Ilegalni migranti u BiH
-
Iker C
#21126 Re: Ilegalni migranti u BiH
Jadnog migranta koji je zbo mladica sinoc tretiraju kao kriminalca. U njihovim drzavama je normalno zbosti nekoga , to su kulturoloske razlike. Opet krsimo ljudska prava migranata, neka bodu ljudi imaju pravo, ko smo mi da im to branimo?
- MorningStar
#21127 Re: Ilegalni migranti u BiH
Kriv je taj iz bihaca - zar ne zna da treba da im da sta oni hoce jer oni imaju pravo da dobiju sve sto traze jer su migranti.
...
-
zira1337
#21128 Re: Ilegalni migranti u BiH
Koliko života Bošnjaka će koštati boravak migranata? Jesmo li mi kolateralna šteta'
-
Karikaturist
#21129 Re: Ilegalni migranti u BiH
Izgubljena je ovo borba, dzabe trabunjate..
- sinuhe
#21130 Re: Ilegalni migranti u BiH
Traze pomoc od EU. Nisu znali u Grckoj da ce morati preko Bosne 
- spreca
#21131 Re: Ilegalni migranti u BiH
Udje u Zvorniku i ode od Bijeljine i odmah neka pokusa "pregaziti"Savu i tako sve obalom Save do Bosanskog Novog a dalje prema Kladusi i Bihacu ima i dio suhoputnr graniceGeneral War wrote: ↑03/01/2021 22:08Od Zvornika do Bihaca je od istoka da zapada...ili u prevodu cijelu Bosnu.spreca wrote: ↑03/01/2021 21:55To je vec malo sloznije ,isli bi iz Cg direktno,daleko je to a preko Save i eto ih u sisku Petrinji i Zg a ni teren tu nije slozan,valja pljesevicu preci...kavu Bosnu?Pa oni dolaze od bijeljine Zvornika itdGeneral War wrote: ↑03/01/2021 21:40
Pa lakse im je savu preci (naci neki camac duzinom toka) nego cijelu bosnu preci i ici na najzasticeniji dio Hrvatske granice...mogu i prema jugu i dalamcija je koliko znam u Hrvatskoj.
- Chloe
- Photo mod
#21132 Re: Ilegalni migranti u BiH
Policija USK-a redovno vrši pretrese migranata.
Da pronalaze oružje kako se govori, davno bi se MUP oglasio sa saopćenjem.
- spreca
#21133 Re: Ilegalni migranti u BiH
Hrvati sad usiljeno cuvaju taj dio granice Bihac-Kladusa a ostali dio ne tako kao onaj dio a te granice imas skoro 350 km ...Savu ljeti na mnogim mjestima mozes pregaziti,nije Sava teza od Dunava pa su iz Srbije direktno isli u HR...dzaba im sve te kamere kad je valjda preko dijela granice u USK do sada ih preslo preko 100k, a zamisli da za prelazak koriste granicu dugu skoro 500km ,koliko bi trebali policije ni vojska tu nebi im mogla pomociirac300 wrote: ↑03/01/2021 22:17Kurko. Sava je mnogo veca od Drine. Granica koju čini rijeka je mnogo lakša za čuvanje. Hrvati imaju svu opremu za nocno nadziranje, infracrvene senzore, dronove. Nema sanse da mogu preci Savu. Cak i ako se pokojem zalomi, to su mizerne brojke spram ovih koji idu preko suma i planina. Nisu ni kozojebi vesla sisali.spreca wrote: ↑03/01/2021 20:37Meni nije jasno da migrantima nije interesantan ulazak u Hr preko Save,samo Savom od Bijeljine pa recimo dalje produzi od Noovog do kladuse ima preko 400km granice ,kad bi se oni malo rasporedili tesko bi Hr uspjeli to odrzati ili bi morali jos par hiljada policajaca zaposliti a ini napravili tabaljkuNediM17 wrote: ↑03/01/2021 20:18 Bihac i krajinu jebe geografija i tu pocinje i zavrsava sva prica. Bez obzira na hrvatsku policiju granica je porozna itekako. Da nije tako migranti ne bi dolazili. Sam Ruznic rece da su ih preturili 100.000 preko glave, sad ih mozda ima 5-6 hiljada, gdje su ostali, pa u EU i javljaju zemljacima da krenu.
Znaci jedini lijek zaustaviti ih na ulazu, na istoku (znamo da je to izgleda trenutno mission impossible) ali to ni jaci od nas ne uspijevaju. Iz Turske u Grcku, iz Grcke u Makedoniju, iz Makedonije u Srbiju i hop eto ih nama.
Ovo dok se nesto globalno ne rijesi mi mozemo ne dati u Biru, ali oni su tu okolo po sumama, livadama, praznim kucama, pljackace i otimace.
Nek nam je bog na pomoci.i sve istim putem i ovi ih cekaju tacno tamo gdje ce se pojaviti..treba da im malo razvuku pamet kako je to govorio jedan djeneral
![]()
- General War
-
Sigma90
#21135 Re: Ilegalni migranti u BiH
Da su pametni postavili bi zicu ko madjari.spreca wrote: ↑04/01/2021 08:55Hrvati sad usiljeno cuvaju taj dio granice Bihac-Kladusa a ostali dio ne tako kao onaj dio a te granice imas skoro 350 km ...Savu ljeti na mnogim mjestima mozes pregaziti,nije Sava teza od Dunava pa su iz Srbije direktno isli u HR...dzaba im sve te kamere kad je valjda preko dijela granice u USK do sada ih preslo preko 100k, a zamisli da za prelazak koriste granicu dugu skoro 500km ,koliko bi trebali policije ni vojska tu nebi im mogla pomociirac300 wrote: ↑03/01/2021 22:17Kurko. Sava je mnogo veca od Drine. Granica koju čini rijeka je mnogo lakša za čuvanje. Hrvati imaju svu opremu za nocno nadziranje, infracrvene senzore, dronove. Nema sanse da mogu preci Savu. Cak i ako se pokojem zalomi, to su mizerne brojke spram ovih koji idu preko suma i planina. Nisu ni kozojebi vesla sisali.spreca wrote: ↑03/01/2021 20:37
Meni nije jasno da migrantima nije interesantan ulazak u Hr preko Save,samo Savom od Bijeljine pa recimo dalje produzi od Noovog do kladuse ima preko 400km granice ,kad bi se oni malo rasporedili tesko bi Hr uspjeli to odrzati ili bi morali jos par hiljada policajaca zaposliti a ini napravili tabaljkui sve istim putem i ovi ih cekaju tacno tamo gdje ce se pojaviti..treba da im malo razvuku pamet kako je to govorio jedan djeneral
![]()
- General War
#21136 Re: Ilegalni migranti u BiH
..pa morao bi da mu TK policija zabrani ulazak u kantonspreca wrote: ↑04/01/2021 08:46Udje u Zvorniku i ode od Bijeljine i odmah neka pokusa "pregaziti"Savu i tako sve obalom Save do Bosanskog Novog a dalje prema Kladusi i Bihacu ima i dio suhoputnr graniceGeneral War wrote: ↑03/01/2021 22:08Od Zvornika do Bihaca je od istoka da zapada...ili u prevodu cijelu Bosnu.
-
ST11
#21137 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ne shvacate, da u SLO, pa tako vjerovatno i u CRO, ilegalni migranti ne mogu setati naokolo kako oni hoce.spreca wrote: ↑04/01/2021 08:55Hrvati sad usiljeno cuvaju taj dio granice Bihac-Kladusa a ostali dio ne tako kao onaj dio a te granice imas skoro 350 km ...Savu ljeti na mnogim mjestima mozes pregaziti,nije Sava teza od Dunava pa su iz Srbije direktno isli u HR...dzaba im sve te kamere kad je valjda preko dijela granice u USK do sada ih preslo preko 100k, a zamisli da za prelazak koriste granicu dugu skoro 500km ,koliko bi trebali policije ni vojska tu nebi im mogla pomoci
Sada govorim za SLO, posto mi je situacija pozata. Ilegalne migrante, koje ne uhvatimo na granici i ne cekaju ih sverceri autima (pa i njih dosta dobro hvatamo), stanovnici uredno prijavljuju kada ih vide u njihovom zivotnom prostoru. Policija dodje, pokupi ih, popise i vraca natrag u CRO. Tako smo zapadno od Ljubljane poslednjeg ilegalnog migranta vidjeli negdje u zimi 2016. Ilegalnim migrantima ide malo bolje u nasem primorju, posto je ITA granica blizu, ali dolje ih onda hvataju Italijani, vracaju nama, a mi Hrvatima.
Svi, koji zatraze azil, vode se u neki od azilnih domova i ako ne dokazu, da dolaze iz podrucja, koji opravdava dodeljivanje azila, po brzom postupku isto se vracaju natrag u CRO.
Don t kill the messenger, samo kazem, kako to ide u SLO, a vjerovatno i u CRO.
-
lajkujMe
#21138 Re: Ilegalni migranti u BiH
Komplet migrantska kriza je plod politizacije iste i nesposobnih vlasti da to rijese.
Ovdje je problem sto drzavni i federalni nivoi su u blokadi.
Odredjenim grupama odgovara ovakvo stanje zna se dobro o kome pricam.
Nazalost teret citavog haosa je pao na kantone i to 2 kantona, USK i KS.
Nazalost ne vidim kraj ovom problemu cak bi protesti nece puno pomoci jer protest u KS i USK ce samo uznemiriti kantonalne vlade ali ne i nivoe iznad.
Da nasa vlast ima imalo zelje rjesenje bi bilo velo jednostavno.
Uspostaviti brz proces indentifikacije i procjene za pravo na azil.
Ko ne ispunjava uslove odmah nazad u zemlju iz koje je dosao do nas (znaci Srbija i CG). To ne odgovara 1/3 zemlje, zna se na koga mislim.
Onaj koji ispunjava, ultimatum ili ga zatrazi i bice zbrinut u trajnijim kampovima uz ograniceno kretanje. Onaj koji nece odmah nazad u zemlju iz koje je dosao do nas.
I tako postaviti vertikalu vracanja nazad.
Ali ovi nasi su ili nesposobni ili im nije u interesu to da rade. Zbog toga svi mi cemo direktno ispastati zbog vlasti. Zapravo to vec radimo.
Tuce, kradje, ubistva, drogiranje, sirenje bolesti, paljevina i unistavanje.
Izgubljen osjecaj sigurnosti.
Sve to je rezultat vlasti a ne migranata.
Migranti rade ono sto im se omoguci ili iz ocaja.
Ponasanje Migranta su samo izrod nase vlasti koja je nesposobna da odluci ono sto je najbolje za nas.
Zapravo to je izrod vlasti koja nista ne radi
Ovdje je problem sto drzavni i federalni nivoi su u blokadi.
Odredjenim grupama odgovara ovakvo stanje zna se dobro o kome pricam.
Nazalost teret citavog haosa je pao na kantone i to 2 kantona, USK i KS.
Nazalost ne vidim kraj ovom problemu cak bi protesti nece puno pomoci jer protest u KS i USK ce samo uznemiriti kantonalne vlade ali ne i nivoe iznad.
Da nasa vlast ima imalo zelje rjesenje bi bilo velo jednostavno.
Uspostaviti brz proces indentifikacije i procjene za pravo na azil.
Ko ne ispunjava uslove odmah nazad u zemlju iz koje je dosao do nas (znaci Srbija i CG). To ne odgovara 1/3 zemlje, zna se na koga mislim.
Onaj koji ispunjava, ultimatum ili ga zatrazi i bice zbrinut u trajnijim kampovima uz ograniceno kretanje. Onaj koji nece odmah nazad u zemlju iz koje je dosao do nas.
I tako postaviti vertikalu vracanja nazad.
Ali ovi nasi su ili nesposobni ili im nije u interesu to da rade. Zbog toga svi mi cemo direktno ispastati zbog vlasti. Zapravo to vec radimo.
Tuce, kradje, ubistva, drogiranje, sirenje bolesti, paljevina i unistavanje.
Izgubljen osjecaj sigurnosti.
Sve to je rezultat vlasti a ne migranata.
Migranti rade ono sto im se omoguci ili iz ocaja.
Ponasanje Migranta su samo izrod nase vlasti koja je nesposobna da odluci ono sto je najbolje za nas.
Zapravo to je izrod vlasti koja nista ne radi
-
palermo
#21139 Re: Ilegalni migranti u BiH
Kako mene neodoljivo ovi naslov " migrant ubo" " migrant ukro" podsjecaju na naslove hrvatskih ili srpakih novina, " bosanac ubo^ bosanac ukro^....
- nosara
-
palermo
#21141 Re: Ilegalni migranti u BiH
- Chloe
- Photo mod
#21142 Re: Ilegalni migranti u BiH
Je li to ispravan postupak?ST11 wrote: ↑04/01/2021 09:25Ne shvacate, da u SLO, pa tako vjerovatno i u CRO, ilegalni migranti ne mogu setati naokolo kako oni hoce.spreca wrote: ↑04/01/2021 08:55Hrvati sad usiljeno cuvaju taj dio granice Bihac-Kladusa a ostali dio ne tako kao onaj dio a te granice imas skoro 350 km ...Savu ljeti na mnogim mjestima mozes pregaziti,nije Sava teza od Dunava pa su iz Srbije direktno isli u HR...dzaba im sve te kamere kad je valjda preko dijela granice u USK do sada ih preslo preko 100k, a zamisli da za prelazak koriste granicu dugu skoro 500km ,koliko bi trebali policije ni vojska tu nebi im mogla pomoci
Sada govorim za SLO, posto mi je situacija pozata. Ilegalne migrante, koje ne uhvatimo na granici i ne cekaju ih sverceri autima (pa i njih dosta dobro hvatamo), stanovnici uredno prijavljuju kada ih vide u njihovom zivotnom prostoru. Policija dodje, pokupi ih, popise i vraca natrag u CRO. Tako smo zapadno od Ljubljane poslednjeg ilegalnog migranta vidjeli negdje u zimi 2016. Ilegalnim migrantima ide malo bolje u nasem primorju, posto je ITA granica blizu, ali dolje ih onda hvataju Italijani, vracaju nama, a mi Hrvatima.
Svi, koji zatraze azil, vode se u neki od azilnih domova i ako ne dokazu, da dolaze iz podrucja, koji opravdava dodeljivanje azila, po brzom postupku isto se vracaju natrag u CRO.
Sada, don t kill the messenger, samo kazem, kako to ide u SLO.
Svaka država ima Zakone i Odluke po kojima trebaju postupati prema migrantima ( migranti i jesu najčešće ilegalni ),
a upravo takvi postupci Slo i Hr su nezakoniti. Migranta kojeg zateknu na svom tlu, tamama na dva metra od granice trebaju tretirati prema Zakonima, a ne nogu u dupe nazad u BiH.
Nije mi poznato da Italija tako postupa, jer nisam srela još nijednog migranta koji je rekao da je vraćem iz Italije, a sa Slo i Hr granice da, prebijeni, raspremiti, bosi i "opljačkani".
Nije li 2019. godine bila afera protjerivanja studenata( čini mi se Nigerisjkih, ne sjećam se više) iz Hr u BiH? Čini mi se velika prašina se digla zbog toga jer je Hr postupila mimo svih Zakona.
Ne snose li i naši susjedi veliki dio odgovornosti stanja u BiH? Zašto je koridor za prelazak migranata preko Krajine?
Kad bi sve te migrante stavili u sami centar BiH, činjenica da će ti ljudi opet dolaziti u Krajinu, i isto će sve biti, a možda i gore,
svaki propali prelazak je gladan, malte ne nag i bos migrant na ulici, u takvom stanju jeste potencijalna opasnost posebno ako nema utočište.
Koliko smo mi Bošnjaci uopće u mogućnosti promijeniti takvo stanje?
Iskreno, ne bih bila dio vlasti u ovoj našoj BiH ni za platu od milion maraka, ne samo sad i trenutne situacije,
nego od rata na ovamo ...
- nosara
#21143 Re: Ilegalni migranti u BiH
Jao, jadna nasa vlast!

- Chloe
- Photo mod
-
NediM17
#21145 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ma ovo je iskaznica da je smješten u kampu. Interesantno da su svi rodjeni 1.1.XXXX.
Tzv. "bijeli papir" izgleda ovako.
http://sluzbenilist.ba/page/akt/IKofUY4w6z4=
-
Sigma90
#21146 Re: Ilegalni migranti u BiH
Bosnji se desio slucaj pokusaja ubistva i paljenje a on se brine jel legalno postupila slovenija i hrvatska.
Ako su time zastitili svoje stanovnistvo onda su ispravno reagovali. Tu su da stite svoje a ne da brinu o drugima.
Ako su time zastitili svoje stanovnistvo onda su ispravno reagovali. Tu su da stite svoje a ne da brinu o drugima.
- Chloe
- Photo mod
#21147 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ako misliš na paljenje u VK ... samo ću očima prevrnuti.
Pa onda na ulice i nogom u dupe migrantima nazad u Srbiju ...
- General War
#21148 Re: Ilegalni migranti u BiH
Nije ovo ta temastudent90 wrote: ↑04/01/2021 09:40bosnjak kao rijec ne postoji to su ovi seljaci poslije rata poceli govoriti, postoji samo bosanac i hercegovac islamske vjeroispovjesti kao i -||- pravoslavne/katolicke vjeroispovjesti
- Vsvp
#21149 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ma nije pokušaj ubistva na kućnom pragu, to samo mediji tako prenose.
Ispravno bi bilo da napišu... Bišćanin se okliznuo i pao glavom na nož kojeg je slučajno u ruci držao gladni, promrzli i uplašeni čovjek u pokretu.
Ispravno bi bilo da napišu... Bišćanin se okliznuo i pao glavom na nož kojeg je slučajno u ruci držao gladni, promrzli i uplašeni čovjek u pokretu.
- Chloe
- Photo mod