Elem, mene više čudi da je iko ikad vraćen s tehničkog. Ovo se nije desilo u Bosni?
Jer sam prisustvovao gdje auto ne prolazi test i tehničar poturi sondu pod drugo auto tj. lažira.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Sve se moze ali je i sve pokriveno kamerama.semsasuljakovic wrote: ↑22/06/2026 18:02 @anex tu sam![]()
Elem, mene više čudi da je iko ikad vraćen s tehničkog. Ovo se nije desilo u Bosni?
Jer sam prisustvovao gdje auto ne prolazi test i tehničar poturi sondu pod drugo auto tj. lažira.
U Hrvatskoj su jos stroziji jer su EU, pa pun Split otvorenih auspuha na autima/motorima, skinuti dpf, felgi koje su vece od fabrickih.milojicabrzi wrote: ↑23/06/2026 09:39 Bliži se polako i to vrijeme, kako idu EU integracije.
Npr. u Srbiji su tako pooštreni tehnički pregledi da auta ne prolaze ako imaju malo kvrcnutu šajbu ili gume i felge nisu fabričkih dimenzija.
Puni su forumi priča, kako vlasnici "pripreme" auto za tehnički, tako što vrate sve fabričke parametre pa odvezu auto.
Padaju auta k'o kruške na tehničkom zbog pogrešno zaljepljene naljepnice ili zatamnjenja stakala koje nije u fabričkom modu i to auta koja su vizuelno salonski primjerci za skule koje se kotrljaju našim cestama.
Preventivno sklanjanje auta, kamiona i autobusa koji bacaju živu naftu na auspuh, "vozila koja stoje ukoso, a idu pravo" svima nam je potrebno...nema više vadione na socijalu, bio rat itd. Rat je završio prije 30 godina, neka vozi ko moža da vozi kako valja, ko ne može, ima gradski prevoz![]()
![]()
![]()
Je li ti ovo pises za Norvesku ili Srbiju?milojicabrzi wrote: ↑23/06/2026 09:39 Bliži se polako i to vrijeme, kako idu EU integracije.
Npr. u Srbiji su tako pooštreni tehnički pregledi da auta ne prolaze ako imaju malo kvrcnutu šajbuili gume i felge nisu fabričkih dimenzija.
Puni su forumi priča, kako vlasnici "pripreme" auto za tehnički, tako što vrate sve fabričke parametre pa odvezu auto.
Padaju auta k'o kruške na tehničkom zbog pogrešno zaljepljene naljepnice ili zatamnjenja stakala koje nije u fabričkom modu i to auta koja su vizuelno salonski primjerci za skule koje se kotrljaju našim cestama.
Preventivno sklanjanje auta, kamiona i autobusa koji bacaju živu naftu na auspuh, "vozila koja stoje ukoso, a idu pravo" svima nam je potrebno...nema više vadione na socijalu, bio rat itd. Rat je završio prije 30 godina, neka vozi ko moža da vozi kako valja, ko ne može, ima gradski prevoz![]()
![]()
![]()