opet malo ironije, a?snaga_znanja wrote:
Ja mislim da su to dogovorili Dodik i Covic. Nema druge.
šta je inače kontraargument te tvoje tvrdnje? ono da je to sve prolazna faza i ništa više?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
opet malo ironije, a?snaga_znanja wrote:
Logicno.Chmoljo wrote:opet malo ironije, a?snaga_znanja wrote:
šta je inače kontraargument te tvoje tvrdnje? ono da je to sve prolazna faza i ništa više?
Ma Dodik, kao i svaki nacionalista, razbuktava strasti - a stadioni (ili sporstka borilišta opcenito) su najbolji, najjeftiniji, najrentabilniji i najisplativiji poligon. - baš ovo što Chmoljo kaže...u takvim atmosferama se najbolje snalaze nacionalisti i destruktori...tad su ko riba u vodi, tad dolaze do izražaja kao spasitelji svog stada...manipulacija masama- klasicna prica sa Balkana...ništa novo.snaga_znanja wrote:Logicno.Chmoljo wrote:opet malo ironije, a?snaga_znanja wrote:
Sta sad Dodiku koristi da prica kako je drzava slabo funkcionalna ili kako mu policija nije sposobna 100 bezmozgasa sprijeciti da udje u teren?
Ma Dodik, kao i svaki nacionalista, razbuktava strasti - a stadioni (ili sporstka borilišta opcenito) su najbolji, najjeftiniji, najrentabilniji i najisplativiji poligon. - baš ovo što Chmoljo kaže...u takvim atmosferama se najbolje snalaze nacionalisti i destruktori...tad su ko riba u vodi, tad dolaze do izražaja kao spasitelji svog stada...manipulacija masama- klasicna prica sa Balkana...ništa novo.LSD wrote: Sta sad Dodiku koristi da prica kako je drzava slabo funkcionalna ili kako mu policija nije sposobna 100 bezmozgasa sprijeciti da udje u teren?
Mnogo podcjenjujes kolicinu idiotizma koja se generise na domacim terenima!todd_smith wrote:ovako samo i treba nastaviti sto se tice Sarajeva i Zelje
nama je Slavija slicno radila, pa po **** 4 komada dobila, Zeljo im je 1 ubacio, poceli da se znoje pa odmah na teren
samo ovako treba, jer na kraju krajeva, nama 3 boda, njima ban i novcana kazna...mozda ne OGROMNA kazna, ali bilo kakva, jer ce stalno to praviti i uskoro sami sebi klub upropastiti sto se tice finansije, tako da za par sezone nece ni biti ovih klubova niti njihovih primitivaca
![]()
![]()
ili ovo bolje dođe kao dolaz da je nemoguće imati išta zajedničko? i da je to osuđeno na propast i incidente? to ti nije palo na pamet?snaga_znanja wrote:
Logicno.
Sta sad Dodiku koristi da prica kako je drzava slabo funkcionalna ili kako mu policija nije sposobna 100 bezmozgasa sprijeciti da udje u teren?
kaže klotz: znateee, nije ni meni lako... heeeheee... nadam se da vam... haaahhehe... nisam naporan... hehehe...ultima_palabra wrote:Šta kaže Spaho... sjajan su posao odradili organi redaMene samo zanima jel ovo on i Kristić govore da se uvuku nekom četalju koji je u vrhu BHT-a, što mrze Želju ili samo zato što su debili?
To drugoultima_palabra wrote:Šta kaže Spaho... sjajan su posao odradili organi redaMene samo zanima jel ovo on i Kristić govore da se uvuku nekom četalju koji je u vrhu BHT-a, što mrze Želju ili samo zato što su debili?
Nema više na YT legendarnog klipa: Velid Spaho igra socceraChmoljo wrote:kaže klotz: znateee, nije ni meni lako... heeeheee... nadam se da vam... haaahhehe... nisam naporan... hehehe...ultima_palabra wrote:Šta kaže Spaho... sjajan su posao odradili organi redaMene samo zanima jel ovo on i Kristić govore da se uvuku nekom četalju koji je u vrhu BHT-a, što mrze Želju ili samo zato što su debili?
Nemoj tako..."vidite koliko opreme imaju na sebi...to je sigurno jako teško, a vani je vruće. odlično su odreagovali." Stavili 10 specijalaca da čuvaju red izmedju 3-4 milje onih koje ne znam više kako da nazovem i nas. 10ak specijalaca kojima je vruće i ko da džaba rade to što rade. Tito te yebo. Ali nije Spaho glavna tema...tema je najvećim dijelom ono što napisa Chmoljo i slažem se potpuno...mada se može prebacit sve i na pdf politika. Djubrad koristi metode ko kad su ubili čovjek jer se postavljao kamen temeljac za džamiju koja je vijekovima bila Banja Luci.LSD wrote:Kaže Spaho Policija je sjajno reagovala i odradila posao odlicno...a zapravo policija udara manijake, dok lešinari blokovima gađaju preko ograde...sjajna je ta policija koja je dopustila sav onaj cirkus.
Ma haj to sve, ali Spaho žali tartan stazu na prekrasnom stadionu u Banja LuciPlavih_11 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=CpfCvPq_ ... r_embedded
Za sve one koji misle da je trebao svirati penal za Borac. Pogledati dobro gdje stoji Vasilić (na 5:40) kada ga je lopta udarila u ruku.
Slazem se, ali takve prilike nisu "domaci" teren gdje ces ujedno pokazati i da nemas vlasti i sposobnosti za uvodjenjem reda!Chmoljo wrote: ili ovo bolje dođe kao dolaz da je nemoguće imati išta zajedničko? i da je to osuđeno na propast i incidente? to ti nije palo na pamet?
Polaganje kamena temeljca je bila proba i hvala Bogu neuspjesna za neka veca sranja. Kao sto mozes vidjeti Bajram namaz se uredno klanja, a sama izgradnja ide polako ali sigurno!Chmoljo wrote: nije te ovo podsjetilo na polaganje kamena temeljca za Ferhadiju, kada se također kamenje stvorilo odnekud... pa zaginuo čovjek.
Mladim ljudima koji su uglavnom frustrirani ne treba dati nikakav povod da se mrzi onaj drugi kad oni i mrze onog svog. Pogledaj rubrike crne hronike ili pogledaj temu Sarajevo crna hronika da shvatis da smo mi jebeno zatucana sredina i kao sto rece jedan bivsi sarajlija "Ne zna se cija je glava prva. Al tako ti ovdje pocinje rat.!"Chmoljo wrote: nije ti palo na pamet da je ovo odlična prilika da se mladim ljudima, koji su uglavnom frustrirani, da razlog da se mrzi onaj drugi, a ne onaj ko je stvarni uzročnik njegovih frustracija?
Smjesna scena nije! Jedino je policajac u skladu sa predrasudama inteligentan pa ga nije odveo u mrak i istukao ga po glavundi!Chmoljo wrote: zbog one smiješne situacije sa navijačem Zrinjskog, digla se cijela hampa, kao ugrožen on. a murija svaku noć napravi nekoliko onakvih tarapana po Sarajevu. opalio mu lik šamar. odvrti film, pa skontaj koliko je bilo "nereda", sjeti se onog u Lukavici, uvijek slučajno, uvijek neka usijana glava...
Fakat jel ti moram sad predociti listu idiotluka koje su Manijaci i Horde Zla napravili u zadnjih 15 godina. Ili ti fakat ocajno smatras da su to jedine ispravne navijacke grupe bez primjesa huliganizma u svojim redovima?Chmoljo wrote: pa gdje su te usijane glave u Sarajevu?
Koga boli dupe sta ce Slavuj reci. I kakvog to efekta moze imati sta Slavuj sere. Zakon o sportu je jedan od mnogih koji su davno trebali biti doneseni, bogami vidim i 10 kantonalnih skupstina bez Slavuja koje nisu usvojile ni pravilnik o finansiranju sportskih klubova, a kamo li nesto ozbiljnije! Necemo valjda za sve jebenog Slavuja kriviti. Prvo svoju avliju pomesti, pa za vise kod komsije u kantu gledati!Chmoljo wrote: dokaži da ni veliki čovjek kao što je Ivica Osim, nije u stanju neke stvari dovesti u red... onda će ti doć', recimo, Slavuj, u Parlamentu BiH i reći: Šta bolan hoćete? Zakon o sportu? e jebe se meni za taj zakon, kad će to biti ko i sa fudbalom - incidenti, tuče, huligani... Pa dobro Slavko, kakve to veze ima sa zakonom?
Da je to tako. Borac bi se herojski iskljucio iz lige i rekli bi jebo vas vas Svabo i nekakav komitet za normalizaciju. Idemo mi u Srbiju igrati i tamo se takmiciti. Ili jednostavno istupiti iz lige. Neko ce reci da onda nemaju materijalne koristi. A sta je to neki klub u ovoj drzavi zaradio? Sve sami paraziti opstina i gradova iz kojih dolaze!Chmoljo wrote: nije to neka organizovana zavjera, to ti je sve stihijski, odvlačenje fokusa od bitnih pitanja - što više problema, manje vremena za bitne stvari. to ti je jednostavno nastojanje da se svaka pora društva očuva ovakvom kakva jeste, jer je njihova logika: jebeš ligu u kojoj nećeš moći podmićivati. realno, daleko smo mi još od toga. ali eto, komitet napravi par nekih poteza, i onda i to dođe nekad na red. pa se i riješi. i šta onda? onda problem za njih drug, šta ako narod skonta da se problemi mogu rješavati?
Ne moze meni politicka elita sprijeciti da ja izmislim "toplu vodu" i pimplam bolje ako imam volje za to. Valjda bi mi to gusenje politicke elite bilo motiv da budem i bolji i brzi i jaci, a ne da mi sluzi za izgovor kad nisam sposoban za nesto da sam uradim.Chmoljo wrote: raspisah se, nabacah svega, ali me dobro upamti, ne govorim napamet - uvijek ćeš imati nastojanje od strane političke elite da bilo koji vid društva stagnira - od sporta do nauke. a pogotovo onih elita koje ne vole ovu zemlju. svaki napredak, znači popuštanje tenzija, a naši dragi homo politikusi toliko nastoje održati takvo stanje.
[/quote]Chmoljo wrote: reci mi realno - da li bi oni koji ne vole Bosnu, voljeli da se ponovi ona euforija iz baraža? kada su i oni kojima ova zmelja kao nije na srcu kao i navijali za tu koja im nije na srcu? realno?
U tom slucaju i u slucaju bilo kakvih ratnih aktivnosti bojim se da je Celik prvak jer je tradicija u takvim okolnostima na nasoj strani!leet wrote:pa nek idu onda u srbiju, ko im jebe mater![]()
nek povedu i slaviju i leotar itd.
Vidis kako idiotizma i kretenluka ima na svim stranama. Pogotovo iza rata u Zenici je na tribinama bilo katastrofa. Sjecam se jedne prigode na jugu kad vodja navijaca kaze hajmo dignite salove, mi digli, a njegove pajde nam ih zapljenile. Vise sam neugodnosti dozivio od te bagre nego na bilo kojem stadionu u BiH.Chmoljo wrote:ooo Čelikovac znači![]()
mrsko mi se vraćati na svaku tačku i ubjeđivati te u ovaj sitan sat. ionako jedva gledam na oči...
veliš boli te neka stvar šta radi Slavko Jovičić. Slavko Jovičić je personifikacija, jednog neradnika. jednog paćenika i izroda poslijeratne tranzicije kojeg možeš i uporediti sa svim tim iz kantona gdje šteka. a baš je nekako interesantno da su opet ovi neredi bili u određenim kantonima... osim toga, ipak bi te trebalo zaboliti šta će Slavuj reći. jer ti od njegove ruke pčesto ovisi mnogo toga... al hajd... to je kao van našeg domašaja...
ali si ti to malo prebukvalno shvatio... evidentno.
hajvana među Manijacima i Pitarima ima. al' kaži mi, kada to neka tribina pjeva ratnom zločincu? dobro, nekad se u Zenici znalo zapjevati koja prigodna, da nas prisjete na koji masakr, ali dešava se... metemo ispred svoga praga samo jel?
kaži mi, kako završiše oni Pitari na Koševu protiv Širokog? kad je sarajevska policija dozvolila onakvo kamenjanje gosutujućih navijača? hoće i Banjalučka mlatiti van stadiona?
politička elita može šta hoće. znam i vidim. politička elita svugdje traži publiku, i jeftin način promocije. ako kažeš pimplanje lopte, nećeš umanjiti činjenicu da je fudbal najmasovniji sport, i da se dešavanja, pogotovo loša i incidentna uvijek nađu na informativnim emisijama. pimplati loptu možeš ispred haustora. ako ti se skupi 100 ljudi da gleda, naći će se neki šupak, da namotava raju za zbor građana, da ga izaberu za predsjednika MZ-a.
kako rekoh, zavjere su organizovane i sistematski se provode, a jasno sam naglasio da ovo nije uopšte sistematski - nego se ovakvo ponašanje podstiče, i popušta mu se. a nekad mu se da i vjetra u leđa. jer se odlično uklapa u kolorit nacionalizma. nije dovoljno nazvati nešto teorijom zavjere i reći puj, kaka to ne važi. održanje ovakvog stanja je refleks onih na vlasti. svaka promjena nabolje za njih znači nagore, i radi se odmah suprotno.
momak je poginuo u Lištici. u istoj Lištici u kojoj nijedan Mujo nikad zaigrao nije. zavjera? ako jeste igrao neka me slobodno neko ispravi. jel u košarkaškom timu Lištice ikad neki Mujo zaigrao?
i moja mati je govorila da su zavjera topovske cijevi oko Sarajeva. pa žena danas ne vjeruje nikome.