pa probrala sam onako sporadicnodanas wrote:bezze...anais_nin wrote:kazu ovo je proljetna moda![]()
![]()
ovo bih mogla i ja da sasijem, bez snita
a da ne pominjem da je outfit za starackog doma![]()
TREND
Moderator: anex
- anais_nin
-
mamica papucarka
na koji se look furate. Dajte fotke. Ja jucer isla malo po trgovinama i nista mi se ne svidja
A sve mi treba. A sta god da probam, sebi izgledam starije
Hem imam nekakvih tovar termina dje moram izgledat ko zena
, a kod mene u ormaru sve hlace i dukserice 
-
mamica papucarka
nisam vidjela tu emisiju sa babama.Ćelava cura wrote:mamice ako imas bbc prime pogledaj emisiju gdje one dvije babe oblace zene koje imaju los ukusja sam puno toga od njih naucila....
Zene dosta puta nose nesto zato sto im se svidja ili lijepo izgleda, a da to uopste ne izgleda lijepo na njima...npr. ova suknja gore sto bi je Danas na lomacu - ja to ni u snu ne bih smjela obuci jer imam siroke kukove, vec neka mrsavica bi izgledala preslatko u toj suknjici...
npr. one pantalone bijele koje je Anais postavila su nesto sto se da kombinirati sa razlicitim stvarima pa ovisno od toga sta imas gore na sebi, mogu biti i nesto sto nosis na posao, a mogu proci i za neke neformalne prilike..
Posto sam ugodno popunjena taman gdje trebasve pantalone su mi onakve, imam krojacicu koja mi povoljno sve to sasije
malo veca peta-5-7cm...i noga vec izgleda duze i ljepse..
Moj stil odjevanja za posao je dosadan, pantalone + nesto gore...
Trudim se da ne nosim vise od dvije boje...ili ako je top saren donji dio obavezno jednobojan..
Proberi par hlaca jednobojnih, i koju suknju i onda trazi nesto sto ide sa tim hlacama i suknjama....Ako dobro proberes mozes dobiti mali miliion kombinacija u kojima izgledas dobro..
-
FFK as Lucy01
Mamice, drzi se klasike...s klasicnim kombinacijama nikada neces biti 'out', manje su riskantne i vjecno elegantne....
Kada udjes u fazon i nadjes "sebe" u modi, samo dodaji komade gardarobe i kombinuj
Za pocetak crno-bijela kombinacija....vjecna

malo crno-bijelo i crveno

cula si za izraz "little black dress"
(nesto sto bi svaka zena trebala imati u gardarobi i koja je dobra za sve prilike)

Ne znam za SA, ali ovaj materijal je supermoderan, hip i mladalacki ove sezone

jakne

ako volis kozu

Kada udjes u fazon i nadjes "sebe" u modi, samo dodaji komade gardarobe i kombinuj

malo crno-bijelo i crveno

cula si za izraz "little black dress"

Ne znam za SA, ali ovaj materijal je supermoderan, hip i mladalacki ove sezone
jakne

ako volis kozu

- danas
ovo meni booooohriiiinnnnggggFFK as Lucy01 wrote:Mamice, drzi se klasike...s klasicnim kombinacijama nikada neces biti 'out', manje su riskantne i vjecno elegantne....
Kada udjes u fazon i nadjes "sebe" u modi, samo dodaji komade gardarobe i kombinuj![]()
![]()
ako moram crno-bijelo bas, onda obavezno crvene ili ljubicaste cipele... ili tasnu, rukavice, sal... nesto da 'otvori' ovu dosadu
- Bumbar
klasika + neki orginalan detalj ili kao danas =danas wrote:ovo meni booooohriiiinnnnggggFFK as Lucy01 wrote:Mamice, drzi se klasike...s klasicnim kombinacijama nikada neces biti 'out', manje su riskantne i vjecno elegantne....
Kada udjes u fazon i nadjes "sebe" u modi, samo dodaji komade gardarobe i kombinuj![]()
![]()
ako moram crno-bijelo bas, onda obavezno crvene ili ljubicaste cipele... ili tasnu, rukavice, sal... nesto da 'otvori' ovu dosadu![]()
reci nam sta volis pa ti napravimo virtualni make over
- danas
i ja sam joj to predlagalaBumbar wrote:klasika + neki orginalan detalj ili kao danas =danas wrote:ovo meni booooohriiiinnnnggggFFK as Lucy01 wrote:Mamice, drzi se klasike...s klasicnim kombinacijama nikada neces biti 'out', manje su riskantne i vjecno elegantne....
![]()
ako moram crno-bijelo bas, onda obavezno crvene ili ljubicaste cipele... ili tasnu, rukavice, sal... nesto da 'otvori' ovu dosadu![]()
![]()
reci nam sta volis pa ti napravimo virtualni make over![]()
ja recimo volim dobro ukrojene stvari; uske suknje koje prate tijelo, sakoe koji fino prionu a nisu ono da landaraju; kosulje sa klinovima, majice i dzmpere koji imaju struk... ne volim siroke suknje, imam samo jednu -- i za ono sto rece celava -- ne stoji mi bas dobro jer mi dole noge ispadnu ko sibice

- mrs. zurbrigen
meni se ti dzemperi super svidjaju. uz suknje, traperice - long live cardigan.Bumbar wrote: 1. los dzempercic za nju :S...izgleda kao da joj je +30 godina na nju :S:S
2. cute bolero..za suknju nisam sigurna...
3. auh...los materijal :S
sto se haljine i kompletica tice, u pravu si, materijal je stvarno cudan, ali mi se krojevi svidjaju. pogotovo jakna sa 3/4 rukavima.
- Bumbar
hm...elem...posaljider ti meni one podatke sto sam ja tebi trazila u pp-u whahahahha... meni nema nista gore nego kad se vidi da sako nije dobro sjeo...shvatam, ne mozes u radnji kupiti nekada da ti bas stoji kao saliven ali zato snajderica je zakondanas wrote:[
i ja sam joj to predlagala
ja recimo volim dobro ukrojene stvari; uske suknje koje prate tijelo, sakoe koji fino prionu a nisu ono da landaraju; kosulje sa klinovima, majice i dzmpere koji imaju struk... ne volim siroke suknje, imam samo jednu -- i za ono sto rece celava -- ne stoji mi bas dobro jer mi dole noge ispadnu ko sibicepremrsave
a u onoj pencil-skirt sve doje kako treba
i sve su mi suknje na taj fol
Naravno, sve zavisi od oblika tijela
1. dobre farmerice
2. klasicne crne hlace
3. mala crna haljina
4. klasicni baloner
5. bijela kosulja
6. dzempercic na kopcanje (da dobro pristaje tijelu
7. dobro krojena suknja
8. haljina koja je multiprakticna
9. sako
10. klasicno odijelo
i onda idemo dalje
+ jedna veca torba
-
FFK as Lucy01
Na mene bi ovo jedino bez moje volje mogli obucidanas wrote:ukrojena 'aljinica -- valja
![]()
puffasta -- ko vreca od krompira-- ne valja
![]()
![]()
A crno-bijelo kombinacija je vjecna, a od osobe do osobe zavisi koliko ce dosadna biti
Cipele i tasne iste boje su soooo stvar proslog stoljeca
-
FFK as Lucy01
Ne mora ovoliko raskopcana bit'

- Bumbar
ja obozavam ove dzemperemrs. zurbrigen wrote:meni se ti dzemperi super svidjaju. uz suknje, traperice - long live cardigan.Bumbar wrote: 1. los dzempercic za nju :S...izgleda kao da joj je +30 godina na nju :S:S
2. cute bolero..za suknju nisam sigurna...
3. auh...los materijal :S
sto se haljine i kompletica tice, u pravu si, materijal je stvarno cudan, ali mi se krojevi svidjaju. pogotovo jakna sa 3/4 rukavima.
kroj je dobar...
-
mamica papucarka
auuuuuuuuu, vi ste imale pune ruke posladanas wrote:i ja sam joj to predlagalaBumbar wrote:klasika + neki orginalan detalj ili kao danas =danas wrote: ovo meni booooohriiiinnnngggg
![]()
reci nam sta volis pa ti napravimo virtualni make over![]()
ja recimo volim dobro ukrojene stvari; uske suknje koje prate tijelo, sakoe koji fino prionu a nisu ono da landaraju; kosulje sa klinovima, majice i dzmpere koji imaju struk... ne volim siroke suknje, imam samo jednu -- i za ono sto rece celava -- ne stoji mi bas dobro jer mi dole noge ispadnu ko sibicepremrsave
a u onoj pencil-skirt sve doje kako treba
i sve su mi suknje na taj fol
Danas i ja imam noge ko sibice
trenutno nesto ovako. Mislim na ove dzepere sa kragnom. Bas sam danas ovakva isla na neki razgovor

-
mamica papucarka
Cure, sta mislite o ovim zenskim crnim hlacama sa tregerima