Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2076 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Chmoljo »

snaga_znanja wrote:
Ja mislim da su to dogovorili Dodik i Covic. Nema druge.
opet malo ironije, a?

šta je inače kontraargument te tvoje tvrdnje? ono da je to sve prolazna faza i ništa više?
snaga_znanja

#2077 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by snaga_znanja »

Chmoljo wrote:
snaga_znanja wrote:
opet malo ironije, a?

šta je inače kontraargument te tvoje tvrdnje? ono da je to sve prolazna faza i ništa više?
Logicno.

Sta sad Dodiku koristi da prica kako je drzava slabo funkcionalna ili kako mu policija nije sposobna 100 bezmozgasa sprijeciti da udje u teren?
LSD

#2078 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

snaga_znanja wrote:
Chmoljo wrote:
snaga_znanja wrote:
opet malo ironije, a?

Logicno.

Sta sad Dodiku koristi da prica kako je drzava slabo funkcionalna ili kako mu policija nije sposobna 100 bezmozgasa sprijeciti da udje u teren?
Ma Dodik, kao i svaki nacionalista, razbuktava strasti - a stadioni (ili sporstka borilišta opcenito) su najbolji, najjeftiniji, najrentabilniji i najisplativiji poligon. - baš ovo što Chmoljo kaže...u takvim atmosferama se najbolje snalaze nacionalisti i destruktori...tad su ko riba u vodi, tad dolaze do izražaja kao spasitelji svog stada...manipulacija masama- klasicna prica sa Balkana...ništa novo.
Ode prica u politiku i to mi nije cilj ,a ovo je sportski dio foruma gdje nema mjesta politici...ali naš sport je usko vezan sa politikom, nažalost.
snaga_znanja

#2079 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by snaga_znanja »

LSD wrote: Sta sad Dodiku koristi da prica kako je drzava slabo funkcionalna ili kako mu policija nije sposobna 100 bezmozgasa sprijeciti da udje u teren?
Ma Dodik, kao i svaki nacionalista, razbuktava strasti - a stadioni (ili sporstka borilišta opcenito) su najbolji, najjeftiniji, najrentabilniji i najisplativiji poligon. - baš ovo što Chmoljo kaže...u takvim atmosferama se najbolje snalaze nacionalisti i destruktori...tad su ko riba u vodi, tad dolaze do izražaja kao spasitelji svog stada...manipulacija masama- klasicna prica sa Balkana...ništa novo.
Ode prica u politiku i to mi nije cilj ,a ovo je sportski dio foruma gdje nema mjesta politici...ali naš sport je usko vezan sa politikom, nažalost.[/quote]

Ma jok, Dodiku treba da ispadne zrtva da bi profitirao. Nema on koristi dok njegovi su jaci i brojniji. On se svake subote moli da nekog Srbina pogodi u celo precizan dobro spicast kamen ne bi li srao dan noc kako je to urota protiv svetog srpskog naroda, a sam kamen detaljno naostren u Granitu i precizno ispaljen sa "Muslimanske" tribine!
Jedini bi mu zajeb mogao biti mulitikulturalnost navijaca medju "Bosnjackim" klubovima pa da neki Igor, Mate i sl. bude idiot koji bi se nasao za nisanom ovog kamena!

A Sport i Politika. Pa to ce kod nas uskoro biti skupa na istoj stranici u novinama!
todd_smith

#2080 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by todd_smith »

ovako samo i treba nastaviti sto se tice Sarajeva i Zelje

nama je Slavija slicno radila, pa po **** 4 komada dobila, Zeljo im je 1 ubacio, poceli da se znoje pa odmah na teren

samo ovako treba, jer na kraju krajeva, nama 3 boda, njima ban i novcana kazna...mozda ne OGROMNA kazna, ali bilo kakva, jer ce stalno to praviti i uskoro sami sebi klub upropastiti sto se tice finansije, tako da za par sezone nece ni biti ovih klubova niti njihovih primitivaca

:dance: :dance: :dance:
snaga_znanja

#2081 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by snaga_znanja »

todd_smith wrote:ovako samo i treba nastaviti sto se tice Sarajeva i Zelje

nama je Slavija slicno radila, pa po **** 4 komada dobila, Zeljo im je 1 ubacio, poceli da se znoje pa odmah na teren

samo ovako treba, jer na kraju krajeva, nama 3 boda, njima ban i novcana kazna...mozda ne OGROMNA kazna, ali bilo kakva, jer ce stalno to praviti i uskoro sami sebi klub upropastiti sto se tice finansije, tako da za par sezone nece ni biti ovih klubova niti njihovih primitivaca

:dance: :dance: :dance:
Mnogo podcjenjujes kolicinu idiotizma koja se generise na domacim terenima!

Recept je samo dobro po glavi i dzepu. Vjerujem ja da je i veceras u BL bilo ljudi koji su tu dosli smirom pogledati utakmicu, a gomila debila upropastila im to.
A ako ovako nastave druga im je liga jer su vec jednom ispali zbog ovakvih bedastoca..
Chmoljo

#2082 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Chmoljo »

snaga_znanja wrote:
Logicno.

ili ovo bolje dođe kao dolaz da je nemoguće imati išta zajedničko? i da je to osuđeno na propast i incidente? to ti nije palo na pamet?

nije te ovo podsjetilo na polaganje kamena temeljca za Ferhadiju, kada se također kamenje stvorilo odnekud... pa zaginuo čovjek.

nije ti palo na pamet da su se neki talovi u fudbalskom savezu ipak sjebali sa komitetom, pa se sada forsira to da je ustvari komitet, kao kriv za svo ovo stanje. a vidim da nažalost pojedinci nasjedaju na te stvari...

nije ti palo na pamet da je ovo odlična prilika da se mladim ljudima, koji su uglavnom frustrirani, da razlog da se mrzi onaj drugi, a ne onaj ko je stvarni uzročnik njegovih frustracija?

Dodik ne mora nikome ništa dokazivati, nisam ni aludirao da se on direktno bavi ovim stvarima, ali on nije sam. stalne tenzije odgovaraju zna-se-kome, a ovo je idealan način da se one dignu bez neke stvarne štete. da niko ne pogine, i da nema baš velike materijalne štete (osim tartan staze, jel tako Spaho? :-) ) klasično forsiranje incidenta.

zbog one smiješne situacije sa navijačem Zrinjskog, digla se cijela hampa, kao ugrožen on. a murija svaku noć napravi nekoliko onakvih tarapana po Sarajevu. opalio mu lik šamar. odvrti film, pa skontaj koliko je bilo "nereda", sjeti se onog u Lukavici, uvijek slučajno, uvijek neka usijana glava...

pa gdje su te usijane glave u Sarajevu?

dokaži da ni veliki čovjek kao što je Ivica Osim, nije u stanju neke stvari dovesti u red... onda će ti doć', recimo, Slavuj, u Parlamentu BiH i reći: Šta bolan hoćete? Zakon o sportu? e jebe se meni za taj zakon, kad će to biti ko i sa fudbalom - incidenti, tuče, huligani... Pa dobro Slavko, kakve to veze ima sa zakonom?

Pa ima, kako nema, vidite da se ne može zajedno, ne treba ništa nasilu... itd. itd. onda ti raspamećuje javnost zatezanjem oko nekih zakona koji nisu suštinski bitni, ali su dobri za medije...

nije to neka organizovana zavjera, to ti je sve stihijski, odvlačenje fokusa od bitnih pitanja - što više problema, manje vremena za bitne stvari. to ti je jednostavno nastojanje da se svaka pora društva očuva ovakvom kakva jeste, jer je njihova logika: jebeš ligu u kojoj nećeš moći podmićivati. realno, daleko smo mi još od toga. ali eto, komitet napravi par nekih poteza, i onda i to dođe nekad na red. pa se i riješi. i šta onda? onda problem za njih drug, šta ako narod skonta da se problemi mogu rješavati?

raspisah se, nabacah svega, ali me dobro upamti, ne govorim napamet - uvijek ćeš imati nastojanje od strane političke elite da bilo koji vid društva stagnira - od sporta do nauke. a pogotovo onih elita koje ne vole ovu zemlju. svaki napredak, znači popuštanje tenzija, a naši dragi homo politikusi toliko nastoje održati takvo stanje.

reci mi realno - da li bi oni koji ne vole Bosnu, voljeli da se ponovi ona euforija iz baraža? kada su i oni kojima ova zmelja kao nije na srcu kao i navijali za tu koja im nije na srcu? realno? :)
Charuga
Globalni moderator

#2083 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

http://www.youtube.com/watch?v=CpfCvPq_ ... r_embedded

Za sve one koji misle da je trebao svirati penal za Borac. Pogledati dobro gdje stoji Vasilić (na 5:40) kada ga je lopta udarila u ruku.
ultima_palabra

#2084 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

Šta kaže Spaho... sjajan su posao odradili organi reda :lol: Mene samo zanima jel ovo on i Kristić govore da se uvuku nekom četalju koji je u vrhu BHT-a, što mrze Želju ili samo zato što su debili?
karanana

#2085 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by karanana »

velid reko da traze penal. ja nisam vidio znakove da borcevi igraci traze penal. mozda su samo trazili jos jedan slobodan udarac sto im se i trebalo svirati.
Chmoljo

#2086 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote:Šta kaže Spaho... sjajan su posao odradili organi reda :lol: Mene samo zanima jel ovo on i Kristić govore da se uvuku nekom četalju koji je u vrhu BHT-a, što mrze Želju ili samo zato što su debili?
kaže klotz: znateee, nije ni meni lako... heeeheee... nadam se da vam... haaahhehe... nisam naporan... hehehe... :-)
LSD

#2087 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:Šta kaže Spaho... sjajan su posao odradili organi reda :lol: Mene samo zanima jel ovo on i Kristić govore da se uvuku nekom četalju koji je u vrhu BHT-a, što mrze Želju ili samo zato što su debili?
To drugo ;-) ne zna se koji je gori...hajd Igor i nekako, ali Spaho je poprilicno ogranicen lik.
Edin H.

#2088 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Edin H. »

Ma da, to je to chmoljo, samo da dodam to je vec odavno oprobani recept nacionalista.

Sjeti se (ako imas dovoljno godina) utakmice u Splitu kada je Osim pljeskao rezignirano publici, jer su navijali protiv i palili zastave Jugoslavije.
Zabrinjavajuce je sto je tada radila, pa i sada to radi indoktrinirana omladina, nikakve pouke nisu izvucene.
LSD

#2089 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Kaže Spaho Policija je sjajno reagovala i odradila posao odlicno...a zapravo policija udara manijake, dok lešinari blokovima gađaju preko ograde...sjajna je ta policija koja je dopustila sav onaj cirkus.
ultima_palabra

#2090 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:
kaže klotz: znateee, nije ni meni lako... heeeheee... nadam se da vam... haaahhehe... nisam naporan... hehehe... :-)
Nema više na YT legendarnog klipa: Velid Spaho igra soccera :-D "šta će Carrick u šesnestercu" :lol:
Kako ga je lik skinuo, ono me uvijek nasmije :lol:
phillie

#2091 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by phillie »

Chmoljo, svaka cast, nisi ti dzaba moderator....
Edin_Sarajevo

#2092 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Edin_Sarajevo »

LSD wrote:Kaže Spaho Policija je sjajno reagovala i odradila posao odlicno...a zapravo policija udara manijake, dok lešinari blokovima gađaju preko ograde...sjajna je ta policija koja je dopustila sav onaj cirkus.
Nemoj tako..."vidite koliko opreme imaju na sebi...to je sigurno jako teško, a vani je vruće. odlično su odreagovali." Stavili 10 specijalaca da čuvaju red izmedju 3-4 milje onih koje ne znam više kako da nazovem i nas. 10ak specijalaca kojima je vruće i ko da džaba rade to što rade. Tito te yebo. Ali nije Spaho glavna tema...tema je najvećim dijelom ono što napisa Chmoljo i slažem se potpuno...mada se može prebacit sve i na pdf politika. Djubrad koristi metode ko kad su ubili čovjek jer se postavljao kamen temeljac za džamiju koja je vijekovima bila Banja Luci. :-)
Last edited by Edin_Sarajevo on 25/09/2011 01:42, edited 2 times in total.
north

#2093 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by north »

Plavih_11 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=CpfCvPq_ ... r_embedded

Za sve one koji misle da je trebao svirati penal za Borac. Pogledati dobro gdje stoji Vasilić (na 5:40) kada ga je lopta udarila u ruku.
Ma haj to sve, ali Spaho žali tartan stazu na prekrasnom stadionu u Banja Luci :lol: :? Kakav bolid jebo te :-) ...ni riječi o poznatim ratnim pokličima te fine omladine, ubi T...i sl. ne do bog da se ko od kolega srba za BHT-a naljuti na njega....ma krasna sportska predstava u Banja Luci kao i svaki put :run:

Spaho je fakat ograničen ko balkon...ne mogu da vjerujem da lik očigledne stvari ne spominje....pišam se na njegovu profesionalnost....
snaga_znanja

#2094 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by snaga_znanja »

Chmoljo wrote: ili ovo bolje dođe kao dolaz da je nemoguće imati išta zajedničko? i da je to osuđeno na propast i incidente? to ti nije palo na pamet?
Slazem se, ali takve prilike nisu "domaci" teren gdje ces ujedno pokazati i da nemas vlasti i sposobnosti za uvodjenjem reda!
Chmoljo wrote: nije te ovo podsjetilo na polaganje kamena temeljca za Ferhadiju, kada se također kamenje stvorilo odnekud... pa zaginuo čovjek.
Polaganje kamena temeljca je bila proba i hvala Bogu neuspjesna za neka veca sranja. Kao sto mozes vidjeti Bajram namaz se uredno klanja, a sama izgradnja ide polako ali sigurno!
Ovo mi ni u najmanju ruku nije podsjetilo na taj nesretni dan.

nije ti palo na pamet da su se neki talovi u fudbalskom savezu ipak sjebali sa komitetom, pa se sada forsira to da je ustvari komitet, kao kriv za svo ovo stanje. a vidim da nažalost pojedinci nasjedaju na te stvari...
Chmoljo wrote: nije ti palo na pamet da je ovo odlična prilika da se mladim ljudima, koji su uglavnom frustrirani, da razlog da se mrzi onaj drugi, a ne onaj ko je stvarni uzročnik njegovih frustracija?
Mladim ljudima koji su uglavnom frustrirani ne treba dati nikakav povod da se mrzi onaj drugi kad oni i mrze onog svog. Pogledaj rubrike crne hronike ili pogledaj temu Sarajevo crna hronika da shvatis da smo mi jebeno zatucana sredina i kao sto rece jedan bivsi sarajlija "Ne zna se cija je glava prva. Al tako ti ovdje pocinje rat.!"
Chmoljo wrote: zbog one smiješne situacije sa navijačem Zrinjskog, digla se cijela hampa, kao ugrožen on. a murija svaku noć napravi nekoliko onakvih tarapana po Sarajevu. opalio mu lik šamar. odvrti film, pa skontaj koliko je bilo "nereda", sjeti se onog u Lukavici, uvijek slučajno, uvijek neka usijana glava...
Smjesna scena nije! Jedino je policajac u skladu sa predrasudama inteligentan pa ga nije odveo u mrak i istukao ga po glavundi!
Chmoljo wrote: pa gdje su te usijane glave u Sarajevu?
Fakat jel ti moram sad predociti listu idiotluka koje su Manijaci i Horde Zla napravili u zadnjih 15 godina. Ili ti fakat ocajno smatras da su to jedine ispravne navijacke grupe bez primjesa huliganizma u svojim redovima?
Da te malo podsjetim btw. dobro obrati paznju na dijete koje place!

http://youtu.be/qBKbl_GGuuE

Pa dobro obrati paznju na komentar:
"respect from Dynamo Dresden
Ultras Dynamo+ Horde Zla"
Inace 79 "lajkova" za ovakvu morbidnost!

Da te podjetim na bacanje bombe od kako vi volite reci neodgovornog pojedinca u Zenici, koji se eto kao slucajno nasao u plavo bijelom dresu i slucajno bacio bombu na teren za mali fudbal gdje je izmedju ostalih u tom trenutku igrao fudbal u to vrijeme ali i clana predstavnickog doma federacije!
Chmoljo wrote: dokaži da ni veliki čovjek kao što je Ivica Osim, nije u stanju neke stvari dovesti u red... onda će ti doć', recimo, Slavuj, u Parlamentu BiH i reći: Šta bolan hoćete? Zakon o sportu? e jebe se meni za taj zakon, kad će to biti ko i sa fudbalom - incidenti, tuče, huligani... Pa dobro Slavko, kakve to veze ima sa zakonom?
Koga boli dupe sta ce Slavuj reci. I kakvog to efekta moze imati sta Slavuj sere. Zakon o sportu je jedan od mnogih koji su davno trebali biti doneseni, bogami vidim i 10 kantonalnih skupstina bez Slavuja koje nisu usvojile ni pravilnik o finansiranju sportskih klubova, a kamo li nesto ozbiljnije! Necemo valjda za sve jebenog Slavuja kriviti. Prvo svoju avliju pomesti, pa za vise kod komsije u kantu gledati!
Chmoljo wrote: nije to neka organizovana zavjera, to ti je sve stihijski, odvlačenje fokusa od bitnih pitanja - što više problema, manje vremena za bitne stvari. to ti je jednostavno nastojanje da se svaka pora društva očuva ovakvom kakva jeste, jer je njihova logika: jebeš ligu u kojoj nećeš moći podmićivati. realno, daleko smo mi još od toga. ali eto, komitet napravi par nekih poteza, i onda i to dođe nekad na red. pa se i riješi. i šta onda? onda problem za njih drug, šta ako narod skonta da se problemi mogu rješavati?
Da je to tako. Borac bi se herojski iskljucio iz lige i rekli bi jebo vas vas Svabo i nekakav komitet za normalizaciju. Idemo mi u Srbiju igrati i tamo se takmiciti. Ili jednostavno istupiti iz lige. Neko ce reci da onda nemaju materijalne koristi. A sta je to neki klub u ovoj drzavi zaradio? Sve sami paraziti opstina i gradova iz kojih dolaze!
Chmoljo wrote: raspisah se, nabacah svega, ali me dobro upamti, ne govorim napamet - uvijek ćeš imati nastojanje od strane političke elite da bilo koji vid društva stagnira - od sporta do nauke. a pogotovo onih elita koje ne vole ovu zemlju. svaki napredak, znači popuštanje tenzija, a naši dragi homo politikusi toliko nastoje održati takvo stanje.
Ne moze meni politicka elita sprijeciti da ja izmislim "toplu vodu" i pimplam bolje ako imam volje za to. Valjda bi mi to gusenje politicke elite bilo motiv da budem i bolji i brzi i jaci, a ne da mi sluzi za izgovor kad nisam sposoban za nesto da sam uradim.
Chmoljo wrote: reci mi realno - da li bi oni koji ne vole Bosnu, voljeli da se ponovi ona euforija iz baraža? kada su i oni kojima ova zmelja kao nije na srcu kao i navijali za tu koja im nije na srcu? realno? :)
[/quote]
Kakve je koristi ona euforija donjela? Evo ide baraz ponovo. Ako se plasiramo sta ocekujes od kolektivnog ludila? Da se u Banja Luci slavi po cesti? Ja vjerujem da velika vecina ljudi ce intimno u Banja Luci biti sretna zbog toga ali nazalost zbog veceras u direktnom prenostu emitovanih idiota to ce nazalost zadrzati za sebe.
I tako to...
Previse teorija zavjere, premalo realnosti i nazalost ono sto si upravu, a provlaci se kao metafora kroz cijeli tvoj tekst. Da na ovim prostorima cemo se vjerovatno sljedecih nekoliko stoljeca iskreno i istinski mrziti! Jedino ako ne dodje kakav Mendela, ali takve inteligencije i politicke sposobnosti na ovim prostorima se rijetko ili nikad ne javlja!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2095 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Velkoski »

pa nek idu onda u srbiju, ko im jebe mater :-)

nek povedu i slaviju i leotar itd.
snaga_znanja

#2096 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by snaga_znanja »

leet wrote:pa nek idu onda u srbiju, ko im jebe mater :-)

nek povedu i slaviju i leotar itd.
U tom slucaju i u slucaju bilo kakvih ratnih aktivnosti bojim se da je Celik prvak jer je tradicija u takvim okolnostima na nasoj strani! :lol:
Chmoljo

#2097 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Chmoljo »

ooo Čelikovac znači :)

mrsko mi se vraćati na svaku tačku i ubjeđivati te u ovaj sitan sat. ionako jedva gledam na oči...

veliš boli te neka stvar šta radi Slavko Jovičić. Slavko Jovičić je personifikacija, jednog neradnika. jednog paćenika i izroda poslijeratne tranzicije kojeg možeš i uporediti sa svim tim iz kantona gdje šteka. a baš je nekako interesantno da su opet ovi neredi bili u određenim kantonima... osim toga, ipak bi te trebalo zaboliti šta će Slavuj reći. jer ti od njegove ruke pčesto ovisi mnogo toga... al hajd... to je kao van našeg domašaja...

ali si ti to malo prebukvalno shvatio... evidentno.

hajvana među Manijacima i Pitarima ima. al' kaži mi, kada to neka tribina pjeva ratnom zločincu? dobro, nekad se u Zenici znalo zapjevati koja prigodna, da nas prisjete na koji masakr, ali dešava se... metemo ispred svoga praga samo jel?

kaži mi, kako završiše oni Pitari na Koševu protiv Širokog? kad je sarajevska policija dozvolila onakvo kamenjanje gosutujućih navijača? hoće i Banjalučka mlatiti van stadiona?

politička elita može šta hoće. znam i vidim. politička elita svugdje traži publiku, i jeftin način promocije. ako kažeš pimplanje lopte, nećeš umanjiti činjenicu da je fudbal najmasovniji sport, i da se dešavanja, pogotovo loša i incidentna uvijek nađu na informativnim emisijama. pimplati loptu možeš ispred haustora. ako ti se skupi 100 ljudi da gleda, naći će se neki šupak, da namotava raju za zbor građana, da ga izaberu za predsjednika MZ-a.

kako rekoh, zavjere su organizovane i sistematski se provode, a jasno sam naglasio da ovo nije uopšte sistematski - nego se ovakvo ponašanje podstiče, i popušta mu se. a nekad mu se da i vjetra u leđa. jer se odlično uklapa u kolorit nacionalizma. nije dovoljno nazvati nešto teorijom zavjere i reći puj, kaka to ne važi. održanje ovakvog stanja je refleks onih na vlasti. svaka promjena nabolje za njih znači nagore, i radi se odmah suprotno.

momak je poginuo u Lištici. u istoj Lištici u kojoj nijedan Mujo nikad zaigrao nije. zavjera? ako jeste igrao neka me slobodno neko ispravi. jel u košarkaškom timu Lištice ikad neki Mujo zaigrao?

i moja mati je govorila da su zavjera topovske cijevi oko Sarajeva. pa žena danas ne vjeruje nikome.
Obuca9

#2098 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Obuca9 »

Treći čist poništeni gol Sarajevu u zadnje dvije utakmice. Sva tri gola poništile sudije iz Banjaluke. Toliko o Borcu.

Svaka čast Amaru na potezu. Vidjećemo šta će biti u narednim danima. Podsjećanja radi, prije sedam godina, navijač Borca utrčava u teren, udara igrača Sarajeva. Igrači Sarajeva odbijaju da nastave utakmicu. Rezultat, 3:0 za Borac. Nadam se da se ovaj put neće ponoviti isti scenarij.
snaga_znanja

#2099 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by snaga_znanja »

Chmoljo wrote:ooo Čelikovac znači :)

mrsko mi se vraćati na svaku tačku i ubjeđivati te u ovaj sitan sat. ionako jedva gledam na oči...

veliš boli te neka stvar šta radi Slavko Jovičić. Slavko Jovičić je personifikacija, jednog neradnika. jednog paćenika i izroda poslijeratne tranzicije kojeg možeš i uporediti sa svim tim iz kantona gdje šteka. a baš je nekako interesantno da su opet ovi neredi bili u određenim kantonima... osim toga, ipak bi te trebalo zaboliti šta će Slavuj reći. jer ti od njegove ruke pčesto ovisi mnogo toga... al hajd... to je kao van našeg domašaja...

ali si ti to malo prebukvalno shvatio... evidentno.

hajvana među Manijacima i Pitarima ima. al' kaži mi, kada to neka tribina pjeva ratnom zločincu? dobro, nekad se u Zenici znalo zapjevati koja prigodna, da nas prisjete na koji masakr, ali dešava se... metemo ispred svoga praga samo jel?

kaži mi, kako završiše oni Pitari na Koševu protiv Širokog? kad je sarajevska policija dozvolila onakvo kamenjanje gosutujućih navijača? hoće i Banjalučka mlatiti van stadiona?

politička elita može šta hoće. znam i vidim. politička elita svugdje traži publiku, i jeftin način promocije. ako kažeš pimplanje lopte, nećeš umanjiti činjenicu da je fudbal najmasovniji sport, i da se dešavanja, pogotovo loša i incidentna uvijek nađu na informativnim emisijama. pimplati loptu možeš ispred haustora. ako ti se skupi 100 ljudi da gleda, naći će se neki šupak, da namotava raju za zbor građana, da ga izaberu za predsjednika MZ-a.

kako rekoh, zavjere su organizovane i sistematski se provode, a jasno sam naglasio da ovo nije uopšte sistematski - nego se ovakvo ponašanje podstiče, i popušta mu se. a nekad mu se da i vjetra u leđa. jer se odlično uklapa u kolorit nacionalizma. nije dovoljno nazvati nešto teorijom zavjere i reći puj, kaka to ne važi. održanje ovakvog stanja je refleks onih na vlasti. svaka promjena nabolje za njih znači nagore, i radi se odmah suprotno.

momak je poginuo u Lištici. u istoj Lištici u kojoj nijedan Mujo nikad zaigrao nije. zavjera? ako jeste igrao neka me slobodno neko ispravi. jel u košarkaškom timu Lištice ikad neki Mujo zaigrao?

i moja mati je govorila da su zavjera topovske cijevi oko Sarajeva. pa žena danas ne vjeruje nikome.
Vidis kako idiotizma i kretenluka ima na svim stranama. Pogotovo iza rata u Zenici je na tribinama bilo katastrofa. Sjecam se jedne prigode na jugu kad vodja navijaca kaze hajmo dignite salove, mi digli, a njegove pajde nam ih zapljenile. Vise sam neugodnosti dozivio od te bagre nego na bilo kojem stadionu u BiH.

Svako treba pomesti ispred svog praga. Tako se u Zenici mete, sto pendrekom sto sakama, pa se danas ima izuzetno pristojna ekipa na tribinama ali nazalost rezultati kluba su katastrofalni.

Sjecam se i moje tuge i odlaska sa utakmice kad su se psovale markale. To je bio moj zadnji dan na jugu sa tom garniturom.
Sjecam se isto tako i prve utakmice kad su dosli lesinari u Zenicu. Docekani aplauzom!!! I to cijelog stadiona, da bi se medju njima nasao bezmozgas da skandira Karadzicu. I dobro se sjecam reakcije tribina, ne jedne nego svih ostalih i kad tad nije bio pocetak novog rata nece nikad ni biti.

I na kraju. Nacionalizam neces nikad istjerati sa stadiona, ali ovakve stvari hoces. Kod nas su rjesene jako dobrom specijalnom policijom koja kad udara niti gleda ko si ni sta si, a najmanje odakle si. Nazalost i takav pristup ima tragican ishod u poginulom navijacu Zeljeznicara.

Eleem kad vec spominjes teorije zavjere sa topovima. Vidi sad sudbine. Dozivis da ti igrac kluba koji nosi ime grada na koji su topovske cijevi gledale digne tri prsta, inace zastitni znak menadzera nad topovima, da bih isprovocirao trecu nacionalnu skupinu. Eto ti belaja.
BHF_Manijak

#2100 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Kako su se bili uspanicili mamicu im kad fasovase gol, ne znam da li su svi gledali utakmicu, ali imam osjecaj da bi ondje Broac hladno fasovo jos koji u mrezi da se nastavilo, nula su bili, sem one frljoke koja je zavrsila na stativi bukvano nista nisu pokazali! Zeljo agresivnom igrom iznenadio Borca, presing se isplatio, ovi se gubili ko abdest!

Ako fakat kojim slucajem ne presude 0:3, fino se pokpuit i ustupi iz loge, najozbiljnije, koji ces se qrac takmicit pored ovakvih debila, koji ko pizde na sva zvone jer je zaboga "odgurnut njihov nakav u Travniku, a onda ti kazu da si ti pizda jer heeeej igraci pobjegnu u svlacionicu nakon sto grupa razjarenih cetnika uleti na teren sa ciglama, bakljama i kamenjem??? Mamicu vam vasu kako vas nije stid, onaj supak da nekom kaze kako je kukavicki potez, samo mu treba pod nos stavit clanke kako su ko tetkike kukali u Travniku nakon sto su skontali da ove godine nema lahko bodova... :x :roll:
Locked