Extra ti je bašča, zaista!Oticon wrote:e..idemo...
Dodatna oprema za chili![]()
paradajz za chili salsu
Nećeš se postiditi kad ti dođu musafiri u zijjaret.
Moderator: anex
Extra ti je bašča, zaista!Oticon wrote:e..idemo...
Dodatna oprema za chili![]()
paradajz za chili salsu
Mu'min wrote:Možeš vidjeti i sam u KCUS gdje joj čojk leži uvrnutih leđa od motikanja i sađenja.Pitarrr82 wrote:Super izgleda, vidi se cijih ruku je ovo djelo
Ona veli da je za "PR".![]()
Amin samo da dođu musafiriMu'min wrote:
Extra ti je bašča, zaista!
Nećeš se postiditi kad ti dođu musafiri i zijjaret.
Paprike se ne vole "kuvati" (bar večina njih ne!). Znači one vole po par sati sunca, ali ne preko cjelog dana, pogotovo ne onog najjačeg!skafiskafsnjak wrote:Jedno pitanje za ove profice (mumin i spiri) .
Sad su mi sve na istom balkonu . Rekli smo da se vole "kurvati" pa ako bih od ovih sad sjeme sacuvao , belaj bi bio tj krizanja.
E sad, a ako sacuvam ove biljke preko zime ? onda ce biti ok jer je jos to ista generacija, jel tako ?
Al dobro, dobih jos jednu informaciju, korisnu . MOram provjeriti sutra koliko mi sunce grije na balkon ... Posto inace nisam preko dana kuci pa ne znam. Sad idu vrucine velike, pa ne bih volio da mi ih sprzi sunce .Oticon wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
koje legende

ama i korjen im je ljut pa više zagrijava zemljuskafiskafsnjak wrote:Pa ja mislim da je u mene sareni hlad/sunce u toku dana . Al nisam eto siguran ... jer kako ej vruce, svaki dan iz zaljevam, traze vode...garant im grije preko dana
Iskreno nemam pojma...ovo sjeme sam dobila od jednog prijatelja..no ne djeluje mi kao BR jer mi je ranijih godina BR davala prvo zeleni plod koji je mjenjao boje..imam čak negdje i sliku od prošle godine...pa potražim.skafiskafsnjak wrote:Sutra cu da snimim kakva je situacija
Sta ti to cvijeta ? Bolivian Rainbow ?

ma možda i jeste...i ja sam amaterskafiskafsnjak wrote:ja imam takvu biljku sa ljubicastim listovima...ja mislio da je BR![]()
bas sam amater
Ja ovo vodim kao Bolivian Rainbow a vi kako hoćete.Oticon wrote:Iskreno nemam pojma...ovo sjeme sam dobila od jednog prijatelja..no ne djeluje mi kao BR jer mi je ranijih godina BR davala prvo zeleni plod koji je mjenjao boje..imam čak negdje i sliku od prošle godine...pa potražim.skafiskafsnjak wrote:Sutra cu da snimim kakva je situacija
Ali znat će oni profesionalci kad ujutro vide
Bolivian rainbow ima ljubičaste svjetiče, a lišče mu je tamnozeleno sa ljubičastim nadahom. Plodovi su najprije tamno ljubičasti, skoro crni dok u fazi sazrijevanja postaju ljepo ljubičasti, prelaze u smedju pa onda narančastu i na kraju crvenu boju.Mu'min wrote:Ja ovo vodim kao Bolivian Rainbow a vi kako hoćete.Oticon wrote:Iskreno nemam pojma...ovo sjeme sam dobila od jednog prijatelja..no ne djeluje mi kao BR jer mi je ranijih godina BR davala prvo zeleni plod koji je mjenjao boje..imam čak negdje i sliku od prošle godine...pa potražim.skafiskafsnjak wrote:Sutra cu da snimim kakva je situacija
Ali znat će oni profesionalci kad ujutro vide