kad bih ja znao kako ste vi došli do zaključka da sam ja Srbin ??

http://www.gdws.co.uk/doboj-1415.html
Tvrtko II Kotromanic je sklopio pakt za Turcima kako bi pobjedio Madjare kod Doboja. Ovi Britanci su bitku kod Doboja cak i napravili u minijaturi. Ne kazem da su Turci bili iskreni saveznici tada ali su najiskreniji saveznici sada; to bez dvojbe. I naravno da jesi Srbin; to se vidi iz aviona.
- Ludzak
#2168 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
ajd, neka sam. Za vas ću biti sve što poželite.ULTRAK wrote:Britanci znaju bolje historiju Bosne od tebe:Ludzak wrote:Jebo te, kad bih ja znao kako ste vi došli do zaključka da sam ja Srbin ??
http://www.gdws.co.uk/doboj-1415.html
Tvrtko II Kotromanic je sklopio pakt za Turcima kako bi pobjedio Madjare kod Doboja. Ovi Britanci su bitku kod Doboja cak i napravili u minijaturi. Ne kazem da su Turci bili iskreni saveznici tada ali su najiskreniji saveznici sada; to bez dvojbe. I naravno da jesi Srbin; to se vidi iz aviona.
-
Hafis
#2169 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Ne znam koji je problem biti Srbin?
Kao ispade to neka bruka i treba to prikrivati. Ponosan narod s veoma bogatom poviješću iza sebe, možda najbogatijom na ovim prostorima, pa se vi ljutite koliko hoćete.
E sad kad bih u nekom SF scenariju bio primoran ''birati'' za sebe neku novu naciju u gomili ovih naših lokalnih nazovi naroda, ne bi mi Srbi baš kotirali nisko na popisu želja.
Kao ispade to neka bruka i treba to prikrivati. Ponosan narod s veoma bogatom poviješću iza sebe, možda najbogatijom na ovim prostorima, pa se vi ljutite koliko hoćete.
E sad kad bih u nekom SF scenariju bio primoran ''birati'' za sebe neku novu naciju u gomili ovih naših lokalnih nazovi naroda, ne bi mi Srbi baš kotirali nisko na popisu želja.
-
ULTRAK
#2170 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Pa biti srbin je sasvim okej. Ali lazno se predstavljati je nesto drugo. To je isto kao da se ja prestavljam kao Anto iz Sirokog Brijega i da onda velicam Zeljka Komsica.Hafis wrote:Ne znam koji je problem biti Srbin?
- JThomas
#2171 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
borio se i marko kraljević sa turcima pa šta. ali za vas turbo patriote je srbin svako ko nije shrvan i uništen činjenicom da će erdogan morati praviti koaliciju...
-
Mirza007
#2172 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Jeste, ali samo u narodnim epskim pjesmama. U povijesnim izvorima ne. Bas suprotno. Vazal.JThomas wrote:borio se i marko kraljević sa turcima pa šta.
- JThomas
#2173 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
sa turcima, na istoj strani...
-
stafi
#2174 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
ja sam uvijek tvrdio da ste istiHafis wrote:Ne znam koji je problem biti Srbin?
-
stafi
#2175 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
šta tebe sinko muči? Uginut ćeš ako ovu frustraciju ne podijeliš.JThomas wrote:borio se i marko kraljević sa turcima pa šta. ali za vas turbo patriote je srbin svako ko nije shrvan i uništen činjenicom da će erdogan morati praviti koaliciju...