TREND

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
anais_nin

Post by anais_nin »

danas wrote:
anais_nin wrote:kazu ovo je proljetna moda :roll:

Image
bezze... :roll: ovo bih mogla i ja da sasijem, bez snita :roll:
a da ne pominjem da je outfit za starackog doma :roll: :D
pa probrala sam onako sporadicno :roll: i vidis da je ovaj smajo sto prevrce ocima :D sto rece celava i kad je super top i tole, udare neke "dodatke" ono :? :D gdje su stvari zbog koji padas na dupe od zelje da ih pronosas? :?
danas

Post by danas »

Ćelava cura wrote: Suknjica mi bas romanticno izgleda...podsjeca me na Meg Ryan :D u onom filmu You've got e-mail :D
prije bih se zapalila nego se furala na taj look :oops: :-)
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

na koji se look furate. Dajte fotke. Ja jucer isla malo po trgovinama i nista mi se ne svidja :roll: A sve mi treba. A sta god da probam, sebi izgledam starije :D Hem imam nekakvih tovar termina dje moram izgledat ko zena :D , a kod mene u ormaru sve hlace i dukserice :roll:
mamica papucarka

Ćelava cura wrote:mamice ako imas bbc prime pogledaj emisiju gdje one dvije babe oblace zene koje imaju los ukus :D ja sam puno toga od njih naucila....
Zene dosta puta nose nesto zato sto im se svidja ili lijepo izgleda, a da to uopste ne izgleda lijepo na njima...npr. ova suknja gore sto bi je Danas na lomacu - ja to ni u snu ne bih smjela obuci jer imam siroke kukove, vec neka mrsavica bi izgledala preslatko u toj suknjici...
:D npr. one pantalone bijele koje je Anais postavila su nesto sto se da kombinirati sa razlicitim stvarima pa ovisno od toga sta imas gore na sebi, mogu biti i nesto sto nosis na posao, a mogu proci i za neke neformalne prilike..
Posto sam ugodno popunjena taman gdje treba :D sve pantalone su mi onakve, imam krojacicu koja mi povoljno sve to sasije :D malo veca peta-5-7cm...i noga vec izgleda duze i ljepse..
Moj stil odjevanja za posao je dosadan, pantalone + nesto gore...
Trudim se da ne nosim vise od dvije boje...ili ako je top saren donji dio obavezno jednobojan..
Proberi par hlaca jednobojnih, i koju suknju i onda trazi nesto sto ide sa tim hlacama i suknjama....Ako dobro proberes mozes dobiti mali miliion kombinacija u kojima izgledas dobro..
nisam vidjela tu emisiju sa babama. :lol: A nije da nemam ukusa (bar mi jos niko to nije rekao), nego mi je previse mladelacki i sportski, a i dugo sam provela u kuci, pa sam izgubila pojam o tome sta se nosi (dobro ne pratim trend, ali ne mogu bas bit ko iz 60-ih :D )
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Mamice, drzi se klasike...s klasicnim kombinacijama nikada neces biti 'out', manje su riskantne i vjecno elegantne....
Kada udjes u fazon i nadjes "sebe" u modi, samo dodaji komade gardarobe i kombinuj :)

Za pocetak crno-bijela kombinacija....vjecna
Image

malo crno-bijelo i crveno :D
Image

cula si za izraz "little black dress" :D (nesto sto bi svaka zena trebala imati u gardarobi i koja je dobra za sve prilike)
Image

Ne znam za SA, ali ovaj materijal je supermoderan, hip i mladalacki ove sezone
Image

jakne
Image
ako volis kozu
Image
danas

Post by danas »

FFK as Lucy01 wrote:Mamice, drzi se klasike...s klasicnim kombinacijama nikada neces biti 'out', manje su riskantne i vjecno elegantne....
Kada udjes u fazon i nadjes "sebe" u modi, samo dodaji komade gardarobe i kombinuj :)

Image
ovo meni booooohriiiinnnngggg :roll:
ako moram crno-bijelo bas, onda obavezno crvene ili ljubicaste cipele... ili tasnu, rukavice, sal... nesto da 'otvori' ovu dosadu :D :-)
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

Image
Image
Image
Image
Bumbar

Post by Bumbar »

danas wrote:
FFK as Lucy01 wrote:Mamice, drzi se klasike...s klasicnim kombinacijama nikada neces biti 'out', manje su riskantne i vjecno elegantne....

Image
ako moram crno-bijelo bas, onda obavezno crvene ili ljubicaste cipele... ili tasnu, rukavice, sal... nesto da 'otvori' ovu dosadu :D :-)
klasika + neki orginalan detalj ili kao danas = :thumbup:

reci nam sta volis pa ti napravimo virtualni make over :lol: :D
Bumbar

Post by Bumbar »

mrs. zurbrigen wrote:Image

Image

Image
Image
1. los dzempercic za nju :S...izgleda kao da joj je +30 godina na nju :S:S

2. cute bolero..za suknju nisam sigurna :D...

3. auh...los materijal :S
danas

Post by danas »

Bumbar wrote:
danas wrote:

Image

i ja sam joj to predlagala :lol:

ja recimo volim dobro ukrojene stvari; uske suknje koje prate tijelo, sakoe koji fino prionu a nisu ono da landaraju; kosulje sa klinovima, majice i dzmpere koji imaju struk... ne volim siroke suknje, imam samo jednu -- i za ono sto rece celava -- ne stoji mi bas dobro jer mi dole noge ispadnu ko sibice :lol: premrsave :lol: a u onoj pencil-skirt sve doje kako treba :) i sve su mi suknje na taj fol :-)

ImageImageImage
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

Bumbar wrote: 1. los dzempercic za nju :S...izgleda kao da joj je +30 godina na nju :S:S

meni se ti dzemperi super svidjaju. uz suknje, traperice - long live cardigan. :D

sto se haljine i kompletica tice, u pravu si, materijal je stvarno cudan, ali mi se krojevi svidjaju. pogotovo jakna sa 3/4 rukavima.
Bumbar

Post by Bumbar »

danas wrote:[

ja recimo volim dobro ukrojene stvari; uske suknje koje prate tijelo, sakoe koji fino prionu a nisu ono da landaraju; kosulje sa klinovima, majice i dzmpere koji imaju struk... ne volim siroke suknje, imam samo jednu -- i za ono sto rece celava -- ne stoji mi bas dobro jer mi dole noge ispadnu ko sibice :lol: premrsave :lol: a u onoj pencil-skirt sve doje kako treba :) i sve su mi suknje na taj fol :-)
hm...elem...posaljider ti meni one podatke sto sam ja tebi trazila u pp-u whahahahha... meni nema nista gore nego kad se vidi da sako nije dobro sjeo...shvatam, ne mozes u radnji kupiti nekada da ti bas stoji kao saliven ali zato snajderica je zakon :D.

Naravno, sve zavisi od oblika tijela :)...meni npr, ne stoje trenutno pencil suknje...izgledam ne izbalansirano :( a takooo su mi super... (dakle za suknje se ne moras bojati :D).

1. dobre farmerice
2. klasicne crne hlace
3. mala crna haljina
4. klasicni baloner :D
5. bijela kosulja :D
6. dzempercic na kopcanje (da dobro pristaje tijelu :)) ili set :)
7. dobro krojena suknja
8. haljina koja je multiprakticna :) (ove na preklop su npr super prakticne)
9. sako :)
10. klasicno odijelo :D...

i onda idemo dalje :D...

+ jedna veca torba :D i jedna torbica za izlaska :D.
danas

Post by danas »

ukrojena 'aljinica -- valja :)

Image Image

puffasta -- ko vreca od krompira :roll: -- ne valja :roll: :x

Image Image
danas

Post by danas »

Image Image
evo vako za posla :-) da ne bude dosadno, nek nabaci crvene ili tigraste :D pele i tasnu, i eto :D :D
Bumbar

Post by Bumbar »

ovako nesto :D

Image

Image

preko crveni kais ili tako nesto svezano :D...ili biseri :)
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

danas wrote:ukrojena 'aljinica -- valja :)

Image Image

puffasta -- ko vreca od krompira :roll: -- ne valja :roll: :x

Image Image
Na mene bi ovo jedino bez moje volje mogli obuci :-)

A crno-bijelo kombinacija je vjecna, a od osobe do osobe zavisi koliko ce dosadna biti :roll: . Neko se obuce super za $100, a nekome dzaba i hiljade kad ne zna...

Cipele i tasne iste boje su soooo stvar proslog stoljeca :D ....
Bumbar

Post by Bumbar »

kopiraj najbolje :D

Image
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Ne mora ovoliko raskopcana bit' :lol:
Image

Image

Image
Bumbar

Post by Bumbar »

mrs. zurbrigen wrote:
Bumbar wrote: 1. los dzempercic za nju :S...izgleda kao da joj je +30 godina na nju :S:S

meni se ti dzemperi super svidjaju. uz suknje, traperice - long live cardigan. :D

sto se haljine i kompletica tice, u pravu si, materijal je stvarno cudan, ali mi se krojevi svidjaju. pogotovo jakna sa 3/4 rukavima.
ja obozavam ove dzempere :D sto se mene licno tice mogla bi ih sad ici kupiti jedno 30 :D multiprakticni su samo tako :D imam jedan jadan whahahaha ne skidam ga nikako :D...samo sto je ovdje los kroj za nju :s...uz ovakav kroj bi mozda bolje pasale uze farmerice :D i majicica ispod :D.

kroj je dobar...:)..narocito ta ista jakna :D hehe...samo ne i hlace :S za ovu curu sa slike...nema kukove koji popune onaj kroj i onda izgleda kao da nosis hlace koje si nosila kad si imala 10 kilograma viska (trust me ovdje znam o cemu pricam whahaha sve sam morala prekrajati :S)...
danas

Post by danas »

FFK as Lucy01 wrote: Neko se obuce super za $100, a nekome dzaba i hiljade kad ne zna...
ma dobro sad, naucices, ima vremena, polako :D :D
tech10

Post by tech10 »

FFK as Lucy01 wrote:Ne mora ovoliko raskopcana bit' :lol:
[i
Ju ar co kwejzi. :D
mamica papucarka

danas wrote:
Bumbar wrote:
danas wrote: ovo meni booooohriiiinnnngggg :roll:

ImageImageImage
auuuuuuuuu, vi ste imale pune ruke posla :lol:
Danas i ja imam noge ko sibice :lol: A gore me ima :roll: Jake grudi (nije da se falim :D ) i struk mi nije sta :( osto slauf, tako da mogu sanjat uske majice.
trenutno nesto ovako. Mislim na ove dzepere sa kragnom. Bas sam danas ovakva isla na neki razgovor :roll:
Image

Image
black

Post by black »

:oops: :D

jakna nije losha

Image

i ova...:D

Image
black

Post by black »

Image
mamica papucarka

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cure, sta mislite o ovim zenskim crnim hlacama sa tregerima :roll: Gledam, pune su ih trgovine i nisu skupe :D Klasika mi nije jaca strana, pa vas zato pitam :roll:
Post Reply