Bloo wrote:
Ali kako si došao do 70% (opet ne čak ni oko već baš 70%) da je najoptimalnije ili "prirodno" kako ti tvrdiš, ako moj izvor tvrdi drugačije.
Ako uzmemo i NASA izvor gdje piše oko 70% to može biti i 68% i 72%, ali ne i tačno 70 što si ti dobio matematičkom operacijom.
Te se opet vraćamo na vječitu boljku tvojih slikovnica numerička matematika.
Ti zaokružuješ, uzimaš proizvoljne decimale, prosjeke itd. da bi dokazao nešto što si već unaprijed zaključio.
Kao što odbijaš da registruješ, ja ne negiram da je Kur'an od Allaha, već dovodim u pitanje tvoje zaključke i metode koje koristiš.
Na dalje, s obzirom da si naveo da se ne mora znati arapski da bi se radilo ovo što ti radiš, ja i dalje ne razumijem trokonsonantne korijene, odnosno ne razumijem šta piše da se trokonsonantni korijen mim wa ha pojavljuje 63 puta kao imenica ma (voda), odnosno ako je korijen riječi م-- و-- ه , gdje nestane و u riječi voda? Da li to možda ima veze sa slavim samoglasnicima na početku korijena?
Ali kako si došao do 70% (opet ne čak ni oko već baš 70%) da je najoptimalnije ili "prirodno" kako ti tvrdiš, ako moj izvor tvrdi drugačije.
pa nisam ja dosao nego naucne stranice, ta NASA i jos koje stranice...valjda gledaju koliki procenat vode su celije...
NASA
About 70 percent of the human body is made up of water
https://www.nasa.gov/vision/earth/every ... er-fs.html
The human body is 70% water
The human brain functions clearly with 90% water
Blood is 80% water
If you use 1% of your body's water, you feel thirsty
If you use 5% of your body's water, you will have a fever
If you lose 10% of your body's water, you will not be able to move
Losing 12% of your body's water results in death
Most people can exist for over a month without food, but less than a week without water.
Even MILD dehydration will slow down one's metabolism as much as 3%.
One glass of water will shut down midnight hunger pangs for almost 100% of the dieters studied in a University of Washington study.
Lack of water, the #1 trigger of daytime fatigue.
Preliminary research indicates that 8-10 glasses of water a day could significantly ease back and joint pain for up to 80% of sufferers.
A mere 2% drop in body water can trigger fuzzy, short-term memory, trouble with basic math, and difficulty focusing on the computer screen or on a printed page.
Drinking 5 glasses of water daily decreases the risk of colon cancer by 45%, plus it can slash the risk of breast cancer by 79%, and one is 50% less likely to develop bladder cancer.
http://www.ciese.org/curriculum/purific ... ntent.html
Na dalje, s obzirom da si naveo da se ne mora znati arapski da bi se radilo ovo što ti radiš, ja i dalje ne razumijem trokonsonantne korijene, odnosno ne razumijem šta piše da se trokonsonantni korijen mim wa ha pojavljuje 63 puta kao imenica ma (voda), odnosno ako je korijen riječi م-- و-- ه , gdje nestane و u riječi voda? Da li to možda ima veze sa slavim samoglasnicima na početku korijena?
Na dalje, s obzirom da si naveo da se ne mora znati arapski da bi se radilo ovo što ti radiš,
neka kodiranja moras, a neka nemoras kao recimo kodiranje sa brojevima sura i ajeta.
a i dalje ne razumijem trokonsonantne korijene,
arapske rijeci imaju svoje korijene iz koji nastaju ostale rijeci.
naprimjer korijen Nun, Waw, Ra
iz tojg korijena je rijec Nar...sto znaci vatra
isto tako iz tog korjen potice rijec Nur, sto znaci svjetlo. ili munir sto znaci osvijetljen.
vatra i svjetlo su povezani.
ja i dalje ne razumijem trokonsonantne korijene, odnosno ne razumijem šta piše da se trokonsonantni korijen mim wa ha pojavljuje 63 puta kao imenica ma (voda), odnosno ako je korijen riječi م-- و-- ه , gdje nestane و u riječi voda?
to oko korjena kako nestane jednoslovo u ovo slucaju waw kada se izvodi rijec iz njih moras pitati ucene u arapskom jeziku ili neke arape, ja nisam strucan na koji nacin nastaju korijeni i kako se rijeci vade iz njih, kako se razgranjavaju