Bauk bošnjačkog nacionalizma

Locked
Fudo387

#2126 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Fudo387 »

Connaisseur Karlin wrote:
Fudo387 wrote:
ja mislim da je haZNADARu ovo vise licna terapetuska potreba da otvara ovakvu temu, jer tip se ne zivcira :-

cuti, na forumu smo svi jaki :D et' sad , odjednom samo haZANADAR ima takvu privilegiju :oops:

nego Fudo, daj link tvoje bosnjacke stranke ili bosnjackog lista , da vidim sto pisete :)
Kakve bosnjacke stranke?
zar nema bosnjackih stranaka u BiH ?

sto ti pratis i citas ?
Pa od ovih ozbiljnih novina, samo playboy.
Cuj sta pratim i citam?
cyprus

#2127 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by cyprus »

Ma dobar je haznadar, u suštini... Za razliku od nekih drugih ovdje, mislim da je on zaista dobronamjeran i da ne zagovara one najretrogradnije i najagresivnije vidove nacionalizma... Nerijetko zna pokazati da je spreman osuditi takve stvari i u "svom" taboru...

Međutim, čini mi se da on ima problem da je nekako odsječen od bosanskohercegovačke stvarnosti i da nema baš najjasniju sliku o prilikama ovdje... Također, riječ je o natprosječno tvrdoglavoj individui, koja ni za živu glavu neće priznat da je u nečemu ofulio, a što mu jače protuargumente daješ, on sve žešće upire u ono svoje... Ponekad mi se čini i da ne razumije baš najbolje ono što mu pišeš, jer često njegovi odgovori nemaju direktne veze sa onim što na šta odgovara...

Eto, to je problem u diskusiji sa njim, ali opet mislim da bi bilo dobro kad bi svi koji nastupaju sa pozicije 'odbrane nacionalnih interesa' bili ko on... Nažalost, tamo su obično puno gori...
BHCluster

#2128 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by BHCluster »

Fudo387 wrote:Evo ga, kolektivno cmizdrenje nasih “Bosanaca” :lol: , opet ih haznadar posamar’o.
Pa sto ga izazivate kad je jaci od vas?
Pa da budu barem malo relevantni. :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#2129 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Connaisseur Karlin »

Fudo387 wrote:
Fudo387 wrote:
Kakve bosnjacke stranke?

sto ti pratis i citas ?
Cuj sta pratim i citam?
pa vi Bosanjci ste tajanstveniji od Masona :D

nitko od Bosnjaka to ne zeli da odgvori na temi :D bome kod vas je neka ozbiljna kriza , kad ne znate ko vam je bosnjacki politcki i intelektualni uzor
Connaisseur Karlin

#2130 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

cyprus wrote:Ma dobar je haznadar, u suštini... Za razliku od nekih drugih ovdje, mislim da je on zaista dobronamjeran i da ne zagovara one najretrogradnije i najagresivnije vidove nacionalizma... Nerijetko zna pokazati da je spreman osuditi takve stvari i u "svom" taboru...

Međutim, čini mi se da on ima problem da je nekako odsječen od bosanskohercegovačke stvarnosti i da nema baš najjasniju sliku o prilikama ovdje... Također, riječ je o natprosječno tvrdoglavoj individui, koja ni za živu glavu neće priznat da je u nečemu ofulio, a što mu jače protuargumente daješ, on sve žešće upire u ono svoje... Ponekad mi se čini i da ne razumije baš najbolje ono što mu pišeš, jer često njegovi odgovori nemaju direktne veze sa onim što na šta odgovara...

Eto, to je problem u diskusiji sa njim, ali opet mislim da bi bilo dobro kad bi svi koji nastupaju sa pozicije 'odbrane nacionalnih interesa' bili ko on... Nažalost, tamo su obično puno gori...
ai zasto nitko od Bosanjaka nije postavio linkove stranaka, intelektulaca o bosanjckim radovima i utjecaijma bosanjcke politike u BiH ?

autor , kao ni ostatak bosnjaka ne znaju definirati i obrazloztiti bosnjacki nacionalizam, a autor je upravo otvorio temu o bosnjackom nacionalizmu, a ni samostlano ga ne zna obrazloziti !
cyprus

#2131 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by cyprus »

cyprus wrote:Ma dobar je haznadar, u suštini... Za razliku od nekih drugih ovdje, mislim da je on zaista dobronamjeran i da ne zagovara one najretrogradnije i najagresivnije vidove nacionalizma... Nerijetko zna pokazati da je spreman osuditi takve stvari i u "svom" taboru...

ai zasto nitko od Bosanjaka nije postavio linkove stranaka, intelektulaca o bosanjckim radovima i utjecaijma bosanjcke politike u BiH ?

autor , kao ni ostatak bosnjaka ne znaju definirati i obrazloztiti bosnjacki nacionalizam, a autor je upravo otvorio temu o bosnjackom nacionalizmu, a ni samostlano ga ne zna obrazloziti !
A i ti si vala posebna priča...
BHCluster

#2132 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by BHCluster »

Ono kad se javi apatrid na temi i krene postavljati nekome pitanja. :lol:
BHCluster

#2133 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by BHCluster »

cyprus wrote:
:thumbup: :kiss: :lol:
Connaisseur Karlin

#2134 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

cyprus wrote:

Da li znas odovrog na moje pitanje, ti zivis u BiH , zato te pitam :)
BHCluster

#2135 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by BHCluster »

Low-level troll.
General War

#2136 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

Fudo387 wrote:

sto ti pratis i citas ?
Cuj sta pratim i citam?

nitko od Bosnjaka to ne zeli da odgvori na temi :D bome kod vas je neka ozbiljna kriza , kad ne znate ko vam je bosnjacki politcki i intelektualni uzor
Ma znaju samo sramota ih :mrgreen:
Point.

#2137 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Point. »

A jest Karlinka navalila. Citamo ba samo islamsku deklaraciju, uzor nam je Aljo (a ko bi drugi), svako od nas u novcaniku ima njegovu sliku a ako nema novcanin njegova slina krasi background mobitela i eto oko toga nam se zivot vrti. Navijamo za Bosnjacki Fudbalski Klub Sarayevo, glasamo za Bosnjacku Stranku Demokratske Akcije. Eto to bi u biti bilo to.
piupiu

#2138 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by piupiu »

Point. wrote: Bosnjacki Fudbalski Klub Sarayevo
:lol: :lol: :lol:

Dobar, dobar.
Rampage

#2139 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Rampage »

General War wrote:

Ma znaju samo sramota ih :mrgreen:
Ima naš narod pametnih, uvijek ih je imao:)

Meni lično jedna od dražih je ona "slika priliku a krpa zakrpu" :thumbup:
Fudo387

#2140 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:
Point. wrote: Bosnjacki Fudbalski Klub Sarayevo
:lol: :lol: :lol:

Dobar, dobar.
Boja fesa, boja dresa :oops:
cyprus

#2141 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by cyprus »

Image

Samo jedan je pravi bošnjački klub :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#2142 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Point. wrote:A jest Karlinka navalila. Citamo ba samo islamsku deklaraciju, uzor nam je Aljo (a ko bi drugi), svako od nas u novcaniku ima njegovu sliku a ako nema novcanin njegova slina krasi background mobitela i eto oko toga nam se zivot vrti. Navijamo za Bosnjacki Fudbalski Klub Sarayevo, glasamo za Bosnjacku Stranku Demokratske Akcije. Eto to bi u biti bilo to.
a zar nije cudno da ne pisete o svojim uzorima bosnjackih intelektualaca i politicara, jer isti su najaktivniiji u politici BiH :)
hAZNADAR

#2143 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by hAZNADAR »

Cuvena odsjecenost od BiH kao najveci adut za sve zivo. Pa ne pricamo i redukcijama vode, Grasu, kantonalnoj vladi, Konakovicevom izlasku, poslu,.... vec o nekim opcim stvarima poput identiteta, nacionalizma,... hebote i na diskusiji o historiji neki kazu e ne zivis ovdje i zato sam ja vise u pravu. :D
Ono sto ja vidim u bosnskohercegovackoj stvarnosti je heterogenost. Neces naci tri Bosnjaka koji imaju isto misljenje o bosnjastvu a kamoli tri razlicite nacije/etnosa,.. po tom pitanju. Ne postoji jedinstven stav o tome, ni u politici ni medju intelektualcima ni u narodu. Narod ili ima razlicita misljenja ili ga vecinom zaboli jedna stvar za tim. I to je stvarnost koja je opcepoznata i na koju niko nema tapiju.

A sto se tice ovih opaski licne prirode - nisi bas skroz u pravu al necemo sad o tome.
hAZNADAR

#2144 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by hAZNADAR »

Ej deder malo sad ohladi sa tim. Dobila si imena stranaka probosanske politike(linkove nadji sama za par sekundi na googlu), dobila vise puta na znanje da je bosnjacko i politicko i intelektualno tijelo heterogeno po stavovima definisanja identiteta i da nema jednistva gdje su specijalno jedni politicari, mislioci,.. izabrani kao vodilje, svjetonazori, mudre glave, ocevi,... da je opcenito bosnjastvo tesko definisati - osim da je za BiH i to normalnu BiH. Plus vise puta da Bosnjaci djeluju u okviru probosanske politike a ne specijalno neke bosnjacke koju je nemoguce opisati samu za sebe.

Mozda je bila dobra taktika u pocetku nastavljati sa pitanjima koji imaju cilj provokaciju ili smaranje teme, mozda je bila dobra zahebancija, sega u pocetku ponavljanje istih pitanja na koje si dobila odgovor,... ali sada vec postaje bolesno. Ko da gledam da ces na ovo reci:"Pa zasto jos niko nije odgovorio,.... bla, bla,.." :mrgreen:
Kejn

#2145 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Kejn »

Borite se deco protiv Islamofašista tzv. "Bošnjaka" :evil:
Ne dajte im bre da zavađaju narode i da ruše naše "Bratstvo i jedinstvo" među narodima i narodnostima :oops:
Connaisseur Karlin

#2146 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

hAZNADAR wrote:

Ej deder malo sad ohladi sa tim. Dobila si imena stranaka probosanske politike(linkove nadji sama za par sekundi na googlu), dobila vise puta na znanje da je bosnjacko i politicko i intelektualno tijelo heterogeno po stavovima definisanja identiteta i da nema jednistva gdje su specijalno jedni politicari, mislioci,.. izabrani kao vodilje, svjetonazori, mudre glave, ocevi,... da je opcenito bosnjastvo tesko definisati - osim da je za BiH i to normalnu BiH. Plus vise puta da Bosnjaci djeluju u okviru probosanske politike a ne specijalno neke bosnjacke koju je nemoguce opisati samu za sebe.

Mozda je bila dobra taktika u pocetku nastavljati sa pitanjima koji imaju cilj provokaciju ili smaranje teme, mozda je bila dobra zahebancija, sega u pocetku ponavljanje istih pitanja na koje si dobila odgovor,... ali sada vec postaje bolesno. Ko da gledam da ces na ovo reci:"Pa zasto jos niko nije odgovorio,.... bla, bla,.." :mrgreen:
haZNADARE, pitala sam tebe sto pratis, jer si ranije napisao da postoje rane stranke, a koje mejdusobno ispoljavaju drugacije Bosnjacki nacionalizam sa probosanskim planomm i progragom, a potom meni kazes da surfam Google, a koji izbacuje 30tak stranak, sa razlicitom filozofjm u ime Bosnjaka , i sad ocekujes da netko razumije vas bosnajcki stav o BiH :) :-)

blizimo se 90oj stranici, i jos nitko od Bosanjaka nije postavio link stranke ili stanice , a koje nam moze obrazloziti vase ciljeve :)

Zasto je tebi ili nekome drugom tesko postaviti dva tri linka ?

reci mi, stko konkretno da tpkam na Google :) gdje i kad si na temi ti ili netko napisao imena starnaka?
Haman2

#2147 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Haman2 »

Izmislili drugi da bi prikrili svoj.
hAZNADAR

#2148 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by hAZNADAR »

Haman2 wrote:Izmislili drugi da bi prikrili svoj.
Svoj i ne kriju,... samo je kao bezazleniji
Haman2

#2149 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Haman2 »

Nama uvijek drugi serviraju price o bosnjackom nacional-sovinizmu ali tako da nacionalizam izjednacavaju sa nacional-sovinizmom. Nacionalizam je ljubav prema svom narudu, negovoj tradiciji i kulturi. Voliti svoj narod sasvim je normalno, ali nama Bosnjacima se servira to kao veliko zlo. Dakle, naslov bi mogao biti " Bauk bosnjackog - nacional sovinizma, jer nacional sovinizam podrazumijeva ljubav prema svom marodu a mrznju prema svim drugim narodima ili samo jednom narodu.
Ovaj stranac dobro je uocio problem. Iz tog razloga procitajte prilozeni tekst.
Berlinski list “Die Tageszeitung”: Bosna je postala najsigurnije mjesto u Evropi
feb 27, 2018
Podijelite s drugima na Facebooku! Tweet na Twitteru!

Image

Berlinski list „Die Tageszeitung“ je objavio tekst svog balkanskog dopisnika Ericha Rathfeldera, u kojem se navodi da „njegovi prijatelji, kolege i poznanici iz Njemačke ponovo odlaze u Bosnu.“

“Kada moji prijatelji, kolege ili poznanici svojim prijateljima, poznanicima ili kolegama govore o namjerama da putuju u Bosnu, moraju im objasniti neke stvari. „Šta, ideš u Bosnu? Kako neko može putovati u zemlju u kojoj je prije 25 godina u ratu počinjeno toliko zločina i silovano toliko žena. Zar to nije opasno?”, piše pored ostalog Erich Rathfelder u listu “Die Tageszeitung” (taz), prenosi Deutsche Welle.

Erich Rathfelder tekst počinje tako što opisuje scenu kako on sa prijateljima sjedi u kafiću preko puta katedrale u Sarajevu. „Zvona zvone. Nekoliko časnih sestara izlazi iz crkve. Djeca se igraju na platou ispred crkve gdje se nalazi i statua Pape Ivana Pavla II koja je tu postavljena prije tri godine. Pitam prijatelje da li šta primjećuju? Nakon dugog ćutanja Georg iz Traunsteina odgovara: `Ne vidim grafite`.”

„Zaista. U gradu u kojem žive uglavnom muslimani (85 posto) nalazi se spomenik papi i „niko u gradu nije došao na ideju da oskrnavi bistu pape porijeklom iz Poljske. Zgrada jevrejske zajednice, sinagoga i Jevrejski muzej nikada nisu napadnuti. Sarajevo je jedini grad u Evropi u kojem nije potrebna policija kako bi čuvala jevrejske institucije.”

„Turisti su iznenađeni. Dakle, još uvijek postoji duh tolerancije, duh suživota različitih religija i naroda u tom gradu. Uprkos razarajućem ratu i opsadi srpskih trupa od 1992. do 1995. godine”.

Rathfelder dalje piše o turističkim destinacijama u Sarajevu, posebno Baščaršiji i njenim malim zanatskim radnjama, buregdžinicama, bosanskim restoranima brze hrane i kafanama u kojima se služe alkoholna pića. On piše da se uprkos milionima artiljerijskih granata ispaljenih na Baščaršiju, tragovi rat skoro ne vide.

„Bosna je, kažem prijateljima, sada, više od 20 godina poslije rata postala najsigurnije mjesto u Evropi. Ovdje nema napada, a u Sarajevu žene mogu noću same doći kući”.

Nakon toga ušutim. To, iako je istina, zvuči kao turistička reklama. Sada nisam pomenuo da Bošnjaci, dakle bosanski muslimani, koji u ratu nisu samo bili žrtve nego su, kao u Srebrenici, masovno ubijani, ne vrše osvetu. Posjetioce ne treba opterećavati sa previše informacija.

U tom slučaju im se mora detaljno govoriti o bosanskom islamu, stavu bosanskih muslimana, mržnji, a osjećaj za osvetom bi samo škodio njihovoj vlastitoj duši. Taj islam je drugačiji od istočnog radikalnog islama”, piše Rathfelder u tekstu koji je objavio „taz” i navodi da BiH posjećuje veliki broj turista, kako iz susjednih zemalja, kao što su Srbija i Hrvatska, tako i iz cijele Evrope, Italije, Francuske, Njemačke, Austrije, ali i Turske i arapskih zemalja.
https://www.fokus.ba/vijesti/bih/berlin ... i/1027538/
zunazu

#2150 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by zunazu »

Pravo i obaveza Bošnjaka je naoružavanje kako se nikad ne bi ponovila nespremnost iz 1992. A daj Bože da to oružje nikad ne upotrijebimo.

Pravo i obaveza Bošnjaka je da ne vjeruju slijepo u pomoć sa Zapada, jer su već jednom poslužili kao stražari đikanima pri činjenju genocida. Licemjerstvu odjeb.

Pravo i obaveza Bošnjaka je da se bave prošlošću jednako npr kao jevreji i da odbace optužbe zločinaca da se previše bave prošlošću. Žrtva je uvijek u pravu i izvršilac zločina mu neće zatvarati usta demagoškim pričama o slijepom gledanju u budućnost.

Pravo i obaveza Bošnjaka je da naprave strategiju sistemskog lobiranja za poništenje rezultata agresije i genocida temeljem presuda međunarodnih sudova, kao i promocije zaštite našeg naroda kao ugroženog u Evropi.

Da su Bošnjaci izvršili agresiju na Srbiju, počinili genocid nad Srbima, utrpali im svoj entitet i ponižavali ih kao većinu, Srbi bi taj problem davno politički riješili na način da Bošnjaka ne ostane ni u tragovima. Zato, dosta je defanzive i diletantizma, riješimo se SDA i zahtjevajmo od koalicije SDP-GS-nezavisni da naprave i provedu strategiju normalizacije države putem svepodržane eliminacije zaostalih agresorsko-genocidnih politika. Novce obezbjediti od prijateljskih zemalja i fondacija.
Locked