bilo je to većinsomnia78 wrote:Aha. Pa kakve veze ima onda sto mu je intimno blizi Iran?
Upravo to. Da se sutra u regionu pojavi igrac za koga Izrael procjeni da im je veca prijetnja od Irana hladno bi bili spremni podrzati Iran protiv njega.
IRAN
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#20301 Re: IRAN
- insomnia78
#20302 Re: IRAN
Jes. Onomad kad su ih gurali protiv Iraka
-
The 51st State
#20303 Re: IRAN
Rusi, izreale i usa kontra irana, kako ti objasniti? Ispade iran najvecabsteticina za arapski svijet sa svojim branjenjem interesa muslimana.
Polotika je bas gadna stvar
Polotika je bas gadna stvar
Last edited by The 51st State on 25/06/2019 18:59, edited 1 time in total.
- insomnia78
#20304 Re: IRAN
Doduse i Ameri su im spasavali guzove po Mosulu. Trebaju Martinu spomenik organizovati u Teheranu
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#20305 Re: IRAN
Smisao ovog sastanka je dvostruk: psihoterapijski i šibicarski. Šibicarenje nije prošlo. Što se tiče psihoterapije... Do juče su tu oni (Izrael) i njihov tupavi giga-dron (USA) bili jedini bitan akter. OPET su se pojavili oni od kojih zaziru. Patrušev je dao solidnu dozu tableta za smirenje, te je prva, psihoterapijska funkcija samita, zadovoljena.
- Challenger_
#20306 Re: IRAN
Netačno.The 51st State wrote:Rusi, izreale i usa kontra irana
Iz iz tebe, kao i iz Nesanice, isijava želja koja te spreječava da vidiš istinu koja je sasvim suprotna tvoj tvrdnji.
- insomnia78
#20307 Re: IRAN
Ako ti tako kazes. Ipak si ti Putinov intimus. Jos da zavrsi svjetsko pa da upale es cetirsta i bog da vas vidi.
-
The 51st State
#20308 Re: IRAN
Sacekajmo rastaljivanje u siriji, pa bumo vidjeliChallenger_ wrote:Netačno.The 51st State wrote:Rusi, izreale i usa kontra irana
Iz iz tebe, kao i iz Nesanice, isijava želja koja te spreječava da vidiš istinu koja je sasvim suprotna tvoj tvrdnji.
- Challenger_
- japin_mutapi
#20310 Re: IRAN
svi oni koriste palestinu za unutrašnje poliičke potrebe - sve muslimanske zemlje, političke stranke, vođe, kraljevi, emiri, predsjednici, opozicionari, legitimne vlade i pobunjenici, razne organizacije(kulturne, humanitarne, vjerske, militantne) sa islamskim predznakom, intelektualci i vjerski autoriteti su se prodali vlastodršcima u svojim i tuđim državama i podržavaju i opravdavaju njihove stavove i poteze
nije ni iran izuzetak tu, isti su kao i svi
više su za palestinu uradili norveška i irska nego sve vlade muslimanskih država zajedno
nije ni iran izuzetak tu, isti su kao i svi
više su za palestinu uradili norveška i irska nego sve vlade muslimanskih država zajedno
- Challenger_
#20311 Re: IRAN
Čekali ste da ih debeli Bandar iskešira, pa ništa. Pa da se Sisi zaleti u Jemen, pa ništa. Ne nadaj se ni sada jer neće biti ništa.
- Nadzornik
#20312 Re: IRAN
A koga to Iran terorizira da mi je znati...???insomnia78 wrote:Ne smeta im religioznim uvjerenjima finansiranje terorista sirom svijeta?
Mozda jadnu USA i slabasni Izrael....
Cak i ovdje kod nas u Bosni nisam cuo da Iranci prave probleme,probleme prave Pakistanci,Marokanci,Alzirci itd...
- insomnia78
#20313 Re: IRAN
A kamp Pogorelica?Nadzornik wrote:A koga to Iran terorizira da mi je znati...???insomnia78 wrote:Ne smeta im religioznim uvjerenjima finansiranje terorista sirom svijeta?
Mozda jadnu USA i slabasni Izrael....
Cak i ovdje kod nas u Bosni nisam cuo da Iranci prave probleme,probleme prave Pakistanci,Marokanci,Alzirci itd...
- japin_mutapi
#20314 Re: IRAN
ti kod nas u bosniNadzornik wrote:
- Lincoln-Burrows
#20315 Re: IRAN
Pa poznato je da logistiku za te upade u daleke (ne pogranične) zemlje može izvesti samo SAD i Rusija,Challenger_ wrote:Čekali ste da ih debeli Bandar iskešira, pa ništa. Pa da se Sisi zaleti u Jemen, pa ništa. Ne nadaj se ni sada jer neće biti ništa.
to plašenje Iranom ili Yemenom (što je još smiješnije) nije ništa nego puštanje balona pa ako upali.
- Nadzornik
#20316 Re: IRAN
Jok,kod nas u Francuskoj...japin_mutapi wrote: ti kod nas u bosni
- Sanjarko
#20317 Re: IRAN
Kakvi Alzirci i Marokanci u Bosni. Migranti koji dolaze su vecinom Sirijci, Iranci, Pakistanci, Afganistanci itd. Sa istoka, ne sa zapada.
Ja ponavljam sta se konkrentno Iranu novo nudi. VELIKO NISTA.
- japin_mutapi
#20318 Re: IRAN
izvini što sam sumnjao u tebeNadzornik wrote:Jok,kod nas u Francuskoj...japin_mutapi wrote: ti kod nas u bosni
- japin_mutapi
#20319 Re: IRAN
neće ih razvaliti ... sad za sadVizionar 1985 wrote:Kakvi Alzirci i Marokanci u Bosni. Migranti koji dolaze su vecinom Sirijci, Iranci, Pakistanci, Afganistanci itd. Sa istoka, ne sa zapada.
- Sanjarko
#20320 Re: IRAN
Ako ih sad ne razvale, nece ni ubuduce mozda. 200 miliona Shija je bilo 2009 godine. Svi ovi narodi na SI imaju visok TFR. Tako da ko zna koliko Shija ima sad. A Iran moze proksi ratovati protiv USA u regionu preko njih dugo vremena. Milioni bi se vojnika, izbjeglica itd., pokrenuli. A sr*nje sa sjetvom imamo sirom svijeta, sa klimom i klimatskim promjenama, sa ekstremnim vremenom itd. Berza raste trenutno a moze lako biti mjehur pa puknut i u recesiju bacit svijet itd. Ko zna koliko ima ovih kako da kazem, varijabli u jednacini, tako da se rezultat nemoze jednacine lako predvidjeti.japin_mutapi wrote:neće ih razvaliti ... sad za sadVizionar 1985 wrote:Kakvi Alzirci i Marokanci u Bosni. Migranti koji dolaze su vecinom Sirijci, Iranci, Pakistanci, Afganistanci itd. Sa istoka, ne sa zapada.
Jos jedno ne pretpostavljate a to je da Iran nema ista ili slicna oruzja koja ima Amerika i Izrael.
- Nadzornik
#20321 Re: IRAN
Vidis,ja u tebe nikad nisam sumnjao i vjerujem da imas akvarijum sa zlatnim ribicama.japin_mutapi wrote: izvini što sam sumnjao u tebe
Jesam li u pravu...???
- Challenger_
#20323 Re: IRAN
Pa kad iz Beča naleti u Hrasno.japin_mutapi wrote:ti kod nas u bosniNadzornik wrote:
- Sanjarko
#20324 Re: IRAN
Ma puknut ce Amerika par cvoka Iranu i zavrsen ce tako biti rat sa Iranom.
- Challenger_
#20325 Re: IRAN
Prije dvije sedmice sam najavio ovaj samit:
Challenger_ wrote:Uskoro se održava tripartitni samit USA, Rusije i Izraela u Jerusalimu koji ima za cilj da osigura bezbjednost i samoodrživost svih zemalja Bliskog istoka, okonča rat u Siriji i region prevede iz stanja nestabilnosti i rata u kakav-takav, po mogućnosti što duži mir. Sastancima će rukovoditi čelnici nacionalnih savjeta za bezbjednost, Džon Bolton, Meir Ben-Shabbat i Nikolaj Patrušev.
Njih trojica trebaju da definišu osnovnu arhitekturu sporazuma a diplomate da razrade detalje u kooperaciji sa regionalnim akterima.
Šta bi značio eventualni uspjeh dogovora za samu Siriju? Povratak suvereniteta nad čitavom zemljom, priznanje vlade Bašara al-Assada i kraj rata.
______
Prije nego što pređem na detalje, kako o akterima, tako o njihovim ciljevima, želim da podsjetim na ono što sam pisao od prvoga dana ove krize. Hoće li biti predstavnika sirijske nazovi-opozicije u tim razgovorima? Neće, naravno. Jer, oni su od prvoga dana samo pijuni USA i Izraela, pa pošto su istrošeni, poraženi i poniženi, osnovni akteri "arapskog" nazovi-proljeća (USA i Izrael), bacaju koplje u trnje, pišaju se po glavama esktremističkih i islamističkih militanata koji su kao majmuni ginuli za njihove interese i sada u direktim pregovorima sa Rusijom žele da obezbjede minimum svojih interesa.
Evo šta su neposredno pred susret (juče, ako se ne varam) izjavili Putin i Lavrov:Challenger_ wrote:O Džonu Boltonu se, manje-više sve zna:
Sa izraelske strane će biti kudikamo obrazovaniji, inteligentniji i vispreniji, Meir Ben-Shabbat,
a sa ruske, najmoćniji čovjek iz sjene, Nikolaj Patrušev:
"SAD nas ne može natjerati na promjenu stava prema Iranu i Venezueli, ali jesmo zainteresirani za pregovore i jačanje odnosa s Washingtonom"
I onda Insomnija i Država pričaju o "prodaji Irana". Treba imati kapacitet za to.Sam sastanak je već prokomentirao i šef ruske diplomacije Sergej Lavrov: "Baš kao i mi, Iran ima legitimnu prisutnost na prostoru Sirije i pridonosi borbi protiv terorizma, a pozvan je od strane legitimnih sirijskih vlasti".