Ukrajina
-
Excel2
#208751 Re: Ukrajina
Znaci dva velika skladista nocas. Ovo mi se svidja. Imam puno pitanja, tipa sto nije prije gadjano?
-
Crvene_brigade
- alijagoro
#208753 Re: Ukrajina
Ili Ukrajincima ne ide dobro,pa je zapad ubacio u drugu brzinu a mozda su doduse i Rusi pri kraju,pa zapad zeli da ih dokrajci
- 512MB
#208754 Re: Ukrajina
Konačni udarac će zadati Taurus na Kavkazu sedmi sprat podzemnog atomskog bunkera.
-
sumirprimus
#208755 Re: Ukrajina
Stiglo odobrenje za udare po dubini rusije na legittimne vojne mete zapadnim oruzjem. A javnost ce saznati naknadno
-
sumirprimus
#208756 Re: Ukrajina
Za 2 noci , ode 2 mjeseca municije rujama up in smoke
Nije lose
Nije lose
- 512MB
#208757 Re: Ukrajina
Kad se sjetimo ruskih prijetnji ako Himarsi dođu u Ukrainu, biće Armagedon, mi imamo atomske...
Sad se skladišta i baze širom Rusije ravnaju ko da je najnormalnija stvar na svijetu.
Sad se skladišta i baze širom Rusije ravnaju ko da je najnormalnija stvar na svijetu.
- Ironmen
#208758 Re: Ukrajina
Znas kako kazu gdje si rodjen tu pripadas a to ne moze birati da si sam rodjen negdje u ruskoj tundri i da su dosli po tebe da te mobilisu a pri tome imas kuci zenu, djecu, roditelje isto bi postupio kao i on, na ovom forumu od teme Sirijie sam bio sokiran nedostatkom ljudske empatije i navijackih skupina koje su postojale i koje su se prelile na ovu temu neko sa novim nickovima a neki sa starim ali za mene nikada nece biti normalno sva ova nasladjivanja oko mrtvih i ranjenih ljudi da ne znam ko su i kome pripadaju, nedostatak empatije kroz zivot moze stvoriti opasne psiholoske probleme zato vas molim da sve brutalne klipove ako vam je vec dozvoljeno stavljati na forum stavljate u spojlere.drug_profi wrote: ↑21/09/2024 00:13 Nemam trunke empatije za njega.
On je meni na nivou insekta. Ispod sisara, glodara, gmazova... svi su oni vrijedniji od njega.
Smeće i otpad ljudske rase. Najveći ološ.
-
sumirprimus
#208759 Re: Ukrajina
A vrijedi se podsjetiti i podatka od prije par mjeskeci da su ukri upali u rusku zeljeznicu, Tj znaju kad koji voz gdje ide, i gdje je najveci promet sa ovim skladisnim tackama uz prugu.
-
sumirprimus
#208760 Re: Ukrajina
Ko se mobilise? Ljudi zarad 21k dolara idu svjesno palit i ubijat u ukrajini i na kraju i sami biti eliminiraniIronmen wrote: ↑21/09/2024 09:36Znas kako kazu gdje si rodjen tu pripadas a to ne moze birati da si sam rodjen negdje u ruskoj tundri i da su dosli po tebe da te mobilisu a pri tome imas kuci zenu, djecu, roditelje isto bi postupio kao i on, na ovom forumu od teme Sirijie sam bio sokiran nedostatkom ljudske empatije i navijackih skupina koje su postojale i koje su se prelile na ovu temu neko sa novim nickovima a neki sa starim ali za mene nikada nece biti normalno sva ova nasladjivanja oko mrtvih i ranjenih ljudi da ne znam ko su i kome pripadaju, nedostatak empatije kroz zivot moze stvoriti opasne psiholoske probleme zato vas molim da sve brutalne klipove ako vam je vec dozvoljeno stavljati na forum stavljate u spojlere.drug_profi wrote: ↑21/09/2024 00:13 Nemam trunke empatije za njega.
On je meni na nivou insekta. Ispod sisara, glodara, gmazova... svi su oni vrijedniji od njega.
- Ironmen
#208761 Re: Ukrajina
Zar stvarno mislis da Rusija ima 400k dobrovoljaca koje ce placati 21k na godisnjem nivou daj ba ne bacaj se na svakoj temi, postoje placenici ali to je samo neka reklama i vid propagande vecina ove sirotinje sto ginu na prvim linijama su nafatani po ruskim pripizdinama i dovedeni na front.sumirprimus wrote: ↑21/09/2024 09:50Ko se mobilise? Ljudi zarad 21k dolara idu svjesno palit i ubijat u ukrajini i na kraju i sami biti eliminiraniIronmen wrote: ↑21/09/2024 09:36Znas kako kazu gdje si rodjen tu pripadas a to ne moze birati da si sam rodjen negdje u ruskoj tundri i da su dosli po tebe da te mobilisu a pri tome imas kuci zenu, djecu, roditelje isto bi postupio kao i on, na ovom forumu od teme Sirijie sam bio sokiran nedostatkom ljudske empatije i navijackih skupina koje su postojale i koje su se prelile na ovu temu neko sa novim nickovima a neki sa starim ali za mene nikada nece biti normalno sva ova nasladjivanja oko mrtvih i ranjenih ljudi da ne znam ko su i kome pripadaju, nedostatak empatije kroz zivot moze stvoriti opasne psiholoske probleme zato vas molim da sve brutalne klipove ako vam je vec dozvoljeno stavljati na forum stavljate u spojlere.drug_profi wrote: ↑21/09/2024 00:13 Nemam trunke empatije za njega.
-
sumirprimus
#208762 Re: Ukrajina
Ajde malo prati sta se pise, ne oametuj i ne slusaj smao po tramvaju. Svaki mjesec orijavi se 20k rujama cca i tako nadomjestaju i dopunjuju redove i gubitke.
Posto je sve manje dobroboljaca, dize se cijena prvog ugovora .toliko kazu a sta isplate je nedto sasvim drugo . Cak i po regijama nisu uplate iste i zato cesto sa istoka dolaze u moskvu na orijavu ker je tamo najbeca lova. Pisalo se o ovome vec.
Zadnja mobliizacija je bila 2022 u jesen mescini .
Prati temu i citaj.
Posto je sve manje dobroboljaca, dize se cijena prvog ugovora .toliko kazu a sta isplate je nedto sasvim drugo . Cak i po regijama nisu uplate iste i zato cesto sa istoka dolaze u moskvu na orijavu ker je tamo najbeca lova. Pisalo se o ovome vec.
Zadnja mobliizacija je bila 2022 u jesen mescini .
Prati temu i citaj.
-
mishic
#208763 Re: Ukrajina
Bubić po bubić kao da ga donosi vila zubić... Ne znaš ni odakle ni kako a zalihe se tope i sve ih je manje.
- drug_profi
#208764 Re: Ukrajina
Dobrovoljac nije natjeran da ide u rat ubijat u tuđoj zemlji.
Kakva blesava priča, žena, djeca...?
Ološ htio krvave pare.
Dobio što je tražio.
Ološ htio krvave pare.
Dobio što je tražio.
-
sumirprimus
#208765 Re: Ukrajina
Russian Telegram channels report that a "secret missile unit" might have been attacked in Tver region of Russia (see translation below).
"Those who have been there say that the missile silos, where the locks are, are like in a bunker. In May of this year, a drone fell there, and the military said that if it had exploded, it would have blown away everything for 30 kilometers around. They say there's a Satana missile on active duty there. There's a crumbling railroad running through the area, which is not marked on the map. It seems that our and North Korean missiles were driven to the warehouse and back.
On social media, you can really find groups of fellow servicemen from the unit in the village of Oktyabrsky. Former servicemen of the secret facility congratulate each other on the holiday of the missile forces and even post photos with those very cars with missiles."
"Those who have been there say that the missile silos, where the locks are, are like in a bunker. In May of this year, a drone fell there, and the military said that if it had exploded, it would have blown away everything for 30 kilometers around. They say there's a Satana missile on active duty there. There's a crumbling railroad running through the area, which is not marked on the map. It seems that our and North Korean missiles were driven to the warehouse and back.
On social media, you can really find groups of fellow servicemen from the unit in the village of Oktyabrsky. Former servicemen of the secret facility congratulate each other on the holiday of the missile forces and even post photos with those very cars with missiles."
-
sumirprimus
#208766 Re: Ukrajina
Bejzi ba ovaj je zalio i uvazenog doktora asada. Nema dalje.drug_profi wrote: ↑21/09/2024 10:08 Dobrovoljac nije natjeran da ide u rat ubijat u tuđoj zemlji.
Ološ htio krvave pare.
Dobio što je tražio.
- Čitalac
#208767 Re: Ukrajina
Boris Johnson danas je u Spectatoru u suštini objavio ključne tačke plana koji će Zelenski predstaviti Bidenu naredne sedmice: dozvola za korištenje oružja, paket zajmova u visini divovskog Lend-Leasea i poziv u NATO dok rat još traje. (Uz napomenu da bi, po Johnsonu, Trump bolje obavio taj posao)
...Ako ste doista zabrinuti zbog 'eskalacije', onda zamislite što će se dogoditi ako Ukrajina izgubi ovaj rat - jer tada bi stvari stvarno počele eskalirati. Ukrajina neće izgubiti, ali da se to dogodi, imali bismo rizik eskalacije na cijeloj periferiji bivšeg sovjetskog carstva. Vjerojatno bismo vidjeli eskalaciju u Južnokineskom moru i na Bliskom istoku. Vidjeli bismo opću eskalaciju globalnih napetosti i nasilja jer ukrajinski poraz i pobjeda Putina ne bi bili samo tragedija za mladu, hrabru i lijepu zemlju; to bi značilo globalni kolaps zapadnog kredibiliteta. To bi značilo rušenje svih naših tvrdnji da smo spremni zauzeti se za slobodu ili demokraciju. Iznad svega, poraz Ukrajine bio bi katastrofalan poraz NATO-a, eksplozija aure nepobjedivosti koja je pomogla da mi – Britanci – budemo sigurni proteklih 80 godina. To se ne može i ne smije dogoditi. Pa, zaboga, trgnimo se iz ovog stanja nalik transu i prestanimo mrmljati o 'eskalaciji' kao izgovoru za kolebanje.
Moramo se uozbiljiti, a prvi korak ka razumu je shvatiti da s Putinom nema časnog kompromisa. Moramo odustati od svake ideje da će Ukrajinci sklopiti dogovor. Neće. Neće mijenjati zemlju za mir. Predugo su se borili i previše su patili. Njihova mržnja prema Putinu – a sada, bojim se, i prema ruskom agresoru u cjelini – gori takvim žarom da niti jedan ukrajinski vođa ne bi mogao sklopiti takav dogovor i ostati na položaju.
Da, Ukrajinci su umorni, a naravno da ima mnogo onih koji žele da se rat završi. Ali njihova volja za borbom je nesmanjena i čini mi se da bi zemlja prije propala u anarhiju i građanski rat nego da se podvrgne podjeli. Mi na Zapadu bili bismo ludi da pokušamo nametnuti takav ishod. Postoji samo jedna alternativa, a slučajno je to moralno ispravan način djelovanja. To je slijediti plan za ukrajinsku pobjedu kakav će, vjerujem, predsjednik Volodimir Zelenski iznijeti u SAD-u u sljedećih nekoliko dana.
Moramo prekinuti jadnu igru staračkih koraka s Putinom. Moramo prekinuti kašnjenja. Moramo odbaciti mantru da smo s Ukrajinom 'koliko god treba' (koja sada Ukrajince tjera na stenjanje). Moramo to obaviti i pobijediti. Moramo pokazati da smo ozbiljni, prvo dajući Ukrajincima pravo da koriste oružje koje već posjeduju. Ludo je (i okrutno) inzistirati da se pokušaju zaštititi od bombardiranja jednom rukom vezanom na leđima. Drugo, moramo proizvesti paket zajmova na razini Lend-Leasea: pola trilijuna dolara, kako je predložio bivši američki državni tajnik Mike Pompeo, ili čak trilijun. Zapamtite, dugoročno će mirna i prosperitetna Ukrajina obilato uzvratiti za ovo povjerenje, baš kao što je Britanija vjerno otplaćivala Lend-Lease sve do premijerskog mandata Tonyja Blaira. Kratkoročno gledano, divovski Lend-Lease paket poslat će poruku Kremlju da ćemo ga financijski nadmašiti i podržati Ukrajinu u razmjerima kojima se on ne može ni nadati mjeriti.
Treće i najvažnije od svega, moramo prekinuti dvosmislenost koja prati Ukrajinu od kraja Hladnog rata i dati konačni institucionalni izraz sudbini koju je ukrajinski narod izabrao. Moramo uvesti Ukrajinu u NATO sada, mislim sada.
Mogli bismo pozvati Ukrajinu da se pridruži prije nego što rat završi. To je zato što bismo mogli proširiti sigurnosno jamstvo iz članka 5. na cijeli ukrajinski teritorij koji trenutno kontrolira Ukrajina (ili na kraju ove borbene sezone), istovremeno potvrđujući apsolutno pravo Ukrajinaca na cijelu njihovu državu iz 1991. godine. Mogli bismo zaštititi veći dio Ukrajine, dok istovremeno podržavamo ukrajinsko pravo da ponovno oslobodi ostatak. Postoji mnogo prostora unutar NATO sporazuma da se to učini. Trebali bismo to učiniti u sljedećih nekoliko mjeseci jer je ovo najveći pojedinačni korak koji možemo poduzeti kako bismo okončali ovaj užasni rat.
Ulaskom Ukrajine u NATO poslali bismo ključnu poruku Kremlju, onu koju Rusi stvarno trebaju čuti. Poruka je: To je to, gotovo je. Vi više nemate carstvo. Nemate 'blisko inozemstvo' ili 'sferu utjecaja'. Nemate pravo govoriti Ukrajincima što da rade, kao što mi Britanci nemamo pravo govoriti našim bivšim kolonijama što da rade. Vrijeme je da Putin shvati da Rusija može imati sretnu i slavnu budućnost, ali da su se, poput Rima i Britanije, Rusi odlučno pridružili redovima postimperijalnih sila, što je također dobra stvar.
Može li se ovako nešto dogoditi? Može, ali to ovisi o nama, o NATO-u, a prije svega o Americi. To znači da bismo se svi morali posvetiti obrani tog ukrajinskog teritorija; a to će naravno značiti tjeskobu i otpor. Pentagonski stratezi pokazat će na karti samu veličinu Ukrajine i zadržat će se na riziku i trošku. Kao što sam rekao, vjerujem da će mirna Ukrajina biti u poziciji podmiriti troškove. Što se tiče rizika, sve je obrnuto. Rizik je da nastavimo s dvosmislenošću i neodlučnošću oko budućnosti Ukrajine koja je dovela do najgoreg rata u Europi u mom životu. Članstvo Ukrajine u NATO-u donijet će vjeru, nadu i jasnoću: jasnoću granica, jasnoću upravljanja, jasnoću za Rusiju i Ukrajinu podjednako, a s jasnoćom dolaze mir i stabilnost.
Bi li to učinio bilo koji američki predsjednik? Bi li Donald Trump to učinio? Mnogo sam puta tvrdio da je republikanski kandidat daleko bolji u pitanjima vanjske politike nego što kažu njegovi klevetnici. Trump je bio hrabriji, čvršći i odlučniji od svojih demokratskih kolega u Siriji, Iranu i samoj Ukrajini, gdje je prvi isporučio protutenkovsko oružje. Da, vjerujem da ima snage to izvesti i završiti rat na ovaj način. Također vjerujem, iskreno, da nema alternative.
-
ketronsd1
#208768 Re: Ukrajina
Na pitanje
Ima li straha da sa dozvolom Long-Range projektila se predje crvena linija?Ima li straha da će biti samo gore stanje?
Stoltenberg;
"Počeli smo sa manjim stvarima pa došli do tenkova i aviona. Svaki put je bilo straha da se ne predje crvena linija. Svaki potez sa sobom vodi dozu rizika. Mislim da NAJOPASNIJE STO SE MOZE DESITI JE DA PUTIN POBIJEDI"
Pametnom ne treba vise
Ima li straha da sa dozvolom Long-Range projektila se predje crvena linija?Ima li straha da će biti samo gore stanje?
Stoltenberg;
"Počeli smo sa manjim stvarima pa došli do tenkova i aviona. Svaki put je bilo straha da se ne predje crvena linija. Svaki potez sa sobom vodi dozu rizika. Mislim da NAJOPASNIJE STO SE MOZE DESITI JE DA PUTIN POBIJEDI"
Pametnom ne treba vise
- 512MB
#208769 Re: Ukrajina
Norvežani se nameračili na Ruse...
+++ Norway to increase aid to Ukraine to $5 billion +++
NRK
Norway will expand its support program for Ukraine until 2030, allocating $5 billion in civilian and military aid. The annual aid will amount to about €1.3 billion, with the total amount by 2030 reaching €11.5 billion.
-
BlackRiver
#208770 Re: Ukrajina
Ne mozes imati empatiju ako si poremecen...Ironmen wrote: ↑21/09/2024 09:36Znas kako kazu gdje si rodjen tu pripadas a to ne moze birati da si sam rodjen negdje u ruskoj tundri i da su dosli po tebe da te mobilisu a pri tome imas kuci zenu, djecu, roditelje isto bi postupio kao i on, na ovom forumu od teme Sirijie sam bio sokiran nedostatkom ljudske empatije i navijackih skupina koje su postojale i koje su se prelile na ovu temu neko sa novim nickovima a neki sa starim ali za mene nikada nece biti normalno sva ova nasladjivanja oko mrtvih i ranjenih ljudi da ne znam ko su i kome pripadaju, nedostatak empatije kroz zivot moze stvoriti opasne psiholoske probleme zato vas molim da sve brutalne klipove ako vam je vec dozvoljeno stavljati na forum stavljate u spojlere.drug_profi wrote: ↑21/09/2024 00:13 Nemam trunke empatije za njega.
- video
#208771 Re: Ukrajina
Dobro.BlackRiver wrote: ↑21/09/2024 11:15Ne mozes imati empatiju ako si poremecen...Ironmen wrote: ↑21/09/2024 09:36Znas kako kazu gdje si rodjen tu pripadas a to ne moze birati da si sam rodjen negdje u ruskoj tundri i da su dosli po tebe da te mobilisu a pri tome imas kuci zenu, djecu, roditelje isto bi postupio kao i on, na ovom forumu od teme Sirijie sam bio sokiran nedostatkom ljudske empatije i navijackih skupina koje su postojale i koje su se prelile na ovu temu neko sa novim nickovima a neki sa starim ali za mene nikada nece biti normalno sva ova nasladjivanja oko mrtvih i ranjenih ljudi da ne znam ko su i kome pripadaju, nedostatak empatije kroz zivot moze stvoriti opasne psiholoske probleme zato vas molim da sve brutalne klipove ako vam je vec dozvoljeno stavljati na forum stavljate u spojlere.drug_profi wrote: ↑21/09/2024 00:13 Nemam trunke empatije za njega.
A je li bio genocid u Srebrenici?
-
A_A_AKCIJA
#208772 Re: Ukrajina
Malo bliži snimak ovog drugog skladišta što je roknulo sinoć.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#208773 Re: Ukrajina
zabrinutin se apgrejdovali u empaticare
-
BlackRiver
#208774 Re: Ukrajina
Navijaci se upgrejdovali u psihopate
- Distortion
#208775 Re: Ukrajina
Šta radi ruska pvo u blizini ovih velikih skladista?
Veliki su ovo udarci i kolicine unistene municije. Znaci ovih dana strateski napadi na skladista municije po dubini Rusije.
Sumir je istakao bitnu stvar vezano za zeljeznice, ocito je ZSU prilikom ovog napada na Kursk dobila informacije o rasporedu zeljeznickog saobracaja i gdje je najprometnije, odakle najvise logistike dolazi. Targetiranje je jasno, Budanov je lukav.
Veliki su ovo udarci i kolicine unistene municije. Znaci ovih dana strateski napadi na skladista municije po dubini Rusije.
Sumir je istakao bitnu stvar vezano za zeljeznice, ocito je ZSU prilikom ovog napada na Kursk dobila informacije o rasporedu zeljeznickog saobracaja i gdje je najprometnije, odakle najvise logistike dolazi. Targetiranje je jasno, Budanov je lukav.