SDP

Post Reply
popajic

#2126 Re: SDP

Post by popajic »

@hercegovac_pravi
što ćeš čekati? Pa "Zlaja moćni" je na vlasti evo već 6 godina... Red bi bio da ispuni predizborna obećanja iz 2006-te
Da je pametan , "Zlaja mocni " bi to ovako pdradio:
Zacepio bi Covicu labrnju tako sto bi mu "dao" Mostar i dugo trazeni treci ( jos bi mu kao bonus priturio i kakav cetvrti :D ) , prestao bi se bosti sa rogatim Miletom pa bi komromisno prihvatio sve zahtjeve velikosrpskog krkana,
penzije bi povecao ( kad sam ne bi nista jeo ) za 5 km,
asfaltirao bi par kilometara neceg nalik na cestu,
ukinuo narodne kuhinje da se stvori privid blagostanja ,
dozvolio i 3-4 skole pod jednim krovom ,
promovisao Ceru u ministra vanjskih poslova ,
zamolio Bakira da se izvine Covicu i Milencetu sto se do sad nije udovoljavalo njihovim retardiranim zahtjevima
zabetonirao tri avlijice - tri slobodice i onda na lovorikama otisao u penziju.
To sto bi u tom slucaju BIH bila na definitivnom izdisaju izgleda ne bi nikom ni bilo vazno :-) :(
quasar

#2127 Re: SDP

Post by quasar »

popajic wrote:
@hercegovac_pravi
što ćeš čekati? Pa "Zlaja moćni" je na vlasti evo već 6 godina... Red bi bio da ispuni predizborna obećanja iz 2006-te
Da je pametan , "Zlaja mocni " bi to ovako pdradio:
Zacepio bi Covicu labrnju tako sto bi mu "dao" Mostar i dugo trazeni treci ( jos bi mu kao bonus priturio i kakav cetvrti :D ) , prestao bi se bosti sa rogatim Miletom pa bi komromisno prihvatio sve zahtjeve velikosrpskog krkana,
penzije bi povecao ( kad sam ne bi nista jeo ) za 5 km,
asfaltirao bi par kilometara neceg nalik na cestu,
ukinuo narodne kuhinje da se stvori privid blagostanja ,
dozvolio i 3-4 skole pod jednim krovom ,
promovisao Ceru u ministra vanjskih poslova ,
zamolio Bakira da se izvine Covicu i Milencetu sto se do sad nije udovoljavalo njihovim retardiranim zahtjevima
zabetonirao tri avlijice - tri slobodice i onda na lovorikama otisao u penziju.
To sto bi u tom slucaju BIH bila na definitivnom izdisaju izgleda ne bi nikom ni bilo vazno :-) :(
Jeste to sve tako. To su stvari o kojima ce suditi istorija i vjerovatno ce biti pozitivna. Medjutim izbori se dobivaju preko socijalne price, a zasad mrka kapa. Jedna situacija nalik na bezvlasce. Tj. covjek ne primjeti postojanje drzave. To je mozda i dobro u uredjenim zemljama, ali kod nas je to nepozeljno.
Ja bih strasno volio da se prica malo ubrza i da se pokusa nadoknaditi izgubljeno vrijeme oko formiranja Vlade FBiH.
Ne bi skodila mjesecna press konferencija platforme, gdje bi se lijepo izvjestio puk dokle se stiglo sa kojom fazom reformi iz platforme. Ovo bi bilo nuzno sto prije poceti, jer narod voli transparentnost pa i iskrenost. Sigurno bi ljudi bolje primili neuspjeh ako odgovorni izadju pred narod i kazu: malo smo zas*ali stvar, ne ide kako smo planirali, ali pokusacemo da se izvadimo... ili ovo necemo moci uraditi u ovom mandatu. Ali zato ce ovo biti za mjesec, ovo za pet...itd.
Iskrenoscu mozes svakog kupiti i mnogo toga se moze i oprostiti, pa daj da makar znamo da imamo ljude koji se osjecaju odgovornim za predizborna obecanja.
Alfons Kauders

#2128 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

popajic wrote: Jooj jesi sitnicav :D SADA su prihajali na vrh , pa ko velim sto se navalilo toliko da ih se cereci kad imaju jos 3 vruca i duga ljeta da se pokazu , dokazu ili ...propadnu
( lako bih ja sa svim ovim sto Stocar navede , ali sinoc sam im stvarno spominjao familiju, dok sam na Trgu Heroja pokusavao da eskiviram copor podivljalih najboljih ljudskih prijatelja :D )
kod nas su na vlasti 21 godinu... pa ti vidi koliko sam im se ja puta sjetio familije... :D i pogledaj koliko sam puta isao na sluzbeni put s foruma upravo zbog toga :D

koliko se ja sjecam, problem s lutalicama je nastao dosta ranije... :D dakle nisu krivi sto je tu, ali su krivi sto nista ne rade da ga rijese... :D

e vidis tu je caka... neki su haman mislili da ce sdp na vlast doci s carobnim stapicem i sve srediti preko noci :D ali to tako ne ide... :D prvo nema se kad, drugo nema se para, trece nema se politickog kapitala i cetvrto, i mozda najvaznije, zivo ih zaboli za nasim problemima - oni su vlast... :D

ukratko ne ocekuj cuda od ta sljedeca tri ljeta... i ne ocekuj da budu osjetno bolji od ovih koje su zamijenili... uostalom i zasto bi? njih je narod birao 20 godina - ocito su dobro radili svoj posao... a posao politicara je prije svega da budu izabrani, a tek onda da se bave onim sto mi mislimo da bi trebao biti njihov posao.... :D
popajic

#2129 Re: SDP

Post by popajic »

@quasar
Ne bi skodila mjesecna press konferencija platforme, gdje bi se lijepo izvjestio puk dokle se stiglo sa kojom fazom reformi iz platforme. Ovo bi bilo nuzno sto prije poceti, jer narod voli transparentnost pa i iskrenost
Eh, to bi bilo pozeljno , moralno , pa i politicki mudro. Problem je sto moras biti moralan i politicki mudar za tako nesto .
Nije sve crno , ali je cinjenica da fali puno toga sto se , mozda i nerealno , ocekivalo .
A to da narod voli iskrenost ?!
Hm...taj isti narod ( BIH narod) je 20 god. birao i podrzavao najneiskrenije spodobe , lopuze , kabadahije kojima se ni u snu nije pojavila rijec iskrenost .
Niti je u politici ikad carovala iskrenost , niti bi je nas narod prepoznao da se nekim cudom iznenada pojavi.
stochar

#2130 Re: SDP

Post by stochar »

popajic wrote:taj isti narod ( BIH narod) je 20 god. birao i podrzavao najneiskrenije spodobe , lopuze , kabadahije kojima se ni u snu nije pojavila rijec iskrenost .

a taj isti SDP je kako bi se uhvatio stolica brze-bolje za koalicione partnere upravo uzeo "najneiskrenije spodobe , lopuze , kabadahije kojima se ni u snu nije pojavila rijec iskrenost" koji su vladali "20 najtezih godina zajedno"...
quasar

#2131 Re: SDP

Post by quasar »

popajic wrote: A to da narod voli iskrenost ?!
Hm...taj isti narod ( BIH narod) je 20 god. birao i podrzavao najneiskrenije spodobe , lopuze , kabadahije kojima se ni u snu nije pojavila rijec iskrenost .
Niti je u politici ikad carovala iskrenost , niti bi je nas narod prepoznao da se nekim cudom iznenada pojavi.
Mozda bas zato. To bi nacinilo razliku.
popajic

#2132 Re: SDP

Post by popajic »

@Alfons Kauders
...ukratko ne ocekuj cuda od ta sljedeca tri ljeta... i ne ocekuj da budu osjetno bolji od ovih koje su zamijenili... uostalom i zasto bi? njih je narod birao 20 godina - ocito su dobro radili svoj posao... a posao politicara je prije svega da budu izabrani, a tek onda da se bave onim sto mi mislimo da bi trebao biti njihov posao
Ma, u cuda ne vjerujem jos od nekih davnih godina kad sam provalio da Deda Mraz ne postoji :D :(
Ocekujem da budu bolji od prethodnih grobara , jer je tesko biti gori.( joj, utjehe :-) )
Ne ocekujem da rade ono sto mi mislimo da bi trebalo , nego "samo" ono sto je obecano , a zbog cega su dobili glasove.
Namjerno necu da ih seciram vec prve godine( osim za ovu podivljalu pascad :D ) jer to zdusno rade dezurni SDP fobicari, ali ne lezi mi ni igranje zmire...preraslo se to davnih dana 8)
popajic

#2133 Re: SDP

Post by popajic »

stochar wrote:
popajic wrote:taj isti narod ( BIH narod) je 20 god. birao i podrzavao najneiskrenije spodobe , lopuze , kabadahije kojima se ni u snu nije pojavila rijec iskrenost .

a taj isti SDP je kako bi se uhvatio stolica brze-bolje za koalicione partnere upravo uzeo "najneiskrenije spodobe , lopuze , kabadahije kojima se ni u snu nije pojavila rijec iskrenost" koji su vladali "20 najtezih godina zajedno"...
Varas se ako mislis da sam to svario ! No way !
Nalazim ispriku u nadi da je izvornog neprijatelja bolje kontrolisati kada ti je u neposrednoj blizini .
stochar

#2134 Re: SDP

Post by stochar »

popajic wrote:
@Alfons Kauders
...ukratko ne ocekuj cuda od ta sljedeca tri ljeta... i ne ocekuj da budu osjetno bolji od ovih koje su zamijenili... uostalom i zasto bi? njih je narod birao 20 godina - ocito su dobro radili svoj posao... a posao politicara je prije svega da budu izabrani, a tek onda da se bave onim sto mi mislimo da bi trebao biti njihov posao
Ma, u cuda ne vjerujem jos od nekih davnih godina kad sam provalio da Deda Mraz ne postoji :D :(
Ocekujem da budu bolji od prethodnih grobara , jer je tesko biti gori.( joj, utjehe :-) )
Ne ocekujem da rade ono sto mi mislimo da bi trebalo , nego "samo" ono sto je obecano , a zbog cega su dobili glasove.
Namjerno necu da ih seciram vec prve godine( osim za ovu podivljalu pascad :D ) jer to zdusno rade dezurni SDP fobicari, ali ne lezi mi ni igranje zmire...preraslo se to davnih dana 8)
a analiza 'Prvih 100 dana' izmisljena od strane fobicara nove vlasti i podivljale pascadi? drug, mozda je prica o tome 'necemo ih dirati prvu godinu' mogla proci 95., jer su tada ovi mogli da se vade na rat, ali sada - ne moze se prodati ni maloj djeci.

nisam debil, znam da nakon sto su ovi u periodu 1995.-2010. poharali drzavu k'o i sam rat (ekonomski), ne moze niko preko noci nesto carobno uciniti. ali, moze za tu godinu poceti do da cini. ja ne vidim da su poceli ista, osim instaliranja svojih ljudi na strateska mjesta, postavljanje podobnih poslusnika - drzaca mikrofona i pomjeraca diktafona - na ministarska mjesta. sva obecanja iz Platforme koja su imala iole vremenske odrednice vec su prekrsena, slagali su i ovo sto su obecali 2006., i ne znam sto bih ja nekome davao priliku da me handri jos tri godine, pa onda jos jedan mandat? koji je to mazohizam?

na koncu, vec prvi korak i koaliranje sa onima koji su nam nanijeli najvece zlo poslije rata, meni je dovoljno pokazalo...

add: ono za kontrolisanje neprijatelja u izvornoj blizini: bili su nam i cetnici 92-95 na grbavici, ne moze blize, pa nam to nije plaho pomoglo...
popajic

#2135 Re: SDP

Post by popajic »

stochar wrote:
a analiza 'Prvih 100 dana' izmisljena od strane fobicara nove vlasti i podivljale pascadi? drug, mozda je prica o tome 'necemo ih dirati prvu godinu' mogla proci 95., jer su tada ovi mogli da se vade na rat, ali sada - ne moze se prodati ni maloj djeci.

nisam debil, znam da nakon sto su ovi u periodu 1995.-2010. poharali drzavu k'o i sam rat (ekonomski), ne moze niko preko noci nesto carobno uciniti. ali, moze za tu godinu poceti do da cini. ja ne vidim da su poceli ista, osim instaliranja svojih ljudi na strateska mjesta, postavljanje podobnih poslusnika - drzaca mikrofona i pomjeraca diktafona - na ministarska mjesta. sva obecanja iz Platforme koja su imala iole vremenske odrednice vec su prekrsena, slagali su i ovo sto su obecali 2006., i ne znam sto bih ja nekome davao priliku da me handri jos tri godine, pa onda jos jedan mandat? koji je to mazohizam?

na koncu, vec prvi korak i koaliranje sa onima koji su nam nanijeli najvece zlo poslije rata, meni je dovoljno pokazalo...

add: ono za kontrolisanje neprijatelja u izvornoj blizini: bili su nam i cetnici 92-95 na grbavici, ne moze blize, pa nam to nije plaho pomoglo...
Podivljala pascad = sarajevski psi lutalice ! :D ( ne citas dobro )
Cetnik je bio otvoreno cetnik. Nikakve kamuflaze i lazne price.
SDA - minderasi , lazno pro BIH orijentirani , lazno multietnicari i na zalost jos uvijek sa dovoljnim brojem glasaca da ih se naprosto moralo uzeti u obzir kao koal. partnera. Svidja li mi se to .Ne. Ako budu uz platformu , "progutacu ih " zbog drzavnog dobrobita.
"mali" covjek je naprosto sludjen stanjem u drzavi . Sa pravom. Zele zivot dostojan covjeka , zele poslove , plate , penzije , nova radna mjesta , nove ceste , kriminalce u zatvorima , zakon na ulicama....zato su dali svoje glasove i lovu SDP- u da sve ovo u njihovo ime iservisira.
Na nizim nivoima vlasti se za sada SDP ne vidi ( u pozitivnom) . Greska , jer tu gdje je baza mora biti i vidljivog preokreta na bolje. Minus za SDP !
U odnosu prema Dodicima i Covicima puno bolje. Ne podlijeze se ( ne previse !) nacionalistickim diktatima sto je za drzavu enormno vazno . Plus za SDP !
Protestovati protiv SDP - demokratsko pravo !
Samo imati na umu da banda jedva ceka povratak na prijesto , a onda smo definitivno najebali !
johnny_blazze

#2136 Re: SDP

Post by johnny_blazze »

trcicu trceci wrote:
johnny_blazze wrote:
trcicu trceci wrote: odakle ti to da gube podrsku, ja ne znam niti jednog pravog simpatizera sdp-a koji je rekao da nece vise za njih glasati...
mozda samo nemaju podrsku penzionera i ovih mladih, ali njima nije tesko promjeniti misljenje, pred izbore nekoliko finih rijeci za studente, karte i eto glasova...
inace bolje dvije godine bez VM, nego 4 godine kao prosla vlada, smijurija je jedina rijec koja moze opisati njihov mandat
eh sad znas jednog simpatizera sdp-a koji nece za njih glasati...
a sta bi ti majke ti da za godinu dana cvjetaju ruze i jedemo zlatnim kasikama ? to samo ocekuju ili penzioneri ili ovi nezaposleni i razocarani u zivot (svoj)
gledaj malo samo kako se covjek razvija i koliko treba da prodje da bi nasao posao, i postao samostalan...nasa drzava ti je isto to, ne moze preko noci sve, do neki dan smo se krvili kao zivotinje, a sad bi da zlatnim kasikama jedemo, e ne moze alija, ne moze
pa ne treba sve, do sad se nije NIŠTA promjenilo ni sekunde a prosla godina dana, sve je isto...
EDIT: o SDA imam jos gore misljenje, i kad cujem za zaltnu kasiku bude mi lose
stochar

#2137 Re: SDP

Post by stochar »

sad ce SDP u dva Kantona da koalira sa oba HDZ-a... kako principijelno... bas su im pokazali! vise od godine se ganjaju nekakvim inatima, i sad hladno koaliraju sa 'kocnicarima'. zanimljivo...
sinergija

#2138 Re: SDP

Post by sinergija »

SDP ce izvojevati pobjedu ako uzme eksluzivitet HDZovima na biranje hrvatskih mjesta. sa time ova zemlja ima neku sansu. ako pobijedi nacionalni koncept. SDP ce se polako raspadati a to znaci i definitivno kraj ovakve drzave sa nazivom BiH.
Alfons Kauders

#2139 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:sad ce SDP u dva Kantona da koalira sa oba HDZ-a... kako principijelno... bas su im pokazali! vise od godine se ganjaju nekakvim inatima, i sad hladno koaliraju sa 'kocnicarima'. zanimljivo...
da ponovim pitanje koje se postavlja vec 367 dana... :D

s kim druze, s kim?

ne valja sda... ok slazem se...
ne valja hsp... ok, donekle se slazem...
ne valja ni fahro... pa et, meni isti ko sda... a sda ista ko sbih...
ne valjaju ni lijanovi kobasicari... nemam pojma, ne kupujem vakumirano meso...
ne valjaju ni ljubic i covic... isti ko sda i sbih...
ne valjaju ni bosic i dodik... od zla oca, od gore matere (karadzic, plavsic)

ako mislis da sdp treba ostati u opoziciji dok ne namakne 51% ukupnih glasova i 34% u svakom od tri naroda, onda brate fino reci da su ti bili bolji oni prije i kapak... nema tu neke filozofije drug... jebi ti mene ako mi je jasno kako je bolje da sdp ne bude nikako u vlasti, a da apsolutnu vlast imaju ove dvorske lude... znaci sdp je vece zlo od njih? i bolje je da su oni sami na vlasti, bez sdp-a? :-)

u zadnjih godinu dana kuknjave natjerali ste mene da branim sdp, a ja sam ga godinama pljuvao dok je novopecenim dezurnim kriticarima bio zakletva... :lol: tad jos nije bilo in podjebavati sdp... a neki ne samo da su bili simpatizeri sdp-a, vec i clanovi... :lol: sad mi jos dodje da se uclanim hebote, cisto iz inata... :D
zavrzlama

#2140 Re: SDP

Post by zavrzlama »

Alfons Kauders wrote:
stochar wrote:sad ce SDP u dva Kantona da koalira sa oba HDZ-a... kako principijelno... bas su im pokazali! vise od godine se ganjaju nekakvim inatima, i sad hladno koaliraju sa 'kocnicarima'. zanimljivo...

s kim druze, s kim?

ako mislis da sdp treba ostati u opoziciji dok ne namakne 51% ukupnih glasova i 34% u svakom od tri naroda, onda brate fino reci da su ti bili bolji oni prije i kapak... nema tu neke filozofije drug... jebi ti mene ako mi je jasno kako je bolje da sdp ne bude nikako u vlasti, a da apsolutnu vlast imaju ove dvorske lude... znaci sdp je vece zlo od njih? i bolje je da su oni sami na vlasti, bez sdp-a? :-)
u zadnjih godinu dana kuknjave natjerali ste mene da branim sdp, a ja sam ga godinama pljuvao dok je novopecenim dezurnim kriticarima bio zakletva... :lol: tad jos nije bilo in podjebavati sdp... a neki ne samo da su bili simpatizeri sdp-a, vec i clanovi... :lol: sad mi jos dodje da se uclanim hebote, cisto iz inata... :D

da pokusam :D ...ovi sto pljuju SDP sto je u koaliciji sa SDA,HSP,Boljitak,pljuju iz razloga sto znaju da je SDP opsniji po neprijatelje BIH, kad je u vlasti sa ovim pmenutim koalicionim strankama ,nego da je sam u opoziciji izigravajuci moralnu,demokratsku i opozicionu gromadu...drugo neprijatelji BIH znaju da SDP ima vecu sansu da pridobije nove clanove iz pomenutih stranaka u svoju bazu dok je na vlasti, nego dok je opozicija,jer svi vise se vole prisljepat onim koji su na vlasti,nego onim koji su u opoziciji...izvinjavam se za upad ko nezvan gost :D
stochar

#2141 Re: SDP

Post by stochar »

mnogo ste smijesni.

cuj, opasniji u koaliciji s neprijateljima. pa onda je Fikret Abdic bio najopasniji.

nije stvar sto su oni koalirali s ovima, koliko je to sto su uradili ono sto se znalo da ce uraditi: koalirati s HDZ-ovima. i fino sam ovdje u vise navrata govorio da ce to svakako na kraju uraditi, samo su nas bespotrebno vukli za nos vise od godinu dana, da bi sada uradili nesto sto su mogli uraditi 4. oktobra 2010. jadno i nepotrebno.
jasko_ba

#2142 Re: SDP

Post by jasko_ba »

ma vazno je pljuvati :x
da je sada umjesto sdp-a, u istoj situaciji, recimo nasa stranka ili liberali, opet bi isto bilo i opet bi nasa stranka ili liberali bili krivi sto ne pristaju na "kompromise", sto se inate i da nas vuku za nos i sl..ma daj bjezi vise :x
zavrzlama

#2143 Re: SDP

Post by zavrzlama »

stochar wrote:mnogo ste smijesni.

cuj, opasniji u koaliciji s neprijateljima. pa onda je Fikret Abdic bio najopasniji.

nije stvar sto su oni koalirali s ovima, koliko je to sto su uradili ono sto se znalo da ce uraditi: koalirati s HDZ-ovima. i fino sam ovdje u vise navrata govorio da ce to svakako na kraju uraditi, samo su nas bespotrebno vukli za nos vise od godinu dana, da bi sada uradili nesto sto su mogli uraditi 4. oktobra 2010. jadno i nepotrebno.

pa platformski program je djelo SDP-a ,pa prihvatanje tog programa od strane ove 3 koalicione stranke ne znaci savez sa neprijateljima,nego savez sa strankam istog programskog opredjeljenja....ako HDZ bude koalirao sa SDP,znaci da je pristao na pravila platforme... :wink:
exliberal

#2144 Re: SDP

Post by exliberal »

zavrzlama wrote:
stochar wrote:mnogo ste smijesni.

pa platformski program je djelo SDP-a ,pa prihvatanje tog programa od strane ove 3 koalicione stranke ne znaci savez sa neprijateljima,nego savez sa strankam istog programskog opredjeljenja....ako HDZ bude koalirao sa SDP,znaci da je pristao na pravila platforme... :wink:
ta platforma ispade sveto pismo .....ko garantuje da ce se sve stranke pridrzavat platforme kad udju u vlast?
ko garantuje da sdp sutra nece promjenit to platformu ili je modifikovat da zadovolji sda ili nedaj boze hdz ;-)
roštilj

#2145 Re: SDP

Post by roštilj »

eh da. nije bilo garancija da ce se ispostovati kutiljerov plan pa ga je bilo mudro odbiti ali kako sumnjati da stranke potpisnice platforme nemaju cisto programske motive. pa to so neukaljani i nekorumpirani dokazani domoljubi i gradjani.
Za i Protiv

#2146 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

roštilj wrote:eh da. nije bilo garancija da ce se ispostovati kutiljerov plan pa ga je bilo mudro odbiti ali kako sumnjati da stranke potpisnice platforme nemaju cisto programske motive. pa to so neukaljani i nekorumpirani dokazani domoljubi i gradjani.
Oj zivoteeee! Sta on poredi, i Jopet o kutiljerovom planu :shock:
seln

#2147 Re: SDP

Post by seln »

Izborni luzeri laju, SDP karavan prolazi. A svi lafo glasali za SDP, ali "od sada nikad vise SDP".
Koji ofiran spin, cevapa ti....
nosara

#2148 Re: SDP

Post by nosara »

Ima li sta novo u vezi kontra tuzbe sdp-a za "reket"...? Da li je imamovic tuzen...? :zjev:
vee-jay

#2149 Re: SDP

Post by vee-jay »

Image
vee-jay

#2150 Re: SDP

Post by vee-jay »

Alfons Kauders wrote:

s kim druze, s kim?

da, ali zato je nosara krenuo u ofenzivu :mrgreen:
Post Reply