Isto tako su Srbi tražili da podmire žrtve i namire račune.sanjin_1 wrote:Ništa od toga što si naveo.Manu wrote:I sta nam to konkretno znači, i sta će nam to konkretno znaciti u ovome jadu i bijedi od nazovi državotvorne zajednice?sanjin_1 wrote:
...I da ponovim, Bošnjaka je u BiH 54%...
...Zato što će naredni popis utvrditi da je Bošnjaka u BiH oko 58%...
Osim da će nas, statistički gledano, više kopati po kontejnerima od onih njihovih, da će nasih biti više mentalno bolesnih od silnih negativnih vijesti i stalnog zivljenja u proslosti opet od onih njihovih?
Da ce nasih vise umirati od gladi i zaraznih bolescura nego onih njihovih?
Taj mentalni zatvor u kojem zive tebi slicni a da nisu ni svjesni toga i jeste u stvari pobjeda zla! To je ta prokleta avlija o kojoj je pisac govorio!
Ma samo nek je nasih vise, jesmo govna al bar svoji na svome.
Sjeme nam se zatrlo svima jednom zauvijek, svima koji djele tvoje misljenje, I nasima a i onima njihovima kojima se ti obracas a isti su kao i ti.
Ne zasluzuje ova zemlja (zemlja, ne drzava) da po njoj ovakvi hodimo.
Over and out!
Ali znači mnogo drugih stvari koje su do sada objašnjene stotinama puta pa mi nije ni na kraj pameti pisati ih i 100-prvi put.
A pobjeda zla je upravo ovo šti ti promovišeš...u suštini ""popišajmo se ne sve žrtve a okrenimo se budućnosti"...naravno dok opet ne bude žrtava i genocida ..nema budućnosti bez etabliranja prošlosti. Laže vas onaj ko tvrdi suprotno.
Dalje, ovdje se ne radi o prošlosti. Ne možeš mi pričati o "prošlosti i okretanju" sve dok su politike koje su pokretači svega zla na ovim prostorima još uvjek aktivne. Te politike su sadašnjost a ne prošlost.
Dakle, dok je u "nas" vladao strančki pluralizam šta si imao na drugoj strani? Zvaničnu politiku koja negira genocid i onu koja se zalaže za uspostavu nakaradne tvorevine baziranu na udruženom zločinačkom poduhvatu i etničkom čišćenju.
O kakvoj onda prošlosti ti pišeš ?
Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
-
Kitrona
#2101 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
-
sanjin_1
#2102 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Jok već su kukali o ugroženosti taman ovako kao vi sada.Kitrona wrote:Isto tako su Srbi tražili da podmire žrtve i namire račune.sanjin_1 wrote:Ništa od toga što si naveo.Manu wrote: I sta nam to konkretno znači, i sta će nam to konkretno znaciti u ovome jadu i bijedi od nazovi državotvorne zajednice?
Osim da će nas, statistički gledano, više kopati po kontejnerima od onih njihovih, da će nasih biti više mentalno bolesnih od silnih negativnih vijesti i stalnog zivljenja u proslosti opet od onih njihovih?
Taj mentalni zatvor u kojem zive tebi slicni a da nisu ni svjesni toga i jeste u stvari pobjeda zla! To je ta prokleta avlija o kojoj je pisac govorio!
Sjeme nam se zatrlo svima jednom zauvijek, svima koji djele tvoje misljenje, I nasima a i onima njihovima kojima se ti obracas a isti su kao i ti.
Over and out!
Ali znači mnogo drugih stvari koje su do sada objašnjene stotinama puta pa mi nije ni na kraj pameti pisati ih i 100-prvi put.
A pobjeda zla je upravo ovo šti ti promovišeš...u suštini ""popišajmo se ne sve žrtve a okrenimo se budućnosti"...naravno dok opet ne bude žrtava i genocida ..nema budućnosti bez etabliranja prošlosti. Laže vas onaj ko tvrdi suprotno.
Dalje, ovdje se ne radi o prošlosti. Ne možeš mi pričati o "prošlosti i okretanju" sve dok su politike koje su pokretači svega zla na ovim prostorima još uvjek aktivne. Te politike su sadašnjost a ne prošlost.
Dakle, dok je u "nas" vladao strančki pluralizam šta si imao na drugoj strani? Zvaničnu politiku koja negira genocid i onu koja se zalaže za uspostavu nakaradne tvorevine baziranu na udruženom zločinačkom poduhvatu i etničkom čišćenju.
-
Kitrona
#2103 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Pa jesu li bar malo bili u pravu?sanjin_1 wrote:Jok već su kukali o ugroženosti taman ovako kao vi sada.Kitrona wrote:Isto tako su Srbi tražili da podmire žrtve i namire račune.sanjin_1 wrote:
Ništa od toga što si naveo.
-
sanjin_1
#2104 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Ne znam, ti si ih prve uveo u raspravu pa si odgovori na postavljeno pitanje. Jesu li bili u pravu?Kitrona wrote:Pa jesu li bar malo bili u pravu?sanjin_1 wrote:Jok već su kukali o ugroženosti taman ovako kao vi sada.Kitrona wrote:
Isto tako su Srbi tražili da podmire žrtve i namire račune.
-
Kitrona
#2105 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
sanjin_1 wrote:Ne znam, ti si ih prve uveo u raspravu pa si odgovori na postavljeno pitanje. Jesu li bili u pravu?Kitrona wrote:Pa jesu li bar malo bili u pravu?sanjin_1 wrote: Jok već su kukali o ugroženosti taman ovako kao vi sada.
Pa možda im se moglo ponuditi malo više od kulturne autonomije koja je bila na stolu. Makar je pitanje da li bi se pokusaj kompromisa protumacio kao slabost jer su se osjecali jako mocni u to doba sa JNA i Srbijom iza sebe.
-
sanjin_1
#2106 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Promašaj...puno više im je nudio Z 4 pa su odbili...dalje?Kitrona wrote:sanjin_1 wrote:Ne znam, ti si ih prve uveo u raspravu pa si odgovori na postavljeno pitanje. Jesu li bili u pravu?Kitrona wrote:
Pa jesu li bar malo bili u pravu?
Pa možda im se moglo ponuditi malo više od kulturne autonomije koja je bila na stolu. Makar je pitanje da li bi se pokusaj kompromisa protumacio kao slabost jer su se osjecali jako mocni u to doba sa JNA i Srbijom iza sebe.
-
zrakomlat
#2107 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Bila mi je jedna topla ziimamostar_0 wrote:HRHB
Bila mi je sve što srce iima,
Bila mi je, ali više niijee,
Prijatelju stari pozdravii je

-
Kitrona
#2108 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Nije ista situacija sa početka rata i ona pred kraj. Slažem se da bi oni odbili bilo šta drugo osim ostanka u istoj zajednici sa Srbijom.sanjin_1 wrote:Promašaj...puno više im je nudio Z 4 pa su odbili...dalje?Kitrona wrote:sanjin_1 wrote: Ne znam, ti si ih prve uveo u raspravu pa si odgovori na postavljeno pitanje. Jesu li bili u pravu?
Sa Z-4 su vec trebali kalkulirati ali ocito nisu imali kapaciteta.
-
giovanni galli
#2109 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
ULTRAK wrote:Ovdje na zapadu je bio clanak u novinama u BiH. Kao katastrofalna ekonomska situacija. I cijela analiza zasto je takva situacija. Kao glavni razlog se navodi pasivnost stanovnistva. Dakle nema poduzetnickog duha. Tvrdi se u tom clanku kako su nakon rata dosle miljarde u BiH. Ljudi su u prvih 10 godina nakon rata zivijeli relativno dobro a niko nista nije radio. Kada su se te pare od donacija istopile nastaje polako ali sigurno veliko siromastvo a stanvnistvo je pasivno da nesto stvori. Nemaju poduzetnicku duh. Recimo zar je tako tesko ako imate 10 duluma zemlje (a mnogih je u Bosni koji imaju i po 55- eto moj otac ima 55 duluma a nije nikakav izuzetak) da pokrenete biznis?Manu wrote:I sta nam to konkretno znači, i sta će nam to konkretno znaciti u ovome jadu i bijedi od nazovi državotvorne zajednice?sanjin_1 wrote:
...I da ponovim, Bošnjaka je u BiH 54%...
...Zato što će naredni popis utvrditi da je Bošnjaka u BiH oko 58%...
Over and out!
Ja msilim da je BiH jedina zemlja u svijetu gdje gotovo svako studira a fakticki fakultet najbolji u Sarajevu je na nivou vise skole u Njemackoj. Dakle kada zavrsite elektrotehniku to je na nivou vise tehnicke skole u Njemackoj. A uz to je pun k... fakulteta u Travniku, Konjicu, Bihacu koji su daleko ispod vise strucne spreme na zapadu. I skoro svi nekako zavrse te fakultete a nidje veze.
Niko nece da se zarovi u njivu i da sadi krompir, cuva ovce. Stvoriti 500 ovaca je bogatstvo. A ako imate zemlju mozete to stvoriti.
debela laz, onaj ko je prije rata, a i danas zavrsio fax u Sarajevu, je daleko osposobljeniji i sa jacim znanjem, od onog koji je isto uradio u NJemackoj, pa moj otac je gore radio i pitali su ga redom gdje je doktorirao, a on je u Sarajevu zavrsio fax.. i jos je dosta takvih primjera, cuj nivo srednje, daj svega ti, smijesno..
- Ali Kemal
#2110 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Dobra analiza, potpuno se slazem, bez velikih firmi na drzavnom nivou, nema ni ekonomije jake.Kitrona wrote:Ja sam slicno razmisljao za Hrvatsku ali kasnije sam zakljucio da nije problem u nedostatku poduzetnickog duha. Uspjesne zemlje imaju ono sto ja zovem "sidra". "Sidra" su tvrtke koje za sobom povlace gomilu malih poduzetnika i na taj nacin se razvija malo i srednjo poduzetnistvo. Pogledajmo Njemacku - "sidro" njihove ekonomije je automobilska industrija. Ona za sobom povlaci gomilu malih poduzetnika koji moraju proizvoditi lagere, plastiku, prekidace, kablove, etc... BiH industrija je najvecim dijelom teska industrija (rudnici, zeljezare) i tu nema razvoja mikroklime malih i srednjih tvrtki.
Osim toga, sva te sidra su tvrtke nastale skoro u 19. stoljecu ako ne u pocetku 20.-og, otkad postoji, Mercedes, Porsche, Bosch, Siemens? Nisu oni bas toliko pametni i poduzetni nego samo nastavljaju ono sto su im djedovi zapoceli u vrijeme dok smo mi ovdje vodili mazge na pojilo.
Da zakljucim: nije problem uletiti u ogromni kredit i projekt kad ti imas zagarantiran otkup svojih proizvoda, tj. kad imas tvrtku koja ce otkupiti tvoje lagere, prekidace, kablove - a sta ces ti u Bosni? Sta da otvoris i kome da prodas? Pa ti bi trebao uletit u projekt i kredit a da nisi siguran uopce tko ce otkupiti tvoje proizvode.
Mi smo prije rata imali takve firme, gigante koji bi bili idealna baza za razvoj srednjeg i manjeg poduzetnistva, koje jos nije postojalo nego se sve pravilo u okviru giganata ili se uvozilo, ta sica.
Postojao je ogroman potencijal da ulete manja privatna preduzeca i da proizvode manje i jednostavnije proizvode i na taj nacin pojeftine glavni proizvod, proizvedu radna mjesta i ko zna sta jos.
Na zalost giganti su unisteni za i poslije rata, na vlasti je dosao polupismen kadar, vjerski zatucan, civilizacijski zaostao.
Evo i na ovoj temi kakva se sve retrogardna i anticivilizacijska razmisljanja mogu procitati, da je sasvim jasno da ako je takvo vecinsko raspolozenje, a vjerovatno jeste, pod uticajem medija, onda nema tu napretka za slijedecih nekoliko decenija.
Kakva ekonomija, kakvo poduzetnistvo, kakav obrazovni sistem, sve gore od goreg.
-
sanjin_1
#2111 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
SIDRO poduzetništa i slika poduzetniĆkog mentalitetaAli Kemal wrote:Dobra analiza, potpuno se slazem, bez velikih firmi na drzavnom nivou, nema ni ekonomije jake.Kitrona wrote:Ja sam slicno razmisljao za Hrvatsku ali kasnije sam zakljucio da nije problem u nedostatku poduzetnickog duha. Uspjesne zemlje imaju ono sto ja zovem "sidra". "Sidra" su tvrtke koje za sobom povlace gomilu malih poduzetnika i na taj nacin se razvija malo i srednjo poduzetnistvo. Pogledajmo Njemacku - "sidro" njihove ekonomije je automobilska industrija. Ona za sobom povlaci gomilu malih poduzetnika koji moraju proizvoditi lagere, plastiku, prekidace, kablove, etc... BiH industrija je najvecim dijelom teska industrija (rudnici, zeljezare) i tu nema razvoja mikroklime malih i srednjih tvrtki.
Osim toga, sva te sidra su tvrtke nastale skoro u 19. stoljecu ako ne u pocetku 20.-og, otkad postoji, Mercedes, Porsche, Bosch, Siemens? Nisu oni bas toliko pametni i poduzetni nego samo nastavljaju ono sto su im djedovi zapoceli u vrijeme dok smo mi ovdje vodili mazge na pojilo.
Da zakljucim: nije problem uletiti u ogromni kredit i projekt kad ti imas zagarantiran otkup svojih proizvoda, tj. kad imas tvrtku koja ce otkupiti tvoje lagere, prekidace, kablove - a sta ces ti u Bosni? Sta da otvoris i kome da prodas? Pa ti bi trebao uletit u projekt i kredit a da nisi siguran uopce tko ce otkupiti tvoje proizvode.
Mi smo prije rata imali takve firme, gigante koji bi bili idealna baza za razvoj srednjeg i manjeg poduzetnistva, koje jos nije postojalo nego se sve pravilo u okviru giganata ili se uvozilo, ta sica.
Postojao je ogroman potencijal da ulete manja privatna preduzeca i da proizvode manje i jednostavnije proizvode i na taj nacin pojeftine glavni proizvod, proizvedu radna mjesta i ko zna sta jos.
Na zalost giganti su unisteni za i poslije rata, na vlasti je dosao polupismen kadar, vjerski zatucan, civilizacijski zaostao.
Evo i na ovoj temi kakva se sve retrogardna i anticivilizacijska razmisljanja mogu procitati, da je sasvim jasno da ako je takvo vecinsko raspolozenje, a vjerovatno jeste, pod uticajem medija, onda nema tu napretka za slijedecih nekoliko decenija.
Kakva ekonomija, kakvo poduzetnistvo, kakav obrazovni sistem, sve gore od goreg.
Evo se još jedan USIDRIOOvrha imovine Joze Perića – Tukeše
Provodeći presudu Općinskog suda Čapljina jučer je izvršena ovrha imovine Joze Perića zvanog Tukeša u krugu njegovog poduzeća Renner u Stocu.
Pripadnici Sudske policije kao i policajci iz Stoca asistirali su radnicima koji su bagerima i kamionima za vučenje odvozili kamione iz tvrtke Renner. Ta vozila sada su u vlasništvu ljudi koji su dobili sudski spor protiv Perića koji ne izvršavajući sudsku presudu nije isplatio novac desetcima stolačkih obitelji Buzaljko, Čerkez i Sidran, čije su kuće i zemljište potpuno uništeni i devastirani prilikom izgradnje velike autotržnice u Stocu, koja je slovila za najveću u regiji.
.
Uff..ovaj se nasukoTomislav Ljubić (25), Ivan Ivo Galić (41), zvani Ikara, Ivan Mandurić (42), zvani Ikača, i Kristijan Zadro (32), zvani Kićo, uhapšeni su u akciji Maksi, koju su jučer na području Širokog Brijega, Posušja i Gruda izveli pripadnici banjalučke policije i MUP-a ZHK-a. Četvorica uhapšenih terete se za organizovani kriminal i krađu vozila.
Slika i prilika poduZetnićkog mentaliteta...Policija u Bosni i Hercegovini otkrila je u Grudama, u Zapadnoj Hercegovini, autootpad na koje se nakoje se nalazilo 87 ukradenih vozila....
... Vlasnici autootpada, braća Šimić, uhapšeni su,
-
Kitrona
#2112 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Tehnologija 21. stoljeća.sanjin_1 wrote: Slika i prilika poduZetnićkog mentaliteta...
http://www.youtube.com/watch?v=-hTE9rjE2G0donacija koze porodici Bajrić od gledatelja
http://www.profitiraj.ba/201207315598/b ... d-mina.phpNakon što sam stradao teško mi je zarađivati za život, a ova donacija i uzgoj koza omogućit će mi da osiguram dostojan život svojoj obiteli
http://www.klix.ba/vijesti/humanitarne- ... /130724053Malom Senadinu ispunjena želja, koze pristižu sa svih strana
Treba li tebi koja koza da ti doniram? Mislim nije me briga šta ćeš radit sa njom...
-
stafi
#2113 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
treba tvoj pajdi, meštru hafisu. Poznato je da on prakticira razne igrice sa kozama. najviše voli kad mu se ukaže pozadina sanske koze.Kitrona wrote: Treba li tebi koja koza da ti doniram? Mislim nije me briga šta ćeš radit sa njom...
-
Kitrona
#2114 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
stafi wrote:treba tvoj pajdi, meštru hafisu. Poznato je da on prakticira razne igrice sa kozama. najviše voli kad mu se ukaže pozadina sanske koze.Kitrona wrote: Treba li tebi koja koza da ti doniram? Mislim nije me briga šta ćeš radit sa njom...
Znaš ko prvi podvikne "drž'te lopova"?
-
stafi
-
Kitrona
#2116 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
S obzirom da koze ne mogu pričati pretpostavljam da iznosiš neke događaje iz kuće...stafi wrote:koza?
-
stafi
#2117 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
kako znaš? Jesi čuo za viseće koze?Kitrona wrote:S obzirom da koze ne mogu pričati pretpostavljam da iznosiš neke događaje iz kuće...stafi wrote:koza?
- U-zap
#2118 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Zar nisu rekli da ce rezultati popisa stanovnistva biti u junu 2015. Evo mjesec juni je na izmaku a nigdje jos uvijek rezultata. Btw.zasto nije bilo moguce se izjasniti kao bosanac(i hercegovac)? Zasto su uvrstili to bosnjak? Pricao sam sa starim ljudima, tj. onima koji nisu M92 i svi su mi rekli da za taj termin bosnjak nikad ranije nisu culi i da ce oni uvijek biti bosanci.
-
ULTRAK
#2119 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Cuj ti pricao sa starim ljudima. Pa zasto stari ljudi ne odu malo do franjevackog samostana u Fojnici i ne uzmu par knjiga da procitaju?U-zap wrote:Zar nisu rekli da ce rezultati popisa stanovnistva biti u junu 2015. Evo mjesec juni je na izmaku a nigdje jos uvijek rezultata. Btw.zasto nije bilo moguce se izjasniti kao bosanac(i hercegovac)? Zasto su uvrstili to bosnjak? Pricao sam sa starim ljudima, tj. onima koji nisu M92 i svi su mi rekli da za taj termin bosnjak nikad ranije nisu culi i da ce oni uvijek biti bosanci.
- Ja_Ja
#2120 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Stari ljudi od 1950-1992...
-
sanjin_1
#2121 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Kitrona wrote:Tehnologija 21. stoljeća.sanjin_1 wrote: Slika i prilika poduZetnićkog mentaliteta...
http://www.youtube.com/watch?v=-hTE9rjE2G0donacija koze porodici Bajrić od gledatelja
http://www.profitiraj.ba/201207315598/b ... d-mina.phpNakon što sam stradao teško mi je zarađivati za život, a ova donacija i uzgoj koza omogućit će mi da osiguram dostojan život svojoj obiteli
http://www.klix.ba/vijesti/humanitarne- ... /130724053Malom Senadinu ispunjena želja, koze pristižu sa svih strana
Treba li tebi koja koza da ti doniram? Mislim nije me briga šta ćeš radit sa njom...
Dže si sidraš? Nisam te prepozno..
Golema sidra i govana
Eto kakvi ste ljudi kad vas je i Papa nazvao najobičnijim lopinama..
P.S. Okreni te donacije tvom "rodjaku Hafizu". Već je utvrDžena njegova privaženost dotiĆnim četveronošcima
-
Kitrona
#2122 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Đe si "dugi"?sanjin_1 wrote:Treba li tebi koja koza da ti doniram? Mislim nije me briga šta ćeš radit sa njom...![]()
![]()
![]()
![]()
Dže si sidraš? Nisam te prepozno..![]()
![]()
Golema sidra i govana![]()
:lo
Opet se petljas u pitanja druge vjere? Evo sad su opet odgodili odluku a koja ce biti ionako suzdrzana i neutralna, a znas zasto? Zato sto vas je Papa prvo pripremio dolaskom u Sarajevo pa ce postaviti svog voditelja svetista u Medjugorje. Hoce i Vatikan nesto od te love.Eto kakvi ste ljudi kad vas je i Papa nazvao najobičnijim lopinama..![]()
![]()
![]()
Papa vas kuha ko zabu na laganu vatrici samo pomalo dize temperaturu da ne osjetite promjenu... Lukavi Latini a ti "veseli Bosanac, zagrizo na mamac"
A utvrdili ti i ostali "akademici"?P.S. Okreni te donacije tvom "rodjaku Hafizu". Već je utvrDžena njegova privaženost dotiĆnim četveronošcima![]()
-
stafi
#2123 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
isuse, ti si neki bigfootKitrona wrote:
A utvrdili ti i ostali "akademici"?Da se skupi vas nekoliko ojebina ovdje nemate IQ mog broja cipela.

- Dozer
#2124 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Hmmm....prvi put cujem da je Isus bio bigfoot...ali, svasta je danas mogucestafi wrote:isuse, ti si neki bigfoot![]()
-
stafi
#2125 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
šefe, lijepo bi bilo kad bi malo ponovio značenje zarezaDozer wrote:Hmmm....prvi put cujem da je Isus bio bigfoot...ali, svasta je danas mogucestafi wrote:isuse, ti si neki bigfoot![]()
![]()
![]()
da se mnogo ne zahmetiš
https://hr.wikipedia.org/wiki/Zarez
molim, vrlo ste ljubazni.