Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Telemach

#21226 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Bobi wrote: 11/01/2024 09:56
Pozdrav @Bobi,
Ukoliko postoje odstupanja po pitanju internet brzine uz direktno povezivanje računara ili laptopa koji posjeduju gigabitnu mrežnu karticu mrežnim kablom standarda CAT5e ili novijeg direktno sa modemom, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo izvršili detaljne provjere. Čekamo na Vaše povratne informacije.
Mehemed
Vozim: automobil

#21227 Re: Telemach BH

Post by Mehemed »

hamo1977 wrote: 11/01/2024 08:01 Signali su dobri kod obojice. Sve od nekih -7 do +7 se smatra dobrim a dobri su i ostali parametri. Jeste li mjerili na mobitelu? Vrsta zida može biti problem, armatura može praviti veliki problem za wifi, kao i puno drugih parametara. Ako su mu mijenjali više modema moguće je da je problem i kod njega, na njegovoj mrežnoj karti. Teško ćeš ovdje na forumu dobiti neki precizan odgovor, opet je bolje da to on završi sa provajderom. Ali što se signala tiče to je ok.
Probat ćemo onda nekako iskombinovati da odnesem računar u prostoriju do da ga spojim kablom, ako uspije onda probušiti zid i spojiti kablom, LAN kartica mu je gigabitna, u sebe sam izmjerio 240+ Mbita tako da ako ne bude dobra brzina preko LAN kabla onda je do modema.
Kaže da mu je 10cm zid sitna cigla.
Čudno mi je da ja u sebe izmjerim ovoliko u prostoriji ispod modema, betonska armaturna ploča i opet ne smeta toliko, varira 3-4 crte signala, uhvati čak i u drugoj prostoriji gdje ima zid, pa prostorija, pa još jedan zid i onda prostorija u kojoj je modem i opet izmjeri 10-25 Mbita, kako kada, a u njeg kroz jedan zid ne može toliko.
Gledao sam i wifi kanale, i to je uredno ima samo još jedna mreža koju jedva nekada i pokaže, slab signal a ni ona nije na istom kanalu, drugih mreža nema koje bi stvarale smetnje.
U mene modem stoji uspravno, zakačen na zid na dva šarafa.
Image

Htio sam da vidim da li su signali dobri jer ima dobre razlike između njegovih i mojih. Budući da jesu probat ćemo nekako preko LANa.
Telemach

#21228 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Mehemed wrote: 11/01/2024 12:40 Probat ćemo onda nekako iskombinovati da odnesem računar u prostoriju do da ga spojim kablom, ako uspije onda probušiti zid i spojiti kablom, LAN kartica mu je gigabitna, u sebe sam izmjerio 240+ Mbita tako da ako ne bude dobra brzina preko LAN kabla onda je do modema.
Kaže da mu je 10cm zid sitna cigla.
Čudno mi je da ja u sebe izmjerim ovoliko u prostoriji ispod modema, betonska armaturna ploča i opet ne smeta toliko, varira 3-4 crte signala, uhvati čak i u drugoj prostoriji gdje ima zid, pa prostorija, pa još jedan zid i onda prostorija u kojoj je modem i opet izmjeri 10-25 Mbita, kako kada, a u njeg kroz jedan zid ne može toliko.
Gledao sam i wifi kanale, i to je uredno ima samo još jedna mreža koju jedva nekada i pokaže, slab signal a ni ona nije na istom kanalu, drugih mreža nema koje bi stvarale smetnje.
U mene modem stoji uspravno, zakačen na zid na dva šarafa.

Htio sam da vidim da li su signali dobri jer ima dobre razlike između njegovih i mojih. Budući da jesu probat ćemo nekako preko LANa.
Pozdrav @Mehemed,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite korisničke podatke Vašeg komšije kako bismo izvršili detaljne provjere rada internet usluge.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#21229 Re: Telemach BH

Post by anex »

@Telemach pitajte Vaše šefove gdje ćemo gledati rukomet?
Telemach

#21230 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

anex wrote: 11/01/2024 16:18 @Telemach pitajte Vaše šefove gdje ćemo gledati rukomet?
Pozdrav @anex,
Ekskluzivno pravo na reemitovanje utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva za područje Bosne i Hercegovine je osigurala TV kuća Arena Sport. Molimo za razumijevanje. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
anex
Nindža revizor

#21231 Re: Telemach BH

Post by anex »

Znam ja to dragi @Telemach ali ja pitam gdje ja da gledam a platim Vas pola stoje...a trebam razmišljat gdje ću gledati Reptezentaciju svoje Zemlje.
Telemach

#21232 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

anex wrote: 11/01/2024 16:26 Znam ja to dragi @Telemach ali ja pitam gdje ja da gledam a platim Vas pola stoje...a trebam razmišljat gdje ću gledati Reptezentaciju svoje Zemlje.
Pozdrav @anex,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Arena Sport TV kanali trenutno nisu sastavni dio Telemach programske ponude, te ukoliko dođe do promjene o tome ćemo rado blagovremeno obavijestiti sve naše korisnike. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
M416

#21233 Re: Telemach BH

Post by M416 »

Besmisleno je otpocinjati ponovo temu o arenama kada se zna da od te ljubavi nema nista.Pokusajte ugovorom smanjiti cijenu pretplate i za taj iznos snaci se za arene i to je jedino rjesenje dugorocno.
anex
Nindža revizor

#21234 Re: Telemach BH

Post by anex »

Telemach wrote: 11/01/2024 16:31
anex wrote: 11/01/2024 16:26 Znam ja to dragi @Telemach ali ja pitam gdje ja da gledam a platim Vas pola stoje...a trebam razmišljat gdje ću gledati Reptezentaciju svoje Zemlje.
Pozdrav @anex,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Arena Sport TV kanali trenutno nisu sastavni dio Telemach programske ponude, te ukoliko dođe do promjene o tome ćemo rado blagovremeno obavijestiti sve naše korisnike. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Image

Kupite vi prenos na SK...ne mora na Areni biti... :)
Telemach

#21235 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

anex wrote: 11/01/2024 20:55 Kupite vi prenos na SK...ne mora na Areni biti... :)
Pozdrav @anex,
Kompanija Telemach je isključivo distributer TV kanala, ali ne i emiter istih. Predlažemo da Vaš upit dostavite TV kući Sport Klub. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Last edited by Telemach on 11/01/2024 21:00, edited 1 time in total.
anex
Nindža revizor

#21236 Re: Telemach BH

Post by anex »

Telemach je emiter al vam je glavni šef vlasnik kanala... :thumbup:
ivan-tz

#21237 Re: Telemach BH

Post by ivan-tz »

Znam da je bila slicna polemika na ovoj temi, ali ne mogu se oteti od dojma kako Telemach ima previsoke cijene.

Od nove godine su digli cijene za nekoliko maraka, ali ne znam cime su to potkrijepili?

Oni nikada nakon gubitka arena nisu spustili cijene paketa, a morali su. Nije uopce realno da dalje dižu na ovakvu ponudu. Postavlja se pitanje sta bi se desilo da vrate arene? Imam utisak da bi hladno povecali cijene paketa za 10KM ili ih stavili u odvojen paket, pa ko zeli, mora placati 10+ maraka. To je fakat strasno.

Sto je glavno, gledam po internetu ove neke druge operatere koji postoje u nekim gradovima tipa zip zap i njima slični...znaci doslovno su ih sustigli sa brzinom interneta a nude povoljnije cijene. Toliko stoje u mjestu.
Telemach

#21238 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

ivan-tz wrote: 12/01/2024 00:19 Znam da je bila slicna polemika na ovoj temi, ali ne mogu se oteti od dojma kako Telemach ima previsoke cijene.

Od nove godine su digli cijene za nekoliko maraka, ali ne znam cime su to potkrijepili?

Oni nikada nakon gubitka arena nisu spustili cijene paketa, a morali su. Nije uopce realno da dalje dižu na ovakvu ponudu. Postavlja se pitanje sta bi se desilo da vrate arene? Imam utisak da bi hladno povecali cijene paketa za 10KM ili ih stavili u odvojen paket, pa ko zeli, mora placati 10+ maraka. To je fakat strasno.

Sto je glavno, gledam po internetu ove neke druge operatere koji postoje u nekim gradovima tipa zip zap i njima slični...znaci doslovno su ih sustigli sa brzinom interneta a nude povoljnije cijene. Toliko stoje u mjestu.
Pozdrav @ivan-tz,
Vrlo složena ekonomska situacija i dešavanja na geopolitičkom nivou uticali su i na telekomunikacijsku industriju, pa time uslovili povećanje određenih ulaznih operativnih troškova, energije i ostalih resursa koji su ključni za poslovanje. Kako bismo vama, našim korisnicima, nastavili pružati vrhunsku uslugu i nastavili sa novim ulaganjem, primorani smo uskladiti naše cijene sa tržišnim okolnostima. Molimo za razumijevanje.
bogata_sirotinja

#21239 Re: Telemach BH

Post by bogata_sirotinja »

Evo dodje i 22. dan od potpisivanja aneksa ugovora a još mi nije montiran dodatni reciver. Je l' moguće da vaši partneri za Total TV dodju u situaciju da nemaju LNB-ova na stanju pa ih tek onda naručuju od vas? Je l' moguće da neko u Sarajevu pakuje Total TV opremu i šalje je ovlaštenim partnerima a pritom ne pošalje LNB-ove? Je l' moguće da mi čovjek kaže da ga zovem dan poslije dok on provjeri da li su stigli LNB-ovi u Banjaluku a ja ga zovem 2 dana poslije i on se uopšte ne javlja?
Bitno je da ste vi dobili Premium korisnika, te ga ujedno doveli u situaciju da ne može poništiti potpisani aneks niti raskinuti ugovor zbog poskupljenja... Hvala vam! @Telemach
Telemach

#21240 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

bogata_sirotinja wrote: 12/01/2024 09:29 Evo dodje i 22. dan od potpisivanja aneksa ugovora a još mi nije montiran dodatni reciver. Je l' moguće da vaši partneri za Total TV dodju u situaciju da nemaju LNB-ova na stanju pa ih tek onda naručuju od vas? Je l' moguće da neko u Sarajevu pakuje Total TV opremu i šalje je ovlaštenim partnerima a pritom ne pošalje LNB-ove? Je l' moguće da mi čovjek kaže da ga zovem dan poslije dok on provjeri da li su stigli LNB-ovi u Banjaluku a ja ga zovem 2 dana poslije i on se uopšte ne javlja?
Bitno je da ste vi dobili Premium korisnika, te ga ujedno doveli u situaciju da ne može poništiti potpisani aneks niti raskinuti ugovor zbog poskupljenja... Hvala vam! @Telemach
Pozdrav @bogata_sirotinja,
Kolege ćemo zamoliti da Vas pozovu u što kraćem roku i izvrše detaljne provjere. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#21241 Re: Telemach BH

Post by konektovan »

ivan-tz wrote: 12/01/2024 00:19 Znam da je bila slicna polemika na ovoj temi, ali ne mogu se oteti od dojma kako Telemach ima previsoke cijene.

Meni njje problem kad nesto poskupi,..ali kad je isto praceno poboljsanjem i unapredjenjem usluge, kvalitete..ovako, osjecam se k'o ovca. :mrgreen:
Sve dok nema konkurencije,...
bogata_sirotinja

#21242 Re: Telemach BH

Da, da...
Odleti Disney katalog kao što su i najavili od 01.01.2024. na sajtu SBB-a i Telemach-a CG dok su naši tvrdili da nemaju informaciju za to, te još uvijek nisu objavili da su izbacili Disney katalog.
Od 31.01. gase Vavoom tv kanal i katalog u video klubu a od marta neće imati ni Tidal.
Tržište jeste nestabilno, svjetska dešavanja su sve poremetila ali ovi se uopšte ne bore da bilo šta urade... Evo iz mog slučaja, nisu u stanju ni obične LNB-ove obezbjediti.
Zovu i kažu, šta možemo uraditi za Vas? Pa šta možete uraditi? Izvinjavaju se, mole za strpljenje...
Žalosno, da ne može biti žalosnije...
Telemach

#21243 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

bogata_sirotinja wrote: 12/01/2024 12:34 Da, da...
Odleti Disney katalog kao što su i najavili od 01.01.2024. na sajtu SBB-a i Telemach-a CG dok su naši tvrdili da nemaju informaciju za to, te još uvijek nisu objavili da su izbacili Disney katalog.
Od 31.01. gase Vavoom tv kanal i katalog u video klubu a od marta neće imati ni Tidal.
Tržište jeste nestabilno, svjetska dešavanja su sve poremetila ali ovi se uopšte ne bore da bilo šta urade... Evo iz mog slučaja, nisu u stanju ni obične LNB-ove obezbjediti.
Zovu i kažu, šta možemo uraditi za Vas? Pa šta možete uraditi? Izvinjavaju se, mole za strpljenje...
Od kolega smo dobili povratne informacije da Disney SVOD katalog više nije dio Telemach ponude od oktobra 2023. na Zahtjev vlasnika licenciranog sadržaja. Trenutno ne raspolažemo informacijama o prestanku emitiranja kanala Vavoom TV u okviru Telemach ponude, te ukoliko dođe do promjene o tome ćemo blagovremeno obavijestiti sve naše korisnike. TIDAL HiFi paket neće predstavljati sastavni dio EON Premium paketa od 01.04.2024. godine, ali trenutno ne raspolažemo informacijama da li će TIDAL servis ostati dio Telemach ponude uz mogućnost dokupa paketa od strane korisnika, te ćemo o navedenom blagovremeno obavijestiti sve naše korisnike. Kolege koje su Vas pozivale su proslijedile molbu tehničkoj ekipi kompanije Total TV da Vas u što kraćem roku kontaktiraju po pitanju priključenja dodatnog Total TV resivera. Molimo za samo još malo strpljenja i razumijevanja.
error codes

#21244 Re: Telemach BH

Post by error codes »

bogata_sirotinja wrote: 12/01/2024 12:34 Da, da...
jad i bijeda od TM :skoljka: nije mi jasno kako vise imaju obraza zvati korisnike za produzenje ugovora :run: a da ne spominjem dizanje cijena a nista novo ni bolje ne nude za uzvrat :evil: :evil:

kada vec pisem da priupitam ovog iz TM

ukinuli ste BN TV a nista niste ubacili kao zamjenu :oops:
bogata_sirotinja

#21245 Re: Telemach BH

@Telemach
Nije problem, znam ja da će te na kraju jednog dana i priključiti taj dodatni reciver ali shvatite tj. prenesite nadležnima da ste izgubili povjerenje i zadovoljstvo korisnika.
Priključenje dodatnog recivera trebalo je biti u roku 3 dana (najviše do 7 dana) a ne da korisnik moli, žali se itd. pa da tek onda neko reaguje.
Sad da imam mogućnost, poništio bih aneks i raskinuo ugovor ali vi ste vrlo dobro svjesni da je rok za to istekao (barem za mene kao korisnika a da ne snosim posljedice za to).

I neka svima bude jasno, uposlenici Telemach-a u mom slučaju, od samog starta su pogriješili jer su kreirali pogrešan nalog. Meni su tvrdili da je sve ok.

Hvala Vam na svemu, do prvog poskupljenja ili do isteka UO, pa se razilazimo!

Edit: @Telemach a ne @Telamach :lol:

(anex)
Telemach

#21246 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

error codes wrote: 12/01/2024 12:57 jad i bijeda od TM :skoljka: nije mi jasno kako vise imaju obraza zvati korisnike za produzenje ugovora :run: a da ne spominjem dizanje cijena a nista novo ni bolje ne nude za uzvrat :evil: :evil:

kada vec pisem da priupitam ovog iz TM

ukinuli ste BN TV a nista niste ubacili kao zamjenu :oops:
Pozdrav @error codes,
U skladu sa Uslovima poslovanja kompanije Telemach, kompanija Telemach zadržava pravo izmjene programske ponude uz dostavljanje obavijesti korisnicima putem službenih kanala informisanja. Molimo za razumijevanje. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Telemach

#21247 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

bogata_sirotinja wrote: 12/01/2024 13:06 @Telemach
Nije problem, znam ja da će te na kraju jednog dana i priključiti taj dodatni reciver ali shvatite tj. prenesite nadležnima da ste izgubili povjerenje i zadovoljstvo korisnika.
Priključenje dodatnog recivera trebalo je biti u roku 3 dana (najviše do 7 dana) a ne da korisnik moli, žali se itd. pa da tek onda neko reaguje.
Sad da imam mogućnost, poništio bih aneks i raskinuo ugovor ali vi ste vrlo dobro svjesni da je rok za to istekao (barem za mene kao korisnika a da ne snosim posljedice za to).

I neka svima bude jasno, uposlenici Telemach-a u mom slučaju, od samog starta su pogriješili jer su kreirali pogrešan nalog. Meni su tvrdili da je sve ok.

Hvala Vam na svemu, do prvog poskupljenja ili do isteka UO, pa se razilazimo!

Edit: @Telemach a ne @Telamach :lol:

(anex)
Hvala Vam na dostavljenim povratnim informacijama i upućenim kritikama. Iste ćemo proslijediti kolegama iz nadležnog sektora. Izvinjavamo se ukoliko je došlo do propusta od strane kolega iz kontakt centra. Molimo za razumijevanje.
chakany

#21248 Re: Telemach BH

Post by chakany »

Hoćemo izjednačavanje EON sa D3 ponudom TV kanala.
Pravda za D3 :lol: :lol: :lol:
Telemach

#21249 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

chakany wrote: 12/01/2024 15:23 Hoćemo izjednačavanje EON sa D3 ponudom TV kanala.
Pozdrav @chakany,
Hvala Vam na dostavljenom prijedlogu. Isti ćemo proslijediti kolegama koji su zaduženi za kreiranje i unaprijeđenje programske ponude kompanije Telemach. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
kakaljin

#21250 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

chakany wrote: 12/01/2024 15:23 Hoćemo izjednačavanje EON sa D3 ponudom TV kanala.
Ovo pod obavezno treba sto prije uraditi.
Post Reply