jedno je navijati za one koji se brane, a nešto sasvim drugo za agresore.
To je stvar ljudskosti i karaktera.
jedno je navijati za one koji se brane, a nešto sasvim drugo za agresore.
Nema mi jadnijeg pitanja, posebno nekoga ko Srebrenicu na mapi trazi par minuta. Da sutra cijeli svijet kaze jeste bio je, a bio je i to ne samo u Srebrenici, sto bi Bake rekao, ja, i? Sta sa tim kad ti neki forumas napuise jeste bio je? Sta to znaci prvo za Srebrenicu, BIH, sve ljude, pa onda za tebe?
Naravno da je bio. Ali posto ja imam drugacije vidjenje situacije u Ukrajini, automatski sam cetnik, rusofil i ostale gluposti.video wrote: ↑21/09/2024 11:18Dobro.BlackRiver wrote: ↑21/09/2024 11:15Ne mozes imati empatiju ako si poremecen...Ironmen wrote: ↑21/09/2024 09:36
Znas kako kazu gdje si rodjen tu pripadas a to ne moze birati da si sam rodjen negdje u ruskoj tundri i da su dosli po tebe da te mobilisu a pri tome imas kuci zenu, djecu, roditelje isto bi postupio kao i on, na ovom forumu od teme Sirijie sam bio sokiran nedostatkom ljudske empatije i navijackih skupina koje su postojale i koje su se prelile na ovu temu neko sa novim nickovima a neki sa starim ali za mene nikada nece biti normalno sva ova nasladjivanja oko mrtvih i ranjenih ljudi da ne znam ko su i kome pripadaju, nedostatak empatije kroz zivot moze stvoriti opasne psiholoske probleme zato vas molim da sve brutalne klipove ako vam je vec dozvoljeno stavljati na forum stavljate u spojlere.
A je li bio genocid u Srebrenici?
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski odbacio je medijsko izvješće da ukrajinski gubici iznose 80 tisuća vojnika od početka agresije. On je naglasio da su stvarni gubici Ukrajine puno manji.
„80 tisuća? Ovo je laž. Stvarna brojka je puno manja od one koja je objavljena”, rekao je predsjednik.
Wall Street Journal objavio je 17. rujna da je oko milijun ljudi s obje strane ubijeno ili ozlijeđeno kao rezultat ruske agresije. Pozivajući se na povjerljivu ukrajinsku procjenu s početka 2024, WSJ je objavio da je broj poginulih ukrajinskih vojnika 80 tisuća, uz 400 tisuća ranjenih. Gubici Rusije, prema WSJ-u, iznose oko 200 tisuća mrtvih.
Joj kiki svasta bi ti nesto sad napisao ali necu, dobre sam nesto voljelaserShow wrote: ↑21/09/2024 12:58Nema mi jadnijeg pitanja, posebno nekoga ko Srebrenicu na mapi trazi par minuta. Da sutra cijeli svijet kaze jeste bio je, a bio je i to ne samo u Srebrenici, sto bi Bake rekao, ja, i? Sta sa tim kad ti neki forumas napuise jeste bio je? Sta to znaci prvo za Srebrenicu, BIH, sve ljude, pa onda za tebe?
Sta ocekujes kada ti on kaze jeste bio je genocid? Zadovoljovvas svoj neki imaginarni ego s tim pitanjem?
Sve dok mi postavljamo pitanje je li bio genocid, nema od nas nikakvog selameta. Cuj JA koji kao znam da je bio genocid postavljam pitanje i pitam nekoga JE LI BIO.
SRamota. Zato nam se i desilo sto se desilo
Sve tačno napisano.ketronsd1 wrote: ↑21/09/2024 10:36 Na pitanje
Ima li straha da sa dozvolom Long-Range projektila se predje crvena linija?Ima li straha da će biti samo gore stanje?
Stoltenberg;
"Počeli smo sa manjim stvarima pa došli do tenkova i aviona. Svaki put je bilo straha da se ne predje crvena linija. Svaki potez sa sobom vodi dozu rizika. Mislim da NAJOPASNIJE STO SE MOZE DESITI JE DA PUTIN POBIJEDI"
Pametnom ne treba vise
Ovo je sve samo ne blizu, eksplozija uveliko vec traje a zvuku treba nekoliko sekundi da stigne.
Koliko je ovo golemo dovoljno je usporediti sa šumom koja se vidi ispred.
Dario Ristić iz Modriće stradao je u Donjecku, gdje je bio angažiran kao plaćeni vojnik u okviru sukoba između Rusije i Ukrajine.
Ristić se ruskim snagama navodno pridružio prošle godine, tražeći avanturu i finansijsku stabilnost, a život je izgubio od ukrajinske granate.
Majci ne stigo u kovčegu nazad...zigzag wrote: ↑21/09/2024 17:01Dario Ristić iz Modriće stradao je u Donjecku, gdje je bio angažiran kao plaćeni vojnik u okviru sukoba između Rusije i Ukrajine.
Ristić se ruskim snagama navodno pridružio prošle godine, tražeći avanturu i finansijsku stabilnost, a život je izgubio od ukrajinske granate.
iz Krušika, made in Serbia.zigzag wrote: ↑21/09/2024 17:01Dario Ristić iz Modriće stradao je u Donjecku, gdje je bio angažiran kao plaćeni vojnik u okviru sukoba između Rusije i Ukrajine.
Halo ba, empatije malo !!!!Labirint wrote: ↑21/09/2024 18:30Majci ne stigo u kovčegu nazad...zigzag wrote: ↑21/09/2024 17:01Dario Ristić iz Modriće stradao je u Donjecku, gdje je bio angažiran kao plaćeni vojnik u okviru sukoba između Rusije i Ukrajine.
Prvo su bili zabrinuti, pa su postali objektivni, a evo sada te dušice slatke su postale i plaho osjećajne
Sto bi rekli ameri moj clear lack of empathy. Jos jedan terorist manjezigzag wrote: ↑21/09/2024 17:01Dario Ristić iz Modriće stradao je u Donjecku, gdje je bio angažiran kao plaćeni vojnik u okviru sukoba između Rusije i Ukrajine.
Haj barem avantura i finansije imaju više smisla od onih što su otišli u Ukrajinu da bi branili Kosovo...zigzag wrote: ↑21/09/2024 17:01Dario Ristić iz Modriće stradao je u Donjecku, gdje je bio angažiran kao plaćeni vojnik u okviru sukoba između Rusije i Ukrajine.