Kako ti kažeš.arzuhal wrote:Ja nisam znao šta si ti tačno htio reći onim svojim stavom, percepcijom ili dijagnozom naših međuforumaških odnosa, nazovimo to kako hoćemo, zato sam te i pitao (i uvijek ću gledati da prvo lijepo pitam svakoga za nešto što mi nije jasno samo po sebi, što može biti dvosmisleno, što može da se odnosi na svakoga, itd. pa da ne poletim i zaključim pogrešno, a ako mi se ne objasni nakon lijepog upita, onda je i to odbijanje svojevrsni odgovor koji tada otvara neka druga vrata...).Hakiz wrote:Hajde dobro. Govorio sam o našem načinu komuniciranja na forumu. Je li nam neko dva puta kaže da nismo u pravu, svi se prije ili poslije počnemo ponašati kao uvrijeđena mlada. A onda kreću uvrede, u najboljem slučaju prikrivene često lošim sarkazmo. Čast izuzecima.
Ali pošto si mene kvotao, odnosno moj post koji je napisan i formalno sročen namjerno tako - hajmo se sad zaje**vat malo - zarad jednog 'vam usputnog istraživanja kojim se svjesno žele izazvati reakcije forumaša, imam potrebicuda iznesem i suštinu koja me potakla da napišem to.
Dakle suštinski nije riječ u banovima ili berićetu mjeseca ramazana nego pojavi jedne forumašice koja je svojim javljanjem unijela svježinu na ovaj podforum, na više načina:
(makar trenutnim) prekidanjem smarajuće površne trakavice čika Dozera i daije Smrlonija koji se, opet, u njoj bave važnim sadržajima kojima popunjavaju svoje životno vrijeme,
potom ima snage da lijepo iznese svoje vlastito mišljenje bez potrebe ičijeg (vjerskog, ideološkog, svjetonazoskog, etc) asistiranja uz jednu sasvim odmjerenu dozu cinizma prema svakome ko ga zasluži ali tako da pokaže kako joj cinizam nije (postao) prevladavujuće stanje svijesti kao što već postane kod određenih forumaša koji se trajno navuku na taj nesrećni oblik svijesti pa ih moraš čitati, etc. Ima toga još, ali ne bih da više vrijeđam druge forumaše![]()
Što za mene, uz svo @aoida-ino dosad napisano, predstavlja istinsko osvježenje na temama.
Polako, ima vremena, živi bili pa vidjeli.