Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

and

#2076 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by and »

Edin H. wrote:
van Basten wrote:
shalla wrote:Luckylaka, hajde molim te samo reci živiš li u Bosni i ako ne živiš reci mi koliko dugo živiš vani???
Brate iz tebe isijava toliki patriotizam da je mene naprosto stid što ja nisam toliki patriota ko ti :sad:
lucky to malo selektivno gleda... Begovića treba otjerati jer je izdao reprezentaciju, a recimo njegovog havera Hamzagića treba pogladiti po kosici iako je izdao Sarajevo. Iako se dobrim djelom slažem sa njim oko Begovića, Ibričića i sl, ipak bih više cijenio principijelnost u svakoj sličnoj situaciji.
Principijelnost, patriotizam ili papetov povrijedjen ponos nas nece odvesti na Evropsko prvenstvo, nego samo kvalitet i dobra forma igraca koji IGRAJU u svojim klubovima.
a koje selektor uspije nagovoriti da dođu na reprezentativne utakmice?
jel ovaj begović odlučio hoće li braniti za bih?
van Basten

#2077 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by van Basten »

Edin H. wrote:
van Basten wrote:
shalla wrote:Luckylaka, hajde molim te samo reci živiš li u Bosni i ako ne živiš reci mi koliko dugo živiš vani???
Brate iz tebe isijava toliki patriotizam da je mene naprosto stid što ja nisam toliki patriota ko ti :sad:
lucky to malo selektivno gleda... Begovića treba otjerati jer je izdao reprezentaciju, a recimo njegovog havera Hamzagića treba pogladiti po kosici iako je izdao Sarajevo. Iako se dobrim djelom slažem sa njim oko Begovića, Ibričića i sl, ipak bih više cijenio principijelnost u svakoj sličnoj situaciji.
Principijelnost, patriotizam ili papetov povrijedjen ponos nas nece odvesti na Evropsko prvenstvo, nego samo kvalitet i dobra forma igraca koji IGRAJU u svojim klubovima.
imali smo mi i kvalitete i igrača u dobroj formi pa nigdje nismo otišli do sada... ja baš mislim da će nam principjelnost značajno pomoći na putu ka završnicu nekog prvenstva. kad se zna ko kosi a ko vodu nosi, te ko šta smije a ko ne smije, onda će i kvalitet doći do izražaja. Sve dok nešto popuštamo, improvizujemo, petljamo.... ništa od nas
Obuca9

#2078 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

Zašto Burić nije branio za Lech večeras?
Edin H.

#2079 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

and wrote: a koje selektor uspije nagovoriti da dođu na reprezentativne utakmice?
Ne znam, evo ga duma poslije Birminghama
Previse se ovo zaostrilo za moj ukus.

Image
quasar

#2080 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by quasar »

and wrote: a koje selektor uspije nagovoriti da dođu na reprezentativne utakmice?
možda i jeste, ali su zato novinari odlučili da neće više nikad...
legionar2010

#2081 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by legionar2010 »

Mobile_Disco wrote:Zalosno je to sto napadate momka svi redom, a da nismo culi drugu stranu medalje, zalosno je sto je jednima dozvoljeno odsustvovat, a drugima nije, zalosno je sto ljudi ni ne saslusaju a odmah napadaju, al jebga to je Bosna, zalosno je sto Susic prvo najavljuje sankcije, treniras strogocu na momku koji pored Dzeke igra u najjacoj ligi, duplo je bolji od Hasagica, al ne, mora na nekom, zalosno je sto Spahic, o kojem sam prije ovog imao puno vece postovanje, onako kapitenski pljuje po momku po novinama, govori da ih je izdao, kao da se igralo svjetsko prvenstvo a ne utakmica za punjenje dzepova. Begovic ce za par godina biti jedan od najboljih golmana engleske lige, ako ne i svjeta, i pored ovakvih "saigraca" i "trenera" bolje mu je da ni ne dolazi da igra, kako sad da on igra sa Spahicem kad je ovaj ovako izjavio za njega? Meni bi to iskreno bilo zao, jer je danas tesko naci dobrog golmana, i ja sam izgleda jedini ovde koji ne sumnja u njegovu iskrenost, namjere i njegov patriotizam..
Zalosno je stvarno na koji nacin sami sebi zabijamo noz u ledja. Izjava Spahica je bas onakva kakva ne bi smjela biti. Izgleda "kapitenska" (za one koji vide do svog nosa) i "egocentricna" da ne kazem prekonamjerna za one koji na duzi rok zele reprezentaciji neki napredak. Nije da zelim Spahu ocrniti bio je jedan od meni osobono najdrazih igraca, borben, jak, nepopustljiv ali kad se radi o osobi koja je kapiten tima onda moras uzeti u obzir cijelu situaciju. Svaka seljacina zna da sa medijia nemozes iskreno pricati jer ce te kad tad zajebati, sa njima moras raditi u rukavicama znaci politicki elgenatno. Ali izgleda da Emir osim svoje borbenosti u svom karakteru ne moze naci neki siri smisao kao, neku laganiju politiku, ne toliko ekscentricnu i direktnu. Ovakve izjave su jako puste, ne ostvaljaju niti milimetra za debatu, jako su direktne i skodljive. Ne brabin Begovica mada i sam se pitam po prvi put od kad pratim repku da se neko na ovakav nacine ne odaziva na poziv. Ni tu mi nije jasno, ali nikad nisam ocekivao da ce nako ko Spahic izustiti ovkave izjave u medije, gdje kao serif na wild wild westu obracunava u imenu svega sto je dosad stvorijo za ovu repku.
Mislim da smo izgubili jako dobrog golmana to je definitivno sudeci po izjavama u medijima, daj boze da se na sve ovo pamet spomene.
alijasalija

#2082 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by alijasalija »

Asmir je skonto neke stvari vezane za stanje u reprezentaciji i to je to. Normalno da covjek nece da putuje u Slovacku ili dalje u SAD na utakmici koju bi sigurno poceo s klupe i mozda cak ne bi ušao i to sve u cijenu da izgubi mjesto na golu Stokea radi povrede il nekog drugog razloga vezanog za repku. Ja sam skroz na strani Begovica.

Sto je to Dzeko privilegovaniji od Begovica!?!? Džeko je u vise utakmica pokazo neprofesionalnost i los odnos prema drzavnom dresu al on igra u Man. Cityu al dokad? Jedini igrač koji ima potencijala da zaigra u velikom klubu i da ostane duze u njemu je Begovic. Mi nijednog takvog igraca vise nemamo, bar trenutno.
shalla

#2083 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by shalla »

Ova tema se i dalje vrti ukrug a samo se presipa iz šupljeg u prazno. Ja bih je zaključao dok god selektor ne popriča sa Asmirom i dok nam se ne objelodani prava istina, ovako samo naglabamo i možda griješimo dušu :)

Moje mišljenje je i dalje nepromijenjeno, Asmir treba da snosi kaznu ali ta kazna se nikako ne smije očitovati u daljem nepozivanju jer on ovoj reprezentaciji treba dosta više nego reprezentacija njemu. Nek ga kazne novčano, šta ja znam, valjda ima neki pravilnik o kažnjavanju i nagrađivanju... I iako sam mišljenja da se treba kazniti i dalje sam u jednom određenom (manjem) postotku na njegovoj strani jer znam iz prve ruke (od čovjeka kojem vjerujem ko majci rođenoj) da je selektor, i pored toga što je Kenan govorio prije tekme kako se ne osjeća najbolje i kako ga bol u leđima "malo ograničava" pri ispucavanjima i sl, odlučio da ne stavi Asmira na gol i time možda indirektno kumovao gubitku 2 boda (toj odluci da brani povrijeđeni Keno je pridodao još jednu nebuloznu - forsiranja Mravca po svaku cijenu)...

Dakle kazna DA, ali nepozivanje nipošto NE
and

#2084 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by and »

alijasalija wrote:Asmir je skonto neke stvari vezane za stanje u reprezentaciji i to je to. Normalno da covjek nece da putuje u Slovacku ili dalje u SAD na utakmici koju bi sigurno poceo s klupe i mozda cak ne bi ušao i to sve u cijenu da izgubi mjesto na golu Stokea radi povrede il nekog drugog razloga vezanog za repku. Ja sam skroz na strani Begovica.

Sto je to Dzeko privilegovaniji od Begovica!?!? Džeko je u vise utakmica pokazo neprofesionalnost i los odnos prema drzavnom dresu al on igra u Man. Cityu al dokad? Jedini igrač koji ima potencijala da zaigra u velikom klubu i da ostane duze u njemu je Begovic. Mi nijednog takvog igraca vise nemamo, bar trenutno.
ne pretjeruj.begović je odličan golman,ali što se reprezentacije tiče nije nešto pretjerano zainteresovan.ne dolazi na okupljanja,ne izjavljuje ništa vezano za bih,ne znam jel kontaktira sa nekim od kolega iz reprezentacije?dođe mu ga nešto ko ovaj naš košarkaš domenkant.
još frajer izgleda ni u wc ne smije otići da mu se sorensen ne uvali među stative.
porediti njega i džeku je smiješno,pogotovo sada kada je došao u city.pa i wolfsburg je jači od ovog stokea.zbog džeke su na posudbe u real i pl klubove otišli napadači zvijezde i stvarno je smiješno poređenje.
luckylaka

#2085 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Prije svega boli te qrac gdje ja zivim,drugo boli te qrac koliko dugo zivim vani,trece procitaj prva dva.Patriota ili optimista.Znas li razliku.Optimista jesam i sa Papetom idemo na E.P.(ovo pisem vec stoti put)Medjutim posto je tema golman Bih odlutao si daleko sa patriotizmom.Ili da ti pojasnim drugacije,mozda ukapiras .Ovdje pisem SVOJE misljenje i dalje ostajem pri tome da Begovica treba otjerati u 3 p.m.,Ibricica u 2 p.m. i Nadarevica u p.m. tj.hladjenje na tribine.P.S.,,Van basten,,i dalje izmisljas tj.lazes.Ponudio sam ti nekoliko puta da izneses na vidjelo gdje to Hamzagic pljuje po Sa.Trazio si jadan,poturao Jahiceve izjave,googlao i nisi nasao nista.Dakle ne pljuj po momku ili nadji nesto konkrektno.Al neces naci.
shalla

#2086 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by shalla »

luckylaka wrote:
Prije svega boli te qrac gdje ja zivim,drugo boli te qrac koliko dugo zivim vani,trece procitaj prva dva.Patriota ili optimista.Znas li razliku.Optimista jesam i sa Papetom idemo na E.P.(ovo pisem vec stoti put)Medjutim posto je tema golman Bih odlutao si daleko sa patriotizmom.Ili da ti pojasnim drugacije,mozda ukapiras .Ovdje pisem SVOJE misljenje i dalje ostajem pri tome da Begovica treba otjerati u 3 p.m.,Ibricica u 2 p.m. i Nadarevica u p.m. tj.hladjenje na tribine.P.S.,,Van basten,,i dalje izmisljas tj.lazes.Ponudio sam ti nekoliko puta da izneses na vidjelo gdje to Hamzagic pljuje po Sa.Trazio si jadan,poturao Jahiceve izjave,googlao i nisi nasao nista.Dakle ne pljuj po momku ili nadji nesto konkrektno.Al neces naci.
Ok, dakle gdjegod zivis vidim da ti je kultura na nivou...
Ajd vozdra, idi pusti Merlina ili onu "ponesi zastavu" od Tife pa nam opet navrati i pricaj o patriotizmu...
luckylaka

#2087 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

shalla wrote:
luckylaka wrote:
Ok, dakle gdjegod zivis vidim da ti je kultura na nivou...
Ajd vozdra, idi pusti Merlina ili onu "ponesi zastavu" od Tife pa nam opet navrati i pricaj o patriotizmu...
Jednom mi je neko davno rekao ,,kad pijes ne koristi comp,,Tako i ti okani se il flase il compa.Jutro je pametnije od akshama.Poz.
shalla

#2088 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by shalla »

U pravu si. Poz i tebi
Obuca9

#2089 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

Jes vala Shalla ohani s tom rakijom :lol: :lol: :lol:
burek_in_space

#2090 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by burek_in_space »

18. Feb. 2011. 12:28 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» luckylaka

7 dana

Ako ovo ne pomogne da savladash komunikaciju sa forumashima, naredni put ide 30-dnevni ban.
vryzas

#2091 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by vryzas »

Mobile_Disco wrote:Zalosno je to sto napadate momka svi redom, a da nismo culi drugu stranu medalje, zalosno je sto je jednima dozvoljeno odsustvovat, a drugima nije, zalosno je sto ljudi ni ne saslusaju a odmah napadaju, al jebga to je Bosna, zalosno je sto Susic prvo najavljuje sankcije, treniras strogocu na momku koji pored Dzeke igra u najjacoj ligi, duplo je bolji od Hasagica, al ne, mora na nekom, zalosno je sto Spahic, o kojem sam prije ovog imao puno vece postovanje, onako kapitenski pljuje po momku po novinama, govori da ih je izdao, kao da se igralo svjetsko prvenstvo a ne utakmica za punjenje dzepova. Begovic ce za par godina biti jedan od najboljih golmana engleske lige, ako ne i svjeta, i pored ovakvih "saigraca" i "trenera" bolje mu je da ni ne dolazi da igra, kako sad da on igra sa Spahicem kad je ovaj ovako izjavio za njega? Meni bi to iskreno bilo zao, jer je danas tesko naci dobrog golmana, i ja sam izgleda jedini ovde koji ne sumnja u njegovu iskrenost, namjere i njegov patriotizam..

:thumbup:
shalla

#2092 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by shalla »

hz__semir wrote:Jes vala Shalla ohani s tom rakijom :lol: :lol: :lol:
:mrgreen:
van Basten

#2093 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by van Basten »

luckylaka wrote:
dobio si ti i dovoljno dokaza, ne samo od mene, ali pošto je to tvoj haver ti to ne želiš da vidiš... šta ja tu mogu, svakako nije tema o tome, ja sam samo potcrtao da ti koji braniš jednog papka, nemaš pravo napadati drugog koji radi u biti isto što i prvi.
p.s. sad vidim da si banovan, pa svakako nema odgovora. Samim tim i konverzacija na ovu temu je za mene završena, a ovaj moj post preskočite
quasar

#2094 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by quasar »

Mobile_Disco je napisao/la:
Zalosno je to sto napadate momka svi redom, a da nismo culi drugu stranu medalje, zalosno je sto je jednima dozvoljeno odsustvovat, a drugima nije, zalosno je sto ljudi ni ne saslusaju a odmah napadaju, al jebga to je Bosna, zalosno je sto Susic prvo najavljuje sankcije, treniras strogocu na momku koji pored Dzeke igra u najjacoj ligi, duplo je bolji od Hasagica, al ne, mora na nekom, zalosno je sto Spahic, o kojem sam prije ovog imao puno vece postovanje, onako kapitenski pljuje po momku po novinama, govori da ih je izdao, kao da se igralo svjetsko prvenstvo a ne utakmica za punjenje dzepova. Begovic ce za par godina biti jedan od najboljih golmana engleske lige, ako ne i svjeta, i pored ovakvih "saigraca" i "trenera" bolje mu je da ni ne dolazi da igra, kako sad da on igra sa Spahicem kad je ovaj ovako izjavio za njega? Meni bi to iskreno bilo zao, jer je danas tesko naci dobrog golmana, i ja sam izgleda jedini ovde koji ne sumnja u njegovu iskrenost, namjere i njegov patriotizam..
Ma branio sam ga i ja pa me razapese, a sta cu im... vrijeme ce pokazati sve.
smak

#2095 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by smak »

quasar wrote:
Mobile_Disco je napisao/la:
Zalosno je to sto napadate momka svi redom, a da nismo culi drugu stranu medalje, zalosno je sto je jednima dozvoljeno odsustvovat, a drugima nije, zalosno je sto ljudi ni ne saslusaju a odmah napadaju, al jebga to je Bosna, zalosno je sto Susic prvo najavljuje sankcije, treniras strogocu na momku koji pored Dzeke igra u najjacoj ligi, duplo je bolji od Hasagica, al ne, mora na nekom, zalosno je sto Spahic, o kojem sam prije ovog imao puno vece postovanje, onako kapitenski pljuje po momku po novinama, govori da ih je izdao, kao da se igralo svjetsko prvenstvo a ne utakmica za punjenje dzepova. Begovic ce za par godina biti jedan od najboljih golmana engleske lige, ako ne i svjeta, i pored ovakvih "saigraca" i "trenera" bolje mu je da ni ne dolazi da igra, kako sad da on igra sa Spahicem kad je ovaj ovako izjavio za njega? Meni bi to iskreno bilo zao, jer je danas tesko naci dobrog golmana, i ja sam izgleda jedini ovde koji ne sumnja u njegovu iskrenost, namjere i njegov patriotizam..
Ma branio sam ga i ja pa me razapese, a sta cu im... vrijeme ce pokazati sve.
spahic se bas i ne ponasa kapitenski... one maloljetnice iz jeza mu malo udarile u glavu...
mislim da begovica ne smiju kazniti i treba ga vratiti u repku ...
ako se kazni begovic onda treba kazniti i ibricica i dzeku...
jeza u ledja

#2096 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

smak wrote:mislim da begovica ne smiju kazniti i treba ga vratiti u repku ...
Zasto treba kazniti Ibricica i Dzeku?
Dead Man Walking

#2097 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Dead Man Walking »

jeza u ledja wrote:
smak wrote:mislim da begovica ne smiju kazniti i treba ga vratiti u repku ...
Zasto treba kazniti Ibricica i Dzeku?
Dzeku ne treba jer je dobio dozvolu selektora da odsustvuje. Ibricica treba iz dva razloga. Prvo, zato sto nam nece puno faliti i ako bude kaznjen jer na njegovoj poziciju imamo bar trojicu boljih. Drugo, zato sto ucjenjuje reprezentaciju i propusta Atlantu bez dozvole, a onda za par dana igra u Splitu.
BarbaDue

#2098 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by BarbaDue »

Zao mi je {to Su{i} nikada nije prihvatio moje opravdanje

Asmir Begovi} je {utio deset dana i onda odlu~io da progovori. Mnogo toga je lo{eg o sebi golman reprezentacije
Bosne i Hercegovine pro~itao posljednjih dana, pa je na{ list izabrao da se obrati javnosti, da ka`e svoje razloge
izostanka sa prijateljske utakmice protiv Meksika koja je pro{le sedmice igrana u Atlanti (SAD).

Sve se zavr{ilo na poku{ajima.
- Meni je nezgodno da bilo {ta sada komentari{em, kada su me svi proglasili glavnim krivcem. Uostalom nemam
mnogo toga ni kazati, ali mi je `ao {to Su{i} nikada nije mogao prihvatiti moje opravdanje - ka`e na po~etku
razgovora za „Sport“, Asmir Begovi}.

Kako su tekli razgovori sa Su{i}em? Koliko ste ga puta kontaktirali prije me~a sa Meksikom?
- Najmanje tri, ~etiri puta. Zvao je i Diao, ali sve bez uspjeha. Tokom razgovora sam selektoru poku{ao objasniti
moju te{ku situaciju u Stouku i da mi je bilo jako bitno da ostanem u klubu, jer sam odlaskom u Atlantu mogao
izgubiti mjesto prvotimca. Tra`e Vas ^elzi, Man~ester junajted... Da li su njihovi menad`eri bili na tribinama?
- Bili su, na svakoj su utakmici. Ka`em vam jako mi je bilo stalo da ostanem prvi golman Stouka. I sami znate da
sam vi{e od pola godina ~ekao pravu priliku. Sve je moglo propasti odlaskom u SAD.

Da li ste se nadali da }ete imati tretman kao Edin D`eko, kojeg je selektor oslobodio odlaska u Atlantu?
- Nisam imao tu namjeru. Znao sam da D`eko ne}e i}i uz Ameriku, ali me nije zanimalo na koji je na~in dobio
Su{i}ev dopust. To je njegov slu~aj u koji nisam ulazio. Imao sam svoje razloge, a u NSBiH su prihvatili moju
situaciju, ali nije selektor.

Ka`ete da su Vas iz NSBIH oslobodili obaveza. Kako se to moglo dogoditi?
- Kada sam im javio da imam problema, kazali su mi da }e sve biti uredu. Dodali suda jo{ pozovem selektora, ali
on nije `elio da prihvati moje opravdanje.

Reprezentativci BiH su razo~arani. Mnogi su kazali da ste iz razo~arali?
- Pro~itao sam {ta su neki od igra~a izjavili. Ne znam da li je to istina. Kazat }u samo da nisam pri~ao sa kapitenom
Spahi}em. Volio bih da jesam, ali nisam. To {to je on izjavio, to je njegovo mi{ljenje, ali bih volio da je pri~ao sa mnom, pa tek onda donio zaklju~ak. Ipak, to opet ni{ta ne mijenja.

Promijenila se sitaucija sa Vama, selektor Su{i} je najavio da Vas ne}e pozvati za me~ sa Rumunijom.
- Ne znam {ta }e od svega biti. Nisam vi{e pri~ao sa Su{i}em, ali se nadam da }e se sve pozitivno rije{iti - kazao
je Begovi}.

Sport, 18.2.2011.
studeni76

#2099 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by studeni76 »

Čuj to nemože da igra jer ima konkurenciju u klubu! Pa u svakom klubu ima rezervni golman koji samo čeka priliku, kako drugi golmani igraju za reprezentacije!
quasar

#2100 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by quasar »

Najlakše je tuđim qu*cem gloginje mlatit....
Locked