uglavnomja wrote: ↑30/09/2021 08:08
Billy The Pljuc wrote: ↑30/09/2021 05:22
Ne znam što vam smetaju protesti, ugrožava li vas Muriz Memić istim, kako vas većina tvrdi nemate nikakve veze ni sa slučajem ni učesnicima i onda se k'o fol ibretite i komentarišete, naravno da će protestvovati, jel' treba da uzima pravdu u svoje ruke, ubije nekoga????
Svaki put kad budem mogao podržaću iste, taman nas tamo samo troje bilo, smatram da zaslužuje istinu ma kakva god da je, ne ovu koju vi ili korumpirana policija i tužilaštvo plasiraju.
Vama ako je normalno da u institucijama ordiniraju likovi poput ovoga Dupovca, policajaca koji "ne znaju" osnove svog posla i svjesno rade isti pogrešno, Burzićke, Sarajlije, Kreštalice i još mnogo mnogo drugih, meni nije.
Reset drugovi i drugarice, ovo je odavno preraslo slučaj neriješenog ubistva jednog mladića, reset nama treba i nećemo se više susretati sa "misterijama" neriješenih slučaja ubistava, krađa, pronevjera, napada i koječega a zbog kojih niko nije odgovarao.
ovo vise nisu protesti protiv sistema da se rijesi slucaj nego su protesti protiv dijela sistema koji ne odgovara nekim strukturama i memicima, a za drugi dio tog istog sistema, koji je jos korumpiraniji od prvog, nizeg, olicen u gordani tadic
slucaj je rijesen 2016. , zna se ko je bio na licu mjesta, sve priznao, vise puta, na razne nacine, i vise ljudi potvrdilo, plus materijalni dokazi
citajuci oslobadjajucu presudu vidi se "zavjera" da se oslobode romi jer sud nije prihvatio optuznicu kao cjelinu, nego je uzeo samo neke fragmente i posmatrao ih samostalno ... i na osnovu njih donio presudu
isti modus "zavjere" kao i optuznica protiv mutapa sada, uzeti su neki fragmenti, koji cak nisu ni krivicno djelo i izmisljena veza izmedju ljudi koji se cak ni ne poznaju i natovaren im organizovani kriminal, ukljucujuci i curu koja je i sama mogla podleci to vece
nista dupovac nije uradio sto je za kaznu, ni niko od ostalih, dapace sve sto je radio uradio je da se slucaj sto brze rijesi rijesi
sud se treba sistematski rusiti iz temelja, na zdravim osnovama, na cinjenicama i istini i prvenstveno objektivno
a ne na ho-ruk po zeljama i manipulacijama pojedinaca
i pogotovo ne uz medijsko dirigiranje avaza
sve u svemu - izgleda da jucerasnji sastanak sa vstv nije prosao po murizovom zeljama
Ovaj slučaj ni izbliza nije riješen a o zavjeri se itekako može raspravljati, mislim da u tom smislu listing primljenih i poslanih poziva svakog vještačenog telefona dovoljno govori sam za sebe. Sve je urađeno od strane kantonalnog tužilaštva da dođe do velikog protoka vremena od ubistva a isto i nije vršilo vještačenje trenutno osumnjičenih, ne znam šta nedavna vještačenja mogu pokazati. Zavjere je itekako bilo, u kom obimu i na kojim sve nivoima možda nikada nećemo saznati.
Što se Gordane Tadić tiče mislim da je moj stav prema istoj više nego jasan, niti je ona svetica niti je mnogo bolja od 90% njih u pravosuđu, sve su to korumpirani poslušnici, uzmi koji god hoćeš nivo, od VSTV-a pa nadole. Ja iskreno znam masu dobrih i uspješnih pravnika, neiskvarenih, nekompromitovanih, nikad niko od njih neće dobiti šansu postati tužiocem/tužiteljicom ili sudijom/jelsepišeispravno sudinicom ili sutkinjom, niti ih to interesuje. Ali nam se zato pojedinci šaltaju sa pozicije na poziciju i tako decenijama, iskopaju ih odnekle po potrebi, nema veze što su isti loši ili imaju određenih mrlja u karijeri, imenovanje slijedi svakako.
I tako nam je u svemu, policija, da ne pišem čega sam se sve nagledao i kakvih sve likova vidio, nekada častan poziv a danas za svaku osudu. Bilo mi je krivo kad sam natjeran da se razdužim svojevremeno, bez mrlje i pogrešnog koraka, vremenom skontam da su mi napravili uslugu i hvala im.
Nego da ne dužim, Ljubo nije udario i samim tim usmrtio rahmetli Dženana Memića, ni kombijem ni palicom, ove optužene se ima za šta teretiti, hoće li im uspjeti dokazati vidjet' ćemo. Mišljenje nam nećete promijeniti, barem meni, mogu sutra osloboditi optužene, da li će se isto desiti usljed nedostatka dokaza ili nesposobnosti tužilaštva da dokaže isto s onim sa čim već raspolaže meni je sasvim svejedno. U tom slučaju u mojim očima će oni samo ostati nekažnjeni, od prvog do zadnjeg, isto kao i oni koje možda nikada nećemo vidjeti na optuženičkoj klupi.