Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
semsasuljakovic wrote: ↑07/05/2026 18:13
Zanima me šta raditi u slučaju da dođem doma i auto započne regeneraciju?
Zadnja 2 puta mi se to desilo, stanem ispred garaže, hoću da parkiram kad auto započne regeneraciju. I oba puta sam ga ostavio jedno 20 minuta upaljenog, kad sam se vratio regeneracija je završena. Je li to dovoljno? U suštini, ništa drugo i ne mogu jer ga nemam gdje provoza ti...
Idealno napraviš krug, eventualno se dohvatiš brze ili autoceste 10-15 minuta jer mislim da je auto sam prekine ako stoji na leru pa je zapravo i ne dovrši do kraja.
Ludilo Bogumi.
Da svoj život prilagođavam dpf-u, pa ni u ludilu.
To sam i sam htio reći.
Najviše što mu mogu dati jeste to da ostane odraditi tih 15 minuta ispred kuće. Sve preko toga - dok traje neka traje. Onda ću ga ili čistiti ili vaditi.
ja sa tim dpfovima nikad problem, prvo na 1.6tdi golfu 7, sad na 2.0 tdi upozoren da ne ocekujem da ce biti bez problema kao sa 1.6 tdi, ali nakon 4000predjenih nikakvih cestih regeneracija i gluposti, ocito ako potrefis mezar onda bude i problema
doduse ja svako auto cepim cim dodje na radnu temperaturu i ne ubijam ga niskim obrtajima
ovaj 1.6 tdi presao sa mnom 80000 i fabricko kvacilo mu na 260+k kao novo
ovaj 2.0 je kupljen od privatnog lica u svicarskoj sa kilometrazom registrovanom u ovlastenom na 108k km sumnjam da cu ista od bitnih dijelova morati zamijeniti dok ga vozim
semsasuljakovic wrote: ↑07/05/2026 18:13
Zanima me šta raditi u slučaju da dođem doma i auto započne regeneraciju?
Zadnja 2 puta mi se to desilo, stanem ispred garaže, hoću da parkiram kad auto započne regeneraciju. I oba puta sam ga ostavio jedno 20 minuta upaljenog, kad sam se vratio regeneracija je završena. Je li to dovoljno? U suštini, ništa drugo i ne mogu jer ga nemam gdje provoza ti...
Idealno napraviš krug, eventualno se dohvatiš brze ili autoceste 10-15 minuta jer mislim da je auto sam prekine ako stoji na leru pa je zapravo i ne dovrši do kraja.
Ludilo Bogumi.
Da svoj život prilagođavam dpf-u, pa ni u ludilu.
Ja ga parkiravam a ventilator radi.
Radi svojoj materi, ja sad sa auto puta, sto nisi tamo.
Ohladi ga i opet ce uraditi kada dodje vrijeme.
Nikada ne mogu da primijetim kada to radi(a radi).
Auspuh za dizela kao u benzinca.