Rukometna reprezentacija BiH
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2026 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Vražalić je u najboljem klubu!
-
Pjanic15
- SkyLimit
#2028 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Je li ovo neki pokušaj omaložavanja ovog rezultata? Naš tim, koji nikada nije nastupio ni na jednom velikom takmičenju, odigrao je neriješeno u gostima protiv ekipe koja je završila dvanaesta na zadnjem EP, koja je u zadnje dvije godine dobijala utakmice protiv reprezentacija kao što su Island, Slovenija i Slovačka.dječak sa šibicama wrote:Bjelorusija je favorit samo kad je u igri Siarhei Rutenka.
Bez njega je to duplo slabija ekipa. A danas nije igrao.
Ali bitno je istaći da im je falio Rutenka, sramota što ih nismo dobili 5 razlike, mi smo sila
Najbolji momenti:Pjanic15 wrote:
21 : 20 (bomba Malinovića)
1 : 27 : 00 (Burić brani sedmerac kod 22 : 22, u narednom napadu Ovčina majstorski pogađa za 22 : 23)
Last edited by SkyLimit on 29/10/2014 20:07, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#2029 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Opet slavimo nešto što nije pobjeda.SkyLimit wrote:Je li ovo neki pokušaj omaložavanja ovog rezultata? Naš tim, koji nikada nije nastupio ni na jednom velikom takmičenju, odigrao je neriješeno u gostima protiv ekipe koja je završila dvanaesta na zadnjem EP, koja je u zadnje dvije godine dobijala utakmice protiv reprezentacija kao što su Island, Slovenija i Slovačka.dječak sa šibicama wrote:Bjelorusija je favorit samo kad je u igri Siarhei Rutenka.
Ali bitno je istaći da im je falio Rutenka, sramota što ih nismo dobili 5 razlike, mi smo sila
Vodili smo i do četiri gola razlike i to se jednostavno, protiv ekipa kakva je ova, ne smije ispustiti. Kao i protiv Islanda, odlično prvo poluvrijeme uprskano je katastrofalnim drugim poluvremenom. Kad krene srljanje u napadu, pa neki šutevi sa zemlje, iz koraka, i slično...
I nama i Bjelorusima je po bod. A ako bude Sergej igrao u Sarajevo bit će ih duplo teže dobiti. Jebi ga. Takav je to kalibar igrača. A ko uzme više bodova u direktnom okršaju između nas i Bjelorusa ide na EP.
Ne kažem da je neuspjeh igrati neriješeno, ali treba biti svjestan da smo imali puni plijen u rukama i da smo ga s još jednim katastrofalnim poluvremenom uništili do balčaka.
Protiv Danaca zaista nemamo gotovo nikakvih šansi. Nama su Bjelorusi u tranzicionoj igri pravili rusvaj, pa šta će nam tek raditi ubojita danska krila ?! Ipak, ne dolaze evropski šampioni i vice prvaci svijeta svaki dan u BiH, treba doći, pozdraviti ih.. Sve ispod -10 relativan uspjeh.
- SkyLimit
#2030 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Je li slavljenje reći da je ovo zadovoljavajući rezultat? Mada za neke očito nije. Osokoljeni sa 0 nastupa BiH na velikim takmičenjima očekivali su rutinsku pobjedu u gostima protiv dvanaeste reprezentacije Europe. A revanš sa Bjelorusijom je jako daleko, tu je i SP prije toga, i nema potrebe sada razmišljati o njemu.
Last edited by SkyLimit on 29/10/2014 20:15, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#2031 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ne znam baš koliko je zadovoljavajući. Meni je više kao - blah. Iskreno.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2032 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Routenka je igrao I danasnjoj utakmici i dao 4 gola cisto informativno. Dosli su Danci I prije 10 I kusur godina kao velikani u Zetru pa se vratili kuci ko popisani.It_is_a_Leclerc wrote:Opet slavimo nešto što nije pobjeda.SkyLimit wrote:Je li ovo neki pokušaj omaložavanja ovog rezultata? Naš tim, koji nikada nije nastupio ni na jednom velikom takmičenju, odigrao je neriješeno u gostima protiv ekipe koja je završila dvanaesta na zadnjem EP, koja je u zadnje dvije godine dobijala utakmice protiv reprezentacija kao što su Island, Slovenija i Slovačka.dječak sa šibicama wrote:Bjelorusija je favorit samo kad je u igri Siarhei Rutenka.
Vodili smo i do četiri gola razlike i to se jednostavno, protiv ekipa kakva je ova, ne smije ispustiti. Kao i protiv Islanda, odlično prvo poluvrijeme uprskano je katastrofalnim drugim poluvremenom. Kad krene srljanje u napadu, pa neki šutevi sa zemlje, iz koraka, i slično...
I nama i Bjelorusima je po bod. A ako bude Sergej igrao u Sarajevo bit će ih duplo teže dobiti. Jebi ga. Takav je to kalibar igrača. A ko uzme više bodova u direktnom okršaju između nas i Bjelorusa ide na EP.
Ne kažem da je neuspjeh igrati neriješeno, ali treba biti svjestan da smo imali puni plijen u rukama i da smo ga s još jednim katastrofalnim poluvremenom uništili do balčaka.
Protiv Danaca zaista nemamo gotovo nikakvih šansi. Nama su Bjelorusi u tranzicionoj igri pravili rusvaj, pa šta će nam tek raditi ubojita danska krila ?! Ipak, ne dolaze evropski šampioni i vice prvaci svijeta svaki dan u BiH, treba doći, pozdraviti ih.. Sve ispod -10 relativan uspjeh.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2033 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Jes' da mi je na foe listi, ali pročitah mu post..
Igrao je mlađi Rutenka, dakle ne onaj "pravi".
Igrao je mlađi Rutenka, dakle ne onaj "pravi".
- trcicu trceci
#2034 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Jako dobar rezultat, sa pobjedom ovamo mi prolazimo dalje. Nismo bili favoriti, ne znam kako to ljudi ne vide. Imamo predobru odbranu, nazalost golmani su prosjek 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2035 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Pa jest nas rukomet je inace medju najjacim u svijetu I ovo je bio susret apsolutnog favorite protiv tamo nekih autsajdera. Mi 17-ti a Bjelorusi 19-ti a po tvojoj prici ispade utakmica Davida I Golijata. Mislim nidje veze ta pricaIt_is_a_Leclerc wrote:Ne znam baš koliko je zadovoljavajući. Meni je više kao - blah. Iskreno.
-
nema me tamo
#2036 Re: Rukometna reprezentacija BiH
dječak sa šibicama wrote:Kako koji, Terzic je u vrlo jakom Veszpremu ali uloga mu je sporedna odnosno igra uglavnom odbranu, posebno od kako je Ilic dosao, on je tamo i ne samo tamo car na lijevom beku. Momir je trenutno prvi strijelac lige prvaka, istina puca i sedmerce ali eto, to govori koliko je jaka konkurencija u Veszpremu.nema me tamo wrote:U kakvim klubovima igraju ovi naši igraci?
Npr u fudbalu skoro citava prva postava igra u respektabilnim klubovima neki i više od toga..
Svako svjetsko-evropsko sam pratio repke, al' što se tice klubova u zadnjih par godina drama slabo..
Toromanovic i Malinovic u solidnom Creteilu u Francuskoj, Panic u Chamberyu, nikako mi nije jasno zasto Edin Basic ne igra za reprezentaciju a vec par godina je odlican u ovom klubu. Karacic u Meshkovu, Burici u Gorenju, ostali nisu u nekim poznatijim klubovima.
Bila bi ekipa puno jaca da su unutra Saric (koji ce kazu braniti za Katar), Basic, Fahrudin Melic koji razvaljuje i trenutno je medju pet najboljih desnih krila svijeta, jest Sandzaklija ali i Terzic je, Melic je do 27. godine igrao u Bosni, Zrinskom, Borcu i da nikom nije palo na pamet zvati ga u reprezentaciju... pa i Harmandic, znam da je sa njim ono bio problem oko discipline, ali igra momak Bundesligu.
Ali eto, Markovic slaze ekipu.
Hvala na odgovoru.
Šta je s Nikolom? On je meni fantastican igrac ovako kad gledam kakav je u klubu za koji igra?
Kakav je ovaj Bjeloruski klub Meškov i Gorenje? Jer Karacic je meni isto super igrac kao i braca Burić..Imaju li oni potencijal za najbolje klubove u evropi? Gorenje je igralo ligu prvaka više puta cini mi se kakvi su sad? Harmandic je stara vijest i pravi kapiten!
- It_is_a_Leclerc
#2037 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Imali smo vodstvo od četiri gola i doveli se u situaciju da spašavamo mast da ne ode u propast. Opet. Kao i protiv Islanda. To nije dobro.hrasno38 wrote:Pa jest nas rukomet je inace medju najjacim u svijetu I ovo je bio susret apsolutnog favorite protiv tamo nekih autsajdera. Mi 17-ti a Bjelorusi 19-ti a po tvojoj prici ispade utakmica Davida I Golijata. Mislim nidje veze ta pricaIt_is_a_Leclerc wrote:Ne znam baš koliko je zadovoljavajući. Meni je više kao - blah. Iskreno.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2038 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Na kraju smo mi imali 2 gola prednosti....onda su Bjelorusi izvukli bod.
Ne treba dramiti, nismo mi neka velesila, a cilj je svakako proci dalje. Pobjedom kuci smo eliminisali Bjelorusiju, tako da ne vidim zasto drama.
Ne treba dramiti, nismo mi neka velesila, a cilj je svakako proci dalje. Pobjedom kuci smo eliminisali Bjelorusiju, tako da ne vidim zasto drama.
- It_is_a_Leclerc
#2039 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ne kažem da je drama, ali nije sad ni uspjeh.Tomahawk11 wrote:Na kraju smo mi imali 2 gola prednosti....onda su Bjelorusi izvukli bod.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2041 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Nije ni neuspjeh. Bolje bi bilo da smo dobili, ali dobro je i ovako. Naravno, ako zayebemo kuci, onda ovo nista ne znaci.It_is_a_Leclerc wrote:Ne kažem da je drama, ali nije sad ni uspjeh.Tomahawk11 wrote:Na kraju smo mi imali 2 gola prednosti....onda su Bjelorusi izvukli bod.
- Mračajski proto
#2042 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Kad je sljedeća utakmica?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2043 Re: Rukometna reprezentacija BiH
http://www.flashscore.com/match/fZsfxplE/#match-summaryMračajski proto wrote:Kad je sljedeća utakmica?
- It_is_a_Leclerc
#2045 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Inače, nastavlja se baksuzluk Zorana Šuke. Samo dvije utakmice reprezentacije BiH za koje ja znam je da naša repka nije izgubila ( fudbal - BiH - Latvija, i rukomet BiH - Portugal ), a da ih je on komentirao....
- MOSALJOZE
#2046 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Koliko god smo mogli pobijediti,mogli smo i izgubiti.Imali su strašnu seriju prije kraja,i mozemo biti zadovoljni.It_is_a_Leclerc wrote:Ne kažem da je drama, ali nije sad ni uspjeh.Tomahawk11 wrote:Na kraju smo mi imali 2 gola prednosti....onda su Bjelorusi izvukli bod.
-
VCorp
#2047 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ovo je uspjeh pa vi pričajte šta hoćete. Vi ako očekujete da ćemo mi samljeti sve do kraja onda imate probleme s mozgom i nemate pojma o rukometu. Europsko prvenstvo u rukometu je jače od svjetskog, mi svoju šansu moramo tražiti kod kuće i na krilima publike koja mora utjerati strah protivniku a da naši odigraju veoma dobru utakmicu. Ništa nije nedostižno, još ako nas sreća posluži lako se možemo kvalifikovati. Ako smo mogli odigrati onako protiv Argentine u fudbalu što ne bi i u rukometu protiv Bjelorusije ? Ako hoces biti najbolji moraš pobjeđivati najbolje i to je to.
- ultima_palabra
#2048 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Zar nije Rutenka sad Španac?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2049 Re: Rukometna reprezentacija BiH
ultima_palabra wrote:Zar nije Rutenka sad Španac?
Besides Belarusian citizenship in 2003 he acquired also Slovenian citizenship. In January, 2008, he received the Spanish nationality,[2] renouncing the Slovenian nationality.
He currently plays for FC Barcelona in Spain.
Currently he is back to representing native Belarus.
- insaneinthebrain
#2050 Re: Rukometna reprezentacija BiH
joj rutenke multinacionalca