Gras all about

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Logovan

#2076 Re: Gras all about

Post by Logovan »

dosada_ziva wrote:U koliko sati ujutro je prvi tram sa Elidže ?
Zavisi kako kad. :skoljka: :lol:
trambusek88

#2077 Re: Gras all about

Post by trambusek88 »

U 5
Quaresma

#2078 Re: Gras all about

Post by Quaresma »

man_464 wrote:Oktobarski kupon možeš uzeti na staru iskaznicu, a kroz par dana krenuće predaja papira za nove iskaznice na koju ide novembarski kupon.
Za novu isaznicu ti treba potvrda sa studentske, index, 5 maraka i čeka se obično 2-3 dana ali ako bude gužva kao prošle godine i više.
znači ipak ja mogu sad ići po novu iskaznicu?

to mi je samo da izbjegnem gužve, a eto prošli put ne sjećam se kad sam uzimao novu iskaznicu, takodjer prosle godine u ovaj period 10. mjesec, dobio sam odmah novu iskaznicu, srećom.
wewa

#2079 Re: Gras all about

Post by wewa »

nekidan su studentima radili iskaznice on d fejs ov d plejs
man_464

#2080 Re: Gras all about

Post by man_464 »

Da, izašla je obavijest na svim fakultetima na oglasnim pločama. Iskaznica bude gotova za 2-5 minuta.
dresdener78

#2081 Re: Gras all about

Post by dresdener78 »

Dragi forumaši,

stanje knjige je takvo da su mi je danas u podne dopremili kući. Evo slikao mobitelom u kamionu ispred istovarenja.

Image

Još uvijek traje jedan problem, i to je KAKO da doguram dovoljno veliki broj knjiga u Sarajevo. Ja budem u sedmici od 23.10. do 30.10. u BiH, ali s obzirom na carinske propise isto kao na činjenicu da ću putovati autobusom ne mogu fizički uzeti 100 kg knjiga, biće na raspolaganju samo ograničen broj direktno od mene (trojica kolega forumaša je već napravila rezervaciju).

Ako nekome padne na um kako bi se moglo sa distribucijom, onda su ozbiljni prijedlozi dobrodošli!

Ustvari je to jednostavno: Dotična osoba bi morala uzeti knjige kod mene kući (sat automobilom od Praga), plaćati ih meni, transportovati ih u Bosnu i prodavati naravno uz neki profit koji bi imala.

Invididualno slanje knjige u BiH od mene iz Češke poštom je mission impossible zbog lopovske tarife češke pošte... oni bi za pošiljku sa oko 1,2 kg za BiH htjeli da čovjeka ogule za preračunato +- 15 EUR :(
man_464

#2082 Re: Gras all about

Post by man_464 »

Image
Image
O'zone
Globalni moderator

#2083 Re: Gras all about

Post by O'zone »

Kolega @dresdener78 dobili ste fin članak na Klixu :thumbup:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodjoh-v ... /161016005
insaneinthebrain

#2084 Re: Gras all about

Post by insaneinthebrain »

bravo dres :thumbup:
trambusek88

#2085 Re: Gras all about

Post by trambusek88 »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
supercali

#2086 Re: Gras all about

Post by supercali »

Ma dres je potomak nekog galeba sa jadrana siguran sam :)
Cestitam
Haris.ba

#2087 Re: Gras all about

Post by Haris.ba »

Jana za premijera kantona.
bumerangss

#2088 Re: Gras all about

Post by bumerangss »

Cestitam Jan i hvala ti za promociju našeg Sarajeva! :thumbup:
vješalica

#2089 Re: Gras all about

Post by vješalica »

Dze su oni sto su pljuvali po covjeku i pravili od njega lakrdiju sto mu je ovo hobi?
Usutili se stakori.
jefff

#2090 Re: Gras all about

Post by jefff »

Crstitam
Filter

#2091 Re: Gras all about

Post by Filter »

O'zone wrote:Kolega @dresdener78 dobili ste fin članak na Klixu :thumbup:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodjoh-v ... /161016005

:thumbup: :thumbup: :-D
man_464

#2092 Re: Gras all about

Post by man_464 »

vješalica wrote:Dze su oni sto su pljuvali po covjeku i pravili od njega lakrdiju sto mu je ovo hobi?
Usutili se stakori.
Svi oni koji su mislili da je radnik GRAS-a
ĐE STE?

Hvala za promociju naše: :bih:
zutipatak

#2093 Re: Gras all about

Post by zutipatak »

On je direktor finansija a ti si šef trolejbiskog saobraćaja [emoji14]

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
supercali

#2094 Re: Gras all about

Post by supercali »

man_464 wrote:
vješalica wrote:Dze su oni sto su pljuvali po covjeku i pravili od njega lakrdiju sto mu je ovo hobi?
Usutili se stakori.
Svi oni koji su mislili da je radnik GRAS-a
ĐE STE?

Hvala za promociju naše: :bih:
Pa otpustili ga do sad :)
dresdener78

#2095 Re: Gras all about

Post by dresdener78 »

HVALA Vam puno od srca na čestitkama!

Evo stigao u kuću, odložio poljoprivredni alat i gledam to sve.

Svakako traje taj problem sa time kako knjigu dopremiti do vas u većem broju... ja mogu osigurati maks. 10 komada da bude još na raspolaganju naprimjer za vas forumaše (po cijeni od 15 EUR za komad, to je nažalost minimum inače idem već u minus)... ako će mi na koferu otpasti gočkić negdje u Beču na putu na autobusku stanicu, GOTOV sam :P

I molim vas lijepo, još jedna stvar: U Sarajevu se ovih mjeseca sve više pojavljuju i pojavljivati će dosta posjetioca iz Mađarske. Naime, postoji puno više takvih slučajeva kao što ja jesam, čak i još težih, jer npr. ima tramvajdžija koji tako vole svoju profesiju da posjećuju druge gradove i razgledaju tamošnje tramvaje.

Juče mi je jaran, tramvajdžija iz Segedina, slao ovu svoju najnoviju sliku sa izleta da se pohvali :P
Image

Dakle vidim da se razvija i druženje između bosanskih i mađarskih tramvajdžija :D

Budite ljubazni prema Mađarima,malo sam kriv ja za to sve, ja njima objašnjivao da Bosna nije kao Srbija odnosno neće u Sarajevu niko da se dere ili da ih ruži zbog govora na mađarskom. Oni imaju dosta nedobre odnose prema jugoistočnom susjedu. I do sada su svi vrlo zadovoljni posjetama kod vas. Stalno gledam i čujem kako jedni drugima preporučuju BiH za posjetu i godišnji jer su tamo kažu ljudi puuuno ljubazniji nego njihove komšije direktno iza granice i da imate super pivo i kuhinju i brda :)

I MOLIM VAS, nemojte se smijati ako se neki predstave kao Gábor... jer to je normalno mađarsko muško ime. Očigledno u vrijeme Austro-Ugarske je u Sarajevu živio neki strašno ružan Mađar :D
supercali

#2096 Re: Gras all about

Post by supercali »

Nek povedu madjarica i bit ce im ko bubregu u loju
man_464

#2097 Re: Gras all about

Post by man_464 »

I to baš u 237 koji je nadavno remontovan i ofarban. :-D
Inače u prethodnih godinu dana vozila 244(Ex248), 237 pa evo i 255 će biti, su ofarbana i sređena, a i 231 je dobio dodatno plavu liniju.
zutipatak

#2098 Re: RE: Re: Gras all about

Post by zutipatak »

dresdener78 wrote:HVALA Vam puno od srca na čestitkama!

Svakako traje taj problem sa time kako knjigu dopremiti do vas u većem broju... ja mogu osigurati maks. 10 komada da bude još na raspolaganju naprimjer za vas forumaše (po cijeni od 15 EUR za komad, to je nažalost minimum inače idem već u minus)... ako će mi na koferu otpasti gočkić negdje u Beču na putu na autobusku stanicu, GOTOV sam [emoji14]

I molim vas lijepo, još jedna stvar: U Sarajevu se ovih mjeseca sve više pojavljuju i pojavljivati će dosta posjetioca iz Mađarske. Naime, postoji puno više takvih slučajeva kao što ja jesam, čak i još težih, jer npr. ima tramvajdžija koji tako vole svoju profesiju da posjećuju druge gradove i razgledaju tamošnje tramvaje.

Juče mi je jaran, tramvajdžija iz Segedina, slao ovu svoju najnoviju sliku sa izleta da se pohvali [emoji14]
Image

Dakle vidim da se razvija i druženje između bosanskih i mađarskih tramvajdžija :D

Budite ljubazni prema Mađarima,malo sam kriv ja za to sve, ja njima objašnjivao da Bosna nije kao Srbija odnosno neće u Sarajevu niko da se dere ili da ih ruži zbog govora na mađarskom. Oni imaju dosta nedobre odnose prema jugoistočnom susjedu. I do sada su svi vrlo zadovoljni posjetama kod vas. Stalno gledam i čujem kako jedni drugima preporučuju BiH za posjetu i godišnji jer su tamo kažu ljudi puuuno ljubazniji nego njihove komšije direktno iza granice i da imate super pivo i kuhinju i brda :)

I MOLIM VAS, nemojte se smijati ako se neki predstave kao Gábor... jer to je normalno mađarsko muško ime. Očigledno u vrijeme Austro-Ugarske je u Sarajevu živio neki strašno ružan Mađar :D
Nevezano za temu, reci mi gdje si naučio ovako dobro bosanski jezik? :D

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Ciprol

#2099 Re: Gras all about

Post by Ciprol »

dresdener78 wrote:HVALA Vam puno od srca na čestitkama!

Svakako traje taj problem sa time kako knjigu dopremiti do vas u većem broju... ja mogu osigurati maks. 10 komada da bude još na raspolaganju naprimjer za vas forumaše (po cijeni od 15 EUR za komad, to je nažalost minimum inače idem već u minus)... ako će mi na koferu otpasti gočkić negdje u Beču na putu na autobusku stanicu, GOTOV sam :P

Juče mi je jaran, tramvajdžija iz Segedina, slao ovu svoju najnoviju sliku sa izleta da se pohvali :P
Image

Pozdrav drug. Jel' može i meni jedna knjiga?
Thorgerson

#2100 Re: Gras all about

Post by Thorgerson »

Opet ovaj Bimin zet piše.

Još uplatio sebi članak na klixu.

Pa dokle više!

:D

:thumbup:
Post Reply