Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
nauticamid

#20876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by nauticamid »

mishic wrote: 25/03/2025 21:38 To da Dodik gubi podršku je izvjesno jer ovoliko ludilo je rijetko kada viđeno ne samo na ovim prostorima nego i šire i samo ludaci poput njega na to mogu pristajati.

Ali problem predstavljaju zarobljene institucije, njihov nerad i javašluk u njima koji, kako se vidi, nisu slučajni nego su planirani, ciljani i u funkciji seceonističke politike. Još ako pokupi lovu kako je planirao iz UIO, BiH će debelo ispušiti.

Kada bilo koji kriminalac nakon jednog krivičnog djela krene u serijsko činjenje čitavog niza istih i sličnih kriminalnih radnji jasno je da gubi kontrolu i razum i postaje sve opasniji. On tada ne misli ko će sve uz njega stradati i potpuno mu je svejedno
Kako ce pokupiti lovu iz UIO? Znas li uopste kako se vrse transferi novca iz UIO prema bilo cemu?
Koliko potpisa treba i ko sve treba potpisati?
Quaresma

#20877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Quaresma »

Tyke wrote: 25/03/2025 22:29 Neko gore napisa "nece nam stranci praviti drzavu, nego od nas to ocekuju".
Upravo stranci imaju obavezu da svim silama naprave funkcionalnu BiH i djeluju pravovremeno svaki put kad je za to potrebno. Oni su ti koji su prekinuli rat prijeteci bosnjackoj strani iliti strani onih koji su se borili za cjelovitu BiH, za njen opstanak, oni su ti koji su nametnuli Dejton i ovakvo uredjenje drzave gdje su dio dali bosnjacima i hrvatima da se laktaju, a drugi dio srbima da rade sta hoce na svom dijelu.
Sad neka i djeluju i stite ovo sto su upravo oni kreirali u BiH i nametnuli.
ovo ja hocu danima da napisem :thumbup:

ne mozes covjeka svezati za ludjacku kosulju i reci mu sam se skontaj kako ces se odvezati.
Prpa.ba

#20878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Ozimician wrote: 25/03/2025 22:31 Ovi sto pisu kako se neko "raduje" sto drzava nema suverenitet su najjaci.

Ono kao kad majka narkomana krivi one sto su joj, iz dobre namjere, javili da je sin narkoman i govori im da se raduju njegovoj muci.
Odlicna analogija, u sridu. Ja se k'o biva nasladjujem i dusman sam drzavi, a oni apliciraju ofirne jutelovske anestetike dok traje uvodni proces mirne disolucije.

Jebote, jedan HRS-ovac pise istinu i objektivno sagledava situaciju, dok Konakovic cestita godisnjice braka, Izetbegovic organizuje iftare na kojima prica da ce se sve vec nekako predeverati, a Niksic kombinuje za unutarstranacke izbore. Botovi s jedne strane se bave progonom stranackih kolega sto ne seruju sefove objave, a s druge strane fokus na turskim problemima i asociranju Konakovicevog inficiranog oka sa sudnjim danom.

Dodik jos ovo previse sporo i previse obzirno radi. :-) :run:
nauticamid

#20879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by nauticamid »

last mohicans wrote: 25/03/2025 23:07 Samo nas nemoj po prstima, jarane. Ne mogu da vjerujem da iz cijelog političkog opusa ZK ljudi patriotizam ističu kao najbolju jedinku, vjerovatno i jedinu.
Pa kad im ovi drugostranacki botovi iz dana u dan ponavljaju samo to, a oni su uradili vise nego bilo koja nazovi probosanska stranka. Ti drugi rade kontra drzave i salju agente da rade kontra drzave, sad bi HDZ-u dali hdz entitet( i SDA i trojka) itd itd. Evo vidimo kako rade za Dodika ove Campare iz NIP-a. Da se razumijemo, isto bi radili i ovi iz SDA, samo na drugi nacin, kao sto sad radi trojka na hdz izbornom zakonu, samo umotano u celofan dok na drugoj strani se dio drzave odvaja i na tom dijelu nema drzave.

Bog zna sta prolazi na granicama u dijelu RS-a sa Srbijom itd...
512MB

#20880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 512MB »

Za čitavu ovu situaciju je isključivi krivac Dino Konaković i manje više trojka.

Ko god je opominjo da ne uvaljuju Dodikove i Čovićeve ljude na najvažnije državne sigurnosne funkcije, da Dodiku ne daju 4. delegata, njega su okarakterisali kao SDA bota.

Na sve ovo su razni ljudi upućivali, pa čak i US ambasada javno preko medija. Murphy par puta interveniso u zadnji tren, al on više nije tu.

Sad smo tu gdje jesmo, država na podu, kapitulacija. I to bez pucanja, kako je Dodik i najavljivao svo ovo vrijeme (Trojka mi dala sve što trebam).
Last edited by 512MB on 25/03/2025 23:29, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#20881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

Johny12 wrote: 25/03/2025 22:33
A_A_AKCIJA wrote: 25/03/2025 21:58
Johny12 wrote: 25/03/2025 20:02 Jel ovo legit?
Ne, nije legit jer Bunoza nije Sipa, a iznio je svoje lično mišljenje.

I dalje je notorna laž da je sipa rekla da neće, ne može, ne smije da hapsi.
Da bi povecao svoj ugled kod mene a i puno ostalih forumasa, navedi mi:

1. Dvije najvece greske Dine i trojke u ovoj situaciji (ako mislis da takve postoje)

2. Sta je trebalo/treba drugacije
Ko si ti da ti se pravdam?

Imaš search opciju pa traži. Na prethodnih par strana imaš moje mišljenje o Zvizdićevom glasanju.

Ja dovoljno poznajem zakone države i kako šta funkcionira, da znam da se radi najbolje moguće što dopušta zakonski okvir.

E potpuno je drugo što bi ti preko bare nas ovdje ložio da pokazujemo da imamo muda i tako prokockamo teško stečenu državu i njene institucije.

I nisam dužan da tebe educiram i čupam iz tvog neznanja.

Ako već hoćeš da kritikuješ, ti si taj koji treba da predložiš konkretne poteze.
Eto, prosvijetli nas, pa nam reci.

I nemoj da se ljutiš kada te natamburam jer pišeš gluposti. Do tebe a ne mene
basicm

#20882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by basicm »

Ne moze se sve gledati kroz stranacke naocale. Onaj ko je na vlasti mora ovo brzo zavrsiti. Trenutno, dodo je u prednosti i prednost mu raste.
A vi pisite kako ste i navikli.
Thorgerson

#20883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

Didier wrote: 25/03/2025 22:21
Point. wrote: 25/03/2025 21:33 Neki dan Nebojša, danas Borenović spominju kako nije fer da Bošnjaci biraju Hrvatima predstavnika.
Pa i nije fer.

Ako ti neko govori 20 godina da ga to nervira, zbog čega to i dalje radimo? Zato da bi alkoholičar Komšić imao platu? Da bi HDZ doveo od 40 do 150 hiljada glasova u tih 20 godina? Da bi nekoga udarao po prstima?

Daj nam objasni, ti ili nego od ovih što i dalje svršavaju na df i lažnog patriotu Željka Komšića.
Meni je ponekad jasno fkt zasto nas smatraju tupim. Steta je samo sto je ustav nase drzave napisan na engleskom, nespretno preveden i onda dat tupanima sa ga tumace kako njima odgovara.

Dakle. Citirani iz Ustava.
Članovi Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda biraju se izravno s područja entiteta Federacije Bosne i Hercegovine, a član Predsjedništva iz reda srpskog naroda bira se izravno s područja entiteta Republike Srpske.
Members of the Presidency shall be directly elected in each Entity (voters in the Federation voting for the Bosniak and Croat Members, and voters in the Republika Srpska voting for the Serb Member), in accordance with an election law to be adopted by the Parliamentary Assembly.
Je li imas sposobnost da shvatis sta ovdje pise? Pretpostavimo da ne, jer inace ne bi napisao ovaj gore post.

Ne bira hrvatima niko clana predsjednistva. Pise gore fino na bosanskom, a i na engleskom jos jasnije. Iz federacije se bira direktno - jedan bosnjak i jedan hrvat. Sta tebi tu nije jasno? Ne pise nigdje da bosnjak predstavlja samo bosnjake. Ne pise nigdje pogotovo ko za koga moze da glasa.

Dakle, ti i pajdasi iz HDZ-a bi htjeli da ukinete pravo glasa svim ljudima (ljudima ponavljam, koji su: ostali, srbi, albanci, romi, jevreji i da vecinom bosnjaci, pa i hrvati) koji zele da glasaju za koga oni hoce. Vi bi da se u ustav ugradi da hrvatski clan predajednistva mora biti approved by hdz? Jel to?

Da se razumijemo, Zeljko jeste ovo sve zasrao. On, kao hrvat, trebao je da stiti interese hrvata naravno, te ostalih gradjana. Trebao je da obilazi hercegovinu, a ne da vodi rat s njima. Trebao je da zblizava odnose s hrvatskom, a ne da ih kao lupa po prstima il koga vec, te prijeti i slicne budalastine. To nije vidjelo diplomatije. Tu se u svemu slazem.

Medjutim, ako sutra bude na listi neki hrvat, i ako ja zelim da glasam za njega pa ne moze mi hdz to zabraniti jbt.
kakotakonikako

#20884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakotakonikako »

Thorgerson wrote: 25/03/2025 23:34
Didier wrote: 25/03/2025 22:21
Point. wrote: 25/03/2025 21:33 Neki dan Nebojša, danas Borenović spominju kako nije fer da Bošnjaci biraju Hrvatima predstavnika.
Pa i nije fer.

Ako ti neko govori 20 godina da ga to nervira, zbog čega to i dalje radimo? Zato da bi alkoholičar Komšić imao platu? Da bi HDZ doveo od 40 do 150 hiljada glasova u tih 20 godina? Da bi nekoga udarao po prstima?

Daj nam objasni, ti ili nego od ovih što i dalje svršavaju na df i lažnog patriotu Željka Komšića.
Meni je ponekad jasno fkt zasto nas smatraju tupim. Steta je samo sto je ustav nase drzave napisan na engleskom, nespretno preveden i onda dat tupanima sa ga tumace kako njima odgovara.

Dakle. Citirani iz Ustava.
Članovi Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda biraju se izravno s područja entiteta Federacije Bosne i Hercegovine, a član Predsjedništva iz reda srpskog naroda bira se izravno s područja entiteta Republike Srpske.
Members of the Presidency shall be directly elected in each Entity (voters in the Federation voting for the Bosniak and Croat Members, and voters in the Republika Srpska voting for the Serb Member), in accordance with an election law to be adopted by the Parliamentary Assembly.
Je li imas sposobnost da shvatis sta ovdje pise? Pretpostavimo da ne, jer inace ne bi napisao ovaj gore post.

Ne bira hrvatima niko clana predsjednistva. Pise gore fino na bosanskom, a i na engleskom jos jasnije. Iz federacije se bira direktno - jedan bosnjak i jedan hrvat. Sta tebi tu nije jasno? Ne pise nigdje da bosnjak predstavlja samo bosnjake. Ne pise nigdje pogotovo ko za koga moze da glasa.

Dakle, ti i pajdasi iz HDZ-a bi htjeli da ukinete pravo glasa svim ljudima (ljudima ponavljam, koji su: ostali, srbi, albanci, romi, jevreji i da vecinom bosnjaci, pa i hrvati) koji zele da glasaju za koga oni hoce. Vi bi da se u ustav ugradi da hrvatski clan predajednistva mora biti approved by hdz? Jel to?

Da se razumijemo, Zeljko jeste ovo sve zasrao. On, kao hrvat, trebao je da stiti interese hrvata naravno, te ostalih gradjana. Trebao je da obilazi hercegovinu, a ne da vodi rat s njima. Trebao je da zblizava odnose s hrvatskom, a ne da ih kao lupa po prstima il koga vec, te prijeti i slicne budalastine. To nije vidjelo diplomatije. Tu se u svemu slazem.

Medjutim, ako sutra bude na listi neki hrvat, i ako ja zelim da glasam za njega pa ne moze mi hdz to zabraniti jbt.
:thumbup:

Mada dzaba Ustav objasnjavas , jer njemu i slicnim je da pisu po nalogu drugacije.

:bih:
Thorgerson

#20885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

Quaresma wrote: 25/03/2025 23:13
Tyke wrote: 25/03/2025 22:29 Neko gore napisa "nece nam stranci praviti drzavu, nego od nas to ocekuju".
Upravo stranci imaju obavezu da svim silama naprave funkcionalnu BiH i djeluju pravovremeno svaki put kad je za to potrebno. Oni su ti koji su prekinuli rat prijeteci bosnjackoj strani iliti strani onih koji su se borili za cjelovitu BiH, za njen opstanak, oni su ti koji su nametnuli Dejton i ovakvo uredjenje drzave gdje su dio dali bosnjacima i hrvatima da se laktaju, a drugi dio srbima da rade sta hoce na svom dijelu.

ne mozes covjeka svezati za ludjacku kosulju i reci mu sam se skontaj kako ces se odvezati.
Ipak, ja mislim da generalno kao narodi, svi, smo ipak naucili lekcije iz 90-ih.

Pored ovako napete situacije, nije bio nikakav incident. A svi smo vidjeli, da je pojedinih dana bilo bas, ali bas napeto, nekako u zraku se mogla malo osjetiti 92-a.

Medjutim, ljudi nastavili da zive. Ljudi se o sebi zabavili. Lako je politicarima laprdati. Sjedne danas, tuc muc, s guza na guz, 6-7k u padze.

Narod je svjestan situacije. I ne zeli da se mijesa. Vidimo da se svi drze po strani. I tako i treba. Imamo drzavu, kakva je takva je. Polako, nece on moci dovjeka se ovako vrtiti.

Nije bitni koliko treba god vremena. Najbitnije je da izbjegnemo.bilo kakav sukob, incident i sl. A ova dijaspora sto se javlja i tjera na akciju, ocito im dosadila palestina, rusija, sirija, pa ono bi mozda malo bosne da gleda. Sadisti i mazohisti. Drzite se tamo toga gdje jeste, valjda mi ovdje znamo sta je najbolje za nas. Stoga, manje soljenja pameti.
Johny12

#20886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

A_A_AKCIJA wrote: 25/03/2025 23:26
Johny12 wrote: 25/03/2025 22:33
A_A_AKCIJA wrote: 25/03/2025 21:58

Ne, nije legit jer Bunoza nije Sipa, a iznio je svoje lično mišljenje.

I dalje je notorna laž da je sipa rekla da neće, ne može, ne smije da hapsi.
Da bi povecao svoj ugled kod mene a i puno ostalih forumasa, navedi mi:

1. Dvije najvece greske Dine i trojke u ovoj situaciji (ako mislis da takve postoje)

2. Sta je trebalo/treba drugacije
Ko si ti da ti se pravdam?

Imaš search opciju pa traži. Na prethodnih par strana imaš moje mišljenje o Zvizdićevom glasanju.

Ja dovoljno poznajem zakone države i kako šta funkcionira, da znam da se radi najbolje moguće što dopušta zakonski okvir.

E potpuno je drugo što bi ti preko bare nas ovdje ložio da pokazujemo da imamo muda i tako prokockamo teško stečenu državu i njene institucije.

I nisam dužan da tebe educiram i čupam iz tvog neznanja.

Ako već hoćeš da kritikuješ, ti si taj koji treba da predložiš konkretne poteze.
Eto, prosvijetli nas, pa nam reci.

I nemoj da se ljutiš kada te natamburam jer pišeš gluposti. Do tebe a ne mene
Ne ljutim se uopste, samo mi je zao.
Prpa.ba

#20887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Thorgerson wrote: 25/03/2025 23:46 valjda mi ovdje znamo sta je najbolje za nas.
Sta mislis hoce li bezvizni rezim sa Sengenskom zonom prezivjeti "koliko traje da traje" medijsko sprdanje sa sistemom kontrole granica BiH? :mrgreen:
Quaresma

#20888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Quaresma »

Thorgerson wrote: 25/03/2025 23:46
Quaresma wrote: 25/03/2025 23:13

Ipak, ja mislim da generalno kao narodi, svi, smo ipak naucili lekcije iz 90-ih.

Pored ovako napete situacije, nije bio nikakav incident. A svi smo vidjeli, da je pojedinih dana bilo bas, ali bas napeto, nekako u zraku se mogla malo osjetiti 92-a.

Medjutim, ljudi nastavili da zive. Ljudi se o sebi zabavili. Lako je politicarima laprdati. Sjedne danas, tuc muc, s guza na guz, 6-7k u padze.

Narod je svjestan situacije. I ne zeli da se mijesa. Vidimo da se svi drze po strani. I tako i treba. Imamo drzavu, kakva je takva je. Polako, nece on moci dovjeka se ovako vrtiti.

Nije bitni koliko treba god vremena. Najbitnije je da izbjegnemo.bilo kakav sukob, incident i sl. A ova dijaspora sto se javlja i tjera na akciju, ocito im dosadila palestina, rusija, sirija, pa ono bi mozda malo bosne da gleda. Sadisti i mazohisti. Drzite se tamo toga gdje jeste, valjda mi ovdje znamo sta je najbolje za nas. Stoga, manje soljenja pameti.
sve je to meni jasno, i slazem se s tobom, ali je postalo ujedno i smijesno. pa ljudi ne znaju kako se Stevandic vratio u Bosnu, niti kako je Dodik izasao iz Bosne, ili nas jednostavno zajebavaju.
A_A_AKCIJA

#20889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

Johny12 wrote: 25/03/2025 23:49 Ne ljutim se uopste, samo mi je zao.
Ok, onda nam reci šta je moglo, a nije se uradilo
Thorgerson

#20890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

Prpa.ba wrote: 25/03/2025 23:51
Thorgerson wrote: 25/03/2025 23:46 valjda mi ovdje znamo sta je najbolje za nas.
Sta mislis hoce li bezvizni rezim sa Sengenskom zonom prezivjeti "koliko traje da traje" medijsko sprdanje sa sistemom kontrole granica BiH? :mrgreen:
Zasto se ponasamo kao da je ovo prvi ovakav slucaj?

Koliko je bilo ilegalnih prelazaka u Srbiju? Hrvatsku? Koliko samo migranata? I boga pitaj jos kakvih osoba da mi ne znamo.

Ne sporim da nije skandal, ali mi je fkt smijesno da su svi zacudjeni kao ono, kako, kako je uspio proci. :-) i odmah blacenje drzave i granica, a do neki dan mu po 1000 ljudi ilegalno dnevno ulazilo u drzavu.

Ako je bilo onako kako klix pise. Pa jos bolje. Imaju kamere. Zna se ko je odgovorna osoba. Tuzilastvo na potezu.
last mohicans

#20891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Ne mozes porediti lokalnog krimosa koji prelazi skelom, kroz neku šikaru, svercera koji prevodi kravu, migija koji vesla gumeni čamac i najveće duznosnike entiteta za kojima je raspisana potjernica a koji sa sobom vode cijelu svitu.
asker

#20892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by asker »

Thorgerson wrote: 25/03/2025 23:58

Koliko je bilo ilegalnih prelazaka u Srbiju? Hrvatsku? Koliko samo migranata? I boga pitaj jos kakvih osoba da mi ne znamo.

Ne sporim da nije skandal, ali mi je fkt smijesno da su svi zacudjeni kao ono, kako, kako je uspio proci. :-) i odmah blacenje drzave i granica, a do neki dan mu po 1000 ljudi ilegalno dnevno ulazilo u drzavu.
Kruske i jabuke, migranti prodju pola svijeta na isti nacin (zmirenje na jedno oko) ali ne dodju poslije na tv i kazu mozete me povuc za hasima. Ne donose zakone koji ruse drzavu, ne prijete oruzanom silom itd. A i lolalni sumar ih moze pokupiti i pokupi kad hoce i gdje hoce.
Prpa.ba

#20893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Thorgerson wrote: 25/03/2025 23:58 Zasto se ponasamo kao da je ovo prvi ovakav slucaj?
Nije bas tako naivno.

Prvo, imamo doslovno sistemsku slabost u Granicnoj policiji BiH koja odbija postupati po vazecim propisima, pred kamerama.

Drugo, uskoro ide zakon o granicama RS kojim ce doci do otezanog sigurnosnog okruzenja za Granicnu policiju BiH u RS, i neizvjesnosti o tome ko upravlja granicnim prelazima.

Doslovno se porucuje svijetu da BiH ne kontrolise svoju vanjsku granicu. To ce se naci u necijem izvjestaju o stanju u BiH, prije ili kasnije.

"Koliko traje da traje" bi kroz pola godine moglo dovesti do otezanog kretanja iz BiH u Sengen, minimalno dodatnim kontrolama, u najgorem slucaju ukidanju bezviznog rezima "dok se lideri ne dogovore". Cik pogodi ko bi jedini bio pogodjen time? :mrgreen:
Johny12

#20894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

:run:
A_A_AKCIJA wrote: 25/03/2025 23:53
Ono sto ja predlazem nije “moj” prijedlog vec logicki nastavak nase/bosnjacke politike da “nema mirnog razlaza”.

Dodik smatra da blefiramo, sto je i vise puta rekao. Dakle on je doveo da situacije da svak mora pokazati karte.

Drzava bih mora pokusati da ga privede, ma sta to znacilo. I Dino i Ostali bosnjacki “prvaci” moraju skontati kako da se to legalno uradi cak i po cijenu da se izvrsni mehanizmi malo “rastegnu”. @skijas je pisao o tome sta i kako.

Mozda bi bilo puskaranja i mozda i zrtava. Ali kao sto neko napisa za to su placeni i to im je posao. Isli su neki drugi momci 92 u puno gorim uslovima. Ali nisam siguran da bi bio rat.

I Dodik kalkulira i ako mi ne trepnemo mozda trepne on. Mozda i on ustukne. Mozda ne. Ali kako god, mi ne smijemo pokazati da blefiramo sa nema mirnog razlaza.

Ako to i dovede do rata, ok tako velika odluka je mozda mucna Dini, ali u takvim situacija od nacionalnog znacaja moras prosiriti bazu, pruziti ruku neistomisljenicima i odrediti jedinstven stav i politiku.

Ne vidim da su spremni i za sta od ovog vec samo prdit u fotelju i slikati se
BAK-eV

#20895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

Ako je bilo onako kako klix pise. Pa jos bolje. Imaju kamere. Zna se ko je odgovorna osoba. Tuzilastvo na potezu.
Znas li ti citati?
Znas li shvatiti procitano?

Niko ne pise o ilegalnom preslasku, vec o neradu granicne policije.
Pise se o ociglednim propustima nadleznih struktura.

Jesi li sad skuzio ili da ti nacrtamo.
BAK-eV

#20896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

Johny12 wrote: 26/03/2025 00:07 :run:
A_A_AKCIJA wrote: 25/03/2025 23:53
Ono sto ja predlazem nije “moj” prijedlog vec logicki nastavak nase/bosnjacke politike da “nema mirnog razlaza”.

Dodik smatra da blefiramo, sto je i vise puta rekao. Dakle on je doveo da situacije da svak mora pokazati karte.

Drzava bih mora pokusati da ga privede, ma sta to znacilo. I Dino i Ostali bosnjacki “prvaci” moraju skontati kako da se to legalno uradi cak i po cijenu da se izvrsni mehanizmi malo “rastegnu”. @skijas je pisao o tome sta i kako.

Mozda bi bilo puskaranja i mozda i zrtava. Ali kao sto neko napisa za to su placeni i to im je posao. Isli su neki drugi momci 92 u puno gorim uslovima. Ali nisam siguran da bi bio rat.

I Dodik kalkulira i ako mi ne trepnemo mozda trepne on. Mozda i on ustukne. Mozda ne. Ali kako god, mi ne smijemo pokazati da blefiramo sa nema mirnog razlaza.

Ako to i dovede do rata, ok tako velika odluka je mozda mucna Dini, ali u takvim situacija od nacionalnog znacaja moras prosiriti bazu, pruziti ruku neistomisljenicima i odrediti jedinstven stav i politiku.

Ne vidim da su spremni i za sta od ovog vec samo prdit u fotelju i slikati se
Bas tako!

Za pocetak poslati dopis policiji RS-a da uhapsi odbjegle a isto tako i poslati dvojicu iz SIPA-e da cisto onako pokazu da su tu u Banja Luci.
Johny12

#20897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

Plus Akcija, sam si priznao da regularna policija smatra da je hapsenje visok rizik

Sta rade normalne drzave sa takvim odmetnikom s takvim rizikom?

Nece da ide dobrovoljno, ne mozes ga hapsit zbog male armije razbojnika koji su snjim? Onda ides na “kill”

Ameri znaju i kad u wc ide, dali bi ti podatke kad je u helikopteru, pa onda obori. U datim uvjetima potpuno opravdano.

Samo kad bi Dino muda imao……
Thorgerson

#20898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

Johny12 wrote: 26/03/2025 00:23 Plus Akcija, sam si priznao da regularna policija smatra da je hapsenje visok rizik

Nece da ide dobrovoljno, ne mozes ga hapsit zbog male armije razbojnika koji su snjim? Onda ides na “kill”

Ameri znaju i kad u wc ide, dali bi ti podatke kad je u helikopteru, pa onda obori. U datim uvjetima potpuno opravdano.

Da li bi se ti vratio da branis drzavu u tom slucaju, u slucaju da krene belaj?

Iskreno?

Jer pazi, ti si u poziciji da razmisljas o ovome kao kad ja sad razmisljam o Ukrajini. Ok, mislim naravno nije bas isto, ovo je tvoja drzava, ali ono.. na sigurnoj si udaljenosti.

I ja da sam vani, pa iskreno navijao bih da se nesto desava, neka akcija.

Medjutim mi koji smo ovdje, ne zelimo nikakve naprasne akcije koje mogu dovesti do velikog sranja. Sad ja ne znam sta vama tu nije jasno. Svaka takva neozivljna akcija bi njima pogodovala. Nama ne. Jer drzava nece propasti, onaj gore sto pise o bezviznom rezimu de ba uozbiljite se.
Last edited by Thorgerson on 26/03/2025 00:39, edited 1 time in total.
Thorgerson

#20899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

BAK-eV wrote: 26/03/2025 00:12

Znas li ti citati?
Znas li shvatiti procitano?

Niko ne pise o ilegalnom preslasku, vec o neradu granicne policije.
Pise se o ociglednim propustima nadleznih struktura.

Jesi li sad skuzio ili da ti nacrtamo.
Pokako, smiri se. Prvo, ne znamo sta se desilo. Imamo dva dijametralno suprotna scenarija na samom klixu.

Kojo god da je tacan, imaju i za to procedure. Imamo tuzilastvo, neka rade. Neka pisu tuzbe. Pa ako treba da oh sutra 50 odgovara za ovo, neka odgovara.

Ne kontam eto kako bi vi to rjesavali?
Styling

#20900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Johny12 wrote: 26/03/2025 00:23 Plus Akcija, sam si priznao da regularna policija smatra da je hapsenje visok rizik

Svi se boje hapšenja zbog potencijalnih sukoba i žrtava. Pripadnici MUP RS koji su spremni da se zbog Mileta žrtvuju kako bi ga zaštitili i negirali državne insritucije i naredbe su sami tako izabrali. Zbog toga su krivično odgovorni. Ako su spremni da zbog njega ginu, so be it.
Post Reply