BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vaučer

#21251 Re: UEFA Conference League

Post by vaučer »

darius_maximus wrote: 22/09/2023 00:07
vaučer wrote: 21/09/2023 22:04

Koji igrač Zrinjskog je okrenuo leđa himni? Ovo je jebanju BIH 1% sam cijeli život slušao. I cijeli život si svi ljudi koje ti tako opisao jednako kao i ti plaćali porez. Ti si neki selektivni nacionalista.
Zemljo, otvori se :lol:

Jesi slušao možda probrane hitove, kao što su:
- Jebem te Bosno, jebem te ja, Hrvatska moja domovina
- Nema više Veleža, ni Staroga mosta, srušile ga ustaše, ajmo Herceg-Bosna

Okretanje leđa himni, "Neretvom leševi plove" i ostale hitove ne treba ni spominjati.
Što onda prozivate ljude što ne podržavaju Zrinjski i prozivate ih nacionalistima?
Što uvijek postoje kompleksi od toga da se ne podržavaju ustaške i četničke furke? Kao nećemo biti kozmopolite kao dotični? E baš sam se nasikirao...
Kao prvo, on se samo-prozvao nacionalistom. Ja sam mu samo ukazao da mu je taj nacionalizam selektivan i lažan. Jer htio ili ne - Zrinjski je BIH predstavnik. BIH je sjebana zemlja s teretom ratne prošlosti i korumpirane sadašnjosti. Ne postoji neka ‘dobra BIH’ u kojoj svi vole himnu i svaki pedalj zemlje. Dakle koje zemlje je on točno nacionalist?

O ustašluku mi molim te nemoj. Bar ne dok kao ja ne izgubiš posao jer si prozvao nadređenog zbog NDH tetovaže. Ti o ustašluku trubiš iz daleka, ja sam živio u Mostaru i jeo govna milion i jedan put jer nisam šutio na pro-ustašluk ni bilo koju drugu formu demoniziranja i dehumanizacije drugih vjera i orjentacija. Što je taj forumaš kojem sam odgovarao - također radio. Između Ultrasa koji pjevaju ‘Jebem te Bosno’, igrača i osoblja Zrinjskog i na kraju nekog običnog građana koji voli pogledati utakmicu bez politike - je milion i jedan ton sive. Nije crno bijelo, nije nikad bilo crno bijelo niti će ikad biti.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#21254 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by laserShow »

bajtevej, mozete vi zvati zrinjski kako god hocete, ustase, cete, ovo ono, ali su ucinili vise od svih "pro bih" klubova. Hahahahahha smiju vam se ruufe hahahahaha

Inace nema mi ogavnijeg glupa od zrinjskog, ali sada oni stoje, svi su na koljenima, pa i ja. Momacki su razdjevicili holandjane, a nama pokazali sta je trud, rad i zalaganje, sto nemamo od kluba, do reprezentacije.

Tako da zrinja, karaj sve dok je kara u erekciji.
JohnnyS

#21255 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by JohnnyS »

palermo wrote: 21/09/2023 23:23
jeza u ledja wrote: 21/09/2023 21:41

Na koga sumnjas?
Ne vidjeh ranije pitanje .
Pa Zrinjski je politicki projekat koji je zadnjih godina porpomognut i izraelskim parama i cime sve ne. Zbog cega je toliko cudno da se nakon sramotnog prvog poluvremena yrazila mogucnost da se izbjegne blamaza. A pobjeda.na ovaj nacin zapravo ima i veliki propagandni iliti promidzbeni efekat. Evropa ce pricati o Zrinjskom. Pare nisu problem kada je u pitanju politicki projekat.
Zasto je ovo nemoguce ?

Mislim da nisam gledao utakmicu i ja bih pomislio sam za sebe da lupam.
Al gledao je.
Mislim da si malo pretjerao. Pa nije Liga prvaka jebote pa da će sad svi na svijetu pričati o ovome. I ne vidim zašto bi AZ prodavao ugled radi izraelskih para.

Pogledao sam sad i drugo poluvrijeme i realnost je da ih je posralo par golova, ovi su imali i stativu na 1:3, jednostavno imali su vagon sreće. Nikakva kladionica, nikakvi Izraelci, malo podcjenjivanja, puno sreće, ali onda i puno samopouzdanja i evo
Zoooka

#21256 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Zoooka »

Lik pokusava opravdati ovaj podvig jer zna da njegov klub nikad nece postici nista slicno.
JohnnyS

#21257 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by JohnnyS »

A vezano uz ovu priču o tome ko pjeva o prvacima šugave zemlje, ko okreće leđa himni, ko pjeva drugi tekst na melodiju himne. Rat je završio tako kako je završio, nitko nije dobio sve što je htio, manje više nitko nije sretan, ali tako je kako je, bolje se svima pomiriti s time i trpiti ove druge i treće i četvrte koliko možemo, nema se svrhe sekirati. Ta nećemo valjda opet ratovati
palermo

#21258 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by palermo »

JohnnyS wrote: 22/09/2023 12:27
palermo wrote: 21/09/2023 23:23

Ne vidjeh ranije pitanje .
Pa Zrinjski je politicki projekat koji je zadnjih godina porpomognut i izraelskim parama i cime sve ne. Zbog cega je toliko cudno da se nakon sramotnog prvog poluvremena yrazila mogucnost da se izbjegne blamaza. A pobjeda.na ovaj nacin zapravo ima i veliki propagandni iliti promidzbeni efekat. Evropa ce pricati o Zrinjskom. Pare nisu problem kada je u pitanju politicki projekat.
Zasto je ovo nemoguce ?

Mislim da nisam gledao utakmicu i ja bih pomislio sam za sebe da lupam.
Al gledao je.
Mislim da si malo pretjerao. Pa nije Liga prvaka jebote pa da će sad svi na svijetu pričati o ovome. I ne vidim zašto bi AZ prodavao ugled radi izraelskih para.

Pogledao sam sad i drugo poluvrijeme i realnost je da ih je posralo par golova, ovi su imali i stativu na 1:3, jednostavno imali su vagon sreće. Nikakva kladionica, nikakvi Izraelci, malo podcjenjivanja, puno sreće, ali onda i puno samopouzdanja i evo
Moguce da pretjerujem, i da je sve ovo sto sam ja napisao samo fikcija. Al ja se.ne.mogu oteti utisku da.mi je sve ovo sumnjivo. Bas zato sto fudbal gledam toliko godina i znam kako funkcionira. I na terenu i van yetena.

Al kao sto rekoh, ovo je sada sve deplasirano, jedina dokaziva cinjenica je da je Zrinjski pobijedio.
Zoooka

#21259 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Zoooka »

Znas ti, umalo ti ne rekoh. Toliko godina u guzici i opet lupas gluposti.
NediM17

#21260 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by NediM17 »

Kako prodje slavlje sinoc u Ferhadiji? :lol:
Zoooka

#21261 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Zoooka »

NediM17 wrote: 22/09/2023 13:20 Kako prodje slavlje sinoc u Ferhadiji? :lol:
Mate, Filip, Mislav, Luka i ja smo slavili :bih:
auspuhc

#21262 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by auspuhc »

Zoooka wrote: 22/09/2023 13:19 Znas ti, umalo ti ne rekoh. Toliko godina u guzici i opet lupas gluposti.
Alzheimer?
Logovan

#21263 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

palermo wrote: 22/09/2023 13:03 Moguce da pretjerujem, i da je sve ovo sto sam ja napisao samo fikcija. Al ja se.ne.mogu oteti utisku da.mi je sve ovo sumnjivo. Bas zato sto fudbal gledam toliko godina i znam kako funkcionira. I na terenu i van yetena.

Al kao sto rekoh, ovo je sada sve deplasirano, jedina dokaziva cinjenica je da je Zrinjski pobijedio.
Ovo tvoje me podsjeća na naše izbacivanje Atromitosa. Izgubili prvu na Koševu, drugu ih pobijedili i prošli dalje, a komentari namješteno, nema šanse da su ih izbacili na pošten način, itd. :D
darius_maximus

#21264 Re: UEFA Conference League

Post by darius_maximus »

vaučer wrote: 22/09/2023 08:45
darius_maximus wrote: 22/09/2023 00:07

Zemljo, otvori se :lol:

Jesi slušao možda probrane hitove, kao što su:
- Jebem te Bosno, jebem te ja, Hrvatska moja domovina
- Nema više Veleža, ni Staroga mosta, srušile ga ustaše, ajmo Herceg-Bosna

Okretanje leđa himni, "Neretvom leševi plove" i ostale hitove ne treba ni spominjati.
Što onda prozivate ljude što ne podržavaju Zrinjski i prozivate ih nacionalistima?
Što uvijek postoje kompleksi od toga da se ne podržavaju ustaške i četničke furke? Kao nećemo biti kozmopolite kao dotični? E baš sam se nasikirao...
Kao prvo, on se samo-prozvao nacionalistom. Ja sam mu samo ukazao da mu je taj nacionalizam selektivan i lažan. Jer htio ili ne - Zrinjski je BIH predstavnik. BIH je sjebana zemlja s teretom ratne prošlosti i korumpirane sadašnjosti. Ne postoji neka ‘dobra BIH’ u kojoj svi vole himnu i svaki pedalj zemlje. Dakle koje zemlje je on točno nacionalist?

O ustašluku mi molim te nemoj. Bar ne dok kao ja ne izgubiš posao jer si prozvao nadređenog zbog NDH tetovaže. Ti o ustašluku trubiš iz daleka, ja sam živio u Mostaru i jeo govna milion i jedan put jer nisam šutio na pro-ustašluk ni bilo koju drugu formu demoniziranja i dehumanizacije drugih vjera i orjentacija. Što je taj forumaš kojem sam odgovarao - također radio. Između Ultrasa koji pjevaju ‘Jebem te Bosno’, igrača i osoblja Zrinjskog i na kraju nekog običnog građana koji voli pogledati utakmicu bez politike - je milion i jedan ton sive. Nije crno bijelo, nije nikad bilo crno bijelo niti će ikad biti.
Ne govorim samo o tebi, nego o svima koji se čude što svi ne podržavaju Zrinjski, Zvezdu, itd. jer je zaboga zaostalo razmišljati o prošlosti i treba biti raja sa svima. Ja ne znam kako kod tebe funkcioniše, ali ja sam raja s ljudima koji hoće da budu raja sa mnom. To nema veze s 90-im, nego s pričom koju ti klubovi furaju danas.

Zrinjski se tobože žali kada ih kao Zapad povezuje s ustašama, a lokalno nemaju problem što ih se širom BiH povezuje s ustašama i Herceg-Bosnom. Više poštujem Boru Čorbu koji barem živi svoje "ostani đubre do kraja" i nigdje ne krije šta je i kako je, nego ovaj "ne znam bih li piškio ili kakio" pristup. Tačno je da sigurno postoje ljudi koji su više zadrti, dok je možda domar samo tu da zaradi koru hljeba, ali opšti imidž kluba, koji sami potpomažu, je takav kakav je.

Ti npr. isto imaš u glavi izgrađen imidž za City, za svoj Liverpool, itd.
To što nisu svi navijači u skladu s tim imidžom je nebitno.
Klubovi i postoje da bi se ljudi mogli jednostavno identifikovati s nekom idejom.
A ideja Zrinjskog nije nešto s čim se ja slažem, koliko god ispadao papak.

A ove normalnije nijanse sive imaju vazda priliku da zajedno s bijelima počnu s pro-bosanskom ikonografijom i pokažu da ima i druga strana priče.
GandalfSivi

#21265 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by GandalfSivi »

Logovan wrote: 22/09/2023 13:36 Ovo tvoje me podsjeća na naše izbacivanje Atromitosa. Izgubili prvu na Koševu, drugu ih pobijedili i prošli dalje, a komentari namješteno, nema šanse da su ih izbacili na pošten način, itd. :D
Ono ga Bilbija dao za 1:3?
Logovan

#21266 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

GandalfSivi wrote: 22/09/2023 13:40
Logovan wrote: 22/09/2023 13:36 Ovo tvoje me podsjeća na naše izbacivanje Atromitosa. Izgubili prvu na Koševu, drugu ih pobijedili i prošli dalje, a komentari namješteno, nema šanse da su ih izbacili na pošten način, itd. :D
Ono ga Bilbija dao za 1:3?
Da :D I drugi i treći.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21267 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Truba »

činjenica je da je zapadnjacima i federalnim partnerima a da ne spominjemo srbe i komunjare
hrvatsko domoljublje izjednačeno sa ustaštvom

neki je to antihrvatski virus koji se proširio
valjda ljubomora što hrvatska ima slobodu i neovisnost
ne mogu to prokljuviti
ajde gdje su bile ulične borbe uskoplje, mostar... protjerivanja... stolac...mogu shvatiti
ali mržnja da postoji prema svemu hrvatskom u nekim drugim sredinama gdje hrvata vide na fotografiji prvi put
to ne mogu shvatiti... to je indoktrinacija mladih...školstvo mediji (sestra adisa pokvića radi na javnoj tv zamislite obratnu situaciju da je neko u širokom sam sebi šarao kola a njegova ga sestra intervjuirala milijarde botova bi zahtijevale njezin otkaz)
slično je i na forumu
čim pokažeš malo neku trunku hrvatskog mišljenja odmah krenu botovi...

mislim da je sve ovo naslijeđe jake i žestoke propagande koju smo imali za komunizma a vala i prije i poslije njega kroz srpske institucije a zna se koliko su oni jaki i u univerzitetima i diplomaciji bili i jesu...
bosnjaci su samo kopirali ta neka dostignuća

pa jbt zataškaše orgijanje po sestarskom groblju u sarajevu a kad neko prne na partizanskom groblju u mostaru to je planetarna vijest
ima tome još primjera xy
ma čitav je forum primjer toga
avetinja

#21268 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by avetinja »

Može misliti ko god šta hoće, ali dok se ne dokaže neregularnost, ova utakmica ostaje zapisana kao jedna od najvećih utakmica bosanskohercegovačkih predstavnika u europskim takmičenjima.

Ovom pobjedom je Zrinjski postao bosanskohercegovački klub sa najviše pobjeda u europskim takmičenjima. Dok Zrinjski kreira sadašnjost i gradi temelje za budućnost, drugima je glava okrenuta naopako kao prorocima u Danteovom Paklu, jer se time zadovoljavaju ranijim uspjesima i opravdavaju trenutni neuspjeh, što je pogubno za bilo kakav oporavak i rast. Ako se historija ne obogaćuje sa novim uspjesima, ona postaje mrtvo slovo na papiru koje će možda neko nekada pročitati.
palermo

#21269 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by palermo »

Logovan wrote: 22/09/2023 13:36
palermo wrote: 22/09/2023 13:03 Moguce da pretjerujem, i da je sve ovo sto sam ja napisao samo fikcija. Al ja se.ne.mogu oteti utisku da.mi je sve ovo sumnjivo. Bas zato sto fudbal gledam toliko godina i znam kako funkcionira. I na terenu i van yetena.

Ovo tvoje me podsjeća na naše izbacivanje Atromitosa. Izgubili prvu na Koševu, drugu ih pobijedili i prošli dalje, a komentari namješteno, nema šanse da su ih izbacili na pošten način, itd. :D
Neuporedivo, drug moj...al eto....
GandalfSivi

#21270 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by GandalfSivi »

Da se ne zajebajemo, nije Alkmaar kakav seoski tim da namjesti onakvu blamazu. Ljudi kontali da su zavrsili tekmu u prvom, ove odcepilo (i to kako ih je samo odcepilo) i dernek…

I oba puta kada je izbacen iz prvo lige sampiona pa europa lige, Zrinjski je odlicno odigrao druga poluvremena i skoro se vracao iz mrtvih.
GandalfSivi

#21271 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by GandalfSivi »

I jos jedna stvar, necu da puno idem u politiku, ali kurceva im je prica. Citam jucer komentare na Indexu, pola ih pise “Bosnjaci (ili nesto puno gore) na aparatima”. Grob te jebo, zamisli sada da Sarajevo napravi kakav uspjeh i da mi pisemo Hrvati ili Srbi na aparatima. Ljudi ne mogu ni uspjeh proslaviti bez nekih govana. Bas ono jadni komplexi…
palermo

#21272 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by palermo »

GandalfSivi wrote: 22/09/2023 14:16 Da se ne zajebajemo, nije Alkmaar kakav seoski tim da namjesti onakvu blamazu. Ljudi kontali da su zavrsili tekmu u prvom, ove odcepilo (i to kako ih je samo odcepilo) i dernek…

I oba puta kada je izbacen iz prvo lige sampiona pa europa lige, Zrinjski je odlicno odigrao druga poluvremena i skoro se vracao iz mrtvih.
Ok, nije nista sumnjivo.

Al me.jeŕdno interesuje, orkud ideja da.su zapadni klubovi po defaultu oslobodjeni namjestanja, korupcije i slicno.
dječak sa šibicama

#21273 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by dječak sa šibicama »

Nije slucajnost, i ovaj forum ima bezbroj slucajeva ljudi koji mrze Zrinjski. I sto je uspjesan, i zato sto je HSK odnosno oko njega je gomila sovinista.

Cijela prica jeste smijesna jer ne znam zasto bi neko iz Sarajeva navijao za Zrinjski.

Bodove donose, klub koji radi pravi posao, na zdravim nogama, treba se ugledati u Zrinjski a emocije ostaviti po strani.
JohnnyS

#21274 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by JohnnyS »

GandalfSivi wrote: 22/09/2023 14:19 I jos jedna stvar, necu da puno idem u politiku, ali kurceva im je prica. Citam jucer komentare na Indexu, pola ih pise “Bosnjaci (ili nesto puno gore) na aparatima”. Grob te jebo, zamisli sada da Sarajevo napravi kakav uspjeh i da mi pisemo Hrvati ili Srbi na aparatima. Ljudi ne mogu ni uspjeh proslaviti bez nekih govana. Bas ono jadni komplexi…
Pa jebote, komentari su septička jama, forum je možda za nijansu blaži, ali ne previše. Ne vidim zašto bi normalan čovjek se uopće izlagao takvim gadostima.
Grean

#21275 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Grean »

Ne volim ni Lacio jer je fasisticki nastrojena tribina a ni klubu i pojedinim igracima nije bilo mane.

A Hrvati se odmah nadju uvrijedjeni, kao neko nas ne voli bez ikakvog razloga.
Post Reply