stochar wrote:
a analiza 'Prvih 100 dana' izmisljena od strane fobicara nove vlasti i podivljale pascadi? drug, mozda je prica o tome 'necemo ih dirati prvu godinu' mogla proci 95., jer su tada ovi mogli da se vade na rat, ali sada - ne moze se prodati ni maloj djeci.
nisam debil, znam da nakon sto su ovi u periodu 1995.-2010. poharali drzavu k'o i sam rat (ekonomski), ne moze niko preko noci nesto carobno uciniti. ali, moze za tu godinu poceti do da cini. ja ne vidim da su poceli ista, osim instaliranja svojih ljudi na strateska mjesta, postavljanje podobnih poslusnika - drzaca mikrofona i pomjeraca diktafona - na ministarska mjesta. sva obecanja iz Platforme koja su imala iole vremenske odrednice vec su prekrsena, slagali su i ovo sto su obecali 2006., i ne znam sto bih ja nekome davao priliku da me handri jos tri godine, pa onda jos jedan mandat? koji je to mazohizam?
na koncu, vec prvi korak i koaliranje sa onima koji su nam nanijeli najvece zlo poslije rata, meni je dovoljno pokazalo...
add: ono za kontrolisanje neprijatelja u izvornoj blizini: bili su nam i cetnici 92-95 na grbavici, ne moze blize, pa nam to nije plaho pomoglo...
Podivljala pascad = sarajevski psi lutalice !

( ne citas dobro )
Cetnik je bio otvoreno cetnik. Nikakve kamuflaze i lazne price.
SDA - minderasi , lazno pro BIH orijentirani , lazno multietnicari i na zalost jos uvijek sa dovoljnim brojem glasaca da ih se naprosto moralo uzeti u obzir kao koal. partnera. Svidja li mi se to .Ne. Ako budu uz platformu , "progutacu ih " zbog drzavnog dobrobita.
"mali" covjek je naprosto sludjen stanjem u drzavi . Sa pravom. Zele zivot dostojan covjeka , zele poslove , plate , penzije , nova radna mjesta , nove ceste , kriminalce u zatvorima , zakon na ulicama....zato su dali svoje glasove i lovu SDP- u da sve ovo u njihovo ime iservisira.
Na nizim nivoima vlasti se za sada SDP ne vidi ( u pozitivnom) . Greska , jer tu gdje je baza mora biti i vidljivog preokreta na bolje. Minus za SDP !
U odnosu prema Dodicima i Covicima puno bolje. Ne podlijeze se ( ne previse !) nacionalistickim diktatima sto je za drzavu enormno vazno . Plus za SDP !
Protestovati protiv SDP - demokratsko pravo !
Samo imati na umu da banda jedva ceka povratak na prijesto , a onda smo definitivno najebali !