Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- Dozer
#2076 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Isti sam ti takav. Problem je sto upravo "vjernici" vode ovu drzavu. A istovremeno su i lopovi 
- S4mpion
#2077 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Dobro je što si to "vjernici" stavio pod navodnike, bruka tih "vjernika" bi do sada kamen tucala da je zakona i države. 
-
Eniac
#2078 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Da ponovim tvoje pitanje otprije stranicu ili dvije: "Kako mi znamo ko je vrjernik?"S4mpion wrote:Dobro je što si to "vjernici" stavio pod navodnike, bruka tih "vjernika" bi do sada kamen tucala da je zakona i države.
- Dozer
#2079 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nikako. Mozemo se voditi samo onime sto sami za sebe kazu. A ovi se deklarisu kao vjernici. Problem je sto im djela nikako ne idu u prilog 
Last edited by Dozer on 02/06/2014 16:48, edited 1 time in total.
- S4mpion
#2080 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne znamo, zato se i stavljaju navodniciEniac wrote:Da ponovim tvoje pitanje otprije stranicu ili dvije: "Kako mi znamo ko je vrjernik?"S4mpion wrote:Dobro je što si to "vjernici" stavio pod navodnike, bruka tih "vjernika" bi do sada kamen tucala da je zakona i države.
-
Eniac
#2081 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Onda si i ti "vjernik", a ne vjernik?S4mpion wrote:Ne znamo, zato se i stavljaju navodniciEniac wrote:Da ponovim tvoje pitanje otprije stranicu ili dvije: "Kako mi znamo ko je vrjernik?"S4mpion wrote:Dobro je što si to "vjernici" stavio pod navodnike, bruka tih "vjernika" bi do sada kamen tucala da je zakona i države.
- S4mpion
#2082 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ako je nekome ćeif da me tako nazove, bujrum.Eniac wrote:Onda si i ti "vjernik", a ne vjernik?S4mpion wrote:
Ne znamo, zato se i stavljaju navodnici
-
Eniac
#2083 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ko govoro o cejfu? Ti si rekao, ne mozemo znati ko je vjernik, zato koristimo navodnike. Ako je tako, ne mozemo znati ni da li si ti vjernik. A ako je dovoljno samo se deklarisati da si vjernik, onda i ti sto bi trebali tucati kamen su su vjernici, nisu "vjernici". Ne moze jedan princip odredjivanja ko je vjernik vaziti za jedne, drugi za druge...S4mpion wrote:Ako je nekome ćeif da me tako nazove, bujrum.Eniac wrote:Onda si i ti "vjernik", a ne vjernik?S4mpion wrote:
Ne znamo, zato se i stavljaju navodnici
Pricipi vaze za sve.
- S4mpion
#2084 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ama ne možeš znat ko je vjernik, a ko ne, možeš samo nagađatEniac wrote:Ko govoro o cejfu? Ti si rekao, ne mozemo znati ko je vjernik, zato koristimo navodnike. Ako je tako, ne mozemo znati ni da li si ti vjernik. A ako je dovoljno samo se deklarisati da si vjernik, onda i ti sto bi trebali tucati kamen su su vjernici, nisu "vjernici". Ne moze jedan princip odredjivanja ko je vjernik vaziti za jedne, drugi za druge...S4mpion wrote:
Ako je nekome ćeif da me tako nazove, bujrum.
Pricipi vaze za sve.
-
nemezis
#2085 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Vjernik je onaj ko kaze da je vjernik. Druga je stvar sto ima svakakvih vjernika pa bi neki da ih nazovu "vjernicima" jer im kvare ideju da je vjera nesto dobro. Vjernik je i onaj ko ubije i onaj o krade. Dovoljno je da vjeruje u boga.
-
Eniac
#2086 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ako kaze a je vjernik, onda jeste. Ako ukrade ili ubije, a ode u crkvu i dzamiju i pomoli se, vjernik je. Tacka.S4mpion wrote:Ama ne možeš znat ko je vjernik, a ko ne, možeš samo nagađatEniac wrote:Ko govoro o cejfu? Ti si rekao, ne mozemo znati ko je vjernik, zato koristimo navodnike. Ako je tako, ne mozemo znati ni da li si ti vjernik. A ako je dovoljno samo se deklarisati da si vjernik, onda i ti sto bi trebali tucati kamen su su vjernici, nisu "vjernici". Ne moze jedan princip odredjivanja ko je vjernik vaziti za jedne, drugi za druge...S4mpion wrote:
Ako je nekome ćeif da me tako nazove, bujrum.
Pricipi vaze za sve.
-
kerima1
#2087 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Vjernik moze biti samo onaj ko voli ljude,zivotinje,biljke,ne znam kako neko moze biit vjernik,a ne voliti sve dobre ljude i jos ne gajiti mrznju ni prema losim ljudima,nego ne voliti lose stvari kod ljudi.
- Towelie
#2088 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Jeste. Ali isto tako ako neko za sebe tvrdi da je vernik, ne mogu se na osnovu toga sva njegova dela stavljati pod plast vere. Covek popije alkohol, a musliman je. Je li vernik? Sto se mene tice, jeste. Je li pijenje alkohola vera? Ne, nikako.nemezis wrote:Vjernik je onaj ko kaze da je vjernik. Druga je stvar sto ima svakakvih vjernika pa bi neki da ih nazovu "vjernicima" jer im kvare ideju da je vjera nesto dobro. Vjernik je i onaj ko ubije i onaj o krade. Dovoljno je da vjeruje u boga.
-
Eniac
#2089 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Koji su uslovi da "se uclanis" u hriscanstvo? Da budes krsten. U islam? Da izgovoris pred svjedocima sehadet.kerima1 wrote:Vjernik moze biti samo onaj ko voli ljude,zivotinje,biljke,ne znam kako neko moze biit vjernik,a ne voliti sve dobre ljude i jos ne gajiti mrznju ni prema losim ljudima,nego ne voliti lose stvari kod ljudi.
Ne znam da i jedna religija zahtijeva pri pristupanju uvjerenje o nekaznjavanju, potvrdu psihologa da nisi monstrum i druge slicne uslove.
- S4mpion
#2090 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Opet pogrešno, ne možeš znati, možeš samo nagađat.Eniac wrote:Ako kaze a je vjernik, onda jeste. Ako ukrade ili ubije, a ode u crkvu i dzamiju i pomoli se, vjernik je. Tacka.S4mpion wrote:
Ama ne možeš znat ko je vjernik, a ko ne, možeš samo nagađat
-
Eniac
#2091 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Pa, kako ti niisi jedinica mjere za ocjenjivanje ko jeste a ko nije vjernik, jedino je relevantno ako doticna osoba kaze "jesam" ili "nisam".S4mpion wrote:Opet pogrešno, ne možeš znati, možeš samo nagađat.Eniac wrote:Ako kaze a je vjernik, onda jeste. Ako ukrade ili ubije, a ode u crkvu i dzamiju i pomoli se, vjernik je. Tacka.S4mpion wrote:
Ama ne možeš znat ko je vjernik, a ko ne, možeš samo nagađat
Mozda ti je zao sto nisi bog, pa da ti odredjujes?
- S4mpion
#2092 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
[/quote]Eniac wrote:
Pa, kako ti niisi jedinica mjere za ocjenjivanje ko jeste a ko nije vjernik, jedino je relevantno ako doticna osoba kaze "jesam" ili "nisam".
Ako čovjek kaže da je vjernik, ti mu na to možeš vjerovat ili ne vjerovat, ali stvarno stanje samo Bog zna.
-
NeenaSa
#2093 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Da skratim, ne seri !!!kerima1 wrote:Vjernik moze biti samo onaj ko voli ljude,zivotinje,biljke,ne znam kako neko moze biit vjernik,a ne voliti sve dobre ljude i jos ne gajiti mrznju ni prema losim ljudima,nego ne voliti lose stvari kod ljudi.
-
NeenaSa
#2094 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ako čovjek kaže da je vjernik, ti mu na to možeš vjerovat ili ne vjerovat, ali stvarno stanje samo Bog zna.[/quote]S4mpion wrote:Eniac wrote:
Pa, kako ti niisi jedinica mjere za ocjenjivanje ko jeste a ko nije vjernik, jedino je relevantno ako doticna osoba kaze "jesam" ili "nisam".
Chiji, koji?
- S4mpion
#2095 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Izaberi kojeg hoćeš, a ne moraš ni izabrat, svejedno je, jer opet ne možeš znati stvarno stanje po pitanju tuđe vjere. 
-
kerima1
#2096 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Sta ces nije svako dobar niti voli dobro,niti zeli drugimadobro.Razumijem teNeenaSa wrote:Da skratim, ne seri !!!kerima1 wrote:Vjernik moze biti samo onaj ko voli ljude,zivotinje,biljke,ne znam kako neko moze biit vjernik,a ne voliti sve dobre ljude i jos ne gajiti mrznju ni prema losim ljudima,nego ne voliti lose stvari kod ljudi.
-
NeenaSa
#2097 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
"Jopet" , ne serite. 
- S4mpion
#2098 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ima li ove godine?NeenaSa wrote:"Jopet" , ne serite.
- MJAU - da
#2099 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne pretjerujte majke vam. Čuj voljeti kod ljudi loše? Možeš tolerisati valjda, ali voljeti nikako.
Tome te ne uči vjera, nego razum kad postaneš zreo da razlučiš stvari.
Tome te ne uči vjera, nego razum kad postaneš zreo da razlučiš stvari.
-
NeenaSa
#2100 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Chega i koga ?S4mpion wrote:Ima li ove godine?NeenaSa wrote:"Jopet" , ne serite.