Sto jest jest, malo je labava ta isprika.studeni76 wrote:Čuj to nemože da igra jer ima konkurenciju u klubu! Pa u svakom klubu ima rezervni golman koji samo čeka priliku, kako drugi golmani igraju za reprezentacije!
Golman reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#2101 Re: Golman reprezentacije BiH
-
extraordinary
#2102 Re: Golman reprezentacije BiH
Još labavija što je Sorensen branio za Dansku 
- Nogatrans
#2103 Re: Golman reprezentacije BiH
Samo naprijed Bega majstore!!
Pusti se ovi ko fol kapitena ala Spahic!!
-
extraordinary
#2104 Re: Golman reprezentacije BiH
Kaže se ovih. A Spahić nije a la kapiten, nego je kapiten reprezentacije BiH, a Bega...
- ganjeta
#2105 Re: Golman reprezentacije BiH
Kako se kaze mala zmija 
- veljaca
#2106 Re: Golman reprezentacije BiH
Mislim da ce selektor odluciti ispravno ( bar se nadam ) ....
Begovic je drugi golman. Pape mora odluciti da li je vazniji Begovic i njegov odnos prema Reprezentaciji ili Begovic i njegovo branjenje u slucaju da prvi golman Hasagic ne mogne braniti. Znaci to su dileme selektora.
B.t.w. - nije mi jasan Begovic. Ako ne zeli da brani sa repku - neka kaze ( kao sto je to uradio Papac ). Ako neko zna - sta dobija Begovic time sto brani za repku ? Time sto ne brani - ne bi dolazio na utakmice i ne bi se plasio za mjesto u Souku. Sta dobija branjenjem ?

Begovic je drugi golman. Pape mora odluciti da li je vazniji Begovic i njegov odnos prema Reprezentaciji ili Begovic i njegovo branjenje u slucaju da prvi golman Hasagic ne mogne braniti. Znaci to su dileme selektora.
B.t.w. - nije mi jasan Begovic. Ako ne zeli da brani sa repku - neka kaze ( kao sto je to uradio Papac ). Ako neko zna - sta dobija Begovic time sto brani za repku ? Time sto ne brani - ne bi dolazio na utakmice i ne bi se plasio za mjesto u Souku. Sta dobija branjenjem ?
- BarbaDue
#2107 Re: Golman reprezentacije BiH
ja mislim da tu ima nwkih nedorecenosti sa obadvije strane koje nas ostavljaju sa velikim upitnikom iznad glave...
rekli bi nista novo u nasoj reprezentaciji, ako je tako i neka je, jer sve ce se rijesiti na obostrano zadovoljstvo.
...i najbolje bi bilo za sve, ha ja
rekli bi nista novo u nasoj reprezentaciji, ako je tako i neka je, jer sve ce se rijesiti na obostrano zadovoljstvo.
...i najbolje bi bilo za sve, ha ja
- dzeno123
#2108 Re: Golman reprezentacije BiH
Da bi sljedece sezone mogao igrati u Engleskoj i da bi mu produzili radnu dozvolu na ostrvu, mora imati odredjen broj nastupa za zemlju iz koje dolazi.veljaca wrote:Mislim da ce selektor odluciti ispravno ( bar se nadam ) ....
- Obuca9
#2109 Re: Golman reprezentacije BiH
Kako onda Papac već godinama igra u Škotskoj, a ne igra za reprezentaciju.
- Edin H.
#2110 Re: Golman reprezentacije BiH
Dobro pitanje.hz__semir wrote:Kako onda Papac već godinama igra u Škotskoj, a ne igra za reprezentaciju.
Evo ti dobar link, mislim da ti dobro govoris engleski.
http://www.inbrief.co.uk/football-law/f ... ermits.htm
Znaci ovo su kriteriji:
How is it established that the player is an international player of the highest calibre?
In order to establish on an initial application that the player is an international player of the highest calibre the following criteria must be met:
A player must have player for his country in at least 75% of its competitive A team matches of which he was available for selection, during the two years preceding the date of the application
The player’s country must be at or above 70th place in the official FIFA world rankings when averaged over the two years preceding the date of the application
E sada ako hoces da produzis ugovor sa igracem koji nije ispunio gore navedene kriterije
What happens if a player has not been granted a work permit?
If a football player does not fulfil the above criteria and has his application for a work permit turned down there is the possibility for a club to appeal the decision. This appeal will be heard by an independent panel and it will be the job of the panel to assess the following things:
To consider whether the player is of the highest calibre
To consider whether the player is able to contribute significantly to the development of the game at the top level in the UK
It is often the case that when clubs sign young players who have not had the opportunity to play for their national side due to their age the work permit will be granted due to the ability and potential shown by that player in their fledgling career.
What happens if a club wishes to renew a player’s contract before it expires?
Often football clubs wish their players to sign new contracts a long time before their first one expires for a variety of reasons. For example the player may have performed better than expected so the club will wish to tie him down for another five years with better paid wages to ward off the threat from other clubs wishing to sign him.
In this case the club will need to apply for another work permit and if the above criteria are met the permit will be granted.
Contract Greater than 12 months
If the criteria are not met and the contract is for greater than 12 months and the club have requested a panel the UK Border Agency will approach the national governing body asking if they believe that the case needs to be heard by a panel. If the governing body feels unanimously that the case does not need to go to a panel the permit will be granted.
Contract less than 12 months
If the criteria are not met and the contract is for less than 12 months and the club has requested a panel, it will be arranged as normal.
Znaci ukratko postoje kriteriji, ali i diskreciono pravo da se odobri radna dozvola ako se ne ispune kriteriji.
-
extraordinary
#2111 Re: Golman reprezentacije BiH
Nije to mjerilo, Rafael nije još debitovao za Brazil, ili je odigrao jednu ili dvije utakmice, a u Manchester Unitedu je od 2008. godine. Za igrače koje FA smatra velikim potencijalima, dozvola se može dobiti i bez igranja u reprezentaciji, tako nešto sam ja čuo.
- burek_in_space
#2112 Re: Golman reprezentacije BiH
Ja bih te zamolio da mi objasnish chime je Begovic u ovom intervjuu zasluzhio da mu se "Nogatrans wrote:Samo naprijed Bega majstore!!Pusti se ovi ko fol kapitena ala Spahic!!
@Bubalo1, da ne ostanem duzhan objashnjenje zbog obrisanog posta - neslaganje sa radom selektora je za mene totalno ok, ali karakterizacija nekoga kao "debila", "neandertalca", "budale" itd. nece proci bar dok sam ja moderator na ovom pdf-u.
- Edin H.
#2113 Re: Golman reprezentacije BiH
extraordinary wrote:Nije to mjerilo, Rafael nije još debitovao za Brazil, ili je odigrao jednu ili dvije utakmice, a u Manchester Unitedu je od 2008. godine. Za igrače koje FA smatra velikim potencijalima, dozvola se može dobiti i bez igranja u reprezentaciji, tako nešto sam ja čuo.
Citaj bolan, sve ti pise gore
It is often the case that when clubs sign young players who have not had the opportunity to play for their national side due to their age the work permit will be granted due to the ability and potential shown by that player in their fledgling career.
-
extraordinary
#2114 Re: Golman reprezentacije BiH
Ma ja post pisao prije nego što sam vidio da si ti to zalijepioEdin H. wrote:extraordinary wrote:Nije to mjerilo, Rafael nije još debitovao za Brazil, ili je odigrao jednu ili dvije utakmice, a u Manchester Unitedu je od 2008. godine. Za igrače koje FA smatra velikim potencijalima, dozvola se može dobiti i bez igranja u reprezentaciji, tako nešto sam ja čuo.
Citaj bolan, sve ti pise gore![]()
- Edin H.
#2115 Re: Golman reprezentacije BiH
Nisiextraordinary wrote:Ma ja post pisao prije nego što sam vidio da si ti to zalijepioEdin H. wrote:extraordinary wrote:Nije to mjerilo, Rafael nije još debitovao za Brazil, ili je odigrao jednu ili dvije utakmice, a u Manchester Unitedu je od 2008. godine. Za igrače koje FA smatra velikim potencijalima, dozvola se može dobiti i bez igranja u reprezentaciji, tako nešto sam ja čuo.
Citaj bolan, sve ti pise gore![]()
It is often the case that when clubs sign young players who have not had the opportunity to play for their national side due to their age the work permit will be granted due to the ability and potential shown by that player in their fledgling career.Uglavnom, manje - više nigdje nisam fulio
- burek_in_space
#2116 Re: Golman reprezentacije BiH
Meni samo jedna stvar nije jasna - ovdje neki prichaju o Asmiru Begovicu kao novom Dini Zoffu chija ce pojava na golu zavezati noge protivnichkim napadachima. Nijednom od vas koji ga branite nije palo na pamet da Pape mozhda pokushava da napravi od reprezentacije 11 lavova koji ce da grizu u svakoj utakmici, da pokushava da unaprijedi sve tri linije u ekipi, a ne samo da zacementira Asmira Begovica na golu - Stoke-a. Jbm mu i Stoke i sve, ako ga je strah radi odlaska na reprezentativno okupljanje da ce izgubiti mjesto u ekipi. To onda samo pokazuje koliko ga trenutni poslodavac (ne) cijeni. Ako je siguran u sebe i svoje sposobnosti a onda i u zhelju da nastupa za nashu reprezentaciju, ne bi ga ni 6.flota mogla zaustaviti u toj namjeri, a ne Tony Pulis.
Shta ce se desiti kada jednog dana predje u Chelsea, Man UTD, Arsenal?! Nece smjeti iz trening kampa izaci nikako, da ne ostane bez mjesta medju stativama?!
Shta ce se desiti kada jednog dana predje u Chelsea, Man UTD, Arsenal?! Nece smjeti iz trening kampa izaci nikako, da ne ostane bez mjesta medju stativama?!
-
BaileyS
#2117 Re: Golman reprezentacije BiH
Upravo tako,burek_in_space wrote:Meni samo jedna stvar nije jasna - ovdje neki prichaju o Asmiru Begovicu kao novom Dini Zoffu chija ce pojava na golu zavezati noge protivnichkim napadachima. Nijednom od vas koji ga branite nije palo na pamet da Pape mozhda pokushava da napravi od reprezentacije 11 lavova koji ce da grizu u svakoj utakmici, da pokushava da unaprijedi sve tri linije u ekipi, a ne samo da zacementira Asmira Begovica na golu - Stoke-a. Jbm mu i Stoke i sve, ako ga je strah radi odlaska na reprezentativno okupljanje da ce izgubiti mjesto u ekipi. To onda samo pokazuje koliko ga trenutni poslodavac (ne) cijeni. Ako je siguran u sebe i svoje sposobnosti a onda i u zhelju da nastupa za nashu reprezentaciju, ne bi ga ni 6.flota mogla zaustaviti u toj namjeri, a ne Tony Pulis.
I sam sam nekad bio takav, drhtali za svakog igraca, uvijek je njihova vazila da bi imali sto jacu ekipu. Danas mislim da nema potrebe za tim jer nikad nismo imali veci izbor a shvatam i da nam je put bio pogresan, davali smo uvijek prednost imenima nad kolektivom koji nam na kraju krajeva jedino i moze donijeti uspjeh.
Ali ima tu i one nase skorojevicke, zao nam sto se ne mozemo pohvaliti raji po internacionalnim forumima kako nam golman reprezentacije brani u engleskoj
-
callmethebreeeze
#2118 Re: Golman reprezentacije BiH
svaka ti je njegoseva. mora se napraviti rez i izabrati put. neka svaku izgubimo, ali bar da znamo da je gube igraci koji zele da igraju i da se bore. svaka begovicu cast sto brani u stoke, ali nije zlatan, jebo ga ja.burek_in_space wrote:Meni samo jedna stvar nije jasna - ovdje neki prichaju o Asmiru Begovicu kao novom Dini Zoffu chija ce pojava na golu zavezati noge protivnichkim napadachima. Nijednom od vas koji ga branite nije palo na pamet da Pape mozhda pokushava da napravi od reprezentacije 11 lavova koji ce da grizu u svakoj utakmici, da pokushava da unaprijedi sve tri linije u ekipi, a ne samo da zacementira Asmira Begovica na golu - Stoke-a. Jbm mu i Stoke i sve, ako ga je strah radi odlaska na reprezentativno okupljanje da ce izgubiti mjesto u ekipi. To onda samo pokazuje koliko ga trenutni poslodavac (ne) cijeni. Ako je siguran u sebe i svoje sposobnosti a onda i u zhelju da nastupa za nashu reprezentaciju, ne bi ga ni 6.flota mogla zaustaviti u toj namjeri, a ne Tony Pulis.
- cyprus
#2119 Re: Golman reprezentacije BiH
Jebo ga više Begović, da je Buffon ne bih shvatio ovoliku frku... Ja se nadam da će ostat u reprezentaciji, ali nakon što je 2 puta izradio, nema nikakve logike da stavi keca na leđa reprezentativnog dresa bar zasad...
Last edited by cyprus on 21/02/2011 00:06, edited 1 time in total.
- Murat Sabanovic
#2120 Re: Golman reprezentacije BiH
@burek
sve se to da uz rucak ispeglati ... samo safetu je lakse otici do njemacke zbog dzeka,misimovica,ibisevica salihovica,nego u englesku zbog begovica ... nasi igraci su zrtve munibovog saveza i zasluzuju bolji tretman od svih nas,a i safet bi ponekad mogao tolerantniji biti prema igracima koji su nosioci igre svojih klubova...
sve se to da uz rucak ispeglati ... samo safetu je lakse otici do njemacke zbog dzeka,misimovica,ibisevica salihovica,nego u englesku zbog begovica ... nasi igraci su zrtve munibovog saveza i zasluzuju bolji tretman od svih nas,a i safet bi ponekad mogao tolerantniji biti prema igracima koji su nosioci igre svojih klubova...
-
extraordinary
#2121 Re: Golman reprezentacije BiH
Ja mislim da su bitniji nosioci igre reprezentacije, jer od njih imamo koristi, a od Begovićevih parada u Stokeu ne baš.Murat Sabanovic wrote:@burek
- Murat Sabanovic
#2122 Re: Golman reprezentacije BiH
kako ce neko biti nosioc igre reprezentacije ako ne igra u svom klubuextraordinary wrote:Ja mislim da su bitniji nosioci igre reprezentacije, jer od njih imamo koristi, a od Begovićevih parada u Stokeu ne baš.Murat Sabanovic wrote:@burek
- burek_in_space
#2123 Re: Golman reprezentacije BiH
Hajmo se slozhiti, ali samo djelimichno. Sve bi se moglo vrlo lako rijeshiti, da Asmir zovne selektora, a ne da potura svog saigracha da ga pravda.Murat Sabanovic wrote:@burek
I Begovic ochigledno nije nosilac igre, ako je tako lako zamjenjiv na golu Stoke-a, kako se iz njegove priche mozhe zakljuchiti.
- Murat Sabanovic
#2124 Re: Golman reprezentacije BiH
prema novinama ,on je kontakttirao safeta 3 puta,pa je tek onda zamolio suigraca da porazgovara sa safetom. on jos nije nosilac ,al je na putu da postane ...mi nikad nismo imali golmana u nekoj od jacih liga i trebali bi malo popustiti ...burek_in_space wrote:Hajmo se slozhiti, ali samo djelimichno. Sve bi se moglo vrlo lako rijeshiti, da Asmir zovne selektora, a ne da potura svog saigracha da ga pravda.Murat Sabanovic wrote:@burek
I Begovic ochigledno nije nosilac igre, ako je tako lako zamjenjiv na golu Stoke-a, kako se iz njegove priche mozhe zakljuchiti.
- burek_in_space
#2125 Re: Golman reprezentacije BiH
Mo'sh misliti koliko je dobar utisak ostavio na Safeta, kad ovaj nije htio ni da chuje za njega?!Murat Sabanovic wrote: prema novinama ,on je kontakttirao safeta 3 puta,pa je tek onda zamolio suigraca da porazgovara sa safetom. on jos nije nosilac ,al je na putu da postane ...mi nikad nismo imali golmana u nekoj od jacih liga i trebali bi malo popustiti ...
Trebali bi, kada ponudi razumno objashnjenje zashto mu se drugi put zaredom dogadja da levati sve ostale budale, koje su se rado odazvale na reprezentativno okupljanje.