iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Kapri

#20751 Re: iPhone - All about

Post by Kapri »

Cista dvojba iliti mec izmedju ios i andtroida,Svak svoga konja fali :D
basicm

#20752 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Evo ja napisao sta minse ne svidja, dajte primjer u cemu to jede? Brisu li se notifikacije ako otvoris aplikaciju direkt a ne preko notifikacije? Kako ste zaustavili automatsko spremanje medija iz vibera? Bluetooth u autu ne mogu se javiti ako je viber ili whatsapp, 6s ko pjesma radio.
I ne pisem o komsijinom s8 nego svom.

Btw. Ako ima neko da mijenjamo za iph8, neka se javi.
isx

#20753 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Halo ba hajde sve ali kud ćeš na notifikacije. Notifikacije na androidu su drugi univerzum za iOS. I to svjetlosnim miljama daleko.
diablobih

#20754 Re: iPhone - All about

Post by diablobih »

Mozes ukinuti da ti ne snima medije, samo ukines u opcijama vibera. Sto se tice bluetootha, ne znam, ali vjerujem da se moze javiti, nemoguce da ne moze.
Quaresma

#20755 Re: iPhone - All about

Post by Quaresma »

ma kakav s8, glavno je to sto njemu na s8 trza ta jedna igra, pa ce on sad zbog toga se rijesiti s8mice i preci na iphone
basicm

#20756 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Za razliku od vas ja navodim konkretne primjere, a ono tipa ubija jede, svemirski brod je za malu djecu. Necubdalje jer je tema o iphone, a ja zelim potvrditi da je iphone za sve androide izmislio zivot, i leti, i ubija itd.
Nema koristi pisati ovde, ponasate se djetinjasto. Ja kazem ne moze se iskljuciti i ne radi bluetooth, dobijem odgovor trebalo bi moci.
Hajd zdravo, doci cu kad kupim iphone.
diablobih

#20757 Re: iPhone - All about

Post by diablobih »

basicm wrote:Za razliku od vas ja navodim konkretne primjere, a ono tipa ubija jede, svemirski brod je za malu djecu. Necubdalje jer je tema o iphone, a ja zelim potvrditi da je iphone za sve androide izmislio zivot, i leti, i ubija itd.
Nema koristi pisati ovde, ponasate se djetinjasto. Ja kazem ne moze se iskljuciti i ne radi bluetooth, dobijem odgovor trebalo bi moci.
Pa moze, udjes u settings od vibera, udjes u media, i kliknes na ono auto download via wi fi, i to je to. Bluetooth, ako radi iphone preko njega, radit ce i android, da je leagoo, a ne S8.

Sto se tice letenja, kako si ti dokazao da leti iphone ? Zbog igre? koju ne zelis ni reci kako se zove, pa da ti snimim kako izgleda ista na mom telefonu.
exampLe.

#20758 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

diablobih wrote:
basicm wrote:Za razliku od vas ja navodim konkretne primjere, a ono tipa ubija jede, svemirski brod je za malu djecu. Necubdalje jer je tema o iphone, a ja zelim potvrditi da je iphone za sve androide izmislio zivot, i leti, i ubija itd.
Pa moze, udjes u settings od vibera, udjes u media, i kliknes na ono auto download via wi fi, i to je to. Bluetooth, ako radi iphone preko njega, radit ce i android, da je leagoo, a ne S8.
Ovo je onaj tip ljudi koji prije nego sto i otpakuju novi mobitel imaju predrasude o njemu, pa kroz neko vrijeme jedva cekaju da nadju biiiilo kakvu zamjerku kako bi sami sebi opravdali odnosno potvrdili "sumnje".

On je uzeo S8 i dok ga jos nije ni upalio bio je uvjeren da je Android smece i da je Iphone 6s 100% bolji telefon.

Dok je koristio S8 samo je trazio bilo sta da sam sebe uvjeri da je S8 kanta i sad je nasao jer mu steka igrica. :lol:

Nema potrebe za raspravom, nek se vrati na Iphone i uziva.
Mega Man X

#20759 Re: iPhone - All about

Post by Mega Man X »

basicm wrote: ja zelim potvrditi da je iphone za sve androide izmislio zivot, i leti, i ubija itd.
:pisnuo:

Blati telefon zbog jedne igre.. ne mogu da vjerujem. :lol:
basicm

#20760 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Mega Man X wrote:
basicm wrote: ja zelim potvrditi da je iphone za sve androide izmislio zivot, i leti, i ubija itd.
:pisnuo:

Blati telefon zbog jedne igre.. ne mogu da vjerujem. :lol:
Nije zbog igre, nego zato sto steka na glupoj nezahtjevnoj igri. Iphone to ne radi.
Argumenti su vam strava, onaj cak zna i od kojeg sam tipa ljudi :thumbup:
Ima li iko vise od 15 godina ovdje?
Mega Man X

#20761 Re: iPhone - All about

Post by Mega Man X »

Kod mene je GTA San Andreas na iPhone 6 išao sporo, dok na S7 ide ko avion. 8-)

Tako da.. ne znam šta da ti kažem. Ako se tebi ne sviđa čitav operativni radi jedne igre i zbog nekih sitnica tipa Viber itd., onda Android nije za tebe.
Last edited by Mega Man X on 15/01/2018 09:24, edited 4 times in total.
exampLe.

#20762 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Aj reci koja je igrica da je instaliram, ako bude stopala da i ja mijenjam. :D
Kapri

#20763 Re: iPhone - All about

Post by Kapri »

Promjenila sam brdo telefona imala huawei p10,htc u11 i s8 (po 2-3 mj) sad imam iphone 8plus.Ne mogu reci da htc u11 nije valjao ,zvijer telefon,p10 isto skroz ok a s8 mi je bezveze.Iphone licno vise volim i meni je bolji od sva tri skupa ali to je stva ukusa i ljubavi prema IOSu.Ali nebih ni za jedan novi android rekla da je sranje,skroz su ok recimo licno cu htc u11 i p10 hvaliti uvjek ali meni licno vise lezi Iphone i to je to
isx

#20764 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Ja na iPhone instalirao MojawebTV aplikaciju kad ono prc nema podršku za chromecast, odmah iPhone bacio u smeće i kupio S8, chromecast radi iz svakog ćoška telefona, uključujući i MojawebTV aplikaciju. :D
ado_sar

#20765 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

isx wrote:Ja na iPhone instalirao MojawebTV aplikaciju kad ono prc nema podršku za chromecast, odmah iPhone bacio u smeće i kupio S8, chromecast radi iz svakog ćoška telefona, uključujući i MojawebTV aplikaciju. :D
A zasto bi sranje od chromecasta imalo podrsku za iphone. Ne budes fukara, kupis apple tv i koristis napredniji airplay.
Kapri

#20766 Re: iPhone - All about

Post by Kapri »

Ne znam samo jesu li ovi Aple mrzci dosli da pljuju po Aple-u i da hvale šljamsung'
isx

#20767 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Kakav Apple mrzac bolan, ako ne kontas sarkazam šta ću ti ja. 10 godina koristim isključivo iPhone, zadnjih mjesec dana probao malo Samsung.
Kapri

#20768 Re: iPhone - All about

Post by Kapri »

Sorry tako sam razumjela. :-D
Better Man

#20769 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

Budi pošten i priznaj da si informatički nepismen. Sve što si naveo da ne može, itekako može, samo moraš uključiti malo sive moždane čelije. Ako si mislio da će se sve to uraditi samo, bez da ti išta moraš uraditi, onda si u velikoj zabludi.
Dr Kova

#20770 Re: iPhone - All about

Post by Dr Kova »

exampLe. wrote:Aj reci koja je igrica da je instaliram, ako bude stopala da i ja mijenjam. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :pasamoj:
basicm

#20771 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Eh, sad sam jos i nepismen. Hajde pismeni ti mi napravi da kad imam viber poziv javim se preko sistema na autu. Hajde mi napravi da mi dolphin browser ne crashuje svakih par dana. Hajde mi napravi integrisanu call listu sa viber/whatsapp pozivima.
Pismeni moj londonac. Znaci s vama samo vrijedjanje moze.
isx

#20772 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Integrisane whatsapp i viber liste stigle na iOS tek u 11 izdanju. Znači nedavno. Ali to je tako konfuzno urađeno na iOSu pa imaš listu poziva ne znaš koji ti je whatsapp, viber a koji obični poziv (tj znaš ali je nabacano na kamaru, pa mi se dešava da umjesto običnog poziva tapnem viber poziv).

Ništa nije savršeno ali brate sam sistem notifikacija na iOS u je katastrofa, ti ga navodis kao prednost.
basicm

#20773 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

isx wrote:Integrisane whatsapp i viber liste stigle na iOS tek u 11 izdanju. Znači nedavno. Ali to je tako konfuzno urađeno na iOSu pa imaš listu poziva ne znaš koji ti je whatsapp, viber a koji obični poziv (tj znaš ali je nabacano na kamaru, pa mi se dešava da umjesto običnog poziva tapnem viber poziv).

Ništa nije savršeno ali brate sam sistem notifikacija na iOS u je katastrofa, ti ga navodis kao prednost.
Na 10 je doslo, i nesto najbolje sto se moglo napraviti. Notifikacija se brise kad pregledas to, na ovom nece, kako covjece nije bolje? Evo ja nepismen kako rekose, sta je bolje u notifikacijama na androidu? Ja ne pljujem nego sam razocaran, mislio sam da cu za promjenu malo uzivati.
O'zone
Globalni moderator

#20774 Re: iPhone - All about

Post by O'zone »

Tema je iPhone a ne iPhone vs Samsung niti iOS vs Andorid

Za tu priču imate smartphone-diskusije-t99182s5400.html
ado-šampion

#20775 Re: iPhone - All about

Post by ado-šampion »

Integrated calling je uveden u 10 ne u 11 (makar sredite fakte kad nesto tvrdite :-) ), ali to je meni, godinu dana od prelaska na iPhone, prva stvar koju bih izbacio. Znaci kad otvorim listu poziva i hocu da napravim poziv apsolutno me ne interesuje koga sam zvao na viber i kad.

@Basicm guglaj sta ne mozes skontati i pokusaj se navici to ti je moja preporuka. Android nije toliko los. Meni je trebalo 3 mjeseca da se naviknem kad sam presao na iPhone (znaci kunem se da sam ga htio dati zeni i vratiti stari S6 :-) ) i vjerovatno je isto i obrnuto. Neke stvari su na dvije platforme uradjene drugacije sto ne mora nuzno biti losije, samo se treba navici. Ako nakon pola godine ne budes zadovoljan vrati se na iPhone.
Btw ako ti moze pomoci, mislim da Dolphin browser vise niko ziv ne koristi (gdje ga nadje pitam se :-) ), instaliraj Chrome, ako te Google zivcira onda Firefox. Integrated calling nema na Android to uzalud pitas.
Post Reply