Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2026 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

Vražalić je u najboljem klubu!
SkyLimit

#2028 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

dječak sa šibicama wrote:Bjelorusija je favorit samo kad je u igri Siarhei Rutenka.

Bez njega je to duplo slabija ekipa. A danas nije igrao.
Je li ovo neki pokušaj omaložavanja ovog rezultata? Naš tim, koji nikada nije nastupio ni na jednom velikom takmičenju, odigrao je neriješeno u gostima protiv ekipe koja je završila dvanaesta na zadnjem EP, koja je u zadnje dvije godine dobijala utakmice protiv reprezentacija kao što su Island, Slovenija i Slovačka.

Ali bitno je istaći da im je falio Rutenka, sramota što ih nismo dobili 5 razlike, mi smo sila :oops:

Pjanic15 wrote:
Najbolji momenti:

21 : 20 (bomba Malinovića)

1 : 27 : 00 (Burić brani sedmerac kod 22 : 22, u narednom napadu Ovčina majstorski pogađa za 22 : 23)
Last edited by SkyLimit on 29/10/2014 20:07, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#2029 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

SkyLimit wrote:
dječak sa šibicama wrote:Bjelorusija je favorit samo kad je u igri Siarhei Rutenka.

Je li ovo neki pokušaj omaložavanja ovog rezultata? Naš tim, koji nikada nije nastupio ni na jednom velikom takmičenju, odigrao je neriješeno u gostima protiv ekipe koja je završila dvanaesta na zadnjem EP, koja je u zadnje dvije godine dobijala utakmice protiv reprezentacija kao što su Island, Slovenija i Slovačka.

Ali bitno je istaći da im je falio Rutenka, sramota što ih nismo dobili 5 razlike, mi smo sila :oops:
Opet slavimo nešto što nije pobjeda.

Vodili smo i do četiri gola razlike i to se jednostavno, protiv ekipa kakva je ova, ne smije ispustiti. Kao i protiv Islanda, odlično prvo poluvrijeme uprskano je katastrofalnim drugim poluvremenom. Kad krene srljanje u napadu, pa neki šutevi sa zemlje, iz koraka, i slično...

I nama i Bjelorusima je po bod. A ako bude Sergej igrao u Sarajevo bit će ih duplo teže dobiti. Jebi ga. Takav je to kalibar igrača. A ko uzme više bodova u direktnom okršaju između nas i Bjelorusa ide na EP.

Ne kažem da je neuspjeh igrati neriješeno, ali treba biti svjestan da smo imali puni plijen u rukama i da smo ga s još jednim katastrofalnim poluvremenom uništili do balčaka.

Protiv Danaca zaista nemamo gotovo nikakvih šansi. Nama su Bjelorusi u tranzicionoj igri pravili rusvaj, pa šta će nam tek raditi ubojita danska krila ?! Ipak, ne dolaze evropski šampioni i vice prvaci svijeta svaki dan u BiH, treba doći, pozdraviti ih.. Sve ispod -10 relativan uspjeh. :bih:
SkyLimit

#2030 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Je li slavljenje reći da je ovo zadovoljavajući rezultat? Mada za neke očito nije. Osokoljeni sa 0 nastupa BiH na velikim takmičenjima očekivali su rutinsku pobjedu u gostima protiv dvanaeste reprezentacije Europe. A revanš sa Bjelorusijom je jako daleko, tu je i SP prije toga, i nema potrebe sada razmišljati o njemu.
Last edited by SkyLimit on 29/10/2014 20:15, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#2031 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Ne znam baš koliko je zadovoljavajući. Meni je više kao - blah. Iskreno.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2032 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:
SkyLimit wrote:

Opet slavimo nešto što nije pobjeda.

Vodili smo i do četiri gola razlike i to se jednostavno, protiv ekipa kakva je ova, ne smije ispustiti. Kao i protiv Islanda, odlično prvo poluvrijeme uprskano je katastrofalnim drugim poluvremenom. Kad krene srljanje u napadu, pa neki šutevi sa zemlje, iz koraka, i slično...

I nama i Bjelorusima je po bod. A ako bude Sergej igrao u Sarajevo bit će ih duplo teže dobiti. Jebi ga. Takav je to kalibar igrača. A ko uzme više bodova u direktnom okršaju između nas i Bjelorusa ide na EP.

Ne kažem da je neuspjeh igrati neriješeno, ali treba biti svjestan da smo imali puni plijen u rukama i da smo ga s još jednim katastrofalnim poluvremenom uništili do balčaka.

Protiv Danaca zaista nemamo gotovo nikakvih šansi. Nama su Bjelorusi u tranzicionoj igri pravili rusvaj, pa šta će nam tek raditi ubojita danska krila ?! Ipak, ne dolaze evropski šampioni i vice prvaci svijeta svaki dan u BiH, treba doći, pozdraviti ih.. Sve ispod -10 relativan uspjeh. :bih:
Routenka je igrao I danasnjoj utakmici i dao 4 gola cisto informativno. Dosli su Danci I prije 10 I kusur godina kao velikani u Zetru pa se vratili kuci ko popisani.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2033 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

Jes' da mi je na foe listi, ali pročitah mu post.. :lol:

Igrao je mlađi Rutenka, dakle ne onaj "pravi".
trcicu trceci

#2034 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by trcicu trceci »

Jako dobar rezultat, sa pobjedom ovamo mi prolazimo dalje. Nismo bili favoriti, ne znam kako to ljudi ne vide. Imamo predobru odbranu, nazalost golmani su prosjek :sad:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2035 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne znam baš koliko je zadovoljavajući. Meni je više kao - blah. Iskreno.
Pa jest nas rukomet je inace medju najjacim u svijetu I ovo je bio susret apsolutnog favorite protiv tamo nekih autsajdera. Mi 17-ti a Bjelorusi 19-ti a po tvojoj prici ispade utakmica Davida I Golijata. Mislim nidje veze ta prica
nema me tamo

#2036 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

dječak sa šibicama wrote:
nema me tamo wrote:U kakvim klubovima igraju ovi naši igraci?
Npr u fudbalu skoro citava prva postava igra u respektabilnim klubovima neki i više od toga..

Svako svjetsko-evropsko sam pratio repke, al' što se tice klubova u zadnjih par godina drama slabo..
Kako koji, Terzic je u vrlo jakom Veszpremu ali uloga mu je sporedna odnosno igra uglavnom odbranu, posebno od kako je Ilic dosao, on je tamo i ne samo tamo car na lijevom beku. Momir je trenutno prvi strijelac lige prvaka, istina puca i sedmerce ali eto, to govori koliko je jaka konkurencija u Veszpremu.

Toromanovic i Malinovic u solidnom Creteilu u Francuskoj, Panic u Chamberyu, nikako mi nije jasno zasto Edin Basic ne igra za reprezentaciju a vec par godina je odlican u ovom klubu. Karacic u Meshkovu, Burici u Gorenju, ostali nisu u nekim poznatijim klubovima.

Bila bi ekipa puno jaca da su unutra Saric (koji ce kazu braniti za Katar), Basic, Fahrudin Melic koji razvaljuje i trenutno je medju pet najboljih desnih krila svijeta, jest Sandzaklija ali i Terzic je, Melic je do 27. godine igrao u Bosni, Zrinskom, Borcu i da nikom nije palo na pamet zvati ga u reprezentaciju... pa i Harmandic, znam da je sa njim ono bio problem oko discipline, ali igra momak Bundesligu.
Ali eto, Markovic slaze ekipu.

Hvala na odgovoru.
Šta je s Nikolom? On je meni fantastican igrac ovako kad gledam kakav je u klubu za koji igra?
Kakav je ovaj Bjeloruski klub Meškov i Gorenje? Jer Karacic je meni isto super igrac kao i braca Burić..Imaju li oni potencijal za najbolje klubove u evropi? Gorenje je igralo ligu prvaka više puta cini mi se kakvi su sad? Harmandic je stara vijest i pravi kapiten!
It_is_a_Leclerc

#2037 Re: Rukometna reprezentacija BiH

hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ne znam baš koliko je zadovoljavajući. Meni je više kao - blah. Iskreno.
Pa jest nas rukomet je inace medju najjacim u svijetu I ovo je bio susret apsolutnog favorite protiv tamo nekih autsajdera. Mi 17-ti a Bjelorusi 19-ti a po tvojoj prici ispade utakmica Davida I Golijata. Mislim nidje veze ta prica
Imali smo vodstvo od četiri gola i doveli se u situaciju da spašavamo mast da ne ode u propast. Opet. Kao i protiv Islanda. To nije dobro.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2038 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Na kraju smo mi imali 2 gola prednosti....onda su Bjelorusi izvukli bod.
Ne treba dramiti, nismo mi neka velesila, a cilj je svakako proci dalje. Pobjedom kuci smo eliminisali Bjelorusiju, tako da ne vidim zasto drama.
It_is_a_Leclerc

#2039 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Tomahawk11 wrote:Na kraju smo mi imali 2 gola prednosti....onda su Bjelorusi izvukli bod.
Ne treba dramiti, nismo mi neka velesila, a cilj je svakako proci dalje. Pobjedom kuci smo eliminisali Bjelorusiju, tako da ne vidim zasto drama.
Ne kažem da je drama, ali nije sad ni uspjeh.
SkyLimit

#2040 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Tomahawk11
Globalni moderator

#2041 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Tomahawk11 wrote:Na kraju smo mi imali 2 gola prednosti....onda su Bjelorusi izvukli bod.
Nije ni neuspjeh. Bolje bi bilo da smo dobili, ali dobro je i ovako. Naravno, ako zayebemo kuci, onda ovo nista ne znaci.
Mračajski proto

#2042 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mračajski proto »

Kad je sljedeća utakmica?
Tomahawk11
Globalni moderator

#2043 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Mračajski proto wrote:Kad je sljedeća utakmica?
http://www.flashscore.com/match/fZsfxplE/#match-summary
SkyLimit

#2044 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Image
It_is_a_Leclerc

#2045 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Inače, nastavlja se baksuzluk Zorana Šuke. Samo dvije utakmice reprezentacije BiH za koje ja znam je da naša repka nije izgubila ( fudbal - BiH - Latvija, i rukomet BiH - Portugal ), a da ih je on komentirao....
MOSALJOZE

#2046 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

It_is_a_Leclerc wrote:
Koliko god smo mogli pobijediti,mogli smo i izgubiti.Imali su strašnu seriju prije kraja,i mozemo biti zadovoljni.
VCorp

#2047 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by VCorp »

Ovo je uspjeh pa vi pričajte šta hoćete. Vi ako očekujete da ćemo mi samljeti sve do kraja onda imate probleme s mozgom i nemate pojma o rukometu. Europsko prvenstvo u rukometu je jače od svjetskog, mi svoju šansu moramo tražiti kod kuće i na krilima publike koja mora utjerati strah protivniku a da naši odigraju veoma dobru utakmicu. Ništa nije nedostižno, još ako nas sreća posluži lako se možemo kvalifikovati. Ako smo mogli odigrati onako protiv Argentine u fudbalu što ne bi i u rukometu protiv Bjelorusije ? Ako hoces biti najbolji moraš pobjeđivati najbolje i to je to.
ultima_palabra

#2048 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by ultima_palabra »

Zar nije Rutenka sad Španac?
Tomahawk11
Globalni moderator

#2049 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Zar nije Rutenka sad Španac?
Besides Belarusian citizenship in 2003 he acquired also Slovenian citizenship. In January, 2008, he received the Spanish nationality,[2] renouncing the Slovenian nationality.

He currently plays for FC Barcelona in Spain.

Currently he is back to representing native Belarus.
insaneinthebrain

#2050 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

joj rutenke multinacionalca 8-) :oops:
Post Reply