Didier wrote: ↑25/03/2025 22:21
Point. wrote: ↑25/03/2025 21:33
Neki dan Nebojša, danas Borenović spominju kako nije fer da Bošnjaci biraju Hrvatima predstavnika.
Pa i nije fer.
Ako ti neko govori 20 godina da ga to nervira, zbog čega to i dalje radimo? Zato da bi alkoholičar Komšić imao platu? Da bi HDZ doveo od 40 do 150 hiljada glasova u tih 20 godina? Da bi nekoga udarao po prstima?
Daj nam objasni, ti ili nego od ovih što i dalje svršavaju na df i lažnog patriotu Željka Komšića.
Meni je ponekad jasno fkt zasto nas smatraju tupim. Steta je samo sto je ustav nase drzave napisan na engleskom, nespretno preveden i onda dat tupanima sa ga tumace kako njima odgovara.
Dakle. Citirani iz Ustava.
Članovi Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda biraju se izravno s područja entiteta Federacije Bosne i Hercegovine, a član Predsjedništva iz reda srpskog naroda bira se izravno s područja entiteta Republike Srpske.
Members of the Presidency shall be directly elected in each Entity (voters in the Federation voting for the Bosniak and Croat Members, and voters in the Republika Srpska voting for the Serb Member), in accordance with an election law to be adopted by the Parliamentary Assembly.
Je li imas sposobnost da shvatis sta ovdje pise? Pretpostavimo da ne, jer inace ne bi napisao ovaj gore post.
Ne bira hrvatima niko clana predsjednistva. Pise gore fino na bosanskom, a i na engleskom jos jasnije. Iz federacije se bira direktno - jedan bosnjak i jedan hrvat. Sta tebi tu nije jasno? Ne pise nigdje da bosnjak predstavlja samo bosnjake. Ne pise nigdje pogotovo ko za koga moze da glasa.
Dakle, ti i pajdasi iz HDZ-a bi htjeli da ukinete pravo glasa svim ljudima (ljudima ponavljam, koji su: ostali, srbi, albanci, romi, jevreji i da vecinom bosnjaci, pa i hrvati) koji zele da glasaju za koga oni hoce. Vi bi da se u ustav ugradi da hrvatski clan predajednistva mora biti approved by hdz? Jel to?
Da se razumijemo, Zeljko jeste ovo sve zasrao. On, kao hrvat, trebao je da stiti interese hrvata naravno, te ostalih gradjana. Trebao je da obilazi hercegovinu, a ne da vodi rat s njima. Trebao je da zblizava odnose s hrvatskom, a ne da ih kao lupa po prstima il koga vec, te prijeti i slicne budalastine. To nije vidjelo diplomatije. Tu se u svemu slazem.
Medjutim, ako sutra bude na listi neki hrvat, i ako ja zelim da glasam za njega pa ne moze mi hdz to zabraniti jbt.