Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Mega Man X

#5401 Re: Smartphone diskusije

Post by Mega Man X »

Ma vala S7 Edge je nov u nekim radnjama i dalje cca 1100-1000 KM., tako da bi mogao polovan kao novog prodati za velike pare
sarajevo-x.com

#5402 Re: Smartphone diskusije

Post by sarajevo-x.com »

Hakiz wrote:
Sada pogledah i na mom paketu (pretplata) isplati se (i više nego se isplati, smiješno je tada jeftin) ako se kupi uz ugovor na 24 mjeseca. Već cijena sa ugovorom na 12 mjeseci a naročito cijena bez ugovora su tolike da onaj što su meni preporučili, Xiaomi Redmi Note X4, bez obzira na razliku u cijeni izgleda na papiru bolje. Procesor (Octa core 2,0 GHz naspram Quad core 1,4 GHz), rezolucija ekrana (1080x1920, 401 ppi naspram 720x1280, 294 ppi), RAM (3 GB naspram 2 GB uz isti rom od 16 GB), baterija (4.100 mAh naspram 4.000 mAh), 24bit/192 kHz audio, ekran 5,5" naspram 5" (što ne mora biti prednost, nekome je to prevelik telefon) itd. ZTE ima Android 7,0 dok Xiaomi ima Android 6,0 sa updateom na 7,0.
Koliko vidim njega nema u ponudi BHT a hoću tu da uzmem zbog pretplate pa ono kao što kažeš ispadne jeftinije :mrgreen:
Gledao sam i LG K8 (2017) :?
Hakiz

#5403 Re: Smartphone diskusije

Post by Hakiz »

sarajevo-x.com wrote:
Hakiz wrote:
Sada pogledah i na mom paketu (pretplata) isplati se (i više nego se isplati, smiješno je tada jeftin) ako se kupi uz ugovor na 24 mjeseca. Već cijena sa ugovorom na 12 mjeseci a naročito cijena bez ugovora su tolike da onaj što su meni preporučili, Xiaomi Redmi Note X4, bez obzira na razliku u cijeni izgleda na papiru bolje. Procesor (Octa core 2,0 GHz naspram Quad core 1,4 GHz), rezolucija ekrana (1080x1920, 401 ppi naspram 720x1280, 294 ppi), RAM (3 GB naspram 2 GB uz isti rom od 16 GB), baterija (4.100 mAh naspram 4.000 mAh), 24bit/192 kHz audio, ekran 5,5" naspram 5" (što ne mora biti prednost, nekome je to prevelik telefon) itd. ZTE ima Android 7,0 dok Xiaomi ima Android 6,0 sa updateom na 7,0.
Koliko vidim njega nema u ponudi BHT a hoću tu da uzmem zbog pretplate pa ono kao što kažeš ispadne jeftinije :mrgreen:
Gledao sam i LG K8 (2017) :?
Ako hoćeš baš u BHT, ne znam koji ćeš paket, ali na Mini 15 paket na 24 mjeseca taj ZTE košta 85 KM. To je smiješna cijena za taj mobitel (koliko god da je low level, ipak nije toliko loš koliko košta), a na Midi 30 i većim je 1 KM. Tako da na BHT, ako nećeš neku zvijer, to bi bio dobar izbor po mom mišljenju. Samo što je problem u tome da će za godinu možda već biti nedovoljan (hardverski), pa ćeš možda tražiti novi telefon. Ja ne bih za godinu tražio novi jer nemam potrebu za puno jakim telefonima, pa telefone mijenjam u ciklusima od oko 3 godine, ali puno ljudi hoće jake telefone.

A sa ugovorom na 12 mjeseci, recimo na Mini 15 paketu se taj ZTE već ne isplati, tada se već isplati dodati 50 KM i negdje drugo kupiti Xiaomi Note 4X. Na Midi 30 cijena mu je 176 KM, koliko vidim na skupljim paketima se taj ZTE isplati i sa ugovorom na godinu.

Kod No Limit paketa slično, na jeftinim paketima na godinu se ne isplati, na skupljim isplati.

Uostalo, sigurno si sve već izračunao. Uživaj.
phillie

#5404 Re: Smartphone diskusije

Post by phillie »

Samsung galaxy j5, kupljen u Telecomu, moze li se na njemu uraditi root? Odnosno treba li prije root-a "otkljucati" telefon?

Isto tako, razmisljam uzimati Lenovo Moto G5S, pa ako neko ima iskustva sa ovim modelom...isplati li se uzimati?
diablobih

#5405 Re: Smartphone diskusije

Post by diablobih »

phillie wrote:Samsung galaxy j5, kupljen u Telecomu, moze li se na njemu uraditi root? Odnosno treba li prije root-a "otkljucati" telefon?

Isto tako, razmisljam uzimati Lenovo Moto G5S, pa ako neko ima iskustva sa ovim modelom...isplati li se uzimati?
Da, moras otkljucati ga, bootloader i sve. Ja sam imao problem sa njima, jer mi nisu htjeli otkljucati i nakon otplacenog moba, tako da sam na kraju i odustao, tj. samo mi htjeli otkljucati SIM, a bootloader ko jebe ocigledno.
Adrian1946

#5406 Re: Smartphone diskusije

Post by Adrian1946 »

Ne kupujte u Telecomuu Android mobitele za neko odredeno vrijeme dodje do stopanja bez razloga ne znam ni ja zbog cega ali rekla mi rodica i otisla kod njih a drski su isto pravo i rekli su da za to ne odgovaraju konkretno rodica uzela LG G5 i nakon mjesec ipo poceo stopat a ram mu je cini mi 4 GB a interne je 64 GB
Qler

#5407 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Da, to je sigurno do telecoma. Oni imaju tamo odjel za throttlanje telefona. Uspjesno se time bave vec dugi niz godina....
Sarlo Akrobata

#5408 Re: Smartphone diskusije

Post by Sarlo Akrobata »

Qler wrote:Da, to je sigurno do telecoma. Oni imaju tamo odjel za throttlanje telefona. Uspjesno se time bave vec dugi niz godina....
:mrgreen:
sarajevo-x.com

#5409 Re: Smartphone diskusije

Post by sarajevo-x.com »

Hakiz wrote:
sarajevo-x.com wrote:
gidra wrote: U BHtelecomu je 2 GB ram i 16 GB interne, kupio ga moj otac pa sam se malo igrao i ja sa njim.
Odličan telefon, nevjerovatno kako je fluidan, čini mi se da neke stvari bolje radi nego moj Huawei P8 koji je flagship od prije par godina...Kamera onako, više bezveze ali može proći, za tu lovu nema ništa bolje od A612.
Baterija 4000 mAh...
Najviše me privukla baterija za taj novac i eto taj RAM od 2 GB, mislim da je 1 GB za današnje prilike malo za normalan rad...
Hvala :thumbup:
A nisam odabrao, dvoumim se sad i između Lenovo Vibe S1 Lite (statistički gledano bolji u svim segmentima od ZTE osim baterije, čitam imaju dosta problema sa baterijom). 30 KM razlike u cijeni
Hakiz

#5410 Re: Smartphone diskusije

Post by Hakiz »

sarajevo-x.com wrote:
A nisam odabrao, dvoumim se sad i između Lenovo Vibe S1 Lite (statistički gledano bolji u svim segmentima od ZTE osim baterije, čitam imaju dosta problema sa baterijom). 30 KM razlike u cijeni
Stvar je u tome da uvijek ima nešto bolje za malu doplatu. Ali na taj način nećeš nikada donijeti odluku. Šta ti je najvažnije? Kupi telefon koji ima najbolje karakterisitke onoga šta ti je najvažnije u cijenovnom rangu koji si odabrao. Na primjer, meni treba više ROM-a od telefona koji trenutno imam i dobra baterija. Cjenovni rang ispod 300 KM. Kamera, zvuk, da li je IPS ili Retina displej, testovi brzine itd me ne interesuju. Ako budem razmišljao da dodam još 10 KM za brži telefon, pa još 20 za bolji displej, pa još 20 za bolju kameru, pa... ili ovaj telefon za istu cijenu ima bolje jedno od telefona koji to ima lošije ali nešto drugo ima bolje nikada neću donijeti odluku.

Pa kada kupim telefon, ako za dva dana vidim da je za istu ili malo veću cijenu negdje bio bolji, to me ne tangira.
sarajevo-x.com

#5411 Re: Smartphone diskusije

Post by sarajevo-x.com »

Hakiz wrote:
sarajevo-x.com wrote:
Stvar je u tome da uvijek ima nešto bolje za malu doplatu. Ali na taj način nećeš nikada donijeti odluku. Šta ti je najvažnije? Kupi telefon koji ima najbolje karakterisitke onoga šta ti je najvažnije u cijenovnom rangu koji si odabrao. Na primjer, meni treba više ROM-a od telefona koji trenutno imam i dobra baterija. Cjenovni rang ispod 300 KM. Kamera, zvuk, da li je IPS ili Retina displej, testovi brzine itd me ne interesuju. Ako budem razmišljao da dodam još 10 KM za brži telefon, pa još 20 za bolji displej, pa još 20 za bolju kameru, pa... ili ovaj telefon za istu cijenu ima bolje jedno od telefona koji to ima lošije ali nešto drugo ima bolje nikada neću donijeti odluku.

Pa kada kupim telefon, ako za dva dana vidim da je za istu ili malo veću cijenu negdje bio bolji, to me ne tangira.
Slažem se, upravu ste ! Hvala na savjetima :thumbup:
Hakiz

#5412 Re: Smartphone diskusije

Post by Hakiz »

sarajevo-x.com wrote:
Hakiz wrote:
sarajevo-x.com wrote:

Slažem se, upravu ste ! Hvala na savjetima :thumbup:
Ako se zezneš, nemoj meni reći da sam te pogrešno savjetovao. Sam si kriv. :)

Sretno.
CipexBa

#5413 Re: Smartphone diskusije

Post by CipexBa »

Momci prije par dana mi dosao update na samsung s7 e.
Kada sam uradio update vise ne mogu ukljuiti private mode.
Piše :Failed to turn private mode.
Zna li neko šta se dešava?
Daryl Dixon

#5414 Re: Smartphone diskusije

Post by Daryl Dixon »

pro - contra.. samsung J5 ili J7?
beni-bu-man

#5415 Re: Smartphone diskusije

Post by beni-bu-man »

Daryl Dixon wrote:pro - contra.. samsung J5 ili J7?
koji J7 ???
ja sam zeni uzeo J7 2016 prije godinu tako nekako
Daryl Dixon

#5416 Re: Smartphone diskusije

Post by Daryl Dixon »

beni-bu-man wrote:
koji J7 ???
2017
phillie

#5417 Re: Smartphone diskusije

Post by phillie »

Koji J5? Ustvari u svakom slucaju J7. Ako nista onda zbog 3gb rama i vece kamere :D
beni-bu-man

#5418 Re: Smartphone diskusije

Post by beni-bu-man »

Daryl Dixon wrote:
beni-bu-man wrote:
koji J7 ???
2017
ma uzimaj J7

il kakav Honor :mrgreen:
kokuz_sa

#5419 Re: Smartphone diskusije

Post by kokuz_sa »

U zadnje vrijeme dosta servisera trazi ploce od A5 17, s7 edge i s6 edge..

Samo se ugase telefoni..
Od par njih cujem da misle da je do zadnjeg update sistema
Daryl Dixon

#5420 Re: Smartphone diskusije

Post by Daryl Dixon »

beni-bu-man wrote:ma uzimaj J7
vazi tebra :thumbup:
phillie

#5421 Re: Smartphone diskusije

Post by phillie »

Lenovo mobiteli? Vec sam pitao, al eto da ponovim. Ima li neko iskustva sa njima...ove sto nudi bhtelecom ?
avaks

#5422 Re: Smartphone diskusije

Post by avaks »

Kinez ali onaj kvalitetniji.
Dok je garancije rahat si :thumbup:
Hakiz

#5423 Re: Smartphone diskusije

Post by Hakiz »

phillie wrote:Lenovo mobiteli? Vec sam pitao, al eto da ponovim. Ima li neko iskustva sa njima...ove sto nudi bhtelecom ?
Ja imam Lenovo laptop, tablet i mobitel.

Mobitel je možda najgori od ta tri uređaja. Tabletom i laptopom sam više nego zadovoljan s obziorm na cijene koje sam za njih platio.

Ali, kod sva tri uređaja me oduševljava baterija. Ne samo da između punjenja dugo traje, nego i nakon nekoliko godina korištenja, baterija, kako se čini, nije izgubila kapacitet ni na jednom od ta tri uređaja, nisam primijetio da je moram češće puniti nego kada je bila nova. A ni softveri za baterije ne prijavljuju kvar ili gubitak kapaciteta.
Sarlo Akrobata

#5424 Re: Smartphone diskusije

Post by Sarlo Akrobata »

...
Teufik

#5425 Re: Smartphone diskusije

Post by Teufik »

Post Reply