Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
spreca wrote: ↑04/01/2021 08:55Hrvati sad usiljeno cuvaju taj dio granice Bihac-Kladusa a ostali dio ne tako kao onaj dio a te granice imas skoro 350 km ...Savu ljeti na mnogim mjestima mozes pregaziti,nije Sava teza od Dunava pa su iz Srbije direktno isli u HR...dzaba im sve te kamere kad je valjda preko dijela granice u USK do sada ih preslo preko 100k, a zamisli da za prelazak koriste granicu dugu skoro 500km ,koliko bi trebali policije ni vojska tu nebi im mogla pomoci
Ne shvacate, da u SLO, pa tako vjerovatno i u CRO, ilegalni migranti ne mogu setati naokolo kako oni hoce.
Sada govorim za SLO, posto mi je situacija pozata. Ilegalne migrante, koje ne uhvatimo na granici i ne cekaju ih sverceri autima (pa i njih dosta dobro hvatamo), stanovnici uredno prijavljuju kada ih vide u njihovom zivotnom prostoru. Policija dodje, pokupi ih, popise i vraca natrag u CRO. Tako smo zapadno od Ljubljane poslednjeg ilegalnog migranta vidjeli negdje u zimi 2016. Ilegalnim migrantima ide malo bolje u nasem primorju, posto je ITA granica blizu, ali dolje ih onda hvataju Italijani, vracaju nama, a mi Hrvatima.
Svi, koji zatraze azil, vode se u neki od azilnih domova i ako ne dokazu, da dolaze iz podrucja, koji opravdava dodeljivanje azila, po brzom postupku isto se vracaju natrag u CRO.
Don t kill the messenger, samo kazem, kako to ide u SLO, a vjerovatno i u CRO.
Znam kako to bar u Slo ide ,to mi je poznato ali ipak za ovih valjda 3 godine do do zeljenih destinacija je doslo preko 100 tisuca,ipak je nemoguce zatvoriti im rutu i oni to znaju,ko prodje prodje
spreca wrote: ↑04/01/2021 10:24
Znam kako to bar u Slo ide ,to mi je poznato ali ipak za ovih valjda 3 godine do do zeljenih destinacija je doslo preko 100 tisuca,ipak je nemoguce zatvoriti im rutu i oni to znaju,ko prodje prodje
Sigurno se ne moze granica 100% zatvoriti ali isto tako ide medju mitove i legende, da je 100.000 ilegalaca uspjelo preci SLO za 3 godine. To znaci cca. 100 ljudi preko nase teritorije svaki dan, koje domicilno stanovnistvo ne bi primjetilo. Ne prodje ova racunica nikako.
spinel_ wrote: ↑04/01/2021 10:31
Gledaj ovog smrada sta je izjavio
Dino je Dinami veliki shupak
Pa jel dino kriv sto ovi hodaju po krajini? Eto nece da privremeno otvore Biru, ok...sta se dobilo, zacerali cikoticu a migranti opet hodaju. Jel tesko shvatiti da ti migrantski centri sluze da ovi ne hodaju po kucama vec da ih drze na jednom mjestu? Gdje da ih policija makne sa ulice kada nema gdje?
spreca wrote: ↑04/01/2021 10:24
Sigurno se ne moze granica 100% zatvoriti ali isto tako ide medju mitove i legende, da je 100.000 ilegalaca uspjelo preci SLO za 3 godine. To znaci cca. 100 ljudi preko nase teritorije svaki dan, koje domicilno stanovnistvo ne bi primjetilo. Ne prodje ova racunica nikako.
Pa imao si ulaske u bosnu vise od hiljadu sedmicno..a gdje su druge rute.
spinel_ wrote: ↑04/01/2021 10:31
Gledaj ovog smrada sta je izjavio
Dino je Dinami veliki shupak
Pa jel dino kriv sto ovi hodaju po krajini? Eto nece da privremeno otvore Biru, ok...sta se dobilo, zacerali cikoticu a migranti opet hodaju. Jel tesko shvatiti da ti migrantski centri sluze da ovi ne hodaju po kucama vec da ih drze na jednom mjestu? Gdje da ih policija makne sa ulice kada nema gdje?
Koliko je meni poznato, migrantski centri nisu zatvori. Iz tog razloga, u okolini svih centara je pojacano kretanje migranata.
zira1337 wrote: ↑04/01/2021 07:10
Koliko života Bošnjaka će koštati boravak migranata? Jesmo li mi kolateralna šteta'
Nisi, u PC nema skoro bosnjaka kao sto nema ni migranata.
bosnjak kao rijec ne postoji to su ovi seljaci poslije rata poceli govoriti, postoji samo bosanac i hercegovac islamske vjeroispovjesti kao i -||- pravoslavne/katolicke vjeroispovjesti
Laži sam sebe al nemoj druge. Ima tema za to i pročitaj sta pametno.
Koliko je meni poznato, migrantski centri nisu zatvori. Iz tog razloga, u okolini svih centara je pojacano kretanje migranata.
Slazem se da su se kretali, ali to pravo nije im zagarantovano, to se moze zabraniti....naravno mogu pobjeci ali barem policija ih ima gdje vratiti...kad su propusteni sebi, onda mozes sve ocekivati.
Imas zatvora gdje mozes hodati i setkati. Nisu svi zatvori zatvorenog tipa.
I ova suplja da se ne moze ograniciti kretanje migranata je vise dosadila. Stvar je sto se ne zeli. To sto podneses zahtjev za azil ne znaci nista u vezi tvoje slobode kretanja.
Mene da uhvati policija da spartam magistralom dobio bih kaznu. Ali, neki ocito mogu.
Sto ovo supacki klix ne smije objaviti da su u Bihacu migranti izvrsili ubistvo u pokusaju nad gradjaninom Bihaca? Da je obratno bilo do 10 sati bi imali 3 clanka na front pageu Klixa. Pisam im se na urednike i uredjivacku politiku
sandzokan wrote: ↑04/01/2021 11:20
Sto ovo supacki klix ne smije objaviti da su u Bihacu migranti izvrsili ubistvo u pokusaju nad gradjaninom Bihaca? Da je obratno bilo do 10 sati bi imali 3 clanka na front pageu Klixa. Pisam im se na urednike i uredjivacku politiku
Dva puta sam provjeravao prije pisanja posta. Nikakvog clanka na front pageu nije bilo. Procjena supaka iz klixa jeste da ta vijest nije divoljno bitna da bi bila na prvoj stranici.
Nije samo klix u pitanju, vecina nasih medija. Zamisli samo da je obrnuta situacija, da je neki nas izbo ''doktora''. Pa na CNN-u bi bilo. Mi smo duse prodane.
Jedva da su i to objavili, jer je raja pisala na komentarima drugih clanaka to. Odmah su isti sadrzaj sklonili da se ne vidi, nije cak ni bio na naslovnici. Ne vjerujem ni da je stigla notifikacija za tu vijest, iako je meni to ugaseno.
Na tom primjeru se odlicno vidi ko su placenici. Zato opet svaka cast Avazu. Jedini medij koji ima muda sve da objavi.
spinel_ wrote: ↑04/01/2021 11:56
Jedva da su i to objavili, jer je raja pisala na komentarima drugih clanaka to. Odmah su isti sadrzaj sklonili da se ne vidi, nije cak ni bio na naslovnici. Ne vjerujem ni da je stigla notifikacija za tu vijest, iako je meni to ugaseno.
Na tom primjeru se odlicno vidi ko su placenici. Zato opet svaka cast Avazu. Jedini medij koji ima muda sve da objavi.
Stavili vijest sat - dva vremena i to rano u jutro i smaknuli je sa naslovnice.
Svak se boji razljutiti Satlera i Awuerarta ... a nas ima ginćemo ko nas jebe.