-Chesterfield- wrote: ↑14/10/2022 22:20
Quaresma wrote: ↑14/10/2022 21:18
i naravno, ne dodje tv na kraju. vamo mi preko poruka govori doci ce, razvozi dostavljac, a meni sipak.
naravno, otkazao sam.
a samo da sam pricekao narednu sedmicu, mogao sam preko e kupi uzeti tv i bolje bih prosao.
sad ne znam kad ce mi uraditi povrat novca, kad ce taj novac ponovo leci na karticu. valjda nece isteci zalihe do tada.
Ti spominješ nekakav papirić? Jesi li išao u trgovinu da platiš?
Ja sam u zadnje dvije godine naručio 5 televizora. Od toga 2 ili 3 u Imtec.
Nisam imao problema oko dostave. Mislim da to sve dolazi sa nekog centralnog skladišta iz Sarajeva.
Jedini problem u Domodu - navodno nisu imali na stanju, a ja platio. Uglavnom načekao sam se za povrat novca.
Koliko se sjećam i u Imtecu sam za nešto čekao povrat love...
pa ja sam morao ici u poslovnicu da platim sa bbi karticom, nisam mogao nesto online platiti jer valjda traze da ima neki paket aktivan za placanje online ecommerce.
I prvi put kad sam otisao u poslovnicu, platim, ali nije bilo papira u pos aparatu, i to je stvorilo prvi problem. i onda djevojka sto radi tu stormira racun, i valjda mi pokusa ponovo da vrati novac na karticu (pretpostavljam), i ponovo da izvrsim placanje, opet nece.
zvala racunovodju i rekli prvi put da je ok. to je bilo u utorak prosle sedmice.
u cetvrtak mi javljaju kazu posto je stormiran racun, pare je banka uzela sebi, i moraju da mi vrate na racun. i pare tek nakon sto je stormiran racun u utorak, legnu u petak ujutro. ja cim legle pare odem u poslovnicu i uplatim, i tu taj dobijem racun iz tog pos aparata i tad je ok.
Imao sam jako dobru osobu sto radi u njihovoj podrsci, i ona je govorila da sam ugrabio tv na vrijeme, jer im je nestalo tad u petak iz zaliha. Da nije nje bilo iskreno odustao bih od kupovine jednostavno, i rekla je ona da ce pogurati ako mogne da ja dobijem tv u iduci ponedeljak. ja njoj rekao nije sad bas hica da ja dobijem odmah u ponedeljak jer sam planirao za vikend da se igram sa tv.om al posto nije stigao svejedno mi, ali opet bitno mi je da tv stigne naredne sedmice, tj ove.
Ponedjeljak - nista, utorak - nista, srijeda - nista, javljam se u cetvrtak ujutro sta je sa narudzbom, kazu stize danas (cetvrtak), dostavlja njihov dostavljac, u slucaju velikih narudzbi onda druga posta preuzima pakete i oni dostavljaju.
Danas petak opet ujutro pisem, kaze stize roba, po hitnom postupku, u 15h opet pisem sta se desava, kaze ova roba je kod dostavljaca i on dostavlja do 17h, i kazem ako do pola 5 ne stigne, ja otkazujem narudzbu jer sam izasao van, srecom pa sam bio u blizini i ako dodje do tad dostavljac mogu preuzeti robu.
naravno, nista.
Bilo je ovde jos stvari, ali da ne duzim pricu. imam osjecaj da sam kupio nesto sto nema, pa me samo zavlace, bice. doduse i ova osoba sto je radila kao podrska, njen je posao samo podrska za online kupovinu, i onda je radila sta je bilo u njenoj moci.
i propadose dvije sedmice u nista i posraše mi se u ćejf. ne moram sad tv nikako kupiti, skroz mi svejedno.
a bas sam se bio nalozio da kupim i da se malo igram i sa konzolom a nisam dugo nista gledao ni serija ni filmova, mrsko mi gledati preko laptopa, reko cekacu tv pa da ko insan nesto pogledam.