Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

uglavnomja

#20676 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

i agree wrote: 30/09/2021 13:58 Aj tinks da se preko pomagaca zeli doci do ubice jer da se zna pravi ubica vjerovatno bi do sad bio priveden,logicno,jedino ako zijo nije ubica ili hanuma bivsa od dzekija,nebi me nista cudilo ni da ga je ona opalila palicom.Nije dzaba rekla dalida ja nju nedam,ona je moja,nesto na taj fol.
Ovde je jedno sigurno a to je da nista nije nemoguce.
mislis muriz rekao da je dalida rekla ovo boldirano :-)

da je napada zato sto je usrala istragu ili zato sto nije, zavisi od aspekta i trenutka u kojem se to desavalo - dalo bi se prihvatiti sve sto kaze protiv nje

ali da mu je glavni argument "izjava" na nivou pijacnog mahalanja dvije hamse sa 4 osnovne o hodzama i sl. :lol:
i agree

#20677 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

uglavnomja wrote: 30/09/2021 14:38
i agree wrote: 30/09/2021 13:58 Aj tinks da se preko pomagaca zeli doci do ubice jer da se zna pravi ubica vjerovatno bi do sad bio priveden,logicno,jedino ako zijo nije ubica ili hanuma bivsa od dzekija,nebi me nista cudilo ni da ga je ona opalila palicom.Nije dzaba rekla dalida ja nju nedam,ona je moja,nesto na taj fol.

da je napada zato sto je usrala istragu ili zato sto nije, zavisi od aspekta i trenutka u kojem se to desavalo - dalo bi se prihvatiti sve sto kaze protiv nje

ali da mu je glavni argument "izjava" na nivou pijacnog mahalanja dvije hamse sa 4 osnovne o hodzama i sl. :lol:
Kako bi ti snimila nekog poput nje i objavila?Jel ti znas kad ulazis u sud da telefone moras ostavit dole?
RtrnOfSalisbury

#20678 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by RtrnOfSalisbury »

imal ista o mogucem motivu i sto je memic noso vatreno oruzje :?: jel imo metke, jel upotrebljavo oruzje skoro? kad ga je registrovo itd.
uglavnomja

#20679 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

i agree wrote: 30/09/2021 14:41
uglavnomja wrote: 30/09/2021 14:38

Kako bi ti snimila nekog poput nje i objavila?Jel ti znas kad ulazis u sud da telefone moras ostavit dole?
halo ba :-)

ni jedna osoba rodjena i odrasla na asfaltu i uz to visokoobrazovana i strucnjak na visokoj poziciji se ne izrazava tako i ne komunicira sa strankama na takav nacin
i agree

#20680 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

uglavnomja wrote: 30/09/2021 14:54
i agree wrote: 30/09/2021 14:41

ni jedna osoba rodjena i odrasla na asfaltu i uz to visokoobrazovana i strucnjak na visokoj poziciji se ne izrazava tako i ne komunicira sa strankama na takav nacin
Ne skreci sa teme,pitanje je veri simpl.
uglavnomja

#20681 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

RtrnOfSalisbury wrote: 30/09/2021 14:46 imal ista o mogucem motivu i sto je memic noso vatreno oruzje :?: jel imo metke, jel upotrebljavo oruzje skoro? kad ga je registrovo itd.
spominjalo se da je pistolj murizov i da ima on dozvolu

a da li je to taj pistolj :?:
dzenan nije imao svoj registrovan pistolj

moglo se negdje procitati da mu/im je ploskic prijetio
uglavnomja

#20682 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

i agree wrote: 30/09/2021 14:56
uglavnomja wrote: 30/09/2021 14:54

nemam pojma, ne znam ni da se mob mora ostaviti dole

niti imam posla sa sudijama niti mi pada na pamet da nekoga snimam

a to sto se ne moze snimati nije opravdanje da se izmisljaju besmislice i gluposti koje niko ko je odrastao u gradu ne moze povjerovati
i agree

#20683 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

uglavnomja wrote: 30/09/2021 15:01
i agree wrote: 30/09/2021 14:56

a to sto se ne moze snimati nije opravdanje da se izmisljaju besmislice i gluposti koje niko ko je odrastao u gradu ne moze povjerovati
kako znas da je izmislio?
imas neki dokaz?
Tesla Edison

#20684 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Tesla Edison »

i agree wrote: 30/09/2021 15:03
uglavnomja wrote: 30/09/2021 15:01

kako znas da je izmislio?
imas neki dokaz?
Da dokaz da nije?
i agree

#20685 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

Nemamo dokaza ni da jest ni da nije ali ko realno razmislja zapitat ce se pa zasto bi to na samom pocetku muriz slagao?Da je to od skoro prica ok ali od samog pocetka on prica kako je to rekla dalida.
uglavnomja

#20686 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

zato sto znam taj mentalitet, ljude, ne nju licno, ali neke ljude iz razreda, neke sljedece generacije ... i apsolutno je nezamislivo da se iko iz tog kruga toliko ruralizirao ili dezurbanizirao da se spusti nivo hodze i nepismenog pijacnog mahalanja

i toliko neprofesionalnog odnosa prema klijentu, stranci ... :-)

studij u onoj drzavi je stvarao akademskog gradjanina, u punom smislu te rijeci

u stvari, gimnazija je stvarala akademskog gradjanina u odnosu na ovo sta danas iizlazi sa fakulteta u velikom broju :(
uglavnomja

#20687 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

i agree wrote: 30/09/2021 15:35 Nemamo dokaza ni da jest ni da nije ali ko realno razmislja zapitat ce se pa zasto bi to na samom pocetku muriz slagao?Da je to od skoro prica ok ali od samog pocetka on prica kako je to rekla dalida.
to nije sami pocetak slucaja
to je pocetak ifetovog vodjenja slucaja

nista nije slucajno
ni to kao da je ifet tad bio sa njim, ali ifet suti kao zaliven
jer da se njemu dalida natakari na kosti zbog laganja mogao bi se pozdraviti sa karijerom
i agree

#20688 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

uglavnomja wrote: 30/09/2021 15:45
i agree wrote: 30/09/2021 15:35 Nemamo dokaza ni da jest ni da nije ali ko realno razmislja zapitat ce se pa zasto bi to na samom pocetku muriz slagao?Da je to od skoro prica ok ali od samog pocetka on prica kako je to rekla dalida.
to nije sami pocetak slucaja
to je pocetak ifetovog vodjenja slucaja

nista nije slucajno
ni to kao da je ifet tad bio sa njim, ali ifet suti kao zaliven
jer da se njemu dalida natakari na kosti zbog laganja mogao bi se pozdraviti sa karijerom
Zao mi je ali tvojoj prici nikako povjerovat ne mogu jer nisi objektivna i vezes se konstantno samo za mutape.
Billy The Pljuc

#20689 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

uglavnomja wrote: 30/09/2021 08:08
Billy The Pljuc wrote: 30/09/2021 05:22 Ne znam što vam smetaju protesti, ugrožava li vas Muriz Memić istim, kako vas većina tvrdi nemate nikakve veze ni sa slučajem ni učesnicima i onda se k'o fol ibretite i komentarišete, naravno da će protestvovati, jel' treba da uzima pravdu u svoje ruke, ubije nekoga????

Svaki put kad budem mogao podržaću iste, taman nas tamo samo troje bilo, smatram da zaslužuje istinu ma kakva god da je, ne ovu koju vi ili korumpirana policija i tužilaštvo plasiraju.

Vama ako je normalno da u institucijama ordiniraju likovi poput ovoga Dupovca, policajaca koji "ne znaju" osnove svog posla i svjesno rade isti pogrešno, Burzićke, Sarajlije, Kreštalice i još mnogo mnogo drugih, meni nije.

Reset drugovi i drugarice, ovo je odavno preraslo slučaj neriješenog ubistva jednog mladića, reset nama treba i nećemo se više susretati sa "misterijama" neriješenih slučaja ubistava, krađa, pronevjera, napada i koječega a zbog kojih niko nije odgovarao.
ovo vise nisu protesti protiv sistema da se rijesi slucaj nego su protesti protiv dijela sistema koji ne odgovara nekim strukturama i memicima, a za drugi dio tog istog sistema, koji je jos korumpiraniji od prvog, nizeg, olicen u gordani tadic :roll:

slucaj je rijesen 2016. , zna se ko je bio na licu mjesta, sve priznao, vise puta, na razne nacine, i vise ljudi potvrdilo, plus materijalni dokazi

citajuci oslobadjajucu presudu vidi se "zavjera" da se oslobode romi jer sud nije prihvatio optuznicu kao cjelinu, nego je uzeo samo neke fragmente i posmatrao ih samostalno ... i na osnovu njih donio presudu

isti modus "zavjere" kao i optuznica protiv mutapa sada, uzeti su neki fragmenti, koji cak nisu ni krivicno djelo i izmisljena veza izmedju ljudi koji se cak ni ne poznaju i natovaren im organizovani kriminal, ukljucujuci i curu koja je i sama mogla podleci to vece

nista dupovac nije uradio sto je za kaznu, ni niko od ostalih, dapace sve sto je radio uradio je da se slucaj sto brze rijesi rijesi

sud se treba sistematski rusiti iz temelja, na zdravim osnovama, na cinjenicama i istini i prvenstveno objektivno
a ne na ho-ruk po zeljama i manipulacijama pojedinaca
i pogotovo ne uz medijsko dirigiranje avaza :roll:

sve u svemu - izgleda da jucerasnji sastanak sa vstv nije prosao po murizovom zeljama
Ovaj slučaj ni izbliza nije riješen a o zavjeri se itekako može raspravljati, mislim da u tom smislu listing primljenih i poslanih poziva svakog vještačenog telefona dovoljno govori sam za sebe. Sve je urađeno od strane kantonalnog tužilaštva da dođe do velikog protoka vremena od ubistva a isto i nije vršilo vještačenje trenutno osumnjičenih, ne znam šta nedavna vještačenja mogu pokazati. Zavjere je itekako bilo, u kom obimu i na kojim sve nivoima možda nikada nećemo saznati.

Što se Gordane Tadić tiče mislim da je moj stav prema istoj više nego jasan, niti je ona svetica niti je mnogo bolja od 90% njih u pravosuđu, sve su to korumpirani poslušnici, uzmi koji god hoćeš nivo, od VSTV-a pa nadole. Ja iskreno znam masu dobrih i uspješnih pravnika, neiskvarenih, nekompromitovanih, nikad niko od njih neće dobiti šansu postati tužiocem/tužiteljicom ili sudijom/jelsepišeispravno sudinicom ili sutkinjom, niti ih to interesuje. Ali nam se zato pojedinci šaltaju sa pozicije na poziciju i tako decenijama, iskopaju ih odnekle po potrebi, nema veze što su isti loši ili imaju određenih mrlja u karijeri, imenovanje slijedi svakako.

I tako nam je u svemu, policija, da ne pišem čega sam se sve nagledao i kakvih sve likova vidio, nekada častan poziv a danas za svaku osudu. Bilo mi je krivo kad sam natjeran da se razdužim svojevremeno, bez mrlje i pogrešnog koraka, vremenom skontam da su mi napravili uslugu i hvala im.

Nego da ne dužim, Ljubo nije udario i samim tim usmrtio rahmetli Dženana Memića, ni kombijem ni palicom, ove optužene se ima za šta teretiti, hoće li im uspjeti dokazati vidjet' ćemo. Mišljenje nam nećete promijeniti, barem meni, mogu sutra osloboditi optužene, da li će se isto desiti usljed nedostatka dokaza ili nesposobnosti tužilaštva da dokaže isto s onim sa čim već raspolaže meni je sasvim svejedno. U tom slučaju u mojim očima će oni samo ostati nekažnjeni, od prvog do zadnjeg, isto kao i oni koje možda nikada nećemo vidjeti na optuženičkoj klupi.
uglavnomja

#20690 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

agree

:thumbup:

onda vjeruj da je sefica tuzilastva mahalski i pijacarski pricala sa ostecenom strankom, i to uz prisutvo njegovog advokata, detalje iz istrage, i to istrage koja je u toku i jos im rekla da ona nece "dati osumnjicenu jer ide kod hodze"

:-)

hebote zivot, ne znam koju kategoriju ljudi da upotrijebim da uporedim sa ovim, a da ih ne uvrijedim?
i agree

#20691 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

uglavnomja wrote: 30/09/2021 16:04 agree

onda vjeruj da je sefica tuzilastva mahalski i pijacarski pricala sa ostecenom strankom, i to uz prisutvo njegovog advokata, detalje iz istrage, i to istrage koja je u toku i jos im rekla da ona nece "dati osumnjicenu jer ide kod hodze"

hebote zivot, ne znam koju kategoriju ljudi da upotrijebim da uporedim sa ovim, a da ih ne uvrijedim?
Znas zasto vjerujem da jest pricala,zato sto oni kad su skupa (ifet.dalida,bakir,milorad)totalno su drugaciji nego kad se predstavljaju u javnosti. :thumbup:
uglavnomja

#20692 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Billy The Pljuc wrote: 30/09/2021 16:02
Nego da ne dužim, Ljubo nije udario i samim tim usmrtio rahmetli Dženana Memića, ni kombijem ni palicom, ove optužene se ima za šta teretiti, hoće li im uspjeti dokazati vidjet' ćemo. Mišljenje nam nećete promijeniti, barem meni, mogu sutra osloboditi optužene, da li će se isto desiti usljed nedostatka dokaza ili nesposobnosti tužilaštva da dokaže isto s onim sa čim već raspolaže meni je sasvim svejedno. U tom slučaju u mojim očima će oni samo ostati nekažnjeni, od prvog do zadnjeg, isto kao i oni koje možda nikada nećemo vidjeti na optuženičkoj klupi.

ok, znaci nebitno je ovo:

ljubo kaze da ih je udario, vise puta priznao, i to pred advokatom

vasvija i palicu priznala, pa se sjetila da ne zna bosanski ...

bekrija pao na poligrafu ...

rodbina sve to potvrdila, cak i neka komsinca pricala u nekom mediju na pocetku (gdje li nestade zena? ako je vasvija zavrsila u sigurnoj kuci zbog svjedocenja bilo bi zanimljivo znati sta je bilo sa ovom)
uglavnomja

#20693 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

i agree wrote: 30/09/2021 16:06
uglavnomja wrote: 30/09/2021 16:04 agree

Znas zasto vjerujem da jest pricala,zato sto oni kad su skupa (ifet.dalida,bakir,milorad)totalno su drugaciji nego kad se predstavljaju u javnosti. :thumbup:
:lol: :lol: :lol: :lol:
:D

o tito dragi :-)
i agree

#20694 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

uglavnomja wrote: 30/09/2021 16:12

rodbina sve to potvrdila, cak i neka komsinca pricala u nekom mediju na pocetku (gdje li nestade zena? ako je vasvija zavrsila u sigurnoj kuci zbog svjedocenja bilo bi zanimljivo znati sta je bilo sa ovom)
i kako znas da nisu to sve izmislili?to nisu priznali prvi dan nego nakon dva tri mjeseca kad su ih uhapsili...mogli skontat sta hoces.
i agree

#20695 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

uglavnomja wrote: 30/09/2021 16:15
i agree wrote: 30/09/2021 16:06

pa da kad nemas vise argumenata pozivas titu i smajlije :lol:
Billy The Pljuc

#20696 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

Nije nebitno, čakštaviše, iznesi svoja saznanja odbranama optuženih i uputi ih na pravi put, neka oslobode osumnjičene kad je već tako kako pišeš.
uglavnomja

#20697 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

i agree wrote: 30/09/2021 16:16
uglavnomja wrote: 30/09/2021 16:15

ok, zavrsavam sa smajlijima, titi se izvinjavam :oops:

:run:
uglavnomja

#20698 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Billy The Pljuc wrote: 30/09/2021 16:22

Nije nebitno, čakštaviše, iznesi svoja saznanja odbranama optuženih i uputi ih na pravi put, neka oslobode osumnjičene kad je već tako kako pišeš.
znaju odbrane sve ovo, ali je gordana odigrala svoju ulogu glavne u kojoj je besmislena optuznica digunta da bi ona sacuvala, uz murizovu pomoc, svoju guzicu

e, nema vise njene guzice u fotelji, nema vise ni muriza u avazu

ako to dvoje ne mozes povezati onda ne znam sta da ti kazem
i agree

#20699 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

uglavnomja wrote: 30/09/2021 16:24
i agree wrote: 30/09/2021 16:16

ok, zavrsavam sa smajlijima, titi se izvinjavam :oops:

:run:
izvini se ti porodici memic kad ovo sve zavrsi,tako ces ispast covjek a jebo forum,titu i smajlije... :thumbup:
MensurM

#20700 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Nisu Zijo i Alisa ubice jer je Arijana rekla da ona ubice nikad nije vidjela, a vidjela je i Ziju i Alisu više puta.
Locked