hamo1977 wrote: ↑11/01/2024 08:01
Signali su dobri kod obojice. Sve od nekih -7 do +7 se smatra dobrim a dobri su i ostali parametri. Jeste li mjerili na mobitelu? Vrsta zida može biti problem, armatura može praviti veliki problem za wifi, kao i puno drugih parametara. Ako su mu mijenjali više modema moguće je da je problem i kod njega, na njegovoj mrežnoj karti. Teško ćeš ovdje na forumu dobiti neki precizan odgovor, opet je bolje da to on završi sa provajderom. Ali što se signala tiče to je ok.
Probat ćemo onda nekako iskombinovati da odnesem računar u prostoriju do da ga spojim kablom, ako uspije onda probušiti zid i spojiti kablom, LAN kartica mu je gigabitna, u sebe sam izmjerio 240+ Mbita tako da ako ne bude dobra brzina preko LAN kabla onda je do modema.
Kaže da mu je 10cm zid sitna cigla.
Čudno mi je da ja u sebe izmjerim ovoliko u prostoriji ispod modema, betonska armaturna ploča i opet ne smeta toliko, varira 3-4 crte signala, uhvati čak i u drugoj prostoriji gdje ima zid, pa prostorija, pa još jedan zid i onda prostorija u kojoj je modem i opet izmjeri 10-25 Mbita, kako kada, a u njeg kroz jedan zid ne može toliko.
Gledao sam i wifi kanale, i to je uredno ima samo još jedna mreža koju jedva nekada i pokaže, slab signal a ni ona nije na istom kanalu, drugih mreža nema koje bi stvarale smetnje.
U mene modem stoji uspravno, zakačen na zid na dva šarafa.
Htio sam da vidim da li su signali dobri jer ima dobre razlike između njegovih i mojih. Budući da jesu probat ćemo nekako preko LANa.