USA fan page

Post Reply
Challenger__

#2101 Re: USA fan page

Post by Challenger__ »

Ma jok. Nisam ja iz te prvomajske priče. Ne volim rulju, gomilu.
Challenger__

#2102 Re: USA fan page

Post by Challenger__ »

Džafere, hoćeš šoljicu kafe?
jefferson

#2103 Re: USA fan page

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:Ma jok. Nisam ja iz te prvomajske priče. Ne volim rulju, gomilu.
Pa dobro to se odavno dalo naslutiti.
jefferson

#2104 Re: USA fan page

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:Džafere, hoćeš šoljicu kafe?
Ma jok, u Americi samo Whiskey. pa nisam dzaba dosao vamo.
Challenger__

#2105 Re: USA fan page

Post by Challenger__ »

Ufff, ako si radi jeftinog pića išao vani, nisi ni trebao ići. Pusti to. Reci mi, šta ti misliš, hoće li vaše političke elite i dalje zatezati odnose s Rusima ili će probati napraviti "reset" i probati uspostaviti odnose bez daljnjih antagonizacija?
jefferson

#2106 Re: USA fan page

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:Ufff, ako si radi jeftinog pića išao vani, nisi ni trebao ići. Pusti to. Reci mi, šta ti misliš, hoće li vaše političke elite i dalje zatezati odnose s Rusima ili će probati napraviti "reset" i probati uspostaviti odnose bez daljnjih antagonizacija?
Sto bi uspostavljali. Ne znam ko je kome potrebniji. Koga jos boli qrtz za Rusima.
Challenger__

#2107 Re: USA fan page

Post by Challenger__ »

Ovo je tvoj odgovor? Baš misliš ovako kao što si napisao? Ili pucaš neku imaginarnu kontru? Urednici Foreign Policy, Stratfora i ostalih američkih magazina su ne slažu sa tobom.

E moj crni Džafere.

p.s.

Laku noć.
DoZeN

#2108 Re: USA fan page

Post by DoZeN »

kosava wrote:
Onaj koji ih joj pravio, da nece zandari mozda. Znas kako su nama nasi roditelji govorili bolje ja da te marisem nego murija, njih dusa nece boliti za tobom.
To je poenta o kojoj ti pricam,policija u USA je rasisticka,jer ako ti dodjes u Ameriku i ceka te upozorenje "nemoj kupovati kuce gdje su crnci" onda policajac koji po pravilu (ne svi) ali vecina,nije mnogo inteligentan i obrazovan-onda on svoju snagu istresa nad crncima.
Slucajevi u New Yorku,LA,nedavno u Oklahomi (gde je policajac zvanicno i optuzen za ubistvo) i sada Baltomor nam govori da to sto se crnci bune nije od sile ili sto nemaju nesto drugo da rade.
Da policija u Boltomoru istrazuje policiju u Boltmoru oko ovog ubistva je veca bajka od crvenkapice :lol:
Policajca je veoma tesko i optuziti da li znas to? zato sto im policija u USA treba da cuva system,kao sto je npr Titova policija radila u bivsoj Yugi,ili sto Putin u Rusiji cuva system uz pomoc vojske i policije.
Da policajci u USA idu u brutalnost znaju svi,zasto se ne reaguje zesce? Emigranti ne mogu i ne zele,jer oni nisu u USA da pricaju ii komentarisu system,nego da rade i da lizu dupe Americi, americki fasisti imaju Fox News i konzervativne radio voditelje i oni gotovo uvjek podrzavaju policiju,rat u Iraku,Avganistanu,svrgavanje Mubaraka,Gadafija itd.Normalni Ameri (ne samo crnci) su protestovali u New Yorku juce,danas u Philadefiji i sutra ce u Seattle itd.Normalan Amer je Oliver Stone,Jane Fonda,Ron Regan (sin Ronalda Regana) Stephanie Miller,Noam Chomsky,Nicole Sandler itd,a ne neki Rus koji je veci Amer od amerikanca,ili neki Bosanac koji bi se prije ubio nego se vratio u zemlju iz koje potice,pa zato podrzava policiju.
DoZeN

#2109 Re: USA fan page

Post by DoZeN »

Kaligula I wrote:
...slažem se, ali nažalost i ovdje dolazi vrijeme slične amerikanizacije...mjerama stednje oguliše ljudima uši...sve je više i sve je češće nehumanih deložacija, kopanja po kontejnerima, hranjenja na narodnim kuhinjama itd itd...ali što se tiče 'meraka u večeri rane' još se drzimo...iako narod tesko zivi i jedva sastaje kraj sa krajem za toga se ima i 'vremena' i mogućnosti...rekoh već, nekom je više do punog novčanika, a drugom do pune duše...
Amerikanizacija dolazi jer je BIH dejtonska cedo Amerike, ali poenta ove price nije Kapitalizam,jer sposobni ljudi ce se snaci i u Kapitalizmu kao i u socijalizmu,vec sam jednom rekao Abdulah Nakas da je zivio u New Yorku,Chicagu umjesto u Sarajevu isto bio bio uspjesan,ili npr Edin Dzeko itd.
Problem je sto oni system u USA i demokratiju uzdizu,a gotovo svaki grad u USA ima siromasni i bogati dio od Seattle preko LA,Detroita,New Orlensa,Chicaga,St Louisa itd.Ima beskucnika na svakom koraku, da uvoze emigrante da sute ili da udaraju aplauz policiji u USA,da u USA nikada bjelkinja iz malo bolje kuce nece nikada otici za crnca.Josip Pejakovic je to lijepo jednom rekao u melodrama Oj izbjeglice U Ameriku ti ne mozes unici ako znas ko si i sta si
Propalo je Tursko carstvo,Vizantija,Rimsko carstvo,SSSR,doce kraj i Americi, ako se ne promjeni
jefferson

#2110 Re: USA fan page

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:Ovo je tvoj odgovor? Baš misliš ovako kao što si napisao? Ili pucaš neku imaginarnu kontru? Urednici Foreign Policy, Stratfora i ostalih američkih magazina su ne slažu sa tobom.

E moj crni Džafere.

p.s.

Laku noć.
Da, upravo to mislim. Koga zaboli qrtz? Stratfor, Foreign policy, Foreign Affairs itd, to je njihov posao. Na kraju dana, u Rusiji se vrti dolar, policija vozi Fordove, Aeroflot leti na Boeign 767, Airbusevima, jedu McDonalds itd. Koga moj Cheli boli qrtz. Mitoloske borbe izmedju imperijalista i moralista su uvijek palile tu i na nasim prostorima, jos od Rimljana, zarad vladajuce elite.
kosava

#2111 Re: USA fan page

Post by kosava »

DoZeN wrote:
kosava wrote:
Onaj koji ih joj pravio, da nece zandari mozda. Znas kako su nama nasi roditelji govorili bolje ja da te marisem nego murija, njih dusa nece boliti za tobom.
To je poenta o kojoj ti pricam,policija u USA je rasisticka,jer ako ti dodjes u Ameriku i ceka te upozorenje "nemoj kupovati kuce gdje su crnci" onda policajac koji po pravilu (ne svi) ali vecina,nije mnogo inteligentan i obrazovan-onda on svoju snagu istresa nad crncima.
Slucajevi u New Yorku,LA,nedavno u Oklahomi (gde je policajac zvanicno i optuzen za ubistvo) i sada Baltomor nam govori da to sto se crnci bune nije od sile ili sto nemaju nesto drugo da rade.
Da policija u Boltomoru istrazuje policiju u Boltmoru oko ovog ubistva je veca bajka od crvenkapice :lol:
Policajca je veoma tesko i optuziti da li znas to? zato sto im policija u USA treba da cuva system,kao sto je npr Titova policija radila u bivsoj Yugi,ili sto Putin u Rusiji cuva system uz pomoc vojske i policije.
Da policajci u USA idu u brutalnost znaju svi,zasto se ne reaguje zesce? Emigranti ne mogu i ne zele,jer oni nisu u USA da pricaju ii komentarisu system,nego da rade i da lizu dupe Americi, americki fasisti imaju Fox News i konzervativne radio voditelje i oni gotovo uvjek podrzavaju policiju,rat u Iraku,Avganistanu,svrgavanje Mubaraka,Gadafija itd.Normalni Ameri (ne samo crnci) su protestovali u New Yorku juce,danas u Philadefiji i sutra ce u Seattle itd.Normalan Amer je Oliver Stone,Jane Fonda,Ron Regan (sin Ronalda Regana) Stephanie Miller,Noam Chomsky,Nicole Sandler itd,a ne neki Rus koji je veci Amer od amerikanca,ili neki Bosanac koji bi se prije ubio nego se vratio u zemlju iz koje potice,pa zato podrzava policiju.

Pojma ti nemas.

Policija nije nista vise rasisticka nego drustvou cijelin jos zandari nemaju pravo da ispolje rasisam ni privatno.
Ne govori ti policija nego pametni ljudi da ne kupujes kucu u crnackom kraju to je ko kupit kucu u ratnoj zoni, to nije rasizam nego realnost zivota a eto kupi kucu u crnackom kvartu pa pisi nam koliko puta ti u kucu provaljeno u sedmici koliko puta ti je auto obijeno.

Opet ti ja kazem bez fakulteta nemoj ni aplicirati za policiju osim mozda u nekoj vukojebini, vecina policajaca ima fakultet a mnogi su nadprosjecno inteligentni. Jaro to je posao od 100 hiljada dolara nije bas da su prvi da se zaposle oni sto zavrsili srednju skolu. :-)

To su sporadicni slucajevi i sem onog u Oklahomi niko nije optuzen jer nisu preksili zakon a onaj u Oklahomi jos nije osudjen a policija godisnje ostvari 3.4 miliona kontakta sa gradjanima to ti je dvije trecine stanovnistva Bosne i par stotina od 3,4 miliona kontakta zavrsi upotrebom smrtonosne sile znaci 0,002% zavrsi smrcu civila. Jos kada bi ti rekao da bijelci su 4 puta vise ubijeni od strane policije nego crnci to bi ti spalio sve iluzije.

Pa ko ce istrazivati mozda ekipa sastavljena od dokonih baba i besposlicara? Hajde da ti objasnim jos nesto moze ti valjati u Americi. Policija ima zadatak da popise cinjenice, uzme izjave,slike i video uradke i vodi istrazne radnje, fizicke dokaze prikupljaju krim tehnicari da bi se ocuvao lanac dokaza, onda policija sve to popise to jest napravi zapisnik i taj zapisnik proslijedi tuziocu uz naznaku koje krivicno djelo ili prekrsaj oni misle da je pocinjen da bi tuzilac znao u kojem pravcu su vodili istragu. Tuzilac moze usvojiti taj zapisnik, odbaciti ga to jest ne saglasiti se sa naznakom policije djelimicno ili u cjelini od momenta kada je tuzilac zaprimio zapisnik on ili ona rukovode istragom, naredjuju koje istrazne radnje da se poduzmu, saslusavaju svjedoke ili optuzne i onda proslijedjuju sudiji svoj prijedlog koji sudija moze usvojiti ili odbaciti ako utvrdi da slucaj nemoze proci na sudu ili nadje probleme sa samim slucajem ( posto u Americi svako ima pravo na ekspeditivan proces i ako ce sudija morati odbaciti slucaj u startu onda da bi se zadovoljila ekspditivnost procesa slucja se ni ne pokrece) ako sudija se usaglasi sa tuziocem onda tuzilac pise prijavu i podnosi zahtjev sudu za pokretanje postupka. Znaci policija vodi samo inicijalnu istragu.

Policija istrazuje policiju jer policajci kao i svi gradjani Amerike uzivaju zastitu pod 5 Amandmanom Americkog Ustava to jest imaju pravo da ne svjedoce protiv sebe, medjutim policija ima pravo da uslovi njihovu koperaciju i davanje izjave sa mogucnoscu otkaza.

U Americi u ovom trenutku ima 800 hiljada aktivnih policajaca i mozda 2 ili 5 ili 10 godisnje naprave sranje to je na nivou statisticke greske.

Sta ti znas o Titinoj Miliciji dok su oni hodali ulicama svi smo imali vrata od iverice i mogao si u svaka doba bez straha ulicom danas u po bijela dana trgaju lancice a sigurnosna vrata jedan od najboljih biznisa u Bosni.

Ko ti je bolan nabio tolike komplekse ko to tebi brani da pricas, pa Obama je djete imigranta pa je Prijedsjednik Amerike.

Kakv bolan FOX News ko to gleda osim onih sto su desnicari od kad za sebe znaju?

Ono u New York i Filadelfiji su takozvane Rent a Mob profesionalni bukaci dovedeni autobusima. Ko bi se ba ubio sta pjenis obrisis se oko usta. Budala zivi gdje se rodila a pametan gdje mu je bolje.
kosava

#2112 Re: USA fan page

Post by kosava »

DoZeN wrote:
Kaligula I wrote:
...slažem se, ali nažalost i ovdje dolazi vrijeme slične amerikanizacije...mjerama stednje oguliše ljudima uši...sve je više i sve je češće nehumanih deložacija, kopanja po kontejnerima, hranjenja na narodnim kuhinjama itd itd...ali što se tiče 'meraka u večeri rane' još se drzimo...iako narod tesko zivi i jedva sastaje kraj sa krajem za toga se ima i 'vremena' i mogućnosti...rekoh već, nekom je više do punog novčanika, a drugom do pune duše...
Amerikanizacija dolazi jer je BIH dejtonska cedo Amerike, ali poenta ove price nije Kapitalizam,jer sposobni ljudi ce se snaci i u Kapitalizmu kao i u socijalizmu,vec sam jednom rekao Abdulah Nakas da je zivio u New Yorku,Chicagu umjesto u Sarajevu isto bio bio uspjesan,ili npr Edin Dzeko itd.
Problem je sto oni system u USA i demokratiju uzdizu,a gotovo svaki grad u USA ima siromasni i bogati dio od Seattle preko LA,Detroita,New Orlensa,Chicaga,St Louisa itd.Ima beskucnika na svakom koraku, da uvoze emigrante da sute ili da udaraju aplauz policiji u USA,da u USA nikada bjelkinja iz malo bolje kuce nece nikada otici za crnca.Josip Pejakovic je to lijepo jednom rekao u melodrama Oj izbjeglice U Ameriku ti ne mozes unici ako znas ko si i sta si
Propalo je Tursko carstvo,Vizantija,Rimsko carstvo,SSSR,doce kraj i Americi, ako se ne promjeni
Da je Edin Dzeko ostao u Bosni ne bi se znalo za njega.
Evo propada Amerika vec 100 godina a nikad da propadne :D
Normalno za crnac se moze samo udati bijelo smece i propalitet, svaka iz bolje kuce ima bijelih zagondzija iz dobrih kuca.
Fudo387

#2113 Re: USA fan page

Post by Fudo387 »

Frajer zivi u usa i sanja o propasti iste. Mos' ti njega s Romanije al' nes' gusle iz njega, nema sanse. Moli svevisnjeg da ne propadne, otice i Romanija u tri pm.
Inace, tezak je zivot emigrantski, kafana, piva i 100 incha televizor, dodje mi da povratim kako
Clippersi igraju. :lol:
kosava

#2114 Re: USA fan page

Post by kosava »

Valja njemu svaki dan gledati katile sto mu majcicu svedose na uvelu krusku.

Image

Pozelio covjek da ga Kacavenda blagoslovi. :izet:
Fudo387

#2115 Re: USA fan page

Post by Fudo387 »

Pobijedise :?
Jebeno je to, mrzis ih a lazes kako ih volis da te ne nogiraju. Sa'mai u Baltimoru Dozen? :mrgreen:
DoZeN

#2116 Re: USA fan page

Post by DoZeN »

Fudo387 wrote:Frajer zivi u usa i sanja o propasti iste. Mos' ti njega s Romanije al' nes' gusle iz njega, nema sanse. Moli svevisnjeg da ne propadne, otice i Romanija u tri pm.
Inace, tezak je zivot emigrantski, kafana, piva i 100 incha televizor, dodje mi da povratim kako
Clippersi igraju. :lol:
Ma u zabludi si,debeloj zabludi....opusti se,gledaj Clipperse
DoZeN

#2117 Re: USA fan page

Post by DoZeN »

Fudo387 wrote:Pobijedise :?
Jebeno je to, mrzis ih a lazes kako ih volis da te ne nogiraju. Sa'mai u Baltimoru Dozen? :mrgreen:
Dobra samokritika :P Jebeno je to sto ih "tih plaho" volis
Pusti djeciju pricu :wink:
Avetinho

#2118 Re: USA fan page

Post by Avetinho »

Kaligula I wrote:
...nažalost u BiH se možda i ne vraćaju, ali u razvijenije i sređenije zemlje se itekako vraćaju...ali bez obzira na sve oni nisu sretni...evo jednog banalnog primjera...došao mi prijatelj iz Amerike na godisnji odmor...sjedimo na ljetnjem jutarnjem suncu za vanjskim stolom pod trešnjom, doručkujemo i pijuckamo domaću rakiju...ovim riječima mi čovjek kaže: "Ovo u Americi samo možeš sanjat."...
Kljucni dio dogadjaja. Bujrum odmah nek se vrati, pa nek odatle ide na godisnje odmore negdje drugo.
JohnnyS

#2119 Re: USA fan page

Post by JohnnyS »

Nego, forumski Ameri, imam nešto zemlje ovdje u Hercegovini, nekoliko trešnji na njoj, sad ću pokupovat stolova, rakije uvijek ima, pa ako biste bili dobri da me preporučite tom mnoštvu koje je odlučilo iz Amerike emigrirati u BiH, gdje će im duša biti ispunjenija...
Avetinho

#2120 Re: USA fan page

Post by Avetinho »

DoZeN wrote: {...}
Ove su mi najdraze. Pazi, pisnuces prerano.
kosava

#2121 Re: USA fan page

Post by kosava »

Nada se da propadne sto prije da se vrati Carstvo Dusanovo, sve bi oni to mogli u par dana ali ih jebu Ameri, Tesko kume , tesko dok Ameri im kroje kapu.
agnostic_front

#2122 Re: USA fan page

Post by agnostic_front »

opala 8-)
Aurelia Bronski

#2123 Re: USA fan page

Post by Aurelia Bronski »

Kaligula I wrote:...došao mi prijatelj iz Amerike na godisnji odmor...sjedimo na ljetnjem jutarnjem suncu za vanjskim stolom pod trešnjom, doručkujemo i pijuckamo domaću rakiju...ovim riječima mi čovjek kaže: "Ovo u Americi samo možeš sanjat."...
Pa dobro, realno gledajuci, poveliki broj BH stanovnistva ovaj scenario takodjer SAMO moze sanjat' (ako je vjerovati stalnim humanitarnim apelima te svojim ocima koje gledaju ljude kako se prehranjuju iz kontejnera).
Avetinho

#2124 Re: USA fan page

Post by Avetinho »

Avetinho wrote:
Kaligula I wrote:
...nažalost u BiH se možda i ne vraćaju, ali u razvijenije i sređenije zemlje se itekako vraćaju...ali bez obzira na sve oni nisu sretni...evo jednog banalnog primjera...došao mi prijatelj iz Amerike na godisnji odmor...sjedimo na ljetnjem jutarnjem suncu za vanjskim stolom pod trešnjom, doručkujemo i pijuckamo domaću rakiju...ovim riječima mi čovjek kaže: "Ovo u Americi samo možeš sanjat."...
Kljucni dio dogadjaja. Bujrum odmah nek se vrati, pa nek odatle ide na godisnje odmore negdje drugo.
Zaboravih: jednom mom prijatelju se desilo, ako ne laze, a ne znam zasto bi. Otisao u Sarajevo na godisnji, sjedi s familijom u "Parku princeva", lijep dan, divan pogled, puklo Sarajevo ispod tebe, dobra klopa, ama milina sve. Kaze konobaru: e da mi se s tobom mijenjat. A konobar ko iz topa: hajd odmah, na nevidjeno.

Konobar izdajica, prodao bi dusu za dolare.
JohnnyS

#2125 Re: USA fan page

Post by JohnnyS »

jefferson wrote:
Fudo387 wrote:A sto plaze na Krimu?
Otkud sad to u ovoj prici? :lol:
Pa dobro, nedavno si se registrovao. To je obavezno stivo na temi politika.

:arrow: LINK
Post Reply