svaka časta ljudino, zaista vrijedno pohvale.
huxley
Impresivno. Jako mi sviđa. Kako kaže ova omladina "lajkam"
Moderator: anex
Boga mi i imaš razlog za hvaljenje... Svaka čast...kurty wrote:da pozdravim staru ekipu... i da se pohvalim![]()
![]()
i ovdje...
safran wrote:Ne znam, u Ljubinju su kažu hektare stavili pod bijeli luk i rodio odlično. Prodaju ga uz cestu - ja kupila - cijena 7 KM.
Hvala Vam.. citao sam dosta vasih korisnih postovaMu'min wrote:Kurtly
svaka časta ljudino, zaista vrijedno pohvale.
Hvala...flag wrote: Boga mi i imaš razlog za hvaljenje... Svaka čast...
uu masAllah imamo ovdje jos postaca.dobro dosao medju nas vrijedne bastovanekurty wrote:Hvala...flag wrote: Boga mi i imaš razlog za hvaljenje... Svaka čast...
Mada ovo moje hvaljenje je vise zbog toga sto sam ja nesto posijao, pa to uspjelo, Bogu hvala, nego zbog neke kolicine...
Juce ujutro i jutros...Malo poslije sehura u bascu... Eh to mi je drago bilo... Posijao...cekao prvo "travkice"... Cupkao... I onda branje![]()
![]()
![]()
kurty wrote: Zivim uz dzamiju i imam najgori moguci ziri, a to su dzematlije... I vec dva tri dana slusam komentare ti "masala i slicno", jer nikom luk nije rodio... Veci "poboden", nego izvadjen...
Nemoj vjerovati meni - nisam vidjela samo čula. A ovaj što sam kupila je stvarno dobar i cijena mu je 7 KM. A ovo boldirano jekurty wrote:Eh sad, vjerujem i tebi za to da je rodio...safran wrote:Ne znam, u Ljubinju su kažu hektare stavili pod bijeli luk i rodio odlično. Prodaju ga uz cestu - ja kupila - cijena 7 KM.
Prije par dana pricam sa covjek koji ima par granapcica u par gradova, vezano za otkup luka... I kaze mi "ma donesi ti to meni, dat cu ti po 3KM..."
kazem mu "pa jerane, nije ovo kineski koji je kao jabuka i izgleda kao da si nacrtao, a hemije u njemu na pretek "
Ovo je već uvreda na međudžematskoj osnovi.Oticon wrote:a bijeli ako koji i izvadim moram mjeriti onom Muminovom zapadnjačkom digitalnom kašičicom.

Je li ti ovo onaj stari Zeko čeprko po korjenu pa malo viri iz zemlje...a ti mu stavio nekakvu Zvjerku da ga juri. Dragi Mumine...kod tebe izgleda svaka čili sadnica kao dokumentarac za National GeographicMu'min wrote:
a evo slik čilija koji raste u posudi u kancelariji. Cilj je da doživi bar 3 godine.
Ovo mu je prva.

Kako? Daj mi recept.Oticon wrote:Flag...probaj sa rastvorom bijelog luka.
Teško ih je razlikovati, ali meni to ne liči na vršnu trulež, već na sunčane opekotine.flag wrote:Pomagajte, parike mi napala vršna trulež.
Hvala to Oti, i ovo ću probati - koliko brzo ovaj rastvor djeluje? Koliko treba vremena da biljka ovo apsorbuje, da mi parike ne odu u helać?Oticon wrote:Uzmi oko 200 gr. bijelog luka, odvoj čehna ali ih nemoj ljuštiti preli sa 2 l vode i skuhaj. Ostavi do sutra da se ohladi. Sutra procijedi i razrijedi sa vodom...omjer na 1l tečnosti od bijelog luka 10l vode ... i prskaj i po plodu i po listu.
Nemam Mu'mine. Paradajz sam odmah bacio. Bilo me strah da nije plamenjača. Sinoć malo potražim po internetu... i poprilično sam siguran da je u pitanju vrtna trulež, nedostatak kalcija. Po načinu kako nastaje vrtna trulež... kod mene je vala bilo idealno za tu trulež - nedostatak vode i ekstremna suša. Baš k'o da je dijagnoza pisana za moju baštu.Mu'min wrote:Flag
daj sliku i paradajza, jer meni kako ovo izgleda sa paprike ovdje nije manjak kalcija (onaj plod na vrhu mi je previše "voden"), opet daj da prvo vidimo sliku paradajza prije nego damo konačno mišljenje.
To je to Banksy, ovako crnih paprika (slika 19) nije bilo srećom, ali ova na vrhu je identična mojim parikama. Čak se u prvi mah trznu da je moja slika - jer je i kod mene Kalifornijsko čudo dosta nastradalo.Banksy wrote: pogledaj gornju sliku i onu 19, na dnu stranice http://pinova.hr/hr_HR/baza-znanja/povr ... e-do-berbe
meni to tvoje ne liči na ovo.
1. Manjak kalcija kod paradajza se vidi tako da potpuno CRNE boje i nije kahveno.flag wrote: Nemam Mu'mine. Paradajz sam odmah bacio. Bilo me strah da nije plamenjača. Sinoć malo potražim po internetu... i poprilično sam siguran da je u pitanju vrtna trulež, nedostatak kalcija. Po načinu kako nastaje vrtna trulež... kod mene je vala bilo idealno za tu trulež - nedostatak vode i ekstremna suša. Baš k'o da je dijagnoza pisana za moju baštu.
Nego Mu'mine, smijem li po plodovima ovim prskati (Protifert Kalcij - ako je folijarna upotreba) i isto pitanje k'o za Oti, koliko ovo brzo djeluje? Ako je nešto sporovozno da tražim šta što će brzo dati kalcij parikama. Bojim se (ako je za 4 dana) sve zrele plodove parike zahvatilo da sve ne uhelaći se dok biljke prime kalcij. Jedino sam ovo našao za taj Protifert...
- paradižnik (črna pegavost) 2-4 tretiranja v konc. 0,2-0,25 %. S tretiranji pričnemo ob
pričetku cvetenja na prvih grozdičih in
Koliko kontam ovo se koristi prije cvjetanja - a kod mene je već prispjelo da se bere.