TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Quaresma

#21401 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Quaresma »

ma nemam ja strpljenja kod ovakvih stvari. zbog njihove nestrucnosti sam trebao dobiti tv prosle sedmice, ili ovaj sad ponedeljak. jturos kad sam ponovo upitao onda je trebalo da danas ga dobijem.

meni paket poslan iz amerike prosli ponedeljak i jutros ga podigao. a oni ne mogu da mi dobace paket u roku u kojem su rekli da ce ga dostaviti.

alergican sam totalno na ove stvari.

lako je tebi sad govoriti kad je tv tu i sve setapovao :D
mc-twin

#21402 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mc-twin »

-Chesterfield- wrote: 13/10/2022 23:57
mc-twin wrote: 13/10/2022 23:43

Ja bih ti ovaj preporucio. Mozda ti se uklopi u budzet?
https://www.ekupi.ba/bs/Elektronika/Tel ... K000420011
Zar nije bolji ovaj sa oznakom C umjesto P
Ja koliko sam skontao C je QLED

Image
U biti jeste. Malo je niza serija (635) pa je razlika minorna i tu su negdje oba modela. Ovaj sam bio i previdio kad sam gledao. :)
Quaresma

#21403 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Quaresma »

-Chesterfield- wrote: 14/10/2022 00:10
i naravno, ne dodje tv na kraju. vamo mi preko poruka govori doci ce, razvozi dostavljac, a meni sipak.

naravno, otkazao sam.

a samo da sam pricekao narednu sedmicu, mogao sam preko e kupi uzeti tv i bolje bih prosao.

sad ne znam kad ce mi uraditi povrat novca, kad ce taj novac ponovo leci na karticu. valjda nece isteci zalihe do tada.
-Chesterfield-

#21404 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by -Chesterfield- »

Quaresma wrote: 14/10/2022 21:18
-Chesterfield- wrote: 14/10/2022 00:10
i naravno, ne dodje tv na kraju. vamo mi preko poruka govori doci ce, razvozi dostavljac, a meni sipak.

naravno, otkazao sam.

a samo da sam pricekao narednu sedmicu, mogao sam preko e kupi uzeti tv i bolje bih prosao.

sad ne znam kad ce mi uraditi povrat novca, kad ce taj novac ponovo leci na karticu. valjda nece isteci zalihe do tada.
Ti spominješ nekakav papirić? Jesi li išao u trgovinu da platiš?
Ja sam u zadnje dvije godine naručio 5 televizora. Od toga 2 ili 3 u Imtec.
Nisam imao problema oko dostave. Mislim da to sve dolazi sa nekog centralnog skladišta iz Sarajeva.
Jedini problem u Domodu - navodno nisu imali na stanju, a ja platio. Uglavnom načekao sam se za povrat novca.
Koliko se sjećam i u Imtecu sam za nešto čekao povrat love...
Quaresma

#21405 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Quaresma »

-Chesterfield- wrote: 14/10/2022 22:20
Quaresma wrote: 14/10/2022 21:18

naravno, otkazao sam.

Nisam imao problema oko dostave. Mislim da to sve dolazi sa nekog centralnog skladišta iz Sarajeva.
Jedini problem u Domodu - navodno nisu imali na stanju, a ja platio. Uglavnom načekao sam se za povrat novca.
pa ja sam morao ici u poslovnicu da platim sa bbi karticom, nisam mogao nesto online platiti jer valjda traze da ima neki paket aktivan za placanje online ecommerce.

I prvi put kad sam otisao u poslovnicu, platim, ali nije bilo papira u pos aparatu, i to je stvorilo prvi problem. i onda djevojka sto radi tu stormira racun, i valjda mi pokusa ponovo da vrati novac na karticu (pretpostavljam), i ponovo da izvrsim placanje, opet nece.
zvala racunovodju i rekli prvi put da je ok. to je bilo u utorak prosle sedmice.
u cetvrtak mi javljaju kazu posto je stormiran racun, pare je banka uzela sebi, i moraju da mi vrate na racun. i pare tek nakon sto je stormiran racun u utorak, legnu u petak ujutro. ja cim legle pare odem u poslovnicu i uplatim, i tu taj dobijem racun iz tog pos aparata i tad je ok.

Imao sam jako dobru osobu sto radi u njihovoj podrsci, i ona je govorila da sam ugrabio tv na vrijeme, jer im je nestalo tad u petak iz zaliha. Da nije nje bilo iskreno odustao bih od kupovine jednostavno, i rekla je ona da ce pogurati ako mogne da ja dobijem tv u iduci ponedeljak. ja njoj rekao nije sad bas hica da ja dobijem odmah u ponedeljak jer sam planirao za vikend da se igram sa tv.om al posto nije stigao svejedno mi, ali opet bitno mi je da tv stigne naredne sedmice, tj ove.

Ponedjeljak - nista, utorak - nista, srijeda - nista, javljam se u cetvrtak ujutro sta je sa narudzbom, kazu stize danas (cetvrtak), dostavlja njihov dostavljac, u slucaju velikih narudzbi onda druga posta preuzima pakete i oni dostavljaju.

Danas petak opet ujutro pisem, kaze stize roba, po hitnom postupku, u 15h opet pisem sta se desava, kaze ova roba je kod dostavljaca i on dostavlja do 17h, i kazem ako do pola 5 ne stigne, ja otkazujem narudzbu jer sam izasao van, srecom pa sam bio u blizini i ako dodje do tad dostavljac mogu preuzeti robu.
naravno, nista.

Bilo je ovde jos stvari, ali da ne duzim pricu. imam osjecaj da sam kupio nesto sto nema, pa me samo zavlace, bice. doduse i ova osoba sto je radila kao podrska, njen je posao samo podrska za online kupovinu, i onda je radila sta je bilo u njenoj moci.

i propadose dvije sedmice u nista i posraše mi se u ćejf. ne moram sad tv nikako kupiti, skroz mi svejedno.

a bas sam se bio nalozio da kupim i da se malo igram i sa konzolom a nisam dugo nista gledao ni serija ni filmova, mrsko mi gledati preko laptopa, reko cekacu tv pa da ko insan nesto pogledam.
mc-twin

#21406 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mc-twin »

100% nisu imali na stanju, pa kupovali vrijeme. Hajd sad ce "black friday", mozda ugrabis sta bolje il povoljnije.
Quaresma

#21407 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Quaresma »

mc-twin wrote: 14/10/2022 23:19 100% nisu imali na stanju, pa kupovali vrijeme. Hajd sad ce "black friday", mozda ugrabis sta bolje il povoljnije.
zato od mene nikad vise nece vidjeti ni marke. taman da mi dzaba daju tv.
vojopd

#21408 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by vojopd »

Smecari
nepass1

#21409 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nepass1 »

Quaresma wrote: 14/10/2022 22:53
-Chesterfield- wrote: 14/10/2022 22:20

pa ja sam morao ici u poslovnicu da platim sa bbi karticom, nisam mogao nesto online platiti jer valjda traze da ima neki paket aktivan za placanje online ecommerce.

I prvi put kad sam otisao u poslovnicu, platim, ali nije bilo papira u pos aparatu, i to je stvorilo prvi problem. i onda djevojka sto radi tu stormira racun, i valjda mi pokusa ponovo da vrati novac na karticu (pretpostavljam), i ponovo da izvrsim placanje, opet nece.
zvala racunovodju i rekli prvi put da je ok. to je bilo u utorak prosle sedmice.
u cetvrtak mi javljaju kazu posto je stormiran racun, pare je banka uzela sebi, i moraju da mi vrate na racun. i pare tek nakon sto je stormiran racun u utorak, legnu u petak ujutro. ja cim legle pare odem u poslovnicu i uplatim, i tu taj dobijem racun iz tog pos aparata i tad je ok.

Imao sam jako dobru osobu sto radi u njihovoj podrsci, i ona je govorila da sam ugrabio tv na vrijeme, jer im je nestalo tad u petak iz zaliha. Da nije nje bilo iskreno odustao bih od kupovine jednostavno, i rekla je ona da ce pogurati ako mogne da ja dobijem tv u iduci ponedeljak. ja njoj rekao nije sad bas hica da ja dobijem odmah u ponedeljak jer sam planirao za vikend da se igram sa tv.om al posto nije stigao svejedno mi, ali opet bitno mi je da tv stigne naredne sedmice, tj ove.

Ponedjeljak - nista, utorak - nista, srijeda - nista, javljam se u cetvrtak ujutro sta je sa narudzbom, kazu stize danas (cetvrtak), dostavlja njihov dostavljac, u slucaju velikih narudzbi onda druga posta preuzima pakete i oni dostavljaju.

Danas petak opet ujutro pisem, kaze stize roba, po hitnom postupku, u 15h opet pisem sta se desava, kaze ova roba je kod dostavljaca i on dostavlja do 17h, i kazem ako do pola 5 ne stigne, ja otkazujem narudzbu jer sam izasao van, srecom pa sam bio u blizini i ako dodje do tad dostavljac mogu preuzeti robu.
naravno, nista.

Bilo je ovde jos stvari, ali da ne duzim pricu. imam osjecaj da sam kupio nesto sto nema, pa me samo zavlace, bice. doduse i ova osoba sto je radila kao podrska, njen je posao samo podrska za online kupovinu, i onda je radila sta je bilo u njenoj moci.

i propadose dvije sedmice u nista i posraše mi se u ćejf. ne moram sad tv nikako kupiti, skroz mi svejedno.

a bas sam se bio nalozio da kupim i da se malo igram i sa konzolom a nisam dugo nista gledao ni serija ni filmova, mrsko mi gledati preko laptopa, reko cekacu tv pa da ko insan nesto pogledam.
Tako su mene oni iz zenice razvlacili. Guzva, u skladistu tv itd...ja ko debil vidim hvali ih raja i na ovoj temi, haj cekaj, haj javit ce. Zovem nakon par dana skinu me lik ko sa one stvari kaze rekao sam ti javicemo kad dodje sa lagera :D ja sigurno vec 5-6 dana cekam.
Skontam koliko je sati, odjebem ih. Odem u drugu radnju, kad mogu dobiti tv? Sutra. Tako i bi na kraju.
zippoo87

#21410 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

Jedino da se nisu pokvarili u zadnje vrijeme a i ja imam samo pozitivna iskustva sa ekupi Kupovao vise stvari,sve proslo uredno.

Ako su poceli zablaciti ljude sa robom koju nemaju,to im je veliki minus.
Sa klijentima je uvijek najbolja opcija biti iskren i reci kako jeste a ako neko vidi da je poslovnost osobe/firme na nivou,taj kupac ce se vratiti.

A ako ga zavlacis i lazea,samo ces ga izgubiti na taj nacin i to dugorocno.
typeOnegative

#21411 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Ista iskustva i kod mene, kupio kod njih tv ljetos , rok dostave bio 7 dana , tv stigao prije roka (peti dan )
Kako god , dobro da znam da se ne bi kasnije negativno iznenadio slučajno .
Quaresma

#21412 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Quaresma »

zippoo87 wrote: 15/10/2022 16:09 Jedino da se nisu pokvarili u zadnje vrijeme a i ja imam samo pozitivna iskustva sa ekupi Kupovao vise stvari,sve proslo uredno.

Sa klijentima je uvijek najbolja opcija biti iskren i reci kako jeste a ako neko vidi da je poslovnost osobe/firme na nivou,taj kupac ce se vratiti.

pa to. da su rekli kasnice dostava, nije problem. otkazao bih onda svakako pa ponovo eventualno kasnije narucio, barem nesto drugo.

jos mi na email prije narudzbe napisu da imaju na zalihama tv, pa onda ova sa podrske mi isto pise da su ostala dva modela i da je jedan moj. i onda se desi sta se desilo.

a nece me biti neko vrijeme kod kuce pa necu moci nista preuzeti.

ovako nema sanse vala da otvorim im stranicu. nemam zivaca nikako. moram se samo u ponedeljak javiti opet da vidim za povrat novca jer karticu sam posudio od kolege pa da mi ne potrosi slucajno :D
-Chesterfield-

#21413 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by -Chesterfield- »

zippoo87 wrote: 15/10/2022 16:09 Jedino da se nisu pokvarili u zadnje vrijeme a i ja imam samo pozitivna iskustva sa ekupi Kupovao vise stvari,sve proslo uredno.

Quaresma piše za Imtec.
Ekupi su OK
zippoo87

#21414 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

Nisam pratio diskusiju od pocetka.Moja greska.
Ja online kupujem ekupi...jednom domod i odmah problemi.
Sa ekupi nikada problema .
Evo sada imaju vazda nekih akcija i popusta i jos dodatni popust na slijedecu kupovinu.
REDDEVILS

#21415 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

U imtecu su teški lopovi i lažovi 😡
katil_92

#21416 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by katil_92 »

Pozdrav
Pisao sam već ranije na forumu kada sam imao dileme oko kupovine 2 televizora u zadnje 2 godine, tako da sam u oba slučaja poslušao savjete i odlučio se za 2 samsunga (RU7172 55" i AU8072 43").
Interesuje me kakva su iskustva forumaša sa 8072.
Naime ono što mi nikako nije jasno, iako se radi o VA panelu na svim modovima slike nikako nisam zadovoljan dubinom crne boje, kao da je riječ o IPS panelu, a pri tome bih naglasio da je ugao gledanja lošiji nego na ostala 2 samsung televizora koja imam, oba su VA.
Zahvaljujem.
typeOnegative

#21417 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Aa o imtecu se radi... Mislio sam da se radi o ekupi... za imtec nisam nimalo iznenađen, čak se ovakve stvari mogu i ocekivati od njih :run:
Last edited by typeOnegative on 16/10/2022 13:24, edited 1 time in total.
-Chesterfield-

#21418 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by -Chesterfield- »

-Chesterfield- wrote: 11/10/2022 23:22
Quaresma wrote: 11/10/2022 23:09

jest šipak stig'o

da Bogdor ove sedmice dodje
Znaš li razliku između 50C635 i 50C735
Koji je bolji?

EDIT:
Hebeš ga. Ja naručio pa kakav god bude?
50C635 sam mogao kupiti jeftinije za 20KM.
Odlučio sam se za ovaj 50C735

Image
Da imam visa karticu mogao bih još jedan isti naručiti za 800 KM.

Image
Quaresma

#21419 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Quaresma »

-Chesterfield- wrote: 16/10/2022 13:23
-Chesterfield- wrote: 11/10/2022 23:22

Znaš li razliku između 50C635 i 50C735
Koji je bolji?

EDIT:
Hebeš ga. Ja naručio pa kakav god bude?
50C635 sam mogao kupiti jeftinije za 20KM.
Odlučio sam se za ovaj 50C735

Image

Image
sto mene ovo nervira kad moras imati posebne kartice i banke da bi dobio popust.

vecina nas nema visa karticu i sta je sad fazon, prodati manje proizvoda?

jedva cekam da kupim tv, za sad cu opet malo pricekati, pa mozda na kraju mi legne ovaj 55C735, ili neki drugi brend. Al uslov je hdmi 2.1, 120hz i vrr.

inace glava me zabolila sa ovim istrazivanjem koji je kakav tv. a nigdje konkretnih stvari specifikacija, reviewa. znaci havarija.

naidjem na neki philips, otvorim yt da vidim sta ima, kad tamo sve ukrajinski reviewi. ma mrs.
mc-twin

#21420 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mc-twin »

katil_92 wrote: 16/10/2022 12:46 Pozdrav
Pisao sam već ranije na forumu kada sam imao dileme oko kupovine 2 televizora u zadnje 2 godine, tako da sam u oba slučaja poslušao savjete i odlučio se za 2 samsunga (RU7172 55" i AU8072 43").
Naime ono što mi nikako nije jasno, iako se radi o VA panelu na svim modovima slike nikako nisam zadovoljan dubinom crne boje, kao da je riječ o IPS panelu, a pri tome bih naglasio da je ugao gledanja lošiji nego na ostala 2 samsung televizora koja imam, oba su VA.
Zahvaljujem.
Zar se moze jos naci RU serija (kod nas)? AU serija nema bas tako dobar kontrast i zbog toga imas takav dojam. To bi i bila jedna od razlika ova dva modela. RU ima veci kontrast - AU ima nesto jace osvjetljenje. Ostalo je manje-vise isto, il nebitno. Ja bih isao na RU jer je bolji i veci. :)
Ukoliko se odlucis za RU pazi da nije izlozbeni model (il trazi povoljnije) posto je to strarija serija. Sretno kako god odlucio...
katil_92

#21421 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by katil_92 »

mc-twin wrote: 16/10/2022 17:42
katil_92 wrote: 16/10/2022 12:46 Pozdrav
Zahvaljujem.
Zar se moze jos naci RU serija (kod nas)? AU serija nema bas tako dobar kontrast i zbog toga imas takav dojam. To bi i bila jedna od razlika ova dva modela. RU ima veci kontrast - AU ima nesto jace osvjetljenje. Ostalo je manje-vise isto, il nebitno. Ja bih isao na RU jer je bolji i veci. :)
Ukoliko se odlucis za RU pazi da nije izlozbeni model (il trazi povoljnije) posto je to strarija serija. Sretno kako god odlucio...
RU sam kupio prije 2 godine, bila pravo dobra cijena u Imtecu, 700 KM za 55". U maju ove godine roditeljima također u Imtecu kupim ovaj AU 43" za isto tako nekih 700 KM.
AU definitivno ima bolje osvjetljenje, manje osjeti dnevno svjetlo i boje su onako zasićenije i jače, ali je crna mnogo lošija nego na RU, kao i sam ugao gledanja.
Da li je moguće da je u pitanju loš panel sa izraženim glowingom, jer vidim da ima i bleedinga na gornjim uglovima ili su mi pak postavke slike loše.
Ima li neko prijedlog za kalibraciju, a da nije ista sa rtingsa?
LordRaven

#21422 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by LordRaven »

Malo sam proširio vidike te sam bacio oko na dva OLED tv-a i to:

- LG 55" C2
- Philips 65" 706

Prednost Philipsa veća diagonala i 5g garancije a LG samo 2g. Na strani LG novi panel i renome. Cijena približno ista.

Šta mislite?
semirsar

#21423 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

Quaresma wrote: 16/10/2022 14:36
Spoiler
Show

Image
sto mene ovo nervira kad moras imati posebne kartice i banke da bi dobio popust.

jedva cekam da kupim tv, za sad cu opet malo pricekati, pa mozda na kraju mi legne ovaj 55C735, ili neki drugi brend. Al uslov je hdmi 2.1, 120hz i vrr.

inace glava me zabolila sa ovim istrazivanjem koji je kakav tv. a nigdje konkretnih stvari specifikacija, reviewa. znaci havarija.

naidjem na neki philips, otvorim yt da vidim sta ima, kad tamo sve ukrajinski reviewi. ma mrs.
Kupih svoj tv 2017-te nakon pola godine istrazivanja, e zato mene glava ni danas ne zabole :mrgreen:
Samo polako, nadoci ce tvoj primjerak :thumbup:
Naslovnica

#21424 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Naslovnica »

Ja još uvijek na Samsung 43" plazmi od prije desetak godina, šljaka k'o prvi dan, nikakvih burn in ili slično.
AnonymousBIH

#21425 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by AnonymousBIH »

Quaresma wrote: 16/10/2022 14:36

Image

Kupis Sony i ne boli te glava.
Post Reply